ומהתחלה, אבל יותר טוב (דיאלקטיקה)

ומהתחלה, אבל יותר טוב (דיאלקטיקה)

דרגורן, אני שמח שישרנו את ההדורים בינינו, ועכשיו כשאני תחת חסותו של מורי ורבי אלעד "הגבר" אברון, הגיע הזמן לפתוח את הדיון על דף חלק מחדש: במידה והפדרציה מכריזה מלחמה על האימפריה\הרפובליקה, מי ינצח? או לחילופין, לפי דעתכם וטעמכם האישי, איזו סאגה עדיפה, סטאר טרק או סטאר וורס.

preacher

New member
די... עם... הדיון... הזה ../images/Emo5.gif

אף פעם לא קראת ספר מד"ב אינטיליגנטי בחיים שלך שכל מה שיש לך לדבר עליו זה סטאר דרעק וסטאר וורז?

דווקא כן

אני חובב גדול מאוד גם של אודיסאה בחלל. ראיתי 2001, קראתי וראיתי את 2010, ויש לי את הספר 3001 בבית. וקראתי אותו. למרות שלא הייתי מגדיר את אודיסאה כמד"ב אלא כמדע מתקדם. הכל שם שימש השראה למדענים בני תקופתנו. מה גם שב-3001 החברה האנושית עברה לצורת החברה הנעלית של קומוניזם כהדרך היחידה לחיות בה. בניגוד לסטאר טרק שבו הקפיטליזם חוגג (בסרט עם הבורגים זה בולט בעיקר). ובנוסף, הרבה יותר כיף להתווכח מי קורע במכות את מי: ווקי או קלינגון, מאשר ווקי את דייב באומן.

preacher

New member
קפיטליזם חוגג, הוא אמר.

נו, איך קוראים למטבע של הפדרציה? אני מבטיח לך שלא תמצא, כי - אין להם כסף! הפדרציה היא לא קומוניזם או קפיטליזם. היא אוטופיה מושלמת. כלומר, לפחות היתה מושלמת אם כל החייזרים המכוערים והרעים האלו לא היו מנסים להרוג את בני האדם כל הזמן. וזה מסר כפול די מרגיז - מצד אחד, כל בני האדם משתפים פעולה, וכל בני האדם רוצים לחיות בשלום עם חייזרים. מצד שני ב"מציאות" של הסדרה רוב החייזרים (קלינגונים, רומולאנים, בורג, קרדסיאנים, דומיניון, קיו, פרנגי) הם מכוערים, או קטנוניים, או רשעים, או אלימים, או רודפי בצע, או שילוב של הכל. ככה שלמעשה היא מעודדת שנאת זרים! המסקנה שלי - לא לערב רעיונות נעלים וסדרות פעולה בפריים-טיים (אלא אם אתה גמ"ס).

קפיטליזם חוגג אני אומר

שים לב בסרט של הבורג: האנושות היתה בזבל, ואז כשנחתו החברים של ספוק, והיתה התפשטות לחלל, אז הכל נהיה טוב ולא היה מחסור. הבסיס של הקפיטליזם הוא הרחבת שטח הניצול. כשנגמר לך מה לנצל אתה: 1. הורס הכל ומתחיל מחדש [ראה מלחמת העולם 1-2, האמיתיות, לא סדרת מד"ב:)] 2. מוצא שווקים חדשים. אז בטרק מצאו שוק חדש: החלל. שוק בלתי ניתן למיצוי. כמעט. אז הכותבים מעבירים לנו קצת שטיפת מוח ואומרים לנו שבעולם קפיטליסטי יכול להיות שכול העולם יחיה בסבבה. אבל לי לא נראה. ארתור סי קלארק לעומת זאת, כל דבר שהוא כותב מבוסס מדעית. ומכיוון שחברה זה גם מדע (סוציולוגיה) ובגלל שאני קומוניסט בעצמי, אני נוטה להסכים איתו. חברה שרוצה לחיות כמו שחיים ב3001: האודיסאה הסופית או בסטאר טרק, חייבת להיות חברה קומוניסטית (לצורך העניין- רוסיה מעולם לא היתה לא קומוניסטית ובטח שלא סוציאליסטית [למרות ההתעקשות של העולים החדשים]).

