ומהתחלה, אבל יותר טוב (דיאלקטיקה)

עד מתי תימשך הסדרה סטאר טרק

קראתי באודיסאה הסופית קצת וראיתי שארתור סי קלארק חובב סטאר טרק. הטיפשון. זה די צפוי מפני שטרק היא סדרה הרבה יותר מדעית מוורס וזה מה שארתור אוהב. בכל מקרה, סקוט אדמס, ממציא דילברט, אמר שקהל המעריצים העיקרי של מסע בין כוכבים הם מהנדסים. משום שרק בסטאר טרק המהנדסים הם הגיבורים שמצילים את היום, משוטטטים בגלקסיה ושוכבים עם חייזריות פעם לפעם. אורח חיים שלא דומה לחלוטין לאורח חיים של מהנדס. אז כל עוד סטאר טרק ישאר מנותק מהציאות, קהל המהנדסים המתמיד שלו ימשיך לצפות בו. בקיצור, ביום שבו יעלמו המהנדסים מעל פני האדמה (נדמה לי שלנוסטרדמוס יש נבואה על זה) זה יהיה היום שבו תעלם סטאר טרק.

סיד

New member
מה??!!

כל חובבי סטארטרק מהנדסים? yeah right! אתה בכלל מקשיב לעצמך? חובבי סטארטרק זו קבוצה מאוד מגוונת. והמהנדסים אף פעם לא מקבלים אתה יודע מה. זה שמור רק לקפטן ולקצין הראשון. ולפעמים לקצין המדע. היי ובעולם שהכל תלוי במכונות זה הגיוני שהמהנדסים יצילו את היום, אתה לא חושב??? אה סתם שאלה איפה תמצא בוורס את השאלות האתיות והאיכות שיש בטרק?

Boojie

New member
אולי די כבר עם המלחמות?

תגידו, מה הקטע הזה של מלחמות בין סדרות? מה, אם יוכרז שאחת יותר טובה מהשניה אז אוטומטית השניה תושמד? מסע בין כוכבים טוב, וגם מלחמת הכוכבים טוב, וגם בבילון 5 טוב, והם לא סותרים זה את זה. לכל אחת יש את מה שטוב בה במיוחד, ואת מה שפחות טוב בה. עכשיו, די כבר לנג´ס! ודי כבר עם המלחמות האלה של תינוקים!

סיד

New member
באיז זכות את קופצת עלי?

הסיבה היחידה שכל הויכוח הזה התחיל היא: שנעל חרש התחיל לרדת על כל מה שזז, ודמי בראשי אם לא תהייה לי זכות להגן עך עצמי. ואני לא הולך לתת לו את הסיפוק של לטפש אותי למוות, אולי זה קצת תינוקי אבל *אין* לך שום זכות לקפוץ עלי.

Boojie

New member
למקרה שלא קלטת, לא קפצתי *עליך*.

קפצתי על כל אלה שעוסקים בסוג הזה של ויכוחים מטופשים, כאילו שזה נורא נורא נורא חשוב לנצח בויכוח של מי יותר טוב. במלוא הכנות - לדעתי אתה מבזבז את האנרגיה שלך על נעל. לא נראה לי שויכוח איתו יגיע לאיזשהו מקום פרודוקטיבי. וויכוח כזה, שהוא לא פרודוקטיבי מלכתחילה, על אחת כמה וכמה.

סיד

New member
זה כבר יותר עניין פרנציפי

אבל זה נראה לי כמו עניין סגור, אין יותר תנופה לויכוח.

דרגורן

New member
לתשובתי שני חלקים:

1. אני אוהב יותר את מלחמת הכוכבים 2. למרות 1 מסע בין כוכבים ינצחו כי: א. הרפובליקה הייתה מעורערת מבפנים, והאימפריה (לא צריך לפרט) אבל הברית לא מספיק חזקה/יציבה בשביל להתמודד עם משהו כמו הפדרציה... ב. למרות שהג´די בתור יחידים עולים על כל יחיד של הפדרציה (חוץ מאולי אודו - המשתנה). הפדרציה לא מתפקדת בתור יחידים, אלא בתור חללית של X אנשים... ג. במלחמת הכוכבים יש נטייה לחסל איומים ע"י חיסול הראש - בתקווה חדשה, יריה מדויקת אחת הרסה את כוכב המוות, בשובו של הג´די מותו של הקיסר, ובאימת הפאנטום פיצוץ החללית של הדרואידים (בואו לא נכנס למה זה פעל בכל מקרה מדובר פה על העקרון בגדול) - מה הם יעשו נגד צבא של חלליות שלא שימשיך לתקוף גם אם המפקד מת?

