ומה דעתכם על תריסים מברזל?

M הדרך

New member
ומה דעתכם על תריסים מברזל?

תחזוקה? אטימות? אורך חיים בכלל? אתמול ישבתי עם האדריכלית על חלונות..יווו כמה פשרות היו לי...הכי מעצבן שהתפשרתי על דלתות הזזה במקום כנף...כי הן רחבות ותופסות המון מקום בפתיחה... אז בחדר שינה שלי יהיה כנף..עם חלון בדלת...ובפינת אוכל..יהיה הזזה גדול 2.80 .. והאם ניתן והיכן למצוא את ה"תופסנים" כמו פעם שהיה בקירות. לפני זמן לא רב נתקלתי בזה בצורות שונות בתוך כתבה על יפו.. וזה מדליק לאללה..מחפשת.. הסורק שלי שבק חיים...אוףףףף...

תריסים מברזל - תיפעול תדמייני כיצד פותחים או סוגרים תריס כזה. וזה יתן לך תשובה אם זה כדאי. לגבי תחזוקה, כמו כל מתכת שנמצאת בחוץ. גם אם זה יהיה מגולוון, ולא יחליד, תאלצי לחדש את הצבע מידי פעם.

M הדרך

New member
מכאן הפשרה..

החלונות היו צריכים להיות ברוחב מטר כ"א בחדרי הילדים בקומה השניה ועל קיר אחד שגודלו 4 מטר רוחב( מיקום החלונות) על 3.30 העניין הוא שצריך להכניס ארון באחת הפינות אז החלונות קטנו ל70 ס"מ..בגלל המקום לפתיחה בקיצקצ 2 חלונות 70 זה 1.40 ועוד 60 לארון זה כבר 2 מטר והמרחק בינהם צריך לשמור בגלל ]תיחת כנף.. פחות מ70 כל חלון..ממש מוגזם לדעתי..ועדיין מתלבטת אם לא להזיז את הארון כדי לקבל חלונות גדולים במיוחד. בואינא' הפסיפסים משגעים...העברתי למועדפים עד נגיע לשלב שילובי פסיפס...ויש חביבי המון אצלנו..

איריסג

New member
אנשים קטנים

נדמה לי שקוראים לזה "מנצ'יקים" או משהו כזה, והם מקסימים ממש - ויש אותם, תאמיני או לא - ב"קליל". הם עשויים ברונזה, וכשהם עם ה"ראש" למעלה (מחזיקים את התריס) הם איש, וכשהם עם הראש למטה (התריס סגור) - הם אישה. מקסים, מקסים, מקסים. בעניין תריסי ברזל - שאלתי את קובי מארטפרו לגבי זה - הוא אמר שהוא דווקא יכול לייצר כאלה, כמו בבתים ערבים (עם חרכים). קחי בחשבון שלברזל יש תחזוקה. אין אפס. אגב - לקליל יש ליין חדש של תריסים "כמו פעם" . שווה לך לקפוץ לאולם תצוגה שלהם ב"דיזיין סנטר" תראי שם גם את המנצ'יקים האלה (אני בטוח טועה בשם שלהם....)

איריסג

New member
נזכרתי!

(אני חושבת...) קוראים להם "מנצ'אלך" - אני בעבודה אז אני לא יכולה לצרף קובץ של תמונה - אבל תיכנסי לאתר של קליל, ושם תיכנסי לתמונות - לסדרת התריסים קליל 1300 - ושם יש תמונה של "בובה". זהמה שאת מחפשת.

איריס, גם אנחנו רוצים לראות תמונה

בסיבוב אלומיניום שעשיתי היום

שמעתי על הרבה בונים שבהגעה לשלב החלונות התחילו לצמצם בהם . 800- 1000 דולר למ"ר זה לא צחוק .כאשר יש בערך כ 15 20 מ"ר בממוצע . מסתבר שהפרופיל הבלגי אין לו יותר מידי מעלות חוץ מקצת יופי , אבל המחיר בשמיים לא כולם עובדים עם פרופיל בלגי . אצלי בבית החלונות הבלגיים לא ממש אטומים .

fireman

New member
לא לא לא לא לא ושוב לא.

