ויכוח סוער בין אמנון יצחק לבין נוצרי משיחי

yevgeny94

New member
ויכוח סוער בין אמנון יצחק לבין נוצרי משיחי

שלום לכולם, מצאתי סרטון על ויכוח אומנם ראיתי אותו,אך משום שאין לי רמקולים אז לא שמעתי מה אמרו אבל ידוע לי שבסוף הצליח אמנון יצחק להחזיר אותו בתשובה אבל הכוונה במובן ההלכתי,זה קצת מפתיע איך זה קרה,האם מה שהוא עשה לדעתכם מכשיל את המאמין ולפי איזשהו מידע ראוי הרב אמנון יצחק לעונש על כך או שלא? הנה הלינק לסרטון: http://www.youtube.com/watch?v=DD7lWGMC7E8&feature=related המעשה הזה בהחלט הכשיל את המאמין,אז מה אתם אומרים,מה הייתם עושים במקומו אילו הייתם מנהלים דיון סוער עם הרב אמנון יצחק? האם הייתם מתנגדים להשפעה או שלא ואיך לדעתכם הרב אמנון יצחק הצליח להשפיע על המאמין? האם הוא מצליח לעשות זאת על כל אחד או לא והאם הוא עושה משהו שמנוגד לאמונה של המאמין שנכשל באמונתו ונהיה לחרדי כפי שהסרטון מתאר?

1ysrat

New member
מספק אם הצתות האלה

זה פרום על ישוע יהודות משיחית ונוצרות

Thoma

New member
הרב ראוי לעונש רק על כך

ששרף בפומבי ספר (את הברית החדשה), ושום דבר שהוא יעשה מעתה לא ימחק ממנו את החרפה הזו. אני מציע למנהלי האתר להסיר את הלינק הזה בו נראה המעשה המתועב הזה. עם אנשים ששורפים ספרים לא מנהלים דיון.

yevgeny94

New member
זה מה שמצאתי במקרה באינטרנט

אני מופתע קצת מהמעשה וזה אכן מוגזם אבל קשה להאמין שיש לו עד כדי כך השפעה על כל אחד שהוא הצליח למאמין פשוט לנטוש את אמונתו ולגרום לשריפת ספר או משהו כזה. לא ידוע לי מדוע אבל אכן הרגשתי גם אני בתוכי כעס גדול על זה כשראיתי את הסרטון היום במקרה איכשהו מצאתי. אכן אתה צודק,אבל בשביל זה צריך שהמשתמש שהעלה את הסרטון ימחק תחילה יש לפנות אליו ואם זה לא עוזר אפשר לפנות למנהלי האתר. האם מדובר לדעתך בשנאה מצד הרב או שלא?

Thoma

New member
אין מה לבוא בטענות לרב

מעבר למעשה המביש של שריפת ספר (שעליו כאמור הוא עוד עתיד לשלם) הוא פעל כמו שכל יהודי מחויב לפעול בהינתן המצב הזה. אין מה להתפלא ש"מאמין פשוט" זונח ככה את אמונתו שהיתה פשטנית כבר מלכחתחילה. (ואותו רב, אמנון יצחק, הרי פונה בעיקר לקהל יעד של אנשים פשוטים ולא משכילים, לכן אין מה לקחת ברצינות לא אותו ולא את צאן מרעיתו, וברור שכל מה שנאמר שם על הנצרות זה מידע שגוי)

yevgeny94

New member
תודה הבנתי עכשיו.

בקשר ל-1ysrat לא הבנתי למה התכוונת בדיוק? הרי זאת האמת אכן יש אנשים חלשי אמונה ופרסום לינק זה עם המידע יכול לשמש כסוג של אזהרה שלא להיות חלש באמונה ולא ללכת בדרך הלא נכונה וזה יכול לשמש כדוגמא למעשה שלא היה צריך לעשות ועשו אותו בדיון ההוא שצולם. אכן הבנתי שמדובר באנשים חלשי אמונה ולכן צריך שהמידע הזה יהווה כסוג של אזהרה על מנת לעזור למאמינים שלא ליפול במכשול זה שוב.

אמנון יצחק בן אדם חסר אלוהים אפיקורס

שרפת ספרים מעידה לא על הספר אלה על השורף, וכך בכל הדורות. אפשר לצרף את השורף לרשימה "מכובדת" מחשכת ימי הבניים ועד נינברג. אין קדושה בשום ספר. אצל עמים שעוסקים בפולחן השחתת אברי המין יש קדושה למילה הכתובה, זה סוג של עבודת אלילים שקיימת רק ביהדות ובאיסלם. לא לחינם בעברית השורש מ.ל.ה משמש את שני המובנים שאין בניהם שום קשר. האיש הגיע במטרה להשתכנע אז הוא שוכנע. אין שום התייחסות בסרטון הזה לעניין כל שהוא רלוונטי. אמנון יצחק אמר לבחור שמעט שינה את טון דבריו, למה אתה צועק אם אתה מרים את הקול הנימוקים שלך חלשים. אמנון יצחק זה שבכל הופעה שלו מרים את הקול ומשאיר את הזולת משותק בלי שום יכולת להתדין איתו. אמנון יצחק בן אדם חסר אלוהים אפיקורס, ששמירת מיצוות היא דרך חיים נוחה בשבילו בהתאם לדרכו של הרמב"ם.

