ומה אתם אומרים על זה

קרנוש21

New member
ומה אתם אומרים על זה

נכון שיש אנשים שבשביל להירגע נושמים מספר נשימות ונושפים אותם החוצה??? זה לא מה שמעשנים עושים??? הלא כך הם נרגעים? אמנם הם נושמים ניקוטין! אבל זה לא עוזר להם לדעתכם טיפלה להירגע?

sovlanit

New member
קרנוש 21

כמעשנת אני יכולה לומר לך,שיש הבדל מהותי בין לנשום ולשאוף נשימות עמוקות לבין לעשן. אם קיים אספקט של רוגע בעישון ודאי הוא נובע גם מהניקוטין מחד וגם מהפעולה המונוטונית מאידך. אני לא נושמת עמוק כשאני מעשנת...ובכל זאת מרגישה שיפור מה במצב רוחי. ואין בדברי לעודד מאן דהוא לעשן. עדיף להשתמש בדרכים אחרות ומזיקות פחות... זה עונה על שאלתך? חג שמח

קרנוש21

New member
אני לא מעשנת ד.א

אבל נתבקשתי לעזור למישו להיפטר מההרגל של העישון לפי ניסיוני גם נשימות קלות ולא בהכרח עמוקות מרגיעות ואני הצגתי בפניו את העישון מנקודת מבט שונה שעדיף לנשום אויר מאשר לנשום ניקוטין לי הייתה אובססיה הרבה יותר חמורה שב"ה נפטרתי ממנה (לא סמים!!!) אז הבן אדם שאל לדעתי אז אמרתי לו שינסה לתפוס את העישון מפרספקיטבה שונה כמו שהצגתי לפניכם ושמידי שבוע יפחית סיגריה- שתיים פחות וינשום במקום אויר צח איך הרעיון שלי???

sovlanit

New member
רעיון נחמד,יחד

עם זאת יש דרכים נוספות להפסקת עישון. אחת מהן היא פניה למרפאה[לכללית יש תכנית לגמילה מעישון]... דרך שניה היא לפנות למטפל פרטי. יש מי שטוענים שלאחר טיפול אחד או שניים ההרגל נפסק. יפה שברצונך לעזור לאותו אדם. יישר כח... ו...סיגריות זה קטע מסריח....חחחחחחח

קראתי מחקר שאומר

שבפעולת העישון המעשן מכניס כמות גדולה יותר של אוויר משהוא רגיל. אם יש רגיעה.. אז אולי בגלל המודעות לנשימה והנשימה הגדולה, ולא הסיגריה עצמה
יפה.

גריני

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת לבקשה

אני דווקא כן מעשנת וכל הזמן מחפשת שיטות חדשות לגמילה. ולך רשף יקירתי - אצלי ה"פשוט להחליט" לא עובד... אני מחליטה בערך 5 פעמים ביום... כל פעם אחרי שגמרתי סיגריה.... ועד הסיגריה הבאה אני שוכחת את ההחלטה

eYaL

New member
אפשר להגיד משהו? ../images/Emo13.gif

אני חושב שמי שבאמת רוצה - מפסיק.. את לא באמת שוכחת שהבטחת לעצמך, את רק סיגלת לעצמך דרך נוחה.. וקשה..קשה לשבור את השגרה הנוחה של הסיגריה. פתאום חסר משהו .. ויותר מזה - יש בנו את היכולת לעשות דברים , שבעבר חשבנו שלא נוכל בכלל. ואני יכול להעיד על עצמי, שמעולם לא חשבתי שאסתדר בלי בשר
אם את אוהבת את עצמך, מספיק כדי להבין שהדבר הזה הורג אותך לאט.. תעשי משהו, וכדאי מוקדם מאשר מאוחר. צריכה עידוד, כיוון? הנה ספר שמאוד עוזר
וחוץ מזה, תמיד יש לך את הפוום הזה
בהצלחה!

קרנוש21

New member
קל לך להגיד אבל קשה לעשייה

ולגבי הורג אותך לאט לאט יש הוכחה מדעית-רפואית (היה בTV בחדשות) שזה תלוי ב- ריאות של הבן אדם ולפי הריאה הכל בעצם בכל אופן אייל הן לגוף והן לנפש קשה להיפטר מהרגל/ אובססיה זו או אחרת וזה לא קשור בכלל לכוח הרצון כוח הרצון יכול לעזור אבל לעיתים הגוף והנפש יכולים להתמוטט וכוח רצון לא עוזר מספיק ולכן אני בעד בצעד צעד קודם לשנות את הפרספקיטבה לאט לאט זה לא דבר שלוקח תוך שבוע חודש זה לוקח הרבה יותר ויחד עם זה בזמן המתאים והנוח לאט לאט לאפשר לגוף להשיל קצת מההרגל זה או רחר אבל בראאש ובראשונה צריך לשנות פרספקטיבה ולמי שאין כל אובססיה או ההרגל לא ממש יכול לדעת מה זה ויכול רק לדבר מפה עד מחר... ולפעמים הבן אדם זקוק לאובססיה או לההרגל הזה כדי להתמודד עם מצב מסויים הרי זהו גם מצב של התמודדות

