וכמה דברים שלא ידעתם על איבן באסו

וכמה דברים שלא ידעתם על איבן באסו

(או אולי כן ידעתם...
אבל אני לא ידעתי...
) ניצח את אליפות העולם מתחת לגיל 23 ב- 1998 (וולקנברג) אחותו היא דוגמנית צמרת החוזה המשמעותי הראשון שלו היה עם פאסה בורטולו ב- 2001 עד תום החוזה עם פאסה הוא השיג 3 נצחונות בלבד, כשב 2002-2003 לא ניצח ניצחון משמעותי. ב- 2002 סיים 11 בטור (דה..) וראשון בתחרות הרוכב הצעיר (חולצה לבנה) בטור לפני שנה איבד באסו כמעט 10 דקות למובילים בכל השלבים של הנגד-שעון לגבי הטור של השנה אמר באסו: "אני מתכוון לצמצם את איבוד הזמן שלי ל- 6 דקות השנה", "בהרים אני השתפרתי מאוד ואם אולריך או ארמסטרונג יהיו בבעיה אני אוכל אולי להתקיף אותם". "לא נראה לי שאולרך או ארמסטרונג הולכים ומשתפרים ולי באופן תיאורטי יש כמה שנים של שיפור לפני" "אני עשוי להפתיע כמה אנשים בטור השנה" (מתוך: המדריך הרשמי של הטור דה פראנס בעריכת פרוסייקליסט)

טוב, נו, אם אתם לוחצים- הנה היא

במרכז אליסה באסו- בתחילה את הקריירה כדוגמנית "פודיום" בתחרויות אופניים (הכל נשאר במשפחה) והיתה "מיס המחוז" במחוז מגוריה...

idanLANA

New member
../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif../images/Emo99.gif

ועוד כמה הרהורים.....

אם אנחנו יוצאים מנקודת הנחה שאנשים באופן בסיסי לא משתנים (חוץ ממקרים בודדים בהם אדם חולה בסרטן עם סיכוי של 3% לצאת בחיים, מצליח להבריא ולחזור לרכוב), לא נראה שה"הדחה" של ארמסטרונג תגיע מהיריבים הרגילים- אולריך, הראס, המילטון, ליפהיימר וכד'. למה פתאום מישהו מהם יצליח לטפס טוב יותר? או לרכוב טוב יותר נגד השעון? כמו ארמסטרונג, גם הם בשיא הקריירה וגם הם לא הולכים ומשתפרים משמעותית. והנה (בינתיים) גם השנה אנו רואים את אותו הסרט חוזר על עצמו, אותה טקטיקה ואותו איבוד זמן של המועמדים מול יכולת הטיפוס, הרכיבה הקבוצתית והנג"ש של ארמסטרונג. אפילו בשנה שעברה בה לארמסטרונג היו כנראה בעיות של התייבשות וקצת בעיות מבית, הוא הצליח לצמצם נזקים ובעלייה אחת בה ברח ניצח בעצם את הטור (אני חושב שבנג"ש שעון האחרון בשנה שעברה הוא ניסה פשוט לא לאבד זמן ולא ליפול). כמו שאייבי גילת כתב כאן, רק כישרון צעיר וחדש יצליח לשבור את שרשרת הנצחונות, האם באסו או מנצ'בו הם הכישרון לו אנו מחכים (טוב, יש כאלו שלא מחכים/מחכות...)? הבעייה היא שארמסטרונג מראה באופן קונסיסטנטי יכולות "קצה"ה בטיפוס והן בנגד שעון ואלו מצטרפים לקבוצה מעולה שיכולה למנוע התקפות בשלבי טיפוס התחלתיים או במישורים. רוכב צעיר שיצליח לשבור את הרצף יהיה כזה שיוכל להתקיף בהרים פעם אחר פעם (כלומר לא רק בשלב אחד, כמו שעשה מאיו לפני שנה) ועדיין להיות מספיק טוב בנגד שעון כדי לא לאבד זמן לאחד מרוכבי הנגד שעון הטובים בעולם. בעייה נוספת היא שגם בתור "שחקן הגנה" ארמסטורנג הוא אחד היריבים החזקים ביותר וזה בזכות היכולת הפלאית שלו להאיץ בעלייה בהתקפה או לסגור התקפות של אחרים. בזכות יכולת הטיפוס הזו הצליח להשאר עם אולריך כשזה ניסה להתקיף אותו בשנה שעברה ולמנוע ממנו לפתוח פער. לורן ז'אלאבר אמר על אולריך ש"הוא אינו יודע איך להתקיף" וש"אין לו חוש טקטי מספיק טוב כדי לתזמן התקפה בעיתוי המושלם" "כשהוא רוצה להתקיף אפשר לראות את האצבע שלו על ההדק שלושה קילומטר לפני הזמן" "אם הוא יחכה השנה למעבר ההרים האחרון, הוא לא ינצח את הטור. הכל תלוי בו, אם יצליח לנצל הזדמנות ולעשות את הבלתי צפוי".

aFish

New member
לגבי שנה שעברה...