Thoma

New member
וכבר נאמר על אנשים כאלה

"הניחו אותם מדריכים עיוורים המה לעיוורים וכי-ידריך עיוור את-העיוור ונפלו שניהם אל-השחת". מתי טו 14.

זה אפיקורס רע לב שמדריך עיוור טפש ותם.

זה לא עיוור שמדריך עיוור זה אפיקורס רע לב שמדריך עיוור טפש ותם.

Thoma

New member
הוא לא אפיקורוס רע לב

לפחות לא באופו מיוחד, הוא עשה מה שכל יהודי אחר היה עושה. באמת ציפית שהוא יגיד לאותו בחור להישאר בדתו? ושאולי גם על הדרך הרב וכל הקהל יטבלו גם הם? באופן יחסי הרב הזה עוד מתון, תראה למשל מה מעוללים יהודים חרדים אחרים בעיירה ערד לקהילה היהודית-משיחית שבעיר : http://www.youtube.com/watch?v=EII5Km3jN3U http://www.youtube.com/watch?v=4J7iqMO4EaQ זה סרט שהפיקה אחת מבנות הקהילה. הקהילה המשיחית חווה רדיפה סיסטמטית מהיהודים שם (בין היתר - קריאות גנאי, עלילות דם, שריפה של מבני הקהילה , הסטה, וגם פגיעה פיזית מדי פעם) לא צריך לעשות דרמה בקיצור, הרב הזה הוא לא יוצא דופן.

אמנון יצחק הוא אפיקורס רע לב.

ראיתי את הסרט יש הבדל מהותי בין ההמון המוסת לבין אמנון יצחק. אמנון יצחק הוא אפיקורס רע לב.

כבוד הרב בסך הכל הוכיח לו את האמת... תתעמק

בתוכן, "הברית החדשה" שלעולם לא ניכרתה היא שקר שלא היה, אתם מוכנים להאמין לשליחים במקום לאלוקים עצמו שמול מיליונים כרת את ברית התורה עם עם ישראל עפ"י התנ"ך שלו אינכם מתכחשים.. מה רע בלשרוף שקר?

1ysrat

New member
,נסתדר פה כולם בלי הסברים שלך

פה אנשים מבוגרים שיכולים להבדיל בין שקר לאמת תודה על דאגה שלך אבל ניסתדר

מוריגן

New member
לינק מצוין

אני הזדהיתי עם הבחור. היה לי קשה "לצאת מארון". עוד יותר קשה לא להשאב חזרה לארון הזה כמו שקרה לבחור המסכן. גם אחרי שהבנתי שישוע הוא הלב שלי, הוא נשימת אפי והדרך היחידה - מצאתי את עצמי שוב ושוב בבית הכנסת מתפללת. אני מאוד מתגעגעת לחיים בכפר עציון (דרומית לבית לחם) או איתמר (יישוב קטן שמשקיף על שכם).. בכל יום ויום אני מתגעגעת לשקט ולחיים המאושרים שהיו לי בתקופה שגרתי שם (בלי ההורים, אני חזרתי בתשובה באופן קיצוני). אני מאוד מבינה אותו, הנוחות של לחזור לחיים הקודמים היא מפתה עד מאוד. הדבר היחיד שמחזיק אותי הוא ישוע, כל פעם שאני מהססת, הוא לוקח את ידי בידיו. ישוע מזכיר לי את הלב שלי שחי רק תודות לו. ומרים באה אלי בחלומות, הברוכה, הקדושה, הטהורה, לא נותנת לי להכנע לדבר מלבד האמת והאמת היא ישוע. היהדות צריכה אנשים כמו אמנון יצחק כדי לשטוף את המוח לאנשים כדי להשאיר אותם בדת. ישוע לא צריך מסיונריות, מי שהכניס את ישוע ללבו לעולם לא יוציא אותו, ואם ילך בדרך שהיא לא דרכו של המשיח, יהיה אומלל - כמו שאני הייתי אומללה כשבמקום להטבל בירדן, ביליתי את השבתות בעזרת הנשים..

שטופי מוח ברמות כאלה.

רק אנשים שעברו ברית מילה יכולים להיות שטופי מוח ברמות כאלה.

יתכן ואתה צודק

נסחפתי. דעותי ידועות כאן בפורום וברחבי האינטרנט - פולחן חיתוך איברי המין זה דבר שלילי שפוגע בבראותו הפיזית והנפשית של האדם. מכל מקום אינני מאמין.

Thoma

New member
ברית מילה זו מתנת חינם

כפי שמסביר הרמב"ם בחלק השלישי של מורה נבוכים : "לדעתי גם אחד הטעמים למילה למעט את המשגל ולהחליש את האיבר הזה, כדי שימעיט לעשׂות זאת ויתאפק ככל יכולתו". הרי החלשת היצר הינו דבר מבורך. האבסורד הוא שאנשים שלא מקיימים את הדת היהודית מתעקשים למול את ילדיהם, אבל לא שומרים שבת למשל, שזו מצווה הרבה הרבה יותר חשובה מברית מילה ולעבור עליה זה עניין חמור בהרבה מלא למול תינוקות. ככה שאדם צריך למול את עצמו בבגרות מתוך בחירה אישית ולא מתוך החלטה של גורם זר.

לשיטתך המתנה הטובה ביותר היא סרוס

בגלל שקרים וכזבים שהופצו על ידי גורמים דתים יש הרבה אנשים שחושבים זאת בטעות. לשיטתך המתנה הטובה ביותר היא סרוס.

למעלה