ויכוח סוער בין אמנון יצחק לבין נוצרי משיחי

Thoma

New member
כפי שכבר אמר ישוע

" יש סריסים שנולדו כך מבטן אמם, יש סריסים שנעשו סריסים על-ידי בני אדם, יש סריסים אשר עשו עצמם לסריסים למען מלכות שמים. מי שביכלתו לקבל, שיקבל". מתי יט, 12. היו נוצרים שלקחו את המצווה הזו באופן מילולי (כנראה שכך עשה אוריגנס, אולי התיאולוג המשפיע ביותר של המזרח) אמברוסיוס, הבישוף של מילנו במאה ה-4, דגל בפרשנות רוחנית יותר ויעץ לאדם לוותר לחלוטין על יחסי מין על ידי הרוח, הרצון, ולא על ידי "הכרח" כמו סירוס. אבל כמובן אדם שלחלוטין לא מסוגל לשלוט ביצרו, מן הראוי שישקול סירוס, או לפחות ברית מילה. זו דעתי anyhow

אם השיקול שלך הוא דתי אין לי איתך ויכוח

הויכוח שלי הוא עם השקר הגדול ביותר בתולדות הרפואה. אוכלי טרפות ונבלות מחללי שבת בפרהסיה - חשוב להם למול את בניהם מפני שיש אגדה שקרית בעם היהודי שזה בריא. אם השיקול שלך הוא דתי אין לי איתך ויכוח

איזה ויכוח סוער?!

בכלל אין פהה וויכוח ואין פה דיון. הגיע אחד במטרה לחזור מהחזרה של החזרה בתשובה. שאל כמה שאלות ברמה רדודה. שניהם קבעו לשעות דיון - הדיון לא הוקלט אפילו לא מילה אחת. מראים את הבחור שורף ברית חדשה. מראים אתו מבקש סליחה.

ביד אחת הוא אוחז סגריה בשניה מצית

ביד אחת הוא אוחז סגריה בשניה מצית קורע את הברית החדשה תוך כדי עישון סגריה ומברך לפי הוראת הרב - לא תעשו חטא לה' מדליק ושורף

וואיי אני ממש לא מסוגל לקרוא את כל השטויות הא

האלו !!! לפני הכל, תרדו בבקשה מאותו בחור יקר . כי אותו בחור הוא השותף שלי לדירה שקיבלנו מישוע המשיח אחרי כמה תפילות. יש פה (בפורום כמובן) אחד שגם כן מכיר אותו ולא אזכיר את שמו. אבל די כבר !!!! מספיק עם זה !!! "אותו בחור" הוא אחלה בן אדם שמאוד אוהב את ישוע ומאמין בו באמונה שלמה בלי שום דבר אחר. ויותר מכך, כשאני שאלתי אותו , מה קרה אחרי זה, הוא אמר לי שאמא שלו מאוד רצתה שהוא יילך לאותו מפגש עם אמנון ובגלל שאמו ביקשה ממנו את זה והוא רצה לרצות אוה אז הוא הלך, אבל אחרי מה שקרה, אמא שלו מאוד התחרטה על מה שקרה אח"כ. הוא עזב את הבית שלו לתמיד !!!! כן, אמא שלו בוכה ע"ז שהיא אמרה לו ללכת לאותו "רב רגליים" אז בבקשה, תפסיקו לרדת עליו !!!!! יחזקאל בשם ישוע המשיח

