ויזת L1 - שאלה למביני עניין.

yaniv87210

New member
ויזת L1 - שאלה למביני עניין.

היי,

עבדתי 5 שנים בתפקיד בכיר מאוד מספר שנים בחברת הייטק בארץ שבסיס האם שלה הוא בארה"ב.

לפני שנה, נסגר הסניף הישראלי, כל העובדים פוטרו ומיד הושמו בחברת אאוטסורס ישראלית בהסכם בין שתי החברות. בחברה זאת אנו כמו תת חטיבה עצמאית בניהולי שעובדת עבור רק עבור משימות המוגדרות ע"י החברה האמריקאית בלבד,החברה בארה"ב משלמת סכום חודשי לחברה בישראל, חלק ממנו משולם לנו כמשכורת חודשית.

המעסיק בארה"ב מבקש להעביר אותי לארה"ב על בסיס ויזת L1 , אני היחיד שאוחז בכל הידע הטכני של מוצרי החברה.

אני יודע, זה לא מקרה קלאסי של רילוקשיין כי החברה בישראל כבר לא קיימת, מצד שני, יש לחברת ה- אאוטסורס הישראלית קשר עסקי עם החברה בחו"ל , ובפועל אנו עובדים רק עבורה.

האם אתם חושבים שיש לנו איזהשהוא סיכוי לקבל אישור ל L1 ? האם עו"ד טוב בארה"ב יכול לטעון למקרה ? והאם טענה של החברה האמריקאית לרשיויות האגירה שהעסק שלה בסיכון במודל עסקי זה (תלויה בחסדי החברה בארץ, אני אוחז בכל הידע) יכול לעזור ?

כרגע, אני ממש לא מתכוון להיכנס לסיבוכים של E1 , אני שואף רק ל L1 וכל יתרונותיה המוכרים לי.

תודה.

אני מקווה

שברור לכל הגורמים הנוגעים בדבר, שהעו"ד צריך להיות מטעם החברה בארה"ב, והוא זה שצריך לספק את התשובות במקרה שלך,להגיש את הבקשה לויזה, והבחרה בארה"ב היא זו שצריכה לשלם לו על שירותיו.

yaniv87210

New member
כן , זה יהיה עו"ד מטעם החברה בארה"ב.

והחברה בארה"ב תשלם לו עבור שירותיו. זה גם ברור לחברה בישראל שמשתפת פעולה בנושא, החידה היחידה היא כיצד רשויות ההגירה הארה"ב ייתיחסו למקרה הספיצי הזה ומה הסיכויים שהבקשה ל L1 תתקבל.

yaniv87210

New member
אני מעדיף לשמוע קודם...

אני מעדיף לשמוע קודם את חוות דעתם של המומחים בפורום הזה, שלטעמי מבינים יותר מכל עו"ד אחר, אחר כך אשקול את צעדיי.

תודה.

miado

New member
ניסיון לענות

המומחים בפורום הם לא תחליף לעורך דין טוב שמטפל במקרים כאלה (לא סטנדרטיים) ושיוכל לייעץ על סמך מלוא הפרטים.

אם להתייחס לשאלות, אחד התנאים של ויזת L-1 הוא שהמועמד היה מועסק בחברה / סניף / חברה בת למשך לפחות שנה ברצף ב3 השנים שקדמו להפעלת הויזה. לא יודע אם זה מתקיים במקרה שלך, לפי התיאור אולי כן (שים לב שאין קשר לחברת אאוטסורס). לגבי ידע טכני, לפי התיאור אתה יכול להתאים לויזת L-1B שמיועדת לעובדים עם specialized knowledge. האם יש לך קייס חזק? זו כבר שאלה לעורך דין הגירה.

ויזת E-1 כנראה שלא מתאימה בכל מקרה מאחר ותוכל להוציא אותה רק דרך חברת האאוטסורס, ועליה יש דרישה למסחר מקיף עם ארה"ב שהיא לא בהכרח עומדת בה.

yaniv87210

New member
מחדד את השאלה.

מחדד את השאלה:
-עבדתי בסניף החברה בישראל 5 שנים 2011-2017.
- בשנת 2017 נסגר הסניף הישראלי והעובדים הועברה לחברת אאוטסורס בה אנו עובדים עבור החברה האמריקאית באופן עקיף כפי שתיארתי בשרשור הראשון.

נראה כי אני עונה לכל הקריטריונים של L1B למעט העובדה שסניף החברה בארץ נסגר לפני שנה וכרגע אני מועסק בחברת אאוטסורס , אני לא יודע האם זה עונה לקריטריונים של חברת בת\סניף... זאת שאלת מיליון הדולר.

מומחי הפורום

יכולים להגיד מה שהם רוצים.
אם עו"ד החברה יחליט שהקייס לא חזק מספיק אז בזה ייגמר הסיפור.
כמו שכתבו זה לא מקרה סטנדרטי.

ממליץ למקבל

תן לחברה בארה"ב להפעיל עו"ד לבדיקה, מה אכפת לך. ממילא זה לוקח זמן.
בינתיים תוכל להמשיך לבדוק בארץ גם את הויזה, וגם את יתר הפרטים - איזה שכר יתאים, השלכות מס, וכו'.

meir12121

New member
לדעתי יש כאן מספיק חומר גלם לעורך דין תותח לבנות קייס

על פניו ברור שלא מתקיימים כאן התנאים הנדרשים ל L1 כי ברור שהחברה בארץ אינה חברה בת ואינה סניף של החברה האמריקאית. אבל לדעתי העובדות במקרה המיוחד הזה יאפשרו לעו"ד טוב לבנות קייס.