במקרה הזה

אני כן אענה לך ב"ככה" משום שהנחתי נובעת מתחושת בטן עזה. מה גם שלפי דעתי, האימפרייה כן מספיק חזקה בשביל להתמודד עם הפדרציה. אין לי הסבר מדעי, פשוט רואים את זה בסרט. בקשר לחיסול הראש, האימפריה פשוט תחסל את כולם. לא רק את הראש (אל תשכח שלא אכפת להם אם כוכב מסומן באות M). אבל, בנוסף, גם לרפובליקה יש סיכוי שכן הכוח לצידם. בסופו של דבר הם הפילו את האימפריה.

דרגורן

New member
כוונת המשורר היתה:

לא לעשות פתילים חדשים אלא רק להגיב על הישנים, מכוון שיש 20 פתילים בדף, לכל פתיל אפשר להגיב מיליון תגובות, אבל אם פותחים פתיל חדש, הפתיל שהיה במקום האחרון (20) יעלם.... לכן לא נהוג לפתוח פתיל חדש באותו נושא אלא רק להגיב על הפתיל הקיים....

דרגורן

New member
ואני אתן דוגמא:

האם אתה רואה בדף של הפורום את הפתיל של "סיפור בהמשכים"? לא, וזה בגלל שהוא הועף אחורה... מילא אם הוא היה מועף בידי הודעות חשובות או נושאים חשובים, אבל אם הוא מועף בגלל שמישהו התעצל להגיב על פתיל קיים ופתח פתיל חדש, זה כבר מעצבן וחבל

Boojie

New member
נעל חרש האמיתי: מחקתי פתיל שפתחת

למרות שאמרו לך כמה וכמה פעמים שלא פותחים פתיל חדש בנושא קיים. תן לי להסביר לך לאט לאט: כל - פתיל - חדש - שתפתח - בנושא - שעדיין - נמצא - בעמוד - הקדמי - של - הפורום - יימחק. הבנת? זה נכנס לך לראש? תודה. ולגבי tpinsk או איך שלא קוראים לו - תגובות מהסוג שפרסמת ימחקו בלי קשר למקום שבו הן תופענה. לתשומת לבך.

dear boojie

הפתיל שפתחתי לא היה בנושא שכבר קיים. אז תרגיעי. לא צריך להגזים בתגובות שלך. העובדה שמחקת לי את הפתיל היתה ממש לא במקום וזה ממש לא יפה מצידך. כנראה שלא קראת לעומק את מה שכתוב שם ולכן לא הבנת למה מגיע לזה פתיל משלו. אבל רוב האנשים כאן בפורום הם מתנשאים בעלי פתיל קצר (שימי לב למשחק המילים) ולכן זה לא מפליא אותי שפעלת בפזיזות כזאת.

הייזל

New member
הצלחת לעצבן אותי

אנחנו לא מצפות לאישור שלך או להסכמה שלך. ובקשר ל"מתנאים בעלי פתיל קצר" אני יכולה להגיד לך דבר אחד: מי שגר בבית מזכוכית שלא יזרוק אבנים.

Boojie

New member
ידידי החביב,

הפתיל שפתחת היה תגובה שהיתה מיועדת לאנשים שהתדיינו אתך בנושאים מסוימים, ועסק באופי ההתדיינות שלהם. לפיכך, הוא אכן עסק בנושא שהיה בפתיל שכבר היה פתוח. וקח בחשבון את הדבר הבא: אחרי שפתחת פתילים מיותרים שוב ושוב למרות שביקשו ממך להפסיק, והשתמשת בשפה ובאופי דיון שהם לחלוטין לא נאותים, הפיוז שלי ביחס אליך קצר באופן מיוחד. ולפני שאפילו תחשוב על להכנס לזה, לא, אני לא מתיימרת להיות שוויונית ואובייקטיבית, ואני ממש לא חושבת שמנהל פורום צריך להיות שוויוני ואובייקטיבי, כי למרבה הצער, לא כל משתתפי הפורום שווים זה לזה - יש כאלה שמתדיינים בצורה תרבותית, עניינית ולפי הכללים, ויש כאלה שלא. מקווה שזה סוגר את הבעיה הזו. בא לך לראות את זה כהתנשאות? בכיף. תיהנה.

לחובבי סטאר טרק ../images/Emo67.gif

תודו שאפילו איבונובה או אורורה או אפילו פיקארד לא נראים כ"כ טוב בביקיני.

תמונה קורעת מצחוק אבל

אמידלה יותר שווה. רעזאזר, אפילו הבחור הירוק בתמונה שצרפתי נראה יותר טוב מפיקארד (שים לב לבלורית השופעת). קוראים לו יאדדל והוא חייזר מהגזע של יודה והוא חבר במועצת הג´די.

למעלה