ויוה רומניה

armbruster

New member
ויוה רומניה

החודש חוגגת רומניה 17 שנה לשחרור מהקומוניזם אחרי 45 שנות דיכוי קומוניסטי אכזרי ביותר. המהפכה התחילה בטימישוארה, בטרנסילבניה, חבל המאוכלס בבני המיעוט ההונגרי. ההונגרים ברומניה עקבו אחרי הארועים המהפכניים מעבר לגבול שהביאו להפלת הקומוניזם בהונגריה ויצאו לרחובות נגד צעדי דיכוי של הממשלה נגד כומר הונגרי ממבקרי המשטר. עד מהרה הצטרפו סטודנטים להפגנות שהחלו להתפשט ברחבי המדינה ועד מהרה הגיעו לבוקרשט. צ'אושסקו, שזה עתה נבחר ל-5 שנים נוספות כמנהיג המפלגה הקומוניסטית, היה באותה עת בביקור אצל החברים האיסלאמיים שלו באיראן, אך נאלץ לחזור במהירות בניסיון לדכא את ההתקוממות. כמו קסטרו בקובה נאם העריץ הרומני בטלוויזיה ותקף 'מעצמות זרות' על התערבותן כביכול בענייניה הפנימיים של רומניה ועל 'הפגיעה בריבונותה'. ניסיון שלו להופיע ב'עצרת תמיכה' במשטרו גלש להתקוממות ההמונים נגדו והוא נאלץ לברוח עם אישתו הערפדית. התברר שכל מנגנון הדיכוי והרצח שהוא הקים ושהתרכז במשטרה החשאית מטילת האימה ה'סקוריטטה' (במתכונת הצ'קה הבולשביקית) קורס ולא יכול להציל את הרודן מזעם ההמונים. הסוף ידוע: צ'אושסקו וזוגתו נתפסו, הועמדו לדין, נידונו למוות והוצאו מייד להורג. רומניה יצאה מעבדות לחרות. רק אחרי הפלת משטר הטרור הקומוניסטי התבררה האמת על מצבו האומלל של העם הרומני: העוני המחפיר, הבערות, המחלות, בתי היתומים עם הילדים המוזנחים והגוועים ברעב, הכפרים העלובים, בקיצור: רואנדה בלב אירופה. ומול זה - ארמונות הכנופייה השלטת, המיליארדים שנגנבו מהעם והופקדו בבנקים זרים, חיי הפאר והראוותנות של מנהיגי הקומוניסטים ע"ח העם העובד. היום רומניה היא מדינה העושה צעדים גדולים קדימה בכל התחומים: בכלכלה, בחברה, בחינוך, במדע, בטכנולוגיה. לראשונה בחייהם יכלו אזרחי רומניה לדבר זה עם זה ללא פחד מפני מלשינים וסוכנים קומוניסטיים ומפני הקלגסים של המשטרה החשאית הקומוניסטית. לראשונה בחייהם הם יכלו לקרוא ספרים כרצונם, לצפות ב-TV הנראית להם, לצאת לחו"ל ולבקר בעולם. ב-1 בינואר מצטרפת רומניה לאיחוד האירופי, יחד עם בולגריה - עוד מדינה משוחררת מהקומוניזם.

InDaHouse

New member
הפורום הזה נהיה בלתי נסבל

התכתשויות אנאכרוניסטיות בין מייצגי "מעמד פועלים" דומם כסלע ובין מלחכי הפנכה של קפיטליזם אדיש כסלע. כולי תקווה שמנהל הפורום יסיים את הפארסה הזו.

NorthernStar

New member
לימנים אין מה לעשות כאן

בדיוק כשם שאני לא אכנס לפורום של הימין הקיצוני ואכתוב רק כדי לעורר פרובוקציות ולהשמיץ, כך הייתי מצפה מהימנים שיכבדו את הפורום הזה וקהל היעד שלו ויימנעו מלשפוך את השנאה שלהם גם כאן. ואם הם לא מסוגלים להבין את זה - אני מצפה שמנהל הפורום יעשה מעשה כדי להציל את הפורום.

לימין הקיצוני אין מה לעשות כאן

אני אישית ביקשתי ממפצח היודע גם בשמות אחרים כתמוז, בן נאגי ועוד כי יפסיק להתעלק עלי, כי אני לא אגיב לשום הודעה שלו ולא פעם אחת אלא מספר פעמים רב, אולם הוא בשלו, כאשר הוא מנסה בדרך קבע להסיט את הנושאים שעומדים על סדר היום, לשאלות היסטוריות, תוך שקרים והשמצות פוליטיות ואישיות פוגעות. מקומו בפורמים של הימין הקיצוני.

ומי יגידיר מיהו ימני?

