ומה דעתכם על תריסים מברזל?

בינא

Member
תריסי גלילה מאלומיניום - מבודדים

קיימים ומומלצים לשימוש בארץ, יותר מהשלבים המשוכים, כי יש בהם פוליאוריתן מוקצף. אלו הם שלבי "אלפא": אלפא תריס בע"מ כתובת: מישור אדומים מבנה 53 מעלה אדומים . טלפון: 02-5353611 עליהם לא תוכל לטגן ביצה והם לא יעבירו קור בחורף כי הם מבודדים גם את האוויר הכלוא ביניהם לבין חלונות הזכוכית הבידודית. אחרי ניסיון חיים של למעלה מ-16 שנים עם התריסים האלו, אשר אף לא אחד מהם הוחלף עד היום, ברור לחלוטין שזהו הפתרון הנכון ביותר למי שחיסכון באנרגיה בראש מעייניו. התריסים האלה מגיעים במבחר גוונים ובגדלים שונים.

fireman

New member
לא מדוייק

אלה תריסי פח ולא אלומיניום והם מלאים בחומר מוקצף. הם אכן מבודדים ויעילים מאוד מבחינת נושא הבידוד. אבל....(יש הרבה אבל-ים) הם לא מגיעים במגוון מידות (לפחות לא כשאנחנו עשינו, הייתה המידה הסטנדרטית בלבד בתריסי רפפה) הצבעים הם בבחירה לפי מגוון של היצרן ויתכנו הבדלי גוונים בין הפרופילים של התריס לפרופילים של המסגרת עצמה ויתכנו הבדלי גוונים בינם לבין עצמם.... בפרופילי האלומיניום המשוך הצביעה נעשית יחד עם הפרופילים הרגילים ובאותו תהליך מה שמבטיח גוון אחיד בכל סדרת הייצור\צביעה הפרופילים המוקצפים חלשים משמעותית מהפרופילים המשוכים, מכה תשאיר בהם שקעים, ברד כבד יחריב אותם ויזואלית.

בינא

Member
ה"מידע" שהבאת פשוט לא נכון!

בביתי מותקנים שלבי אלומיניום בתריסי גלילה במידות שבין 1.5 מ' ל-3 מ' רוחב עם פוליאוריטן מוקצף מזה 16 שנים. הם חטפו ברד וגשם וענפים עפים ומה לא ועודם שלמים ובריאים, בלי שקעים. כולם באותו גוון. המגוון לבחירה הוא גדול.

fireman

New member
תקרא על איזה תריסים אני כתבתי

ותקרא על מה אתה כתבת. אני כתבתי על רפפה, אתה כותב על גלילה. יחי ההבדל הקטן.

אפשר שאלת תם?

או אולי שאלה של מי שלא חיה בישראל בעשר שנים האחרונות למה תריסים? למה לא וילונות, למשל, על מנת שהאור ישאר בחוץ? אצלי בבית יש תריסים שמעולם, אבל מעולם(!!) לא זכו בשימוש אם ההצללה חשובה- האם לא עדיף וילון כפול? ואם הבידוד הוא שחשוב- האם לא עדיף זכוכית בידודית?

איריסג

New member
זו בהחלט שאלה טובה וראויה

לי היה נורא ברור שיהיו לנו תריסים בחדרי השינה, כי האיש שלי הוא בעל השינה הקלה בתבל. אבל אז התחילה ההתלבטות - כי חלונות כיס אני לא סובלת, ותריסים כמו של פעם (על צירים, פתיחה החוצה) הבעל שלי לא סובל - ונשארנו עם הגלילה החשמליים - וזה הרע במיעוטו. אבל כשהתחלנו לדבר על פרופיל בלגי - אז הסתבר שכדי להכניס את היחידה של המנוע של התריס החשמלי - זה יאלץ אותנו להכניס את הפרופילים לכיוון פנים הקיר - ואנחנו דווקא רצינו להרויח את האדן העמוק יחסית - ושהחלונות יהיו על הצד החיצוני של הבית. ואז ש/בר לנו את המוסכמה קובי מארטפרו שסיפר שהוא חי כבר שנים בלי תריסים בבית - ומתרגלים לזה... אז אולי ננסה ככה - ןאם לא נצליח - נלך על וילון כפול.

s h i r i 1

New member
גם לי היה מוזר לחיות בלי תריסים

(אנחנו גרים בניו יורק) אבל לראיה, בסלום אפילו אין לנו וילון, פשוט חלון ענק פתוח אל הנוף (האורבני משהו
) בחדר שינה - יש וילון. אני חושבת שקשה להתרגל בהתחלה, אבל היום, אני לא בטוחה מה נעשה כשנחזור לארץ ונחליט לבנות. שאלה טובה...

