קרנוש21- את צודקת בגישתך המרעננת
בתור מאמנת גמילה אישית מסיגריות, שיטה ישראלית חדשה להפסקת עישון ללא תופעות לוואי שתופסת תאוצה בארץ ובעולם, ומשלבת שלושה היבטים טיפוליים בו זמנית, ברצוני לעודד אותך על גישתך המרעננת. יש כאן מקום לשנות פרספקטיבה. עלינו להבין שבעולמו של המעשן ישנם שלושה מרכיבים: הצד הפסיולוגי המאופיין בהתמכרות: דרישת הקולטנים במוח כמעט בממוצע של כל עשר דקות לצריכת הניקוטין. ישנו הפאן הפסיכולוגי שבו: על כל סיבה שהעליבו אותי או פגעו בי רגשית או אני לא יודעת מה, מיד רצים לסיגריה: "החברה הכי טובה שלי" ויש את כוחו של הרגל- שינוי הרגלים. לגבי הפאן הפסיכולוגי זה שגורם לנו לרוץ לסיגריה כי... בהחלט יש מקום להסביר שתהליך העישון הוא תהליך מדיטטיבי, ומשולבת בו גם הנשימה. ויתכן שאם נסביר למעשן על שיטות אחרות של נשימה נכונה, ואם ילמד המעשן לעשות מדיטצית נשימות,יתכן שהוא יוכל בקלות להפסיק לעשן. הדבר היחיד שאנחנו שוכחים בכל העסק הזה הוא: אדם החליט להפסיק לעשן, ומה עכשיו? הוא נתקל בגלי כמיהה לסיגריה... איך מתגברים על זה? יש בכלל עם מי לדבר? ובכלל האם יש מקצוע כזה שקוראים לו: "רופא עשנת"? אז איך עושים את זה? איך מפסיקים לעשן ללא יסורים, ובהדרגה? תשובה לשאלות ניתן לקרוא בקובץ שאצרף להודעה. בכל אופן כל מי שמעוניין להפסיק לעשן אני ממליצה להעזר בי ובשיטה האינטגרטיבית הטבעית להפסקת עישון. כרגע זה פרויקט חיי. יש בארץ למעלה ממליון וחצי מעשנים. כל יום מתים 27 בני אדם כתוצאה מנזקים שנוצרו מהסגריות. האם מי שהוא מדבר על זה? זה יותר גרוע מכל פיגוע ששמענו עד כה. 46 תינוקות מתים בישראל כל שנה כתוצאה מעישון פסיבי של הוריהם. שנה שעברה הוגדר בעולם: "עישון הסיגריות היא המגפה הכי גדולה במילניום הנוכחי- שאפשר למנוע, ולהרפא ממנה. בעולם מתים כל שנה למעלה ממליארד וחצי בני אדם. נתון מזעזע...