וכאן יבוא הניק שלי לידי ביטוי...

candy77091

New member
חושבת שהיית צריכה להתנסח קצת אחרת..

הניסוח שלך כואב לבנ"א שנמצא בצרה ואומר שרוצה לצאת ממנה. הניסוח שלך לא ברור בקשר לפתרון..

candy77091

New member
עונה.זה הולך להיות שונה מהתגובות של השאר

אתחיל בזה שאני מאוד מבינה אותך. בנ"T שטוב לו ומרגיש קשר למישהו אחר במיוחד כשמדובר באהבה ראשונה ,קשה לו לראות את השני סובל. אני מבינה שאתה רוצה לעזור לה,אבל בזה שאתה נענה להפצרות שלה לדבר ולהיפגש (בעיקר להיפגש) אתה רק גורם לעצמך נזק וגם לבחורה. אתה מרגיש על הפנים כי אתה מרגיש את "אבק הבגידה " באישתך שאתה ציינת שאתה מאוד אוהב,זה אמנם גור םלך להעריך אותה יורת אך "אין הצער שווה בנזק המלך"-זה לא שווה את זה.זה לא שווה שאתה מסתיר מאישתך,כי מכאן מגיעים המשברים בזוגיות. חוץ מזה-בזה שהיא באה אליך ושופכת את ליבה לפניך,אתה רק מזיק לנישואים שלה כי ברגע שהיא מוצאת בהם רגע של נחת היא כבר מתעלמת מהבעיה שהיא נמצאת בה.היא מרגישה טוב אז היא לא רוצה לטפל בנישואים שלה(כמו בנ"א שיש לא מחלה פנימית והוא לא מרגיש אותה אז הוא לא הולך לטפל בה אבל אם יש לו מחלה שהוא מרגיש והיא מפריעה לו הוא ילך לטפל בזה עם כל זה שזה לא כיף ולא נעים ללכת לטיפול ולפעמים הטיפול עצמו הוא מייסר ) אז אתה צריך להיות צת קשה כדי להוציא את הטוב-אל תנתק קשר כי היא תשקע בייאוש ובזה לא עזרת לה באמת בכלום , אבל אתה חייב כללים ברורים,בלי פגישות, שיחה הבאה תגיד לה שאם היא לא הולכת לייעוץ שלא תתקשר יותר,כי זה כפי שאמרתי-השיחה איתה תהייה לך לבריחה מהמציאות,כאשר היא תתחיל בייעוץ פשוט תתמוך בה טלפונית, רק ככה לדעתי אתה יכול לעזור לה..

תודה קנדי

קראתי את תגובתך מס` פעמים, אני חושב שאת ו`בחור כארזים` הבנתם את המצב לאשורו, שוחחתי אישית עם `בחור כארזים`-שאין מילים בפי להודות לו על הזמן שהקדיש לי-והגישה שלו אכן שונה ומעט קיצונית יותר. קנדי, אחרי שהפכתי בדעתי הגעתי למסקנה שאת אכן צודקת אך מה שהפריע לי זה מה יהיה הבלם שיגרום לי להכריח אותה להכריח אותו שילכו ליעוץ, אם הייתי חותך את הקשר היא הייתה ממשיכה לבוסס בבוץ ללא פתרון ולכן החלטתי לערב את אישתי בעניין ולדאוג שהיא תהיה נוכחת או לפחות מודעת לכל שיחה שלי עם ההיא, המשך בשרשור.

המשך

ובמקביל אדרוש ממנה שתלך לייעוץ כתנאי להמשך שיחותינו כפי שציינה קנדי. חוץ מזה הנני מתכוין ליישם עוד מס` דברים ששמעתי מ`בחור כארזים` וזה ישלים את התמונה. חז``ל אומרים ש`אין שמחה כהתרת הספיקות`, בזכותכם זכיתי אני לשמחה זו כשדרכי ברורה יותר ואני יודע לאן מועדות פני. תודה!

candy77091

New member
לערב את אישתך-רעיון מצויין

שמחה שעזרתי לך. הקטע הלא מובן לי הוא מדוע בחור כארזים טוען שהוא לא מסכים אית-באותה הודעה..

שרונס21

New member
אני יכולה לשער?

כי זה גם משהו שהפריע לי בדבריך... את בדעה שכן להמשיך בקשר (דבור כמובן ולא פגישות) ואני חושבת שלקשרים מהסוג הזה קשה מאד לשים גבולות. חז"ל הטיבו לומר ש"אין אפוטרופוס לעריות". קשרים שכאלו עדיף להתרחק כמו מאש. וכן, אני יודעת שזה קשה. ערוך שחת סכום איתה ותתפלל עליה. זו עצתי.

נשמע נחמד

אבל גם על זה חז``ל אמרו: `תפילה עושה מחצה`, הרמב``ם אומר שהקב``ה מנהל את עולמו בדרך הטבע, כמובן שניתן לשנות את הטבע באמצעות תפילה אך ההנהגה של ה` במהותה היא בדרך הטבע ולכן ביקשתי רעיונות ריאליים. בנוגע לטענתך ש`אין אפוטרופוס לעריות` אני חושב שהעובדה שאשתי מעורבת מהווה איזון די רציני שאמנם לא מוריד את הסיכון אך מפחית אותו לרמה שזה עומד במבחן סיכוי-סיכון, סיכוי לעזור מול סיכון רוחני.

אסביר מעט

אני מסכים עם רוב דבריה של קנדי, אך איני מסכים לשני משפטים שהיא כתבה: ``אל תנתק קשר`` והשני: ``תתמוך בה טלפונית``. דעתי היא, כי הקשר הזה חייב להסתיים אתמול..

למעלה