yevgeny94

New member
בכלל לא הפנתי את האשמה לאותו בחור שציינת

אלא לרב אמנון יצחק שאליו התכוונתי באשמה,שהוא זה שאשם בהכל בנושא הזה. זאת סיבה טובה מאוד לא לסמוך על דבריו של אמנון יצחק. לא האשמתי את הבחור אלא את אמנון יצחק. אני מקווה שהבנת וכל הדיון הוא על מה שראיתי ועל האשמה עליו במיוחד האשם אמנון יצחק בשריפת ספר והרי הוא דאג שאותו בחור יעשה זאת. הרי גם נאמר בחתימה של מנהלת הפורום: 41 כל המשקה אתכם כוס מים משום היותכם של המשיח, אמן אני אומר לכם שלא יאבד שכרו." 42 "וכל המכשיל אחד מן הקטנים האלה המאמינים, מוטב לו שתנח אבן רחים על צוארו וישלך לים. 43 ואכן הפסוק מתאים כי אמנון יצחק הוא זה שמכשיל את המאמין והוא מבחינתי הרע ואם הבנתי נכון אכן הפסוק אמור להתגשם לגביו כי הרי נאמר על כל המכשיל מאמין שמוטב לו שתונח אבן רחים על צוארו וישלך לים. אני צודק,האם על זה דיברה הבשורה כשציטטתי את הדברים הללו? לא אמרתי שהבחור אשם אלא שאמנון יצחק הוא האחראי לכל האשמה ואם לא הוא אז בוודאי ולא היה נגרם לאותו בחור נזק. נראה לי שהוא ניצל את הבחור בכוונה כשהבנתי את דברי ירושלמי 2007 בקשר לבחור,תודה על המידע ואני מתנצל אם דברי פורשו בצורה לא ברורה ופגעו בו או בך בכלל כיוונתי את האשמה רק לאמנון יצחק האשם היחידי בהכל. הרי לדעתי הרב עשה זאת בכוונה מתוך רוע לב הרי אם באמת היה זה מכוונה טובה בוודאי והוא לא היה מצווה לעשות דברים כאלו מרושעים והרי אין הרב צדיק כי רשע הוא והרי הוא חטא חטא חמור שראוי לעונש ניצחי על כך של סבל וייסורים לדעתי. אם הרב היה מספיק חכם אז במקום לתת הוראה לשרוף אותו הוא היה קורא אותו תחילה ובודק אם הוא נכון לפני כן ואולי אם היה חושב בצורה נורמלית אולי אפילו היה מוצא גם הרבה דברים טובים בספר ואף לא היה נותן הוראה לשרוף אותו ואף היה מצליח בעצמו לקחת את הספר כדי לקרוא בו וללמוד ממנו דברים חדשים שישנו את חייו ולהודות למאמין ולהחזיר לו את הספר ולהניח לו לנפשו. אבל לא כך הדבר וכי זאת הסיבה אשר האשם היחידי הוא אמנון יצחק. ובוודאי ואכן שכנה בתוכו רוח רעה כי אם המצב לא היה כך בוודאי והייתה שוכנת בו רוח טובה והוא היה מפעיל קצת מחשבה ועושה משהו אחר שלא יגרום נזק. אמנון יצחק עשה מעשה רע וראוי לעונש חמור על כך. אף רב לא העז בפומבי חוץ ממנו לעשות דבר שכשזה אפילו רבנים חשובים בהיסטוריה לא עשו מעשים נבזיים כאלו כדוגמת אמנון יצחק שכבר גם לא ראוי לתואר רב כי הוא מלמד שנאה ולא אהבה ואם אכן היה מלא אהבה הוא היה רב פתוח יותר לכל מיני אמונות ואף היה מצליח לשלב דברים טובים מהבשורות הברית החדשה בתוך אמונתו שהיו יכולים לשנות אותו לטובה. אני מצטער שהגזמתי אבל כך זאת האמת ואם יוחלט שרק על זה אחסם או אאבד גישה לפורום אז אקבל זאת בהבנה.

lion 7

New member
אני לא אאשים את שניהם

אולם הייתי רוצה שהבחור המאמין יקרא מה נכתב על ויכוחי הבל , להתרחק כמה שאפשר כבר היינו בסרט הזה, אין תועלת מויכוחים כאלה, הם רק יגבירו את הפער ואף ירחיקו אנשים מלהאמין בישוע

למעלה