ומה דעתכן על לידת עכוז?

talih3

New member
דר' קנטי הפתיע אותי.

גם אני פניתי אליו לגבי אפשרות של היפוך. כשדיברתי איתו בטלפון וסיפרתי לו שעברתי קיסרי ראשון ושיש לי רחם קשתי הוא אמר שזה לא אמור להפריע לבצע היפוך.הלכתי לפגוש אותו בבי"ח מאיר והוא ביקש לראות את דו"ח הניתוח הראשון שלי. אחרי שהוא קרא את הדוח פתאום הוא החליט שהוא לא ממליץ. הסיבות שלו היו קצת תמוהות בעיניי. הוא אמר שזה גם בגלל שעברתי קיסרי ראשון, גם בגלל שיש לי רחם קשתי וגם בגלל שבדו"ח כתוב שהרחם נתפר בשכבה אחת!!!
אני עד היום עוד לא מבינה את זה. האם אין סטנדרט מסויים של תפירת רחם לאחר קיסרי??? ולגבי שתי הסיבות הראשונות - הרי אני סיפרתי לו עליהן עוד בטלפון. לא הסתרתי ממנו מידע. היה עוד דבר שלא כל כך מצא חן בעיני. דר' קנטי מבצע היפוכים הן בשבוע ה34 והן בשבוע ה37 - 38. העניין הוא שאין לך אפשרות להחליט מתי את רוצה את ההיפוך כי זה לא תלוי בך או בו. זה הולך לפי שתי קבוצות ניסוי וזה תלוי לאיזה קבוצת ניסוי את מוגרלת להשתייך אליה. (יש איזה מחשב מרכזי בקנדה שעושה את ההגרלות - אקראי לחלוטין). אני בגלל מבנה הרחם הקשתי שלי חשבתי שאולי עדיף לי לנסות היפוך בשבוע ה34...אבל לא בטוח שהייתי מוגרלת לקבוצה הזו בכלל. בקיצור, זה לא היה מוצלח.

אם פי 3

New member
זה בתנאי שאת משתתפת בניסוי

את לא חייבת להשתתף בניסוי, וזה חייב להיות באישורך. זכותך לבקש לעבור היפוך מחוץ לניסוי. (יתכן שאת לא מתאימה לניסוי, בגלל התנאים המיוחדים שלך). לגבי אופן התפירה - יש שתי שיטות מקובלות. הרגילה, ושיטת "משגב לדך". שיטת משגב לדך מקובלת בכל העולם, והיא נחשבת יעילה במיוחד מבחינת ההחלמה - אך לאחרונה מתרבות עדויות על כך שהיא פחות עמידה בפני קרע בהריון/לידה הבאים. כנראה שעליה מדובר.

אכן הפרמטר הקובע אלו שכבות התפירה!

כך שהחלטתו של קנטי ברורה בעיניי. תפירת הרחם בשכבה אחת היא בעייתית מהפן של העתיד המיילדותי של האישה, ככל הנראה, אף כי אכן משמעותית להחלמה מהקיסרי שבו נתפר הרחם מלכתחילה. לגבי המחקר - מחוץ למחקר אין אפשרות לבצע היפוך כי עדיין הפרוטוקול הוא לשבוע 37 מלא והלאה. האפשרות להיפוך מוקדם בשב' 34 היא רק במסגרת המחקר ועד שהמחקרי ייסתיים ויהיו תוצאות כך זה יהיה.
איתך.

talih3

New member
ומה בנוגע להחלטה לבצע לידת עכוז?

הפרמטר הזה יכל גם להשפיע בבית החולים?

talih3

New member
ובכן, לפי מה שאתן מספרות לי...

יכל מאוד להיות שבגלל אופן תפירת הרחם שעשו לי בניתוח הקודם, יחליטו בתל השומר שלא מוכנים לקחת סיכון וליילד אותי לידת עכוז רגילה?

אם פי 3

New member
כן

ובשביל להקפיץ, את צריכה הודעה עם תוכן (של לפחות 7 תוים, אאל"ט).

אם פי 3

New member
וכנראה שזה כבר שרשור שלא קופץ

אם עברו 72 שעות מהתגובה האחרונה.

talih3

New member
גם את נתקלת באותה בעיה בלידה השניה?

כלומר האם צורת תפירת הרחם היווה שיקול לביצוע לידה רגילה?

אם פי 3

New member
אצלי - היה ניתוח בשיטה הרגילה

בזמנו, חשבתי שזה דווקא חסרון. היום אני מבינה שזה יתרון. (למרות שיש חסרונות, אבל הם לא משתווים להשפעה על הלידה הבאה). הייתי מציעה לך לדבר עם ד"ר ברדה. שיקול הדעת שלו בקשר להחלטה האם ניתן ללדת נרתיקית או לא, הוא עם נטייה טבעית יותר מאשר לרוב הרופאים שאני מכירה. הוא ילד מצבים מורכבים יחסית (הוא מיילד גם בבית, וגם בבי"ח), ויחד אם זאת, ידע להגיד מתי זה לא כדאי אפילו לנסות.

talih3

New member
דיברתי איתו והנה החדשות:

דר' ברדה כבר לא מיילד באף בית חולים. הדרך היחידה שלו ליילד היא לידת בית או הכנה ללידת בית ובמצב של לידה פעילה להגיע לבית החולים ולהעמיד את הצוות בפני עובדה שאני פשוט יולדת וזהו. אולי יש בנות יותר אמיצות ממני שמוכנות לזה. אני מאוד בעד לידה בבית אבל רק אם באמת יש את כל התנאים המתאימים. במצב שלי - לידת עכוז אחרי קיסרי (ולדאבוני יש עוד מכשול שנוסף לי עם שיטת התפירה) אני פשוט לא חושבת שזו אופציה שאפילו כדאי לי לשקול (שוב... לצערי).

אם פי 3

New member
ומה הוא אומר על כך שתלדי עכוז בבי"ח

לא איתו? האם יש על מה לדבר או שהשילוב של לנל"ק בשיטת משגב לדך, עם עכוז הוא מסוכן מדי?

talih3

New member
האמת, לא דיברנו על זה.

הוא ביקש לבוא לבדיקה בשבוע ה36 (אני בשבוע ה35). הוא יודע שמדובר בעכוז לאחר קיסרי. הוא לא יודע שזה שילוב של לנל"ק בשיטת משגב לדך. בזמנו לא ידעתי לשאול את השאלה הזו. הוא פשוט חושב שאם אני אגיע לבי"ח בלידה פעילה, לא תהיה לצוות ברירה והם יצטרכו ליילד אותי.

debby12

New member
מנהל
האמת?

אני לא מכירה את תה"ש מקרוב, אבל אותי אישית היה מפתיע אם הם בכלל מוכנים ליילד וגינלית במצג עכוז (גם בלי עבר של קיסרי). יכול להיות שאני טועה - זו סתם תחושת בטן. אולי זוהר תדע.

talih3

New member
בשבוע הבא אני אדע סופית

יש לי פגישה עם ד'ר מורן אורית - מנהלת חדרי לידה בתל השומר. בטלפון היא אמרה שזה אפשרי אבל צריך להגיע ולבדוק כל מקרה לגופו. האמת שהיא נתנה לי תקווה ועכשיו אני מפחדת להתאכזב...

למעלה