הנה קונסטרוקציה משפטית אפשרית שקפצה לי לראש. אם החברה האמריקאית מאוד רוצה אותך היא יכולה לעשות את הדברים הבאים:

א. לקבל אותך בחזרה לעבודה בישראל כעובד של החברה האמריקאית.
ב. לשנות רטרואקטיבית את המעמד שלך מעובד שפוטר לעובד שיצא לחופשה ללא תשלום.
התוצאה היא שעכשיו התמלאו לגביך התנאים לקבלת ויזה L1.

לדעתי לפי חוקי העבודה בישראל אין מניעה שבהסכמה בין עובד ומעביד ישונה סטטוס העובד רטרואקטיבית ממפוטר ליוצא לחופשה ללא תשלום – כך שלפי החוק בישראל הקונסטרוקציה הזו חוקית.

איך להציג את זה לשלטונות ההגירה בארה"ב והאם זה יתקבל על ידם? אין לי מושג (לא מתמצא בנושא L1). זו רק אפשרות שעלתה לי, לדעתי יש עוד אפשרויות לשחק פה – זה כבר תלוי ברמה של העו"ד האמריקאי.
מאחל לך בהצלחה.

JimmyGee

New member
Your option sounds more like fraud

Your option of retroactively changing his employment status sounds more like fraud than a viable option.
Something that could adversely affect his current and future immigration case.

However, like you said we are not L1 lawyers and don't know all the options that may be available to this guy.

meir12121

New member
I understand why it sounds to you like a fraud, but

אני עדיין חושב שהאופציה שהבאתי היא אפשרות סבירה. לא כל שינוי רטרואקטיבי הוא "תרמית".

אני אנסה להסביר את זה קצת אחרת. נניח שמנהל מפטר עובד ואחרי חודש מתחרט, משנה את אקט הפיטורין "רטרואקטיבית" לחופשה ללא תשלום. עכשיו המנהל מציג לכל ענין ודבר את העובד כאחד שיצא לחודש חל"ת וחזר לעבודה. האם יש פה תרמית? לא! זה חוקי לגמרי. במקרה זה נעשה אקט ששינה רטרואקטיבית את מעמד העובד וזה חוקי לחלוטין (לפי דיני העבודה בישראל).

תראה, לגבי ויזה L1 ברור שזה בשטח האפור, אבל ככה כל הפתרונות "היצירתיים" - במקרים "הקשים" כמו במקרה הזה אין פתרונות של שחור ולבן. במקרה הזה מבחינת מעמד העובד לפי החוק הישראלי יש קונטיניואישן לפי דרישת L1. לגבי הצד האמריקאי, אני לא יודע, אבל לא אתפלא אם הוא יקבל את מעמד העובד כפי שמוכר בחוק המדינה שממנה בא העובד.

ברור שיש פה מקום לפרשנויות שונות, אבל אני לא חושב שניתן לפסול את האופציה הזו על הסף כ"תרמית". אני לא אתפלא אם האפשרות הזו דווקא תעבוד בסופו של דבר.

yaniv87210

New member
הסניף של החברה האמריקאית בארץ נסגר

אני מודה לך על המחדבה בעניין,
אבל הסניף של החברה האמריקאית בארץ נסגר, אין לה תיק חברות פעיל או אפשרות לשלם לי משכורת, כך שהאופציה של לקבל אותי בחזרה לעבודה בישראל כעובד של החברה האמריקאית היא לא ריאלית....

klemiki

New member
ואם החברה הישראלית נסגרה אין אפשרות לויזת L.

ואני לא רואה אך עורך דין תותח ישנה את זה.
שיגיש לך בקשה לגרין קראד וזהו.

meir12121

New member
היכן שיש רצון יש יכולת

מבחינה טכנית משפטית כל זה פתיר. אבל כמובן השאלה עד כמה רחוק החברה רוצה "להתאמץ" כדי להביא אותך לארה"ב. צריך כאן לשכור עו"ד בארץ שיעשה עבודה (וגם קצת מחשבה מחוץ לקופסה לא תזיק).

klemiki

New member
החברה הישראלית נסגרה. זה לא משנה כלום

חופשה ללא תשלום או בכן תשלום, אם הישות הזרה נסגרה הויזה לא יכולה להתחדש או להיות מונפקת.

yaniv87210

New member
תקרא את השרשור הראשון

יש המשכיות לפעילות החברה בצורת PROXY.

klemiki

New member
למיטב דעתי זה לא משנה, אם החברה הזרה נסגרת אז אין חברה זרה.

והוויזה מבוטלת.
&nbsp
הויזה מבוססת על העברה מחברת א לחברה ב, אם כל אחת מהם נסגרת הויזה לא תקפה.
גם הארכה לא אפשרית.
&nbsp
ויזה L לא אפשרית כאשר העובד עובד בחברת כוח אדם שלא בבעלות חברת האם.
הרי זו פרצה עצומה שמאפשרת L לכל חברה בעצם. והפרצה הזאת סגורה.
&nbsp
ויזת L לא אפשרית כלל במקרה הזה, על החברה להקים מחדש את החברה הבת ולייצר פעילות שאינה רק על מנת להעביר עובדים לחברה האם.

klemiki

New member
אני חוזר על הפתרון - שיגישו אותו לגרין קארד

נורא פשוט.
בנתיים שינסו h1b

yaniv87210

New member
על בסיס מה יגישו אותי ל GC ?

החברה בארה"ב מוכנה לעשות כל מה שידרש , אבל על בסיס מה יגישו אותי ל GC ?

למעלה