אל תשכח שעד ההחלקה של אולריך זה לא היה כל כך ברור ואולריך עוד היה במרחק נגיעה. הוא לא היה צריך שיפור אדיר השנה, קפיצת מדרגה. רק לשמור על יכולת נג"ש אדירה ולמזער טעויות. נכון, לא בטוח שארמסטרונג יתייבש השנה שוב...אבל אולריך יכול היה להיות ועדין שווה לו. כנראה שמוקדם להספיד אותו...נראה היום.

דעתי שונה, בשנה שעברה

ארמסטרונג זינק אחרי אולריך למסלול רטוב מתחילת ה- TT הוא פשוט שמר על פער קבוע מאולריך וניסה בכל כוחו לפתוח פער. זה ממש כמו לשבת לאולריך על הגלגל האחורי בעלייה. כתוצאה, אולריך לחץ יותר מדיי (אנשים נוטים לעשות את זה כשיושבים להם על הזנב) ועשה טעות. אחרי הנפילה גם ארמסטרונג הוריד הילוך כדי עדיין לשמור על פער קבוע פחות או יותר עד הנפילה של אולריך לא נפתח ביניהם פער משמעותי ובטח שלא היה פער הולך וגדל שיצביע על כך שאולריך הולך לסגור עליו את הדקה. אולריך נוטה להתאושש (זה קרה גם עם פנטאני) אבל מה בדיוק שונה השנה משנים עברו בהן גם אולרך מאושש לא מצליח לעשות מספיק?? אהה, התיאוריה על כך שבמשך 5 טורים הוא לא הגיע בכושר שיא???

בשנה שעברה, גם אם אולריך לא היה

מחליק בנג"ש, לאנס היה לוקח. הפער ביניהם לפני הנג"ש היה כדקה ואולריך היה צריך לגלח את הפער בנג"ש. עד הנקודה שאולריך החליק, הוא לא הצליח ולגלח אפילו שנייה אחת מהפער ביניהם. ההחלקה הייתה כ-10 ק"מ לפני הסוף, מה שאיפשר לארמסטרונג לשייט לאיטו עד לקו הגמר ואף להגדיל את הפער ב-10 שניות.

לאנס גם השתמש בפועלים שלו בצורה

מאוד יעילה בנג"ש בשנה שעברה. כל הדוורים בדקו עבורו את המסלול, איפה פחות מסוכן ואיפה יותר מסוכן, וכך לאנס נמנע ממבוכה. אולריך לא עשה שימוש יעיל בקבוצת ביאנקי, נכנס לא טוב לסיבוב קשה, ו...בום טראח

טיראן מ

New member
לי זכור עוד משהו חשוב ...

שמעיד על ההבדל שנין השניים. ארמסטרונג עם קבוצתו קמו מוקדם בבוקר, עברו על המסלול וניתחו אותו היטב. אולריך עשה את זה מהמיטה במלון. בוידאו. זה ההבדל בין השניים על קצה המזלג.

כפיות טובה..... ככה פיש???

רבע שעה אני חופר בגוגל מוצא את התמונה של האחות של.... ואפילו תודה לא מקבל??? בסדר, בפעם הבאה אני מביא לכם את האח של דידי השטן..

aFish

New member
וואללה צודק...

פשוט היה לי קשה להחזיר את הלשון לפה....והעינים לחורים
.
אחלה תמונות

ומה דעתכם? למה לאנס נתן לו לנצח?

*לאנס היה עייף בעלייה, והוא ידע שבאסו יותר "טרי" ממנו ושבספרינט סיום הוא לוקח? *לאנס לא צריך את הפודיום היום- רק את הזמן, אז זה לא משנה לו מי ינצח? *אם באסו הצליח לעמוד בקצב שלי עד לפה- מגיע לו לזכות (לא כל אחד יכול לעמוד בזה
).

לפי לאנס וגם לפי באסו:

לאנס שמח על כך שבאסו מנצח, בדוק כמו ששמח לעזור לו בתור חבר בטיפול באימו (של באסו) שחולה בסרטן... באסו, לפי יורוספורט אמר על לאנס שלפי מה שאפשר לראות הוא הכי חזק השנה. לאנס אמר (עליבא דה יורוספורט): "זה היה לי מאוד מיוחד להיות איתו שם כשהוא מנצח, במהלך השבוע האחרון דיברנו רק על אימא שלו ולא על המירוץ" ולאנס על אולריך: "זה לא גמור, הוא תמיד מתחיל לאט, הוא בחור קשוח ולעולם אינו מוותר" (מתוך יורוספורט). ואולריך מה הוא אומר? "בתחילת הטיפוס הראשון הרגליים שלי היו קפואות, ובסופו של דבר לא הצלחתי להדביק את הקצב בטיפוס האחרון".(יורוספורט)

אז הם אמרו, אז מה זה אומר?../images/Emo3.gif

אז ארמסטרונג ובאסו פירגנו האחד לשני. מה זה אומר?

למעלה