עשיתי טעות איומה

בחיפזון איום פלטתי שהעולים החדשים טוענים שרוסיה היתה סוציאליסטית. זאת הכללה מטופשת ומפגרת ואני נוזף בעצמי. אבל שכן התכוונתי להגיד, זה שמרבית האנשים שעלו מרוסיה שאני מדבר איתם (שזה כולל אותי ואת מרעית חברי) טוענים בעיקשות שברוסיה היה סוציאליזם. למרות שלא היה. וכן, אני מדבר עם עצמי.

preacher

New member
אה... ממש לא.

הבסיס של קפיטליזם הוא קפיטל - הון. כסף. שוק חופשי, יוזמה פרטית, כמה שפחות התערבות ממשלתית. במס"ב אין כסף, מן הסתם אין שוק, על יוזמה פרטית עוד לא שמעתי שם, והמדינה כפי הנראה מנהלת כל מה שזז, ואלוהים יודע אם יש שם בכלל בחירות חופשיות, אף אחד לא טרח לספר לנו. בקיצור, מה שכתבת, זה שטויות גמורות. אז הפדרציה היא אפילו לא אוטופיה - היא פנטזיה מושלמת, ללא כלכלה הגיונית או כל בסיס אחר לחברה. סתם רקע מעורפל לאופרת חלל. יש, כמובן קפיטליסטים במס"ב. קוראים להם הפרנגי. ואם אתה הולך לטעון שהיחס אליהם כחברה הוא חיובי באיזושהי צורה, כנראה שאין טעם לדבר איתך. בקשר להרחבת שטח הניצול, זה נכון יותר לדיקטטורות, בלי קשר לכלכלה שלהן. מקרים היסטוריים? אלוהים, כל מדינה בהיסטוריה כמעט, מרומא ועד גרמניה הנאצית. צורת המשטר המועדפת עלי היא מדינת רווחה סוציאליסטית כמו שוודיה (כי מעשית זה עובד, ואני די מאמין בדברים שמוכחים במציאות). אתה מאמין בקומוניזם טהור? כל אחד כפי יכולתו וכו´?

עד שנגיע לקומוניזם טהור

1. הרחבת שטח הניצול מיוחס לקפיטליזם נקודה! לא רק לדיקטטורות. אתה כנראה לא חושב על ניצול כמו שאני חושב עליו. 2. שוק חופשי ויוזמה פרטית זה הבסיס של הליברליזם. קפיטליזם כדי לשרוד ולהתפתח הוא חייב לנצל את הפועלים (גם אלה שלא עובדים בסווטשופס. אבל כדי להסביר לך איפה הניצול זה צריך להיות תקציר של הקפיטל) 3. בתור קומוניסט, שחיוו מוקדשים ללימוד הנושא וקידום תודעת המעמד העובד, אני יכול לומר לך בבירור, שהפדרציה היא קפיטליסטית-דמיונית. 4. לך תדע אם השליטים של הפדרציה הם לא מיליונרים מושחטים. ואם הם פוליטיקאים, אז מי משחד אותם. בבילון 5 השליטים הפוליטיקאים הם מושחתים.

preacher

New member
טוב, הגיע הזמן להשתמש בנשק הסופי.

You win. Yoo stupified me to death!* *כל הזכויות לדרגורן

השתמשת בנשק מוקדם מידי.

יהירותך הביאה לסופך. אני בעל ידע נרחב יותר בקומוניזם מאשר אתה. אז מה יש? גם הרפובליקה היא לא כזאת מושלמת. שם הקפיטליזם אפילו עוד יותר בולט. בקיצור, I WIN, I MEAN, YOU WIN,NO, I טוב. ניצחתי ולא בגלל שטיפשתי אותך למוות (דבר בלתי אפשרי במציאות. ניסיתי).

preacher

New member
בוקר טוב!

