ויוה רומניה

חופש?

אתה מזכיר לי את המחזה והסרט מארה סאד. המחזה עוסק בבית חולים לחולי רוח בצרפת ערב המהפכה. יש שם טיפוס הצועק כל הזמן "חופש" " חופש", "שללו ממני את החופש" מסתבר שהוא אנס סדרתי. במדינה בה יש בית כלא חשאי של הס.איי.איי ששם מענים בני אדם אין חופש. החופש שאתה מתכוון אליו היה הכתובת במחנות הריכוז הנאצים: "אברט מאכט פריי". אלו שחשבו על נוסחה זו היו לאחר המלחמה בממשלה של אדנואר בגרמניה עליו הגנת בחירוף נפש כאחד מהאישים הגדולים בהיסטוריה, כפי שהגנת על הארכי ריאקציונר קלמנט פון מטרניך, שאת שמו אף אימצת באחת הדמויות הקודמות שלך.

armbruster

New member
בקיצור, אתה מתחמק

מהפכה, מהפכה - אבל הכסף יותר חשוב ל'מהפכנים'.

armbruster

New member
ז"א אתה תומך במשטר של צ'אוסשקו?

איזו בושה למי שקורא לעצמו 'מהפכן'.

ז"א שאתה דמגוג שקרן!

איפה ראית אותי מגן על המשטר של צ'אוצסקו? אני מתנגד לקפיטליזם הרצחני, הפרוגראמה המרקסיסטית כפי שאתה יודע היטב , הייתה למהפכה פוליטית ברומניה אשר תשמר את הכלכלה המולאמת אך תעביר את השלטון לידי מעמד הפועלים, וכיום למען מהפכה חברתית חדשה של מעמד העובדים. המחשבה שלך כה פרימטיבית שאינה מסוגלת להבחין בין מדינה ומשטר. הנאצים ידידיך עלו ללשטון במדינה קפיטליסטית אימפריאליסטית והקימו משטר נאצי.

armbruster

New member
כשהגיעה מהפכת השחרור נגד צ'אושסקו

המהפכה הקונקרטית, לא זו שבמוחך החולני, התייצבת נגדה. אתה תומך ב*כל רוצח* המניף סמרטוט אדום או ירקרק.

לא הייתה זו מהפכה

אלא מהפכת נגד של בעלי ההון הפרו אימפריאליסטים. אלו הם חבריך, לא חברי.

armbruster

New member
אולי תחליף את העמים?

העמים בכל מז' אירופה, שהכירו את הקומוניזם עד שהוא נכנס ויצא להם מכל החורים, בחרו בדמוקרטיה הבורגנית. גם כל עמי בריה"מ לשעבר מאסו בקומוניזם ובחרו בדמוקרטיה ובכלכלה חופשית (גם אם קיבלו רק חלק מזה). כנ"ל העמים בסין, בוויטנאם, בקמבודיה ובלאוס מאסו בקומוניזם הרצחני ומחפשים את עתידם בקפיטליזם. מה זה אומר בשבילך? בכל הארצות האלה מסתכלים על אנשים כמוך כעל מטורפים שברחו מבית משוגעים.

InDaHouse

New member
קפיטליזם אינו חופש

קפיטליזם ליברלי הוא אי התערבות המדינה בגזילת חופש של חלשים. יש חופש ביטוי - עד שמוחים נגד תאגידים. יש זכות לחיים - עד שתאגידים קונים לך את המים יש זכות לשיוויון - אבל יש שנולדים עם פריווילגיות יש זכות למשפט הוגן - אבל המשפט מגלגל יותר מדי כסף כדי להיות הוגן היכן החופש? זה נכון שבמרוצת ההיסטוריה ניצלו דיקטטורים קפיטליסטים מהפכות סוציאליסטיות על מנת לשמור את רכושה של המדינה לעצמם ולחלק אותו למי שהם חפצים ביקרו. זה אותו דבר כמו קפיטליזם רק ללא התחרות. התחרות היא המאפשרת את החופש המדומה שנותן הקפיטליזם מתוך תפיסה דתית כי תחרות זו הינה בסופו של דבר לטובת הכלל. הנתונים בשטח מצביעים אחרת. הויכוח בין מרקסיסטים לאנרכיסטים שמאליים הוא בסך הכל על הימור סטטיסטי - האם אפשר לסמוך על הנהגת המהפכנים והפועלים ולחנוק כל יוזמה פרטית או שמא יש לארגן את החברה *כולה* מלמטה ללא קשר לתחום העיסוק ולמצוא מניע חלופי ליוזמה פרטית, מלבד רווח הוני. אלה אומרים - המנהיגים יהפכו לקפיטליסטים ואלה אומרים - החברה תהפוך לקפיטליסטית. מה שבטוח שעד שאחרון הקפיטליסטים לא ישן בקברו האבולוציה החברתית מתקדמת לאט מדי והסבל שהקפיטליזם גורם ברחבי העולם כבד מדי. אתה צודק, באופן אישי אני אנרכיסט די מוזר, מפני שאני מאמין כי המדינה היא שורש כל הרע ולא הקפיטליזם. המדינה הייתה שם לפני הקפיטליזם. אני מאמין כי עדיף קפיטליזם ללא מדינה מאשר מדינה עם קפיטליזם. ברם, קפיטליזם קל יותר להפיל ולהרוס מאשר מדינות. בתוך מדינה יש מרכיבים סנטימנטליים ורגשיים ולאומיים וגזעניים. המדינה מגלמת את רצונו של אדם לשייכות חברתית חזקה המחזקת את תחושת הבטחון. הקפיטליזם נחל תבוסות רבות ברחבי העולם לעומת 0 מדינות שנפלו מלבד מספר טריטוריות בהן המדינה שמסביב מאפשרת אורך חיים אנרכיסטי לתושביהן. למרות ובגלל כל זאת אני נלחם בשתי חזיתות בכוחות המעטים שיש לאנרכיסטים בארץ ובעולם הן במדינה והן בקפיטליזם.

