ויטמין D

deathcaster

New member
דווקא הייתי מצפה משרלטן בתחום מאוד ספציפי

להיות בעל השכלה אקדמאית בכדי שידע על מה הוא מדבר לצורך רמאות "איכותית" יותר.

אני מכיר לצערי הרב לא מעט שרלטנים בעלי תואר שלישי.

דוגמה זכורה לא לטוב היא ד"ר ערן גבאי שהונה משקיעים מחו"ל בכך שמכר להם "מים הידרופוביים".

sivan120

New member
בקשר לויטמין D- שמעתי לאחרונה שקופת חולים...

כללית, לפחות, הפסיקה לעשות בדיקות דם לויטמין D-ככה אמרה לי רופאת המשפחה שלי
מישהו שמע על זה ולמה בעצם?

אימם

New member
אולי כי לכולם יש מחסור בויטמין D???

וקופות החולים רוצות כמובן לחסוך לעצמן בדיקות מיותרות....
אני ביקשתי מהרופאה לתת לי בדיקה והיא התמקחה איתי אך לבסוף נתנה לי וכמובן שיצא שיש לי מחסור....
היא אמרה שלרוב האנשים יש מחסור בויטמין הזה!

deathcaster

New member
תגובה

אני עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה שלי נעמה.

סתם לסבר את האוזן, טענת לנקודת מוצא כלשהי.
בדיו עצמו מעורבים כמה אנשים שעברו מס' שנים באקדמיה בתחום מדעי החיים ועוסקים כיום בתחום שמנסים לרמוז לך שנקודת המוצא שלך שגויה.

אז או שתראי את המשפט המדויק שמאמת את נקודת המוצא הזו, ולא סתם קישורים למאמרים, או שתגידי: "סליחה, טעיתי".

תגובה

אם לא שמת לב אני פתחתי את הדיון בשאלה לנושא לוט בערפל שבינתיים אף אחד כאן לא יודע את התשובה באופן ודאי ואת זה רציתי לברר.
נקודת המוצא הזו היא לא מעמד הר סיני אלא מתבססת על בחור בשם גדי שהוא אוטוריטה לויטמין D
http://www.vitamind.co.il/
מבחינתי זו ועוד נקודת מוצא אמינה יותר מהטענות המפריכות אם יש כאלו
ועכשיו השאלה מופנית אליך - אתה יכול להפריך את נקודת המוצא לפני שאתה תוקף?
אד הומינם לא נחשב...

לשירותך - השערת האפס

http://he.wikipedia.org/wiki/בדיקת_השערות

"בחור בשם גדי שהוא אוטוריטה לויטמין D" הוא לא מה שקובע את השערת האפס, אלא ההנחה המקובלת בקרב בחוקרים באופן כללי (ובמקרה שלנו מתברר שמלבד מאמר אחד מ-1937 שאי אפשר למצוא, אין אף מחקר מדעי שטוען שיש קשר בין רחצה לספיגת ויטמין D), ולכן ברור שאין צורך להפריך את ההשערה שלך בכדי להבין שהיא אינה השערת האפס.

ההנחה המקובלת

מקובלת על מי? מי אמר? זה מדע? "ההנחה המקובלת"??? (כמה הנחות "מקובלות" הופרכו במדע)
יש מחקר מדעי שמראה שאין קשר בין רחצה לספיגה?

חבל שאני צריך להסביר כאלה דברים

באופן כללי - כל עוד לא הוצע אף מחקר התומך בקשר בין שתי תופעות או מעשים, הנחת האפס תמיד תהיה שאין קשר ביניהם. לעתים - מחקר איכותני או תיאוריה המציעה מנגנון סביר להסבר מתאם יכולים לשנות זאת, אך במרבית המקרים גם אחרי הצעת סיבה מנומקת לקשר בין הדברים השערת האפס תהיה שאין קשר כזה.

במקרה הנוכחי 70 שנה מתועדות של מחקרים לא העלו אף ממצא שתואם את הרעיון שלך, ולפחות בפורום הזה - גם לא הצעת שום מנגנון שיוכל להסביר מתאם מהסוג שאת מדברת עליו, ומכיוון שכך - השערת האפס חייבת להיות שאין קשר בין הדברים.
ברור שהשערת האפס עשויה להתברר כטעות, זה בדיוק אופיה של ההתקדמות המדעית, אבל עד שהיא לא תופרך - היא תישאר השערת האפס, וזה לא משהו שניתן לשנות אלא אם כן את רוצה להציע מתודה מדעית חדשה.

