ולאחר פרסום המיקודים.. מה מצבכם?

JumpInTheFire

New member
עשית כבר את 005?

אם כן, אז אתה מסיים השנה את כל ה4 יח'. אח"כ תוכל להשלים אם תרצה, אל תדאג לגבי זה. חוץ מזה זה יוריד לך מהעומס בצורה משמעותית. אני חושבת שעשית החלטה נכונה מאוד. עדיף לסיים עם 4 יח' בצוין טוב ולא עם 5 בחריקת שיניים ומאמצים שבאים על חשבון שאר המקצועות

liorhikri1991

New member
אבל תשמעי את המצב שלי...

דבר ראשון לא עשיתי עדיין שום טופס במתמטיקה,כי אצלנו זה לא עובד כמו כל התיכונים האחרים. עכשיו,ב5 יח"ל היה לי ציונים באלגברה אצל מורה אחד בממוצע של 95 ואצל המורה השני לגאומטריה של 55,ולא ירדתי בגלל הציונים.בכלל לפי המורים שלי אני בין התלמידים הטובים בכיתה ועם דחיפה קלה אסיים 5 יח"ל עם 90+,אבל אני מעדיף לסיים 4 יח"ל עם 95+ בלי מאמץ ניכר,כי החומר באמת קל,גם של 005 וגם של 003 שאנחנו לומדים. אז בסוף החלטתי להיות ב4 יח"ל וזהו

אתה יודע עדיף לקבל 100 ב4

מאשר 60 ב5.... כי אחכ כשתלך לאוניסברסיטה ותרצה להתקבל יסתכלו על הציון כדי לעשות ממוצע ולא על היחידות **אלא אם כן זה 3...* מבין?

זהו.. ש..

יש לי 97 ב-4 ולחברה שלי יש 75 ב-5 ואחרי בונוסים לי יש סופי יותר ממנה.. אז נגיד לאוניברסיטה שתינו ננסה להתקבל יחד יקבלו אותי (בגלל הסופי..) או אותה (בגלל היחידות..)..?

אותך בגלל הסופי למרות

שיש אפשרות שיורידו מקצוע אחד חלש אם רואים שזה הורס תממוצע.... אבל בגלל שמתמטיקה ואנגלית אלה מקצועות חובה לא מורידים אותם...... היה לנו הסבר מקיף על זה....... ואני אומרת על מה שאמרו והסבירו לנו על אוניברסיטת תל אביב ושאר האוניברסיטות בארץ... בסופו של דבר הם עושים לנו ממוצע של כל הציונים.. וכשיש ממוצע אף אחד לא שם לב כמה יחידות... אלא אם כה.... כמו שאמרתי מקודם.... זה 3 יחידות מתמטיקה.. או 3 אנגלית.. טוב 3 אנגלית בכלל לא מתקבלים... הבנת....?

כן.. מצוין..

זה אומר שאני צריכה לקבל 84 ומעלה ב-5 יחידות אם אני רוצה להשלים ל-5 ולהיות עם ממוצע גבוה יותר.. קשה.. =/

מה?? לא הבנתי תמשפט שלך

שמעי לפי מה שאמרו לנו אם יש במתמטיקה מעל 80..... אז יש בונוס של 12.5 ואם מעל 90 ומשהוא לא זוכרת בדיוק יש בונוס יותר גבוה..... וזה לא קשור ליחידות.... אם זה מה ששאלת.. אם לא אז תשאלי שוב בצורה שונה..

זה לא ככה..

נותנים ל-5 יחידות בונוס של 25 נק' ול-4 יחידות בונוס של 12.5 בגלל זה אני אומרת שאם אני לא רוצה שירד לי הממוצע ואני רוצה להשלים ל-5 יחידות אני צריכה להוציא מעל 84 שזה לא פשוט..

LLL23

New member
בטעות נלחץ האנטר..

כי אם אני לא טועה אחרי שאת מחשבת..נגיד את עושה 97+12.5 ואז כופלת את מה שקיבלת ב-4 ככה עשית?

למי השאלה מופנית?

את לא מכפילה ב4 כלום... פשוט נגיד קיבלת 97 ב4 יחידות **לזה התכוונת?*** אז הסופי שלך יהיה 97+12.5 שזה שווה 109.5 וזה הציון שיכנס לממוצע בגרויות שלך... כשיחשבו אותו באוניברסיטה.... אבל אם קיבלת 97 ב5 יחידות יש לך בונוס של 25 נקודות ויוצא לך 97+25 שזה שווה 122 ואז זה יהיה הציון שיכנס לממוצע בגרויות יש מבין?

LLL23

New member
הבנתי..אבל

הבנתי, תודה אבל לא נשמע לי הגיוני, שפשוט מישהו שמקבל 97 סופי ב-4 יחידות..ומישהו שמקבל 85 ב-5 יחידות..בעצם יש להם את אותו ציון:S כי: 97+12.5=110 85+25=110

תראייי

אני לא יכולה להגיד לך 100% אבל לפי מה שאמרו לנו ככה זה.... את יכולה להיכנס לאתר שלהם ולראות.. www.tau.ac.il אני לא נכנסתי אבל אמרו שיש שמה מידע על הכול

נכון אבל

את צריכה לקבל מעל 85 כדי לקבל תבונוס הזה..... וביחד עם הבונוס יוצא לך.... 110 נקודות... וב4 יחידות מעל 95 נראה לי מביאים בונוס... וביחד יוצא לך..... 107.5 וזה בערך אותו הדבר..... והרבה יותר קל לקבל 95 ב4 מאשר 85 ומעלה ב5....

JumpInTheFire

New member
זה לא מדוייק

זה אף פעם לא יהיה אותו הדבר, תלוי מה רוצים ללמוד באונ'. יש דברים מסויימים שדורשים בשבילם 5 יח' במת' ואז גם א כביכול 95 ב4 יח' זה כמו 85 ב5 יח' זה לא עוזר לך

למעלה