armbruster

New member
מה דעתך על הקומוניזם?

הקומוניסטים, כידוע, רצחו רבבות אנשים כמוך במלחמת האזרחים ברוסיה ובהרבה מקומות אחרים.. גם בספרד, בחפירות מלחמת האזרחים, הם ירו בחברים שלכם בגב. לפחות בגלל ייצר הקיום היית צריך להיות נגד הקומוניזם. בקפיטליזם הליברלי יש לך זכויות שאין לך בשום משטר אחר: אתה יכול למחות נגד התאגידים כמה שאתה רוצה (אבל לא באלימות ולא תוך השחתת רכוש), אתה יכול לומר מה שאתה רוצה, לקיים תהלוכות, הפגנות, להיבחר לפרלמנט, להוציא עיתונים או אתרי אינטרנט, אתה זוכה למשפט פומבי והוגן עם סנגורים. אולי לא כל מה שאתה רוצה, אבל כמעט הכל יש לך. למה אתה כ"כ נגדנו?

גיחי גיחי היחס לאנרכיסטים

האנכיסטים הם שהחלו בארצות הברית את האחד במאי בשיקגו במאה ה-19 והמשטרה שלך רצחה אותם. ידוע גם המשטר ההוגן שהם העניקו לסקי ווינצטי האנרכיסטים או לג'ו היל האנריכסט. את הדיכוי האלים של תנועת ה"וובלים" האנרכו סינדקליסטים. למה אתה כל הזמן צריך לסלף את ההסיטוריה לרמות ולשקר? אנו המרקססיטים מוכנים לשכנע את האנרכיסטים שהם טועים בדרך פרקטית לאחר המהפכה הסוציאליסטית, הם יקבלו אזור אותו הם ינהלו לפי עקרונותיהם וממנו טובי האנרכיסטים יסיקו את המסקנות. זה מה שלנין הציע למאכנו, שלרוע המזל הוא התנדנד פעם בין האדומים ופעם עם הלבנים.

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifלא אנרכיסטים, מרקסיסטים,

קפיטליסטים או פשיסטים מסוגלים לתקן את העולם האכזר שמושתת על האגואיזם והרוע האנושי. הם רק החמירו את המצב כפי שאפשר ללמוד מההיסטוריה האנושית הדפוקה. ברוסיה לא רצו צאר - קיבלו קומוניסטים אכזריים פי כמה. בגרמניה לא רצו דמוקרטיה - קיבלו את הפיהרר שטבח גם בלא גרמנים וגם בגרמנים פי עשרת מונים והביא סבל בל ישוער. לכן אני חושש כ"כ מהמהפיכות חדשות, מרקסיסטית, אנרכיסטית או חיזבאליסטית הדרך היחידה היא בתיקון עמצי, תיקון של הנפש האנושית המרושעת. בכל אחד מאיתנו שוכנת מפלצת שרק מחקה להזדמנות להתפרץ ולהרע עם הסביבה. היו דמויות היסטוריות גדולות כמו טולסטוי, גנדהי, מייסדי דתות כמו בודהיזם, ג'יינים או נצרות, שניסו לפעול בכיוון זה ולהיטיב עם האנושות, אך גם הם נכשלו והעולם ממשיך להיות מקום רע ומרושע שלא כ"כ נעים להיות בו בגלל הרוע והטמטום אנושיים, ולא משנה לאיזה מחנה הם משתייכים. כנראה שאין תקנה על בני אדם.