למה חבל

הדבר היחיד שחבל כאן בדיון - הוא היהירות!
האם יש פגם במחקר משנת 1937 או שרק גורם הזמן בעוכריו?
האם שאר הד"ר לא מכירים את השערת האפס?
האם במשך 70 השנים האחרונות ניסו לבדוק את העניין הנידון?

deathcaster

New member
אל תערבבי שיטה מדעית עם יהירות

בד"כ מי שחושב שזו יהירות, לא מבין איך המדע עובד.
[אין כאן שום ניסיון לאד הומינם]

אז ככה:

אם את מביאה מאמר עדכני שהרפרנס האחרון שלו התומך בעמדה שהוא מציג הוא משנת 1937 זה סימן שבמשך 75(!) שנים לא פורסם אף מאמר המחזק את הדברים שנכתבו אז.
בינתיים יש כנראה רק ד"ר אחד שלא מכיר- או סומך על זה שאחרים לא מכירים את נושא השערת ה-0. וזה כותב המאמר שהבאת.
ומשום מה קשה לי להאמין שנושא היווצרות ויטמין D הוזנח במשך 75 שנים.

חבל שלא כולם מכירים את הנושא

כי זה אחד הגורמים העיקריים לטעויות גסות כמו זו שעשית בתחילת השרשור, כשהתייחסת לאפשרות הזו כהשערת אפס בלי להציג לכך נימוקים (חשוב לי להבהיר שאני לא מבין כמעט כלום בפיזיולוגיה, ולכן אני מתייחס אך ורק לטענה שלך בפני עצמה. אם יש לך נימוקים ופשוט נמנעת עד עתה מלהציג אותם, אנשים מומחים ממני יצטרכו להכריע האם הם נכונים או לא, אבל כל עוד לא חשת צורך לספק נימוקים - הנקודה שלי נכונה).

אין לי מושג אם יש פגם במחקר מ-1937, וגם אין לי או לאף אחד אחר כאן מושג אם הוא בכלל קיים, כי לא הצליחו למצוא אותו, ולכן ניאלץ להתייחס אליו כפיקציה לעת עתה. יתירה מזו - כפי שציין עמנואל, העובדה שאין ב-75 השנה האחרונות אף מחקר אחר שמצא את המתאם הזה, מלמדת על כך שאף אחד לא טרח לבדוק את הנושא (מה שמוכיח שאי תלות הייתה השערת האפס של כולם), או שהיו מי שטרחו לבדוק אותו ולא מצאו מתאם (מה שמחזק את השערת האפס על אי תלות).

את השאלה על שאר הדוקטורים פשוט לא הבנתי, ועל השאלה השלישית אינני יכול לענות מידיעה, אך התייחסתי אל ההשלכות של התשובה בפסקה הקודמת.

גם אני לא מבין כמעט כלום בפיזיולוגיה

אבל אני מצפה מכל מי שלמד פעם מדע כלשהו- ושיהיה גיאולוגיה, אסטרופיזיקה או אפילו ארכיאולוגיה- שיזהה אותן בעיות שאני זיהיתי.בשביל זה לא צריך לדעת מדע, צריך לדעת לקרוא טקסט מדעי.

deathcaster

New member

deathcaster

New member
תגובה

אני לא מכיר אותוריטות לויטמין D, אני מכיר ציטוט ממחקר מדעי שטוען את מה שטענת כנקודת המוצא שלך.... ושימי לב שאני מבקש את זה ממך בפעם השלישית.
אני ממתין.
[אני לא תוקף, רק מבקש תשובה לשאלה שלי ועד שלא אקבל, אין טעם להשיב לך על שאלתך]

השבתי לך

שנקודת המוצא היא העניין השולי והוא התבסס על מר ויטמין D (גדי) וכבר כתבתי לך שנקודת המוצא לא ירדה בהר סיני
עיקר הדיון הוא תוך כמה זמן יש ספיגה והאם יש השפעות של רחצה... אני לא שוללת ואפילו אשמח אם מישהו יספק מחקרים ודאיים שישלול או יוכיח את הטענה אם היא נכונה ומה הם השפעותיו
בינתיים במקום שיווצר דיון פורה ומפרה הוא הופך לויכוח סתמי והתנגחות טפשית...

deathcaster

New member
תגובה

ככה זה עם QUACKPOTS

יוצאים בהצהרות ("נקודות מוצא וכד')... מבהירים להם שזה לא חכם לעשות כך... מתווכחים... בסוף מאשימים את כולם מלבד עצמם על כך שעשו טעות.

ירדה בהר סיני? הלוואי והייתה יורדת- אז זה היה ברור שזו אגדה.

(לא שווה) תגובה

שתחליט להתעסק בעיקר ולא בטפל אתייחס
בינתיים למרות כל הפילוסופיה נקודת המוצא בעינה עומדת!

deathcaster

New member
עומדת איפה?

אז זה לא שווה תגובה, למה הגבת?

אני מתעסק בעיקר והעיקר הוא שאני עדיין לא ראיתי שהשבת לשאלתי העניינית מתחילת הדיון ואת רק מתחמקת, אז מי מתעסק בטפל?

למעלה