ולגבי המשדר של אתמול

לימור1

New member
ולגבי המשדר של אתמול

בביקורת הטלוויזיה של ידיעות כתוב שיש מה ללמוד מהאמריקאים בסדר וארגון, ויכול להיות שזה נכון. אנחנו פה כבר למדנו שאימוץ זאת תעשייה, והעמותות הן בהחלט מכשירים משומנים פחות או יותר לעשיית כסף. מצד שני, המלתעות הללו פחות חשופות כאן, לפחות אצל העמותות שאני נתקלתי בהן. חוץ מזה, יש הרבה מן הדומה שם וכאן: גם כאן יש אופציה של אימוץ ממשלתי על חסרונותיו - זמן, פחות ילדים, ובואו נודה - ילדים שהם כנראה פחות אטרקטיביים למאמצים, כפי שכושים והיספניים מחכים למאמצים אבל המאמצים מחכים וגם מוכנים לשלם הון עבור ילדים לבנים דרך האימוץ הפרטי. אצלנו האימוץ הפרטי הוא דרך העמותות ונעשה בחו"ל. דרך אגב, האמריקנים הם גם המאמצים הגדולים בעולם מחוץ לארצם, אבל סרט התעודה הזה לא נגע כלל באימוץ הבין-ארצי. החוליה המאוד אמריקנית שאנחנו עדיין לא מכירים כאן היא ההיכרות שנערכת בין המאמצים לאם הביולוגית, שאפילו בוחרת את ההורים לעתיד, כנראה היא בוחרת על פי הקריטריונים שלה לחיים מאושרים (ומכאן שעצים גבוהים בחצר הבית הם כנראה חלק מהפנטזיה של חיים מאושרים, ואין לגנות עליהם). החלק הזה נראה לי מאוד קשה, ויחד עם הכל, ככל שזה אולי מקל (או מבלבל) את הילד, אני לא הייתי רוצה לחיות עם הורים ביולוגים שמציצים מאחורי גבי בלי הפסקה. זה נראה לי כמו חיים תחת זכוכית מגדלת. חוץ מזה, הזוג היאפי עם הבית הגדול והעצים די דחה אותי. הבת המאומצת שלהם, לעומת זאת, פשוט ילדה מטרפת, לא?

ד...

New member
לימור- משהו בנושא רגישויות...

קראתי את מה שכתבת מספר פעמים, ואני מקווה שלא הבנתי טוב את כוונתך- האם, שיר, תמי, שלי ואני (ועוד אי אלו ילדים) - פחות אטרקטיבים ?! ואם כן- למה??? ד...

לימור1

New member
מצטערת אם הובנתי לא נכון

או שנתפסתי כלא רגישה. הכוונה הייתה לכך שחלק גדול מהילדים המוצעים לאימוץ בארץ הם בעלי ´צרכים מיוחדים´, כפי שהדבר מוגדר בשירות למען הילד. ולצערנו, ואולי גם באופן אנושי, הורים מחפשים תמיד אחרי ילדים בריאים בגופם ובנפשם...

שולינקה

New member
לגבי אמריקאיים ואימוץ בינארצי.

ובכן,כשהייתי בויטנאם,נדהמתי לראות אמריקאיים רבים.מתוך סקרנות,שאלתי את חלקם,מה הסיבה לבואם,לאור העובדה שיש ילדים רבים במחוזותיהם המחכים לאימוץ,ותשובת כולם היתה הן ההתנגדות לאימוץ פתוח והן האטרקטיביות של ילדי אסיה.מיעוטם העלה את הנושא של ההתחיבות האמריקאית בהקשר למלחמת ויטנאם. מאחר ואתמול נרדמתי יחד עם בתי,לא ראיתי את הסרט שכה השתוקקתי לראותו,ומוכנה לשלם את כל הוצאות השכפול למי שהקליט.

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif שולינקה בואי נתחיל לדון

כמה את מוכנה לשלם
אלף דולר ורק במזומנים מתאים ??
איך את לא מתביישת ממשפחה נראה לך שלוקחים כסף ?
שיר

שולינקה

New member
אהלן שיר,,,רק בכרטיס אשראי

שיר מתוקה,בתחילת תגובתך,הייתי בהלם,כי אני נרגשת כרגע מהודעה אחרת על התרחבות המשפחה,ועיני קלטה רק את המילה "לא מתביישת".לקח לי מספר דקות,לאחר קריאת תגובתך מספר פעמים ,להבין למה התיחסת,ונרגעתי.כוונתי היתה לשלם את עלות הקלטת והדואר וזה הכל ולא חשבתי לרגע על מסחור הענין.ולגבי משפחה וכסף,ראיתי,לצערי הרב,הרבה מקרים כאלו(לא אצלנו במשפחה). שיהיה לך יום נעים והמשיכי להעשירנו(חשבת פעם על סמיכות המילה "להעשיר" לשמך?)

..שיר..

New member
../images/Emo23.gif שולנקה מתוקתי ..

