ומה אתם אומרים על זה

קרנוש21

New member
אני שואלת אותך ואת אייל ואת שאר

משתתפי הפורום האם יש לכם איזושביא אוססיה או הרגל? אני יודעת שלגריני יש אבל אם אין לכם איזו אובססיה או הרגל של שנים איך אתם "יודעים, כביכול "כמה קל" להיפטר מזה? כי זה ממש אבל ממש לא קל אבל לא בלתי אפשרי

מה זה מעניין כמה קל או קשה?

ואם זה מאוד קשה? אז.. זאת סיבה לא לשנות? ותשאלי את עצמך עוד שאלה, על כמה דברים "קשים" התגברת בחיים? כמה מיומנויות חדשות רכשת לך שבהתחלה היו קשים והתאמנת ואז זה הסתדר? סביר להניח שאינספור. זה.. לא שונה.

קרנוש21

New member
בגלל שאני כל כך מכירה את זה מקרוב

זה סופר שונה!!!!!! על כמה דברים קשים התגברתי בגיל שמונה ת'אמת כבר הפסקתי לספור רכשתי מלא מיומנות אבל המיומנות הכי הכי גדולה שרכשתי ואני לא הצלחתי ליישמה נגיד גם שהאובססיה/ ההרגל היו גם חלק מההתמודדות שלי וזה עזר לי מאוד בזמנים הקשים אבל ההרגל רק גבר אמנם הוא עזר מאוד מצד אחד אבל מצד שני הרס הדרך היחידה היא להסתכל בפרספקטיבה שונה על אותו מצב אבל זה קשה מאוד כי את עושה אותו דבר כל דקה ביום שלך הגוף פיזית כבר התרגל לאותו משו - נגיד סיגריה התרגל לניקוטין זה קשה פי כמה וכמה זה לא רק לנסות להשתנות נפשית זה מכופל הפעם

תאמיני לי

המשפט שאמרת עכשיו, זה הצידוק, הכי גדול, של מעשנים, שהדבר היחיד שהוא עושה זה להשאיר אותם עם הבעיה. אין חיה כזאת - הגוף צריך את זה הגוף לא צריך ניקוטין, מי שאי פעם אמר לך את המשפט הזה, טעה. הגוף מנסה להיפטר מכל השיט שיש לו בדם, אין לו שום צורך בזה. היענו צורך היחידי שקיים בכלל, זה במיינד. ולא בגוף. ההתמכרות היא בראש. היא ההרגל, המחשבה.

קרנוש21

New member
לא בדיוק נכון

יש אנשים שמתוך גנטיקה לא מופרש אצלהם חומר מסויים וחומר כביכול "שעונה" על המחסור בחומר שלא מופרש (יעני מההורמנים בדר"כ) הגוף כן זקוק לו התמכרות זה משתנה מאחד לאחד בקיצור

זה עדיין במיינד

את פשוט לא הולכת עם מה שאת אומרת לצעד הבא. מה אחראי על תפקוד הגוף? הפרשת החומרים? ניהול המערכת הזאת? יש CONTROLER אחד, וכל התמכרות שהיא קשורה אליו, ולרעיונות שלו.

קרנוש 21- זה ממש לא נכון הגנטיקה

וכו' קראתי את הקישור והוא לא מסביר כלום קראתי את השרשור והוא לא מסביר כלום ביחס לצריכת ניקוטין. זו התמכרות לשמה וזה הוא זה... יש אין סוף סיבות שמעשנים יתנו לי מדוע כדאי לעשן. אני באופן אישי לא קונה שום סיבה. הכל אלו תרוצים בעיניי, מצטערת על התגובה שלי... זאת האמת שלי בתור אחת שמאמנת אנשים וגומלת אותם. משפטים מלאים בשטויות אני מקבלת יומיום. בסיום תהליך הגמילה פתאום אותם אנשים מדברים אחרת התמכרות זו התמכרות כמו לכל דבר

גריני

New member
התמכרות - מהי?

אולי כדאי, אם כך, שנדון - מה זו התמכרות? למה אנשים מגיעים לקטע הזה, שכ"כ צריכים משהו, עד שכמעט בלתי אפשרי לוותר עליו? נדמה לי שאין וויכוח על כך שהגמילה מעישון היא קשה... תקראו לזה איך שתרצו - אבל עצם העובדה שנוצרו תרופות למיניהן ועזרים שונים שמסייעים בתהליך הגמילה... אז תירוצים או לא תירוצים - זה קשה! וכך גם קשה להיגמל מאלכוהול, מסמים, משוקולד
, לפעמים אפילו מגברים... LOL - אז אני חוזרת לשאלה: מהי התמכרות?

