במחילה מכבודך, ויש לי כלפיך כבוד ...
אתה מבלבל בין עיקר לטפל.
מה לי דקדוקי הלשון והדהודי הטרמינולוגיות של מורנו שוב ושוב ?!
הנח לי מעולם הערכים והאינדפרנטיות ועבודת ה' ושאר דברים טובים ויפים לשעתם.
מבחינת ""ההצדקה"" ליטול חיים יש להבחין בין שני מקרים :
1. אני מוכן להרוג ולהיהרג בהגנה על ביתי שלי, שהוא רכושי בוודאות מלאה.
2. אני מוכן להרוג ולהיהרג בהגנה על ביתי שסבתא שלי סיפרה לי שהוא שלי ואני לא מאמין לסיפורי סבתא אלה.
מבחינת אלה המאמינים שהקב"ה הבטיח את כנען לעמו הנבחר, אין בהגנה על הארץ ואין במלחמות הכיבוש העקובות מדם שום סממן פשיסטי ( כטענתו השגויה של ליבוביץ ) מאחר שלא אהבת האדמה מניעה אותם אלא אהבת ה' שלהם, שנאמר : " ... וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת-כָּל-יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ, מִפְּנֵיכֶם, וְאִבַּדְתֶּם, אֵת כָּל-מַשְׂכִּיֹּתָם; וְאֵת כָּל-צַלְמֵי מַסֵּכֹתָם תְּאַבֵּדוּ, וְאֵת כָּל-בָּמוֹתָם תַּשְׁמִידוּ. וְהוֹרַשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, וִישַׁבְתֶּם-בָּהּ: כִּי לָכֶם נָתַתִּי אֶת-הָאָרֶץ, לָרֶשֶׁת אֹתָהּ. וְהִתְנַחַלְתֶּם אֶת-הָאָרֶץ בְּגוֹרָל לְמִשְׁפְּחֹתֵיכֶם, לָרַב תַּרְבּוּ אֶת-נַחֲלָתוֹ וְלַמְעַט תַּמְעִיט אֶת-נַחֲלָתוֹ--אֶל אֲשֶׁר-יֵצֵא לוֹ שָׁמָּה הַגּוֹרָל, לוֹ יִהְיֶה: לְמַטּוֹת אֲבֹתֵיכֶם, תִּתְנֶחָלוּ. וְאִם-לֹא תוֹרִישׁוּ אֶת-יֹשְׁבֵי הָאָרֶץ, מִפְּנֵיכֶם--וְהָיָה אֲשֶׁר תּוֹתִירוּ מֵהֶם, לְשִׂכִּים בְּעֵינֵיכֶם וְלִצְנִינִם בְּצִדֵּיכֶם; וְצָרְרוּ אֶתְכֶם--עַל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם יֹשְׁבִים בָּהּ. וְהָיָה, כַּאֲשֶׁר דִּמִּיתִי לַעֲשׂוֹת לָהֶם--אֶעֱשֶׂה לָכֶם. (במדבר לג נב).
הדברים ברורים וחד משמעיים.
ארץ ישראל הייתה מאז 3000 שנה ויותר הטריטוריה הנכספת והנעלה של עם ישראל לדורותיו, לא משום המחצבים שבה, לא משום הנהרות שבה ולא משום מיקומה ב'סהר הפורה', אלא משום " לזרעך אתננה ". בתי מקדש לאלוהי ישראל היו גם 'מקדש חוניו' ו'מקדש יבּ', ושום יהודי לא העלה על דעתו לראות במצרים את ה'ארץ המובטחת', להרוג ולהיהרג שם. אבל מקדש שלמה ומקדש הורדוס נבנו על מה שזוהה כהר המוריה, הוא ההר שבו נתקיימה הזוועה ההיא, כך ע"פ המסורת הפולקלוריסטית או המיתית או האגדית או ההיסטוריוסופית או התודעתית וכיוצ"ב.
והנה שנינו מכירים אדם שמלחמות ישראל אינם צו אלוהי עבורו, כי לדעתו שום אלוהים לא הבטיח ולא דיבר , לא עם בן- תרח ולא עם בן -עמרם, ובכל זאת אדם זה מתאמן בצליפה על פולש אלים לרגבי אדמה אלה דווקא. אדם זה הוא בעיני בעניין זה בחזקת פושע נתעב כי אין לו שום זכות לגרש מכאן את יושבי הארץ רק בגלל שהם מאמינים במוחמד ובסוסתו אל-בוראק.
ומאחר שגם אני אינני מאמין בשום אל שהבטיח או דיבר ממש עם אדם כל-שהוא, לא נותר לי אלא לגנות בכל פה ולשון כל מי שמוכן להרוג ולהיהרג על רקע אמונה דתית.