יש אולי "הגדרה אוניברסלית"
? אז זהו, אין כזאת, יש את הדיעה שלך והיא לא אוניברסלית, היא פשוט שלך וזה הכל. כל אדם שנמצא בקצוות בין אם הן מימין או משמאל אין את הפרספקטיבה לקבוע היכן עומדים האחרים מבחינת דיעותיהם, הרי מבחינת ימין קיצוני כל השאר שמאלנים ומבחינת שמאל קיצוני כל השאר הם ימנים.

NorthernStar

New member
אז למה אתה עונה להם?

להתעלם. אחרי שיסיימו הכהניסטים והליברמניסטים להקיא את הארס שבהם בלי תגובה לפרובוקציות שלהם, הם ילכו להתעלק על מישהו אחר.

אלא אם הם מקבלים שכר על עבודה זו.

כדאי לך להכיר תופעה זו. הם נכנסים לאתרי שמאל על מנת להשתלט עליהם ולהרוס אותם ועל כך יש להם משכורת.

ניסתי גם טקטיקה זו

וזה לא עובד משום שתמיד יהיה מישהו שישיב להם . הם מתעלקים בכל דרך אפשרית משום שמחייתם תלויה בכך. הדרך היחידה היא להוכיח מיהם ומה המטרות הממשיות שלהם כדי להרחיק מהם כל אדם הגון הסולד מהפשיזם.

NorthernStar

New member
לכל המשתתפים הלגיטימיים בפורום

אנא הימנעו מלהגיב לטרולים שמציפים את הפורום. עליהם להבין שזהו פורום המיועד לדיונים בתוך השמאל והם אינם רצויים כאן.

אינני מתכוון לענות לך בכל השמות שלך

"דמוקרטיה ישירה", "אהרון תמוז","אבן נאג'", "מטרניך,". אתה איש רע לב, סלפן ומזיק. אני מציע לכל הקוראים לעשות כמוני. מכאן והילך לא תזכה ממני ולו לפסיק, חזור לאתרי הימין הרדיקלי במקום לכתוב הודעות שונות בדמויות שונות. אני גם יודע מי אתה באמת, וגם בדמותך האמיתית מעולם לא חשבתי עליך טובות, אלא לאחר זמן קצר גילתי כי אתה פרובקטור מקצועי שכל כוונתך להזיק לשמאל.

stella marris

New member
משעמם לך הא

יוסי, לא ממש מתחשק לי, כמו לרוב חברי הפורום הזה, להתנצח איתך אישית. אתה חושב במושגים של 'שחור' ו-'לבן', וזה בסדר. מאיפה אתה יודע שלא קראתי את 'כתבי הקודש'? ואם לא קראתי אותם, למה קיבלת אותי לארגון ששנינו ייסדנו ביחד? אני מגדיר את עצמי כמחויב לזרם שנקרא 'קומוניזם מועצתי' או 'מרקסיזם אוטונומיסטי'. יש דברים שעליהם אני מסכים עם עקיבא. מה הבעיה שלך עם זה? האם אני חייב להסכים עם עקיבא על כל התיאוריה שלו, או שאולי להסכים עם מישהו על נקודות מסוימות זה אומר להסכים איתו על כל דבר? אני לא מנסה אפילו להתווכח איתך, מרוב הסיסמאות שאתה מקובע בהן. ביחס לקובה, כבר ציינת במפורש שבקובה שולטת ביורוקרטיה, דהיינו לא ההון ישירות. הבהרתי, בנוסף, שבקפיטליזם לא יכולה להיות הפרדה מלאכותית בין הון לשלטון. ומה הבעיה עם זה? עשה לי טובה, יוסי, ותפסיק להתווכח עמי. אין לי סבלנות, עניין או זמן לוויכוחים אישיים כל כך. [***]

אהרון תמוז-ARMBUSTER

דומני שהודיעו לך שאינך רצוי בפורום שמאלי זה כפי שסילקתי אותך וגם אחרים עשו כן מהקומנה של השמאל בעבודה, אז מה אתה עושה כאן? חזור לאתרי הימין. איני יודע אם אתה דוד מרחב, או רק מתחזה לו, אבל התכתבות זאת הייתה חלק מהתכתבות שלי עם דוד מרחב. איני מתכוון להתווכח עמך וגם לא לאפשר לך לפגוע באתרי השמאל. מקומם של טרולים מסוגך ידוע. מציע לך להסתלק מרצונך החופשי.

הילדגרד

New member
שורץ השמאל הם טבנקין ,חזן,פייקוביץ'

לא מצפן ,לא גושלום ולא החוג להגנת המרכסיזם אתה תופס טרמפ על ברל כצנלסון,יעקב חזן,שמואל מירוניס,משה סנה, מאיר יערי ,יגאל אלון ויצחק שדה שנינו יודעים שאישים אלה כדבריך "גירשו את העם היליד מאדמתו וביצעו טיהור אתני בפלסתינאים" אני מאמין במשנתם של חזן יערי טבנקין חייקה גרוסמן ויגאל פייקוביץ'.

armbruster

New member
אנרכיסט משונה נגד החופש ברומניה?../images/Emo12.gif

הרי אצל צ'אושסקו היית יושב בכלא לכל ימי חייך. רק בקפיטליזם הליברלי כמו בישראל אתה יכול להיות אדם חופשי.

