וכבר שאלה... מה אתן עושות עם הילדים

פשושולה

New member
אז תודה לכולם על התגובות, ולהלן

תשובותי: חמותי היא אדם מאד חם. קצת יותר מידי חם. היא (לדעתי האישית) מאוהבת בבן שלה, ולכן, שונאת כל דבר ואדם שגוזל אותו ממנה. היו לנו מספר קטעים מאד אגרסיביים עד לפני החתונה (היא עשתה סצינות מטורפות במטרה להפריד בינינו, ללא הצלחה). הבעיה היא שהיא פשוט ילדה קטנה וקפריציוזית, שרגילה לקבל מה שהיא רוצה, אבל אין לה ידע בהרבה תחומים, מה שלא מפריע לה להביע דעתה בתחומים שאין לה מושג בהם, אין לה חיים (היא לא עובדת כבר כמה שנים, ולכן מתעניינת יותר מידי בחיים של הילדים שלה), ולעיתים יש לה יציאות וולגריות שמעצבנות אותי נורא. אנחנו מודעים (בעלי ואני) למגבלותיה, אבל אני חייבת לציין שחל שיפור במצב בשנים האחרונות, והיא לאט לאט מתחנכת: מסתבר שהיא מפחדת ממני... במיוחד לאחר שעדן נולדה. המצב כיום הוא שהיא ממש מצילה אותי (למרות שאני שונאת להודות בכך) לפחות פעמיים בשבוע, כי היא שומרת על עדן כשאני בלימודים, וההורים שלי לצערי לא פנויים לסייע. לצערי, בבית החולים בזמן האשפוז היו לה כמה יציאות מטורפות לחלוטין וחסרות רגישות (לא ישנתי שבוע בערך, הילדה עברה מבריאה לאשפוז לטיפול נמרץ תוך 12 שעות, עם הפסקות נשימה שהביאו אותה להיות כחולה/סגולה/שחורה, עם ורידים פתוחים, עורק פתוח, עם "איום" שהיא תונשם (מה שהתממש ממש כמה שעות לאחר המקרה...) והאישה הזאת אומרת לי שהיא רוצה להישאר בבית החוןלים ולהיכנס איתי לבידוד בטיפול נמרץ כי היא רוצה לוודא שאני מניקה אותה, כי עדן "שלה"... ועוד מוסיפה כשאני תוהה על כוונתה "את רוצה לריב איתי?"...(דרך אגב, על זה התשובה שלי הייתה - את כנראה קרוצה לריב איתי, ויאללה בואי...) אז ברוך השם, יש עצבים. הבעיה העיקרית היא שזה לא משהו שניתן להגדיר מראש, כמו - אל תתני לילדה במבה או משהו כזה. זה ללמד אותה לפתח אינטיליגנציה ריגשית, או להשתיל לה מוח, מה שיהיה יותר יעיל... בכל אופן, אנחנו כנראה ננסה לחודש אחד, ואחרי זה יהיה עדיין מקום ממשפחתון. אנחנו מתכוונים לשלם לה, אני מניחה שפחות מלמטפלת זרה, אבל בכל זאת, ועכשיו ההתלבטות היא אם להביא אותה לכאן(מוניות וחדירה בלתי אפשרית לפרטיות שלנו, מה שהיא רק מחפשת תירוץ לעשות) או להביא את עדן כל בוקר לאמצע תל אביב לפני העבודה, וכמובן בדרך חזרה, מה שיכול לסבך לי מאד את החיים... אמא'לה, בכל מיקרה...

POOH*

New member
בהצלחה לכם....

ואם תרשי לי להוסיף את דעתי [אם לא פשוט תדלגי ואל תקראי]: לפי מה שתיארת גם אם היא תבוא אליכם וגם אם תקחו את עדן לשם יופר האיזון ביחסים בינכם שגם ככה לא בשיאם. לדעתי אתם צריכים לשקול שוב את נושא המטפלת אם מה שחשוב לכם זה היחס האישי לעדן. לא יודעת ממה נובעת ההתנגדות של שניכם למטפלת אבל יש גם מטפלות טובות ומוצלחות... ואם לא לשקול שוב את המשפחתון. ברגע שהיא מטפלת בעדן יש לה דריסת רגל מאד גדולה ומאחר והיא לבד איתה קשה לשלוט במה היא עושה איתה. לא שאני חושבת שהיא תזיק לה בכוונה - אבל לפי מה שאת מתארת, ועל סמך החששות שלך המצב יכול רק להחמיר. בכל מקרה אם אין ברירה והיא מטפלת בעדן - אני מצייעה שתערכו איתה מעין חוזה - אם אני לא טועה במאמרים בפורום הורים לתינוקות יש חוזה לדוג' - זה יכול לעזור לשני התדדים לתאם ציפיות ואולי ימנע חלק מהבעיות העתידיות... ושוב בהצלחה לכם... POOH

התחבטתי ארוכות בסוגיה...

זו אכן דילמה. כל פעם כשכבר חשבתי שהצלחתי להחליט, נכנסו בי ספקות... אני חושבת שחשוב מאד מה את חושבת: האם השארת הקטנה עם חמותך תגרום לך עצבנות תמידית? האם מצב כזה עלול לגרום לחיכוכים עם הבעל? אם כן, אז אולי כדאי לוותר, למרות היתרונות הברורים.

yaelia

New member
ניסיון זה רעיון טוב

אולי אותך היא מעצבנת נורא אבל עם עדן היא תהיה נפלאה... מצד שני אם תראי שאת פשוט לא סובלת את ההתנהגות שלה, אל תרגישי לא נעים אפילו לרגע. אני בטוחה שגם במשפחתון יהיה לעדן טוב. אנחנו עד המשפחתון בספטמבר הצלחנו לחלק את היום כך שאני עובדת חצי משרה בבוקר ש. עובד אחר הצהריים עד הלילה, ואני ממשיכה את העבודה שלי מהבית אחרי שהללי נרדם. לא קל, אבל זה מה יש כרגע. שנינו העדפנו לא למצוא מטפלת עכשיו.

למעלה