מי שלא רוצה בריכות בבית

צריך להתקין תריסים , המסילות של החלונות לא עומדות בעומס של גשם חזק ומים חודרים לתוך הבית ואם אתם לא בבית בכדי לספוג את החדירה , אז יהיה שמח שתחזרו .

לשיטתך

אם יש לי תריסים ולא הגפתי אותם גם אז הבית יוצף אמממממ זה לא ממש עובד ככה עוד משהו- חמתי שגרה באנגליה, באיזור מאוד גשום לכל הדיעות, חיה בבית עם חלונות על מסילות וללא תריסים ומעולם לא הוצף בשל כך.

תלוי איזה תריסים

אם התריסים הם מהסוג של הרפפות אז גם אם הם סגורים אבל השלבים פתוחים זה מונע חדירת אחוז גדול מהמים לאיזור החלונות , אם זה תריס גלילה אז זה לא מונע כלום אם הוא פתוח . גם אם המים לא חודרים לבית הם מלכלכים את הזגוגיות . בחדרי שינה אני לא הייתי סומך רק על וילונות שיחשיכו את החדר , אור מעיר אותי בבוקר ובבתי קרקע יש אור גם מפנסי הרחוב .

fireman

New member
החלון היחידי ש"מציף" לי את

אדן החלון זה החלון הפנורמי.... משיקולים ברורים לחלון הזה אין תריס והוא גם לא בידודי ולכן המון אדים מתעבים עליו עד כדי כך שהוא "מציף" את האדן שלו שבוצע כהלכה עם נטיה כלפי החוץ ולכן המים נאגרים עליו ולא נוזלים על הקיר. כל עוד לא מתעסקים עם האדים על החלון אין בעיה.... כשמנגבים את המים עם מגב קטן של החלונות המים זורמים בכיף. בחלונות הבלגיים שאין להם תריסים אצלי בבית יש תופעה של עיבוי על הפרופילים עצמם. חדירת מי גשם....אין.

בבית שאני משכיר אין תריסים

הפרופיל הוא בלגי או דמוי בלגי , יש כניסה קטנה של מים והחלון גם לא אטום 100% לרוח . הבעיה היא יותר חמורה בחלונות עם מסילה , בבית הקודם הוספתי חורים לניקוז הגשם למסילה של חלון הסלון שלא היו לו תריסים והיה בצד המערבי הגשום .

../images/Emo6.gifאצלינו-כשיורד גשם../images/Emo188.gif

מיד פותחים תריסים ווילונות, כדי להנות מהמראה....
כמובן שבלילה
סוגרים....

אני זוכרת את השיחה הראשונה

שלנו על הנושא, בה היית ממש נחרצת על תריסים בגלל שנתו הקלה של בעלך אני חושבת שמתרגלים לעניין השמש שמפציעה דרך החלון, אישית אני תמיד אהבתי להתעורר לאור ולא לתוך חושך ואם לא תמיד אפשר לשים גלילה מאחורי הוילון הדקורטבי- גלילה של וילון פלסטיק (דק) אטום לחלוטין שלא מחדיר אפילו טיפה של אור יום, והיות והוא מאחורי הוילון הדקורטיבי, רק אתם תדעו שהוא שם (הוא לא ממש יפה אלא מאוד פשוט וגם זול דרך אגב)

איריסג

New member
זה הוא שהפתיע אותי

כשישבנו ב"ארטפרו" והתלבטנו, ואז קובי סיפר שגם הוא ויתר על תריסים וחשב שזה יהיה בלתי אפשרי לישון, ובסוף התרגל. ואז להפתעתי דרור עשה פרצוף של "טוב, שווה לבדוק"... אני, כאמור, ישנה גם בעמידה....

למעלה