תעמולה גסה ומציאות

לפשיסטון אין כל בושה, כאילו והאופציות היחידות בהיסטוריה הם קפיטליזם אכזר השולל כל חופש ממשי ובין סטליניזם. הוא גם מסתיר את העובדה הידועה שאכן יש בית כלא נורא בקובה ששם מענים בני אדם, שמו גואטנמו-בסיס אמריקאי שהאימפריאליזם האמריקאי מסרב להחזיר אותו לעם הקובני, כשם שרואה לעצמו זכות לכבוש עמים כעם העיראקי והאפגאני בדומה לישראל שכבשה את העם הפלסטיני. אולם בכך לא נגמר "החופש" הידוע של האימפריאליזם, אשר מקיים כיום 8 בתי כלא חשאים בהם מענים אנשים ברחבי העולם ואחד מהם הוא ברומניה. עובדה זו ידועה אפילו לעיתונות הבורגנית האמריקאית. הסיכוי הוא שאנרכיסט ברומניה היה מוצא עצמו בבית הכלא הזה. Europe probe hits US on secret prisons Says evidence suggests kidnappings, rendition By Katrin Bennhold, International Herald Tribune | December 14, 2005 PARIS -- Europe's chief investigator looking into allegations about the existence of secret CIA prisons said yesterday that preliminary evidence suggested that American agents had kidnapped people and illegally transferred them between countries. Breaking News Alerts Dick Marty, who leads an investigation for the 46-country Council of Europe, sharply criticized the United States for failing to come clean on the allegations, notably during a five-day visit to Europe by Secretrary of State Condoleezza Rice last week. But he also said he believed there was some degree of collaboration from European officials. In his first written interim report on the issue, Marty said that his investigation so far had ''reinforced the credibility of the allegations concerning the transfer and temporary detention of individuals, without any judicial involvement, in European countries." His report, which was presented to the council's Legal Affairs and Human Rights Committee in Paris, also said: ''Legal proceedings in progress in certain countries seemed to indicate that individuals had been abducted and transferred to other countries without respect for any legal standards." Marty, a Swiss senator, was appointed by Europe's human rights watchdog to investigate whether the United States had breached Europe's human rights rules, and whether European governments had allowed such breaches. The allegations have been circulating since Nov. 2, when the Washington Post said it had evidence of CIA prisons in at least eight countries, including some in eastern Europe. Human Rights Watch has identified Poland as the CIA's main base for holding and interrogating terrorist suspects and said Romania was a key transit point for moving detainees. Both countries have denied the charges. Marty said he believed the United States was no longer holding detainees in Europe. He said he believed prisoners were moved to North Africa after the claims were first published in early November. Washington and a number of European capitals have also come under pressure to account for dozens of CIA flights in Europe, some of which are thought to have transported suspects to countries with track records of torture and cruel treatment. Rice, during last week's visit, acknowledged that the United States had used ''renditions" to move terrorist suspects to third countries to be ''questioned, held, or brought to justice," but, she insisted, only with the permission of the government of the country where the suspect was captured. She also said that all American personnel, including the CIA, were subject to the United Nations Convention Against Torture. But she failed to confirm or deny the reports on the secret detention centers, a point Marty criticized yesterday. The investigator said he ''deplores the fact that no information or explanation had been provided on this point by Ms. Rice during her visit to Europe." The State Department declined to comment on Marty's report. Spokesman Justin Higgins said Rice had said all she plans to say on this matter for now. Marty also said he suspected that European secret services knew about the alleged CIA transfers. ''I think it would have been difficult for these actions to have taken place without a degree of collaboration," he said, although he added: ''It is possible that secret services did not inform their governments

armbruster

New member
מה לעשות, קשה אמת

הבולשביקים רצחו המוני אנרכיסטים (לא רק את תנועת מאכנו). המשטר של קסטרו רצח גם הוא אנרכיסטים (וגם כמה טרוצקיסטים, אגב) שהואשמו - איך לא - ב'קונטר-מהפכה'. כמו אצל לנין וטרוצקי, כמו אצל סטאלין. תפסיק למכור לוקשים, זה לא עובד.

סמקום להתייחס למציאות הקשה

אתה שוב ושוב מטה את השאלות על סדר היום לורסיה המגוחכת והשקרית שלך המשקפת את התעמולה של המלחמה הקרה וההתעמולה הניאו שמרנית, של ההיסטוריה של ברית המועצות. מה לך פשיט ולמאכנו? מה לך פשיסט ולוויכוח בין מרקסיסטים ואנרכיסטים שמאליים, הכל כשר בעיניך. הרי אם היית בשלטון היית מחסל לא רק אותי אלא גם את האנרכיסטים כחבריך בגרמניה הנאצית.

למעלה