InDaHouse

New member
אנרכיזם לצד קומוניזם

אני אינני מאמין לאף סיפור היסטורי אלא משתמש בהם כאלגוריות להסקת מוסר השכל המתאים לרציונל שלי. כך עושה כל אדם רק שבניגוד אליי האנשים מייחסים סיפורים היסטוריים סובייקטיביים לעובדות חקוקות בסלע. בכל אופן קשה לי להאמין שמאכנו התנדנד בין הלבנים אותם שחט באכזריות לבין האדומים בהם כמעט לא נגע (אנטישמיים שהתחזו לאדומים לא נחשבים) אבא של סבא שלי לחם בצבא האדומים ובמשפחה שלי עברו סיפורים אחרים לגמרי שמאכנו לא היה יותר משודד דרכים, פרחח ופורע חוק כריזמטי ולכן העינקו לו את האפשרות להשתלח בלבנים ולהדוף אותם בידיעה ברורה שאנשים כאלה יש לחסל מיד לאחר סיום המהפכה. מעבר לכך, אני חושד בלנין שחמד את שדות התבואה הרחבים של אוקראינה ולא רצה להפקיר אותם לאנרכיסט שאין לדעת לאן ה"ניסוי החברתי" שלו ילך. האדומים היו רבים מדי והטביעו את האנרכיסטים של אוקראינה כאחד הלבן לאחר שמאכנו (שכמו אנרכיסט אמיתי) השתמש בשכל וטס משם קיבינימט. בכל אופן אני מאמין שהתנועה הסוציאליסטית הבינה שמלחמות פנימיות הן לוקסוס שאינה יכולה להרשות לעצמה. לכן אני מאמין בהתגברות העבדים על אדוניהם, שבירת מוסד המדינה והקפיטל והחלת דמוקרטיה אמיתית - לא שלטון נציגים, לא שלטון מהפכנים, לא שלטון פועלים - שלטון בני אדם ואפילו בע"ח אם יוכיחו בעתיד יכולות קוגניטיביות מתאימות.

איבן Najy

New member
כיצד הנהיג לנין את פועלי רוסיה

בשמאל המהפכני יש שני גישות נוגדות למושג "להנהיג פועלים". לפי גישה אחת "להנהיג פועלים" פירושו "להחליט במקום הפועלים". לפי הגישה השניה "להנהיג פועלים" פירושו "ליעץ לפועלים מה להחליט" מבלי להחליט במקומם. לנין נקט בגישה הראשונה וביטל את סמכות מועצות הפועלים להחליט. הוא לא הסתפק ביעוץ, אלא חטף את סמכות ההחלטה. יוסי שורץ, מהחוג להגנת הלניניזם, טען שדברי אינם אמת וביקש שאוכיח את אמיתותם. כיוון שעלי להכין הרצאה על "שביתת הימאים ב- 1951" שתיערך מחר ב"סלון מזל", נאלצתי לדחות מעט את תשובתי. אך כדי שיוסי לא יחשוב שאין לי מענה אתן לו בינתיים מעט חומר למחשבה. אני מצטט מתוך "כל כתבי לנין" את הקטע הקצר הבא: "תקציר מנאום לנין בכנס מועצת הקומיסרים העממיים (בפטרוגרד) בתאריך 3 לנובמבר 1917. נדפס בכרך 42 של "כל כתבי לנין" באנגלית. הוצאת מוסקבה 1965, כרך 42 עמ' 35. נרשם על ידי קצרנית. " החבר לנין מתנגד לכל הסכם עם וויקסל (ר' הערה) שיודח מחר באופן מהפכני מלמטה. יש לשלוח למוסקבה תגבורת מהפכנית יצירתית ומארגנת של מלחי פטרוגרד. בעיית המזון: אנחנו מקבלים מזון מהצפון. אחרי הדחת וויקסל מלמטה נקבל מזון מאיזור הוולגה". עד כאן תקציר נאום לנין. מה זה "וויקסל" ? "וויקסל" היה "הוועד הפועל של איגוד פועלי הרכבת ברוסיה" שהוקם על ידי פעילים מהפכניים של פועלי הרכבת, לאחר מהפכת פברואר 1917, הוועד נוסד בכנס הארצי הראשון של פועלי הרכבת ברוסיה, ביולי - אוגוסט 1917, מדובר בוועד פועלים ("סובייט") מהפכני. "וויקסל" תמך במהפכה ובבולשביקים, אך ב- 29 לאוקטובר, חמשה ימים לפני נאומו הנ"ל של לנין, קיבל "וויקסל" החלטה הקוראת להקים "ממשלה סוציאליסטית המורכבת מנציגי כל המפלגות המהפכניות, כולל הבולשביקים". מדוע התנגד לנין ל"וויקסל" שקיבל החלטה זו ? האם התנגד להקמת ממשלה הכוללת את מפלגתו? כן. מדוע ? כי לא רצה להיות שותף בממשלת קואליציה אפילו אם היא מורכבת רק ממפלגות מהפכניות. הוא רצה להקים ממשלה בה מפלגתו היא השליט היחיד. הוא השתמש בבולשביקים בתוך "וויקסל" כדי להדיח את הוועד שקיבל את ההחלטה הנ"ל. מאז הפך "וויקסל" מוועד פועלים שחושב באופן עצמו עצמאי לוועד פועלים שממלא פקודות של הפוליטבירו. בעיני לניניסטים זה מצב רצוי. אל יתפלאו אם הפועלים שמחים כשמשטר כזה מתמוטט. אז מה במקום ? כולנו נחליט,

למעלה