קרנוש21- את צודקת בגישתך המרעננת

בתור מאמנת גמילה אישית מסיגריות, שיטה ישראלית חדשה להפסקת עישון ללא תופעות לוואי שתופסת תאוצה בארץ ובעולם, ומשלבת שלושה היבטים טיפוליים בו זמנית, ברצוני לעודד אותך על גישתך המרעננת. יש כאן מקום לשנות פרספקטיבה. עלינו להבין שבעולמו של המעשן ישנם שלושה מרכיבים: הצד הפסיולוגי המאופיין בהתמכרות: דרישת הקולטנים במוח כמעט בממוצע של כל עשר דקות לצריכת הניקוטין. ישנו הפאן הפסיכולוגי שבו: על כל סיבה שהעליבו אותי או פגעו בי רגשית או אני לא יודעת מה, מיד רצים לסיגריה: "החברה הכי טובה שלי" ויש את כוחו של הרגל- שינוי הרגלים. לגבי הפאן הפסיכולוגי זה שגורם לנו לרוץ לסיגריה כי... בהחלט יש מקום להסביר שתהליך העישון הוא תהליך מדיטטיבי, ומשולבת בו גם הנשימה. ויתכן שאם נסביר למעשן על שיטות אחרות של נשימה נכונה, ואם ילמד המעשן לעשות מדיטצית נשימות,יתכן שהוא יוכל בקלות להפסיק לעשן. הדבר היחיד שאנחנו שוכחים בכל העסק הזה הוא: אדם החליט להפסיק לעשן, ומה עכשיו? הוא נתקל בגלי כמיהה לסיגריה... איך מתגברים על זה? יש בכלל עם מי לדבר? ובכלל האם יש מקצוע כזה שקוראים לו: "רופא עשנת"? אז איך עושים את זה? איך מפסיקים לעשן ללא יסורים, ובהדרגה? תשובה לשאלות ניתן לקרוא בקובץ שאצרף להודעה. בכל אופן כל מי שמעוניין להפסיק לעשן אני ממליצה להעזר בי ובשיטה האינטגרטיבית הטבעית להפסקת עישון. כרגע זה פרויקט חיי. יש בארץ למעלה ממליון וחצי מעשנים. כל יום מתים 27 בני אדם כתוצאה מנזקים שנוצרו מהסגריות. האם מי שהוא מדבר על זה? זה יותר גרוע מכל פיגוע ששמענו עד כה. 46 תינוקות מתים בישראל כל שנה כתוצאה מעישון פסיבי של הוריהם. שנה שעברה הוגדר בעולם: "עישון הסיגריות היא המגפה הכי גדולה במילניום הנוכחי- שאפשר למנוע, ולהרפא ממנה. בעולם מתים כל שנה למעלה ממליארד וחצי בני אדם. נתון מזעזע...

גריני- יש דרך ואני מציעה לתמוך|חיבו

השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך: "האם את באמת רוצה להפסיק לעשן?" אם התשובה היא כן נעבור לשאלה הבאה: מתי את רוצה להפסיק לעשן"? אם תעני לי מחר שבוע הבא את לא רצינית. אם התשובה היא חד משמעית עכשיו, אתמול... יש על מה לדבר. הוספתי הודעה בלוחות, ערוץ הפרסומת שיצרת עבורנו. תודה על ההקשבה

גריני

New member
מתי אני רוצה להפסיק?

אתמול אתמול!! ולא תאמיני... אבל הפסקתי.. לפני כחודש וחזרתי...
ועל השאר - במסר אישי אליך.

אז האם הפסקת? ../images/Emo13.gif

לא הפסקת מעולם. סתם עשית הפסקה. ואין דבר כזה אתמול. בואי ואספר לך על ידידה שלי שהוכיחה את כל זה.. מעשנת כבר כמה שנים והגיעה למספר יפה של קופסאות ליום. היא ניסתה הכל! הלכה לרופא, ניסתה את הטיפול הרפואי, מדבקות, סיגריות דמי, ועוד ועוד.. עד שהיא פשוט החליטה להפסיק בכוחות עצמה! ולא לקוות שיפול עליה הדבר שיציל אותה או תרופת הפלא שתעשה את זה.. אפילו תרופת הפלא הטובה ביותר תיכשל כאשר את לא תורמת את כוחך לעניין. ומה שהיא עשתה .. היא פשוט, הפסיקה! והיא הגיעה למסקנה.. שההתמכרות שלה, היא במחשבות בלבד, היא שמה לב שכל פעם שבא לה סיגריה.. זאת הפנטזיה, יש רעיונות, עולות מחשבות, ואז כמובן שהמחשבות מתבטאות ברגשות ותחושות. אבל אין צורך אמיתי.. אלא רק מחשבות. ואז מה שהיא עשתה, פשוט כל פעם שזה עלה לה לראש היא התחילה לחשוב על משהו אחר.. היא פשוט הוציאה את זה מהמחשבות.. כל פעם שזה התחיל וחזר היא פשוט שינתה נושא.. הזיזה את זה הצידה.. לא התעסקה בזה. בלתי אפשרי לשחרר דבר ע"י התעסקות בו.. זה משפט שרשום לי בכרטיס אגב
והיום זה כבר רחוק ממנה והיא ממזמן לא מעשנת והכל טוב. בהצלחה.

למעלה