ואני תמיד אמרתי שחסר את הנימה של "הקול" בהודעות , אז מה ניבהלת בהתחלה
ממש לא התכוונתי פשוט צחקתי ..
ובקשר למישפחה אז כבר חשבתי שכולם רגילים שאני קוראת להם כאן משפחה שלישית שלי אבל את האמת משפחה הכיייייי מצולחת
אפילו שאני צוחקת יש פעמים שקשה להבין אותי אהה
אז
ענקי ומקבלת גם כרטיסי אשראי...
שיר ו.. בקשר לשם שלי אז קודם רשמתי הודעה אבל לא זכיתי עדיין לתגובה כנראה שמרוב עומס ההודעות שאני שולחת היא נבלעה בין כולם
בדיוק היום התחבטתי בשאלה למה הביולוגית כראה לי שיר .. ובקשר ל"העשיר" אז אני יחשוב על זה (זה נשמע לי קצת גאוותני כזה לא?
)
שיר

שולינקה

New member
שיר=יצירה מוזיקלית

וכנראה הביולוגית חשבה(וצדקה)שיהיו לך כישורים בתחום זה,כפי שאנו קוראים,אף שלא שומעים את המנגינה.

..שיר..

New member
../images/Emo51.gif שולינקה ו..

בקשר לביולוגית לא נראה לי שהיא חשבה כך אבל נגיד ולפעמים את המנגינה הזאת אי אפשר להפסיק
שיר

מיכל@ל

New member
שולינקה

עד אליך אני לא אגיע,אבל אם תשלחי למייל שלי את הכתובת שלך,אני יכולה לעבור בדואר ביום שישי ולשלוח לך.

שולינקה

New member
מיכל,שלחתי מייל.הודיעי אם קבלת כי

יש לי עדיין בעייה עם דואר יוצא.ושוב תודה.

shira^

New member
טוב שכן קרוב מאח רחוק ../images/Emo8.gif

אז שכנתך המסורה הקליטה כמובן. אם תרצי אעביר לך בהקדם!!! יום נעים לכם !!!

שולינקה

New member
שכנתי היקרה.קיבלתי,אודיע למיכל

ותודה.חיכינו לך אתמול בצא´ט,היו הרבה תקלות טכניות,כך שהרווחת עצבים. יום נעים.

shira^

New member
שכנה יקרה שלי הייתי בצ´אט אך

נאמר לי שמשום מה היתה תקלה...

שולינקה

New member
אכן היו תקלות רבות ו,,,,

היינו ,במקרים שהתאפשר,סולידיות ביותר בהשוואה לפעם הקודמת.לא הצצנו "שמאלה".

מיכל@ל

New member
לימורי,היא באמת היתה מדהימה [הילדה]

אני רוצה לחדד את הנקודה שהעלית לגבי הילדים הלבנים שישראלים מעדיפים לאמץ בחו"ל. אני חושבת שקודם כל זה נובע מהרצון שהילד לא יהיה "שונה",שהסביבה לא תזהה שמדובר באימוץ. הורים מאמצים אומרים לפעמים :"טוב,אם לא הצלחנו להביא ילד ביולוגי,אז לפחות שזה יהיה הילד הכי "מושלם" שיכול להיות,לבן,יפה,וכו". אני מודה שהאבחנה הזאת קשה לי וקשה לי עם תרבות "הסופרמרקט" שהורים מאמצים גיבשו שבעטיה הם מגישים "רשימת קניות" לעמותה עם דרישות של מראה מסוים ותכונות מסוימות רצויות.

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif ומי אמר שלבן זה "מושלם"??

אני פשוט לא יכולה להאמין ואת האמת יותר קשה לי לקבל שיש מציאות כזאת והעולם שותק מזה בוחרים מעדנים במכולת?? ועוד משהו שהפריע לי מאוד בתוכנית החוסר רגישות הם לא חושבים שאולי צופים בהם ילדים מאומצים שהצבע שלהם לא לבן מה הם מרגישים אחר כך עם התחושות של לא רצוי ,בקטע הזה אני קצת שמחה שאחותי לא ראתה את התוכנית כי מה היא היתה אמורה להרגיש? שהיא סוג ב´? ,לא יודעת למה לי בראש יש מן משוואה כזאת אם הורים רוצים באמת ילד מהלב אז לא בוחרים לפי צבע , סוג בית עם עצים או בלי עצים , הרעיון של התימכור האמא בוחרת את המשפחה לפי האמצעים הרבים יותר מי שיש לו יותר כסף יש לו יותר סיכוי .. האם זה מה שעושה הורים להורים טובים יותר ? ??? כואב הלב שבשנות האלפיים זה מתנהל כך ,ועדיין קשה לי להשלים שהאושר של האחד בה על שיברון לב של האחר... ועוד משהו שמאוד ריגש אותי בתוכנית ולא זוכרת עם כתבתי זה שהאמא המאמצת אמרה שדחקה בבן שלה ליפתוח את תיק האימוץ ביגלל הגיל שלה ושתמיד חשבה על הצד השני ואיך היא היתה מרגישה בימקומה .. פשוט מרגש
לכולם שיר

שולינקה

New member
הלבן מושלם למי שאוהב לבן,,,

וצבע אחר מושלם למי שאוהבו.יש גם מקרים של אהבת ניגודים(בדרך כלל מתאפיין בבחירת בן זוג).בעיקרון נושא בחירת הצבע מאפיין משפחות שחשוב להן שילדם יהיה זהה למראם החיצוני.האם חשבת פעם,איזה ילד תעדיף משפחה כושית לאמץ?(לא נוח לי עם המינוח "כושי" אך זאת המציאות)

למעלה