קרנוש21

New member
ההתמכרות שלי

בתור אחת עם OCD לשעבר אם אפשר להגדיר את זה ככה אני מכירה מקרוב את נושא ההתמכרות ויש המון המון גנטיקה בנושא ולא הכל זה דרך הmind לדוגמא היתה לי בערך מגיל 8 שדודה שלי התאבדה תלישת שיער עד לצבא פשוט הגוף הפסיק לייצר איזה שהוא חומר סירטונין (סוג של הורמון) משו כזה בגלל הצער העמוק שחשתי וכביכול "נפילת מערכות הגוף" בגלל המצב הנפשי שהרגשתי עקב התאבדות הדודה ועוד מיליון ואחת שינויים שעברו עלי באותה תקופה וזו הייתה הדרך שלי להתמודד וזה עזר לי מאוד מאוד מאוד לבסוף פסיכולוגית התנהגותית החליטה בכלל שההתמכרות נובעת כביכול מעצם היותי היפראקטיבית- זה לא כמו שזה נשמע.... בכל אופן מסתבר שלשתי אחים למחצה שלי מצד אבא ההורים שלי התרגשו ואבא שלי נישא בשנית יש היפראקטיביות ואחד יותר גרוע מהשני ואף לא הסכימו לעלות אותם לכיתה א אבא שלי התעקש ואמר שהכל בולשיט והוא לא מוכן לא תרופות לא פסיכולוג לא פסיכאטר ולא כל הטיפולים שהרופאים מציעים כניסיון לעזור וכעת אח שלי הגדול בן ה16 תלמיד מחונן לומד בבית ספר של מחוננים גאון ממש ואח שלי השני בן ה13 גם הוא מחונן תלמיד למופת ותלמיד מצטיין שקיבל אפילו מדליה מראש העיר על הישגיו ואין לשניהם "תחת" לשבת וללמוד ולשקוד אך במקום זאת הם קיבלו המון/שפע של אהדה אהבה וסימפטיה והקשבה לצרכים שלהם מצד אבא שלי ואשתו שהיא גננת כך שזה סיפק את העיניין הגנטי והעיניין הסתתדר. אני ממליצה לכל אלה שלא חושבים שגנטיקה כלולה בעיניין שיפנו לפורומים של AHDD היפראקטיביות ולפורומים של OCD ופורמים של כל התמכרות שהיא ותראו את הלך הדברים שם לפני שאתם קובעים קביעה חד משמעית כל בן אדם הוא שונה גם גנטית גם ריגשית וגם נפשית וצריך לטפל בשלושת המרכיבים יחד אך בראש ובראשונה צריך לשנות פרספקטיבה ד.א דודה שלי הייתה מאוד קרובה אלי ואני אלייה כמובן ברמה מאוד מאוד גבוהה בהזדמנות אני יספר לכם גם למה אני מתכוונת

אין ספק קרנוש 21 שילדים המוגדרים כה

כהיפר אקטיביים הם ילדים מחוננים את זה ידעתי כבר לפני 16 שנים. הם יודעים לנצל יותר את יכולות המוח ולכאורה נחשבים לבלתי ממוקדים. מערכת החינוך לא יודעת בדיוק איך להתמודד איתם וממליצים על תרופות ועל התרופות המזעזעות שדופקות את היכולות של המוח, רטלין. לא מעניין אותי שהפרופסור הכי מפורסם מירושלים ממליץ על הרטלין. אם נחשוב לרגע נבין מדוע... כל אחד יכול להמליץ תמורת סכומי כסף יפים מחברת תרופות כל שהיא. היום אני יודעת על בשרי שכל כדור וכל תרופה היא רעל. ולגבי התמכרויות שווה לבדוק מדוע בנאדם בכלל נופל בהם. אני נוטה להאמין שזה כתוצאה מאיזה שהוא חסך באהבה. אהבה עצמית... כי כל התמכרות בסופו של דבר במישור הפיסיולוגי זו היא הענשה עצמית, סוג של מזוכיסטיות.

קרנוש21

New member
את צודקת במשפט האחרון שלך

אבל איך יתכן שתאומים ששניהם התנסו בסיגריה לראשונה אחד כן יעשן ואהב ונהנה מזה מאוד והשני לא יעשן ולא יהנה מזה בכלל ולא מבין בכלל בשביל מה אח שלו התאום מעשן זה גם קשור לגנטיקה כלשהי וגם קשור לגורמים נוספים זה בד ובד עוד דוגמא היא על צמח-פרח שלתתי שני זרעים באותה האדמה באותו העציץ איך יתכן שאחד נובל קבוע והשני פורח קבוע? גורם אחד- גנטי משפיע על האחר ולהיפך חשוב הוא להדגיש את הלהיפך כי הרבה אנשים לא מודעים עד כמה אפשר להשפיע כביכול על הגנטיקה

ש ו נ י

New member
קרנוש שו האדה OCD ו AHDD? סתם

מעניין גמני רואה יחסית לאנשים הקרובים אליי שיש לי הנטייה לכל מיני עניינים אני לא יודעת אם זה גנטי או לא אבל יש לי כל מיני דברים בנפש ש... שאני יודעת שהם בתוכי ואני יודעת שזה לא תירוצים או המצאות אבל אני בכל זאת יודעת שכדאי לי להתמודד עם זה, אחרת חבל"ז לי אני מסכימה אתך! יש פה אלמנטים פיסיולוגיים מובהקים! ובכל זאת - זו התמודדות, ולא בהכרח כזו שתנצח אותנו אני מאמינה שהאדם (לא בכל שלב בחייו אמנם) חזק מנסיבותיו, ואפילו אם זה דברים שצריך לחיות אתם כל החיים, או להתמודד אתם כל החיים - בכל זאת, יש לנו כוח כזה או אחר עליהם

ש ו נ י

New member
בחייאת גרין. יש מישו שלא מכור למישו

או למשו? אני אישית לא מכירה יש אנשים רבי-התמכרויות (כמו שוני, יש לי כמה וכמה, אבל לא המון המון) התמכרות בעיני היא הזדקקות נואשת למשו, אובססיה היסטרית למשו (כך לפחות זה אצלי) התחושה שאם אני לא אקבל את הדבר/אדם הזה במנות ראויות קצובות ביומיום שלי, או כל יום כל היום - אני לא אוכל לחיות

למעלה