נעל, אתה לא מבין שום דבר בכלכלה. אני עוד לא ראיתי לא יוזמה פרטית ולא כסף ולא "ניצול" בסטר טרק - מרקס התכוון לניצול של בני אדם לא של חלל ריק! אז אמרת שסטר טרק קפיטליסטית - אז מה. מבחינתי אתה יכול להגיד שיום זה לילה, ששחור זה לבן וששרון יביא שלום. ה"טיעונים" שלך מגוחכים ופשוט אין טעם לדבר איתך. וחוץ מזה נראה לי שאין לך הרבה מה לעשות כאן עד שתקרא קצת יותר, טרק ו-וורז זה לא בדיוק שיא הפילוסופיה. אתה יכול למצוא קפיטליזם גם בכיפה אדומה אם אתה מחפש מספיק. בקיצור - לך תקרא את: 1984 סוחרי החלל ספרים של קן מקלאוד (באנגלית) סדרת ה-culture של איאן בנקס (כנ"ל) ואז, אולי, יהיה לנו על מה לדבר.

אתה בעל ידע נרחב כמו נעל

הידע שלך על הקומינזם, קפיטליזם, או בכלל על פוליטקה, שואף לאפס. אתה בכלל לא יודע על מה שאתה מדבר - לא ענית לעניין, אפילו פעם אחת לתשובות של פריצ´ר. בבקשה את ההטפות הדיבליות שלך, ת... במקום אחר.

Boojie

New member
אנשים! די עם ההשמצות האישיות!

את ההודעה הבאה שתכלול השמצה אישית, ולא מעניין אותי מי יכתוב אותה, אני אמחק באכזריות!

mermit

New member
אוח, כמה מתאים לקומוניסט...

להתייחס לסוציולוגיה בנשימה אחת עם המדעים המדוייקים (שגם הם, אם להאמין לתאוריית הכאוס, לא כל כך מדוייקים). והפשטנות... מה נעשה עם הפשטנות? זהו? שני מצבים קיימים? קפיטליזם *או* קומוניזם? אין גווני ביניים? אין אפשרות שמתי שהוא בעתיד (לפחות המד"בי) הדיון יתקדם קצת מהדיכוטומיה המטופשת הזאת?

preacher

New member
שמע, נעלול,

פה, אם תרצה ואם לא, זה פורום מד"ב. ככה שמדברים כאן על מד"ב. רוצה לדבר על משהו אחר? לך לפורום אחר. אני בטוח שהחבר´ה בפורום אובייקטיביזם באורט ישמחו לדבר איתך.

Boojie

New member
תודה, פריצ´ר.

ולאדון נעל ולשאר המשתתפים: אנא שמרו על סגנון דיון נאות, ועל קשר כלשהו לנושא הפורום (תזכורת: מדע בדיוני ופנטזיה). הדיון בהגדרתן של צורות ממשל ושל אסטרטגיות כלכליות אינו שייך לפורום זה. הדיון בסדרות מד"ביות שייך לפורום זה, אולם עדיין דורש תרבות דיון סבירה (הווה אומר, דיון בעובדות, בלי קללות, בלי השמצות אישיות, ובלי היסחפות לביזוי גילו, אופיו או רמת ידיעותיו של בר הפלוגתא שלך).

ygantman

New member
יש מטבע!!! ../images/Emo39.gif

את זה אפילו אני יודעת, ואני לא צופה בכלום מעז חלל עמוק 9 בישראל 3 היה מטבע (קרדיטים או משהוא) שהשטמשו בו בבר של ההוא עים האוזניים הענקיים(כול בעלי גזע זה נע לא להיעלב
. ואיך יתכן מסחר בלי מטבעה?

נכון!

יש ועוד איך יש. הדברים על האנטרפרייז חינם (כמו הקוקטיילים במסיבות בסביון) אבל יש גם חמדנים שהחברה הקפיטליסטית המושלמת של סטאאר טרק לא הצליחה לשנות (ראה ברמן עם אוזניים ענקיות).

preacher

New member
יופי נחמה

כן, יש מטבע בשם לטינום. הוא מטבע פרנגי. אמרתי שב*פדרציה*, אין מטבע, לא בכל היקום! והפרנגים מוצגים כקטנוניים אגואיסטים. זו דרך לשכנע אנשים שקפיטליזם זה טוב?

למעלה