ואני אומר את זה רק מניסיון אצלי בבית יש תריסים מאלומיניום משוך, שזה פחות גרוע מתריסי ברזל וזה פחות או יותר ייתן לכם מושג. בקיץ התריסים האלה הופכים למחבת טיגון, תתיזו שמן, זרקו ביצה ויש לכם חביתה....אני לא צוחק. בחורף התריסים האלה הופכים לגופי קירור ענקיים. מתכת (כל מתכת) היא מבודד טמפרטורות גרוע, בתריסים זה יוצר צרה צרורה.....מניסיון! זה עולה יותר, נראה יותר טוב (באלומיניום לא צריך תחזוקה) אבל תופעות הלוואי הן מינוס אחד ענק. קחו את זה כטיפ לדרך.

M הדרך

New member
לא סגורה על ברזל בגלל החומר

בגלל הצורה של החלון. אני מחפשת תריסים חיצוניים שיהיו בצורה עוקבת כמו החלונות והייתי אצל איש אלומיניום והוא דיבר על גלילה חשמלי או לא..לא דיבר על בלגי כנפיים צורני.. helppppppppppppppppppppppppppp

איריסג

New member
התריסים הבלגים

כמו שאני מדברת עליהם הם משהו שראיתי בעיקר ב"קליל". כמו שכבר הצעתי לך - תעשי טיול לנחלים - ל"ארטפרו" - (אבל תקבעי פגישה מראש עם קובי). אולי גם אותך הוא יצליח לשכנע לוותר על תריסים. אם הוא הצליח (כנראה...) לשכנע את הבעל שלי - הוא יכול על כל אחד... אגב - מה שלא יהיה - אל תחשבי אפילו על תריסי עץ!!! יש לנו ברחוב כמה כאלה שעשו תריסי עץ, את לא יכולה לחשוד בהם שאין להם כסף לתחזק - והתריסים האלה נראים זוועה!

M הדרך

New member
אם ויתרנו על ברזל(כמעט)

בגלל תחזוקה ואיקלום הבית בטח לא אלך לעץ.. אם היה פרופיל בלגי מלבני הבנתי שאין בעיה לתריס חשמלי כי הארגז הוא בילט אין בחלון ולא על הקיר כמו אז.. הבעיה שבחדרי הילדים חייבים תריסים, כי גם וילונות יהרסו עם השמשד בהעדר הצללה . מחפשת תמונה של חלון במדוייק כדי שמי מכם יגיד לי ניתן או לא ניתן תריס מכל סוג.

איריסג

New member
תכנסי לאתר של קליל

ותחפשי את התמונות של הבלגים שעושים "אל-ים" . לדעתי יש שם חלונות ותריסים גם לחלונות מקושתים.

M הדרך

New member
החלונות

קשתיים ברוב הבית.. בחדרים חייבת תריסים.. עדין לא שלמה עם חלון בלגי הזזה בפינת אוכל)

fireman

New member
מזכיר את החלונות והדלתות

במחנות הפליטים בעזה.

איריסג

New member
אוי, אתה רשע...

בעיני יש משהו נחמד בסגנון הזה... למרות שאני יותר אוהבת את הסגנון הטמפלרי. הוא יותר מעודן בעיני.

M הדרך

New member
אז ככה

מעותומני ועד לטמפלרים במושבות הגרמניות ...הלאה לקשת פרסה....קשת מוסלמית בעזה יפו סמרקנד מרוקו (מחק המיותר)....לי נראה הרבה יותר חמים ומדבהר אלי מאשר עוד משהו הייטקי שלא מתחבר לי לנשמה. על טעם וריח אין להתווכח אמרנו כבר?? אמרנו... התמונות צורפו על מנת שתענו לי האם ניתן לעשות תריס אלומיניום צורני..ולא האם זה מעזה או מדהריה...

איריסג

New member
התשובות הכי טובות

גם אם לא תזמיני שם בסוף - תקבעי פגישה אצל היועצות של קליל - הם בטוח ידעו להגיד לך. וכאמור - בברזל תוכלי בטוח - תשאלי את קובי מארטפרו.

fireman

New member
אני לא רשע, אני אומר אמת

ואני בטוח שגם Mהדרך תסכים איתי: זה סגנון איסלאמי, היא כתבה את זה בדיוק במאמר שלה שאוטוטו ימצא את עצמו באגף מאמרי הפורום והטאגליינס. זה הסגנון בעזה ובשכם ובלא מעט ישובים בדואים. זה לא הטעם שלי ולא הייתי עושה כאלה חלונות בשום פנים ואופן. אבל מי שזה מוצא חן בעיניו.....בשמחה!

למעלה