ומי עוזר לעוזרים?

ומי עוזר לעוזרים?

קודם כל אני מתנצל על זה שאני רושם בניק בדוי, אבל אני מניח שיש כאן אנשים שמכירים אותי ואני לא מעוניין להחשף (אני מקווה שזה בסדר כי אף פעם לא כתבתי פה...). טוב, למען האמת אני לא ממש יודע למה אני כותב כאן כי אני לא רואה איך בדיוק תוכלו לעזור לי (אני גם לא בטוח בכלל שאני אשלח את ההודעה בסוף...), אבל נראה מה ייצא. אוקי, מאיפה להתחיל? אני כבר לא ילד (אני לא חושף את הגיל מאותה סיבה של החלפת הניק..) ובכל זאת מעולם לא הייתי בקשר אמיתי. זה לא שאני נראה רע, אבל אני די חסר ביטחון, גם אם לא ממש רואים את זה עלי. בחורות רואות אותי פעם אחר פעם בתור 'הידיד' ולא בתור משהו מעבר. אני יכול להבין את זה מבחינה מסוימת, כי אני טוב בעזרה לאנשים. בלי להשתחצן, אני באמת טוב בלעזור לאנשים להתגבר על בעיות ולהרגיש טוב לגבי עצמם. אבל מי עוזר לי? מי מקשיב לי? זה לא שאני לא אוהב לעזור, להפך, אני נהנה לגרום לאנשים להרגיש טוב, ומבחינה מסוימת זה גם גורם לי להרגיש טוב, אבל הבעייה היא שפה זה נגמר. זה לא עובד לכיוון השני. אני מודע לזה שחלק מהעניין הוא באשמתי מכיוון שאני לא אדם פתוח, אני לא נוטה לדבר על עצמי ומעדיף לנווט את השיחה לכיוון האדם השני, אבל גם לי יש בעיות! למה אני מסוגל לחוש בכך שלאדם מסויים יש בעיה ולעזור לו איתה, או סתם לגרום לו להרגיש טוב עם עצמו בלי קשר לכלום, אבל לא עושים את זה לי? למה אני לא מקבל אף פעם את המילה הטובה? ויותר מהכל, למה הכל צריך להישאר תמיד בתחום הידידות? מה שונה בי מכל אדם אחר שאי אפשר לראות משהו מעבר? שוב, אני מניח שחלק גדול מהבעייה היא העובדה שקשה לי להיפתח (סלחו לי אם אני הולך במעגלים, אבל אני כותב את זה יותר בשביל עצמי כרגע...). אני מרגיש שמעולם לא היו לי ידיד\ה אמיתיים, לפחות לא מאז היסודי. זה לא שהייתי מנודה או משהו, תמיד הייתי עם קבוצת חברים זו או אחרת, אבל מעולם לא היה לי קשר ידידות אמיתי (אני עוזב לרגע את הקשר הרומנטי). אין אף אחד שבאמת יודע מה קורה איתי. לא החברים מהתיכון שאיתם אני כבר בקושי בקשר, לא המשפחה שלי ולא האנשים הווירטואליים שאיך שהוא הפכו למעגל החברים העיקרי שלי. העניין הוא שאני לא מאשים אותם על כך שהם לא יודעים מה קורה - כי אני לא נותן סימנים שיש משהו לא בסדר. אני נראה בסדר לחלוטין ואפילו במצב רוח טוב תמיד. ובכל זאת אני כן מאשים אותם. שוב - למה אני מסוגל לגרום לאחרים להרגיש טוב אבל זה לא קורה לי? אז אני ממשיך בחיים כאילו כלום. בסופו של דבר זה לא שהחיים שלי רעים, ואני רואה אנשים שמרגישים רע הרבה יותר (בין אם זה מסיבות מוצדקות ובין אם כי הם סתם גורמים לעצמם להרגיש כך), אבל בכל זאת אני יש זמנים בהם אני מרגיש ריקנות בלב, מרגיש שמשהו חסר. ושוב, באותו מעגל שחוזר לאורך כל ההודעה - אני מניח שזו אשמתי. מאז שהייתי קטן ידעתי לנתח את עצמי. כבר כשהייתי בן עשר פירשתי לעצמי סידרת חלומות שהראתה על חוסר ביטחון עצמי. ידעתי מה המשמעות והמשכתי הלאה. העניין הוא שזה לא עזר לי. מה שאני מבין עכשיו (ואני מתכוון לממש עכשיו, ברגעים אלו) זה שהעובדה שידעתי לנתח את עצמי רק גרמה לי שלא לפנות החוצה אף פעם. זה נראה (בלשון עבר ובלשון הווה) לי טיפשי להתחיל לדבר עם אנשים על בעיות, ואני פשוט לא מסוגל לעשות את זה. זאת גם הסיבה שאף פעם לא כתבתי כאן ושגם את ההודעה הזאת בכלל לא התכוונתי לשלוח. ועכשיו גם אני רוצה, זה פשוט לא מרגיש לי טבעי לחשוף את עצמי, לדבר ע לעצמי. האירוניה היא שכשאני מעודד אנשים אחרים לשטוח את בעיותיהם לפני, לא רק שזה לא נראה טיפשי, זה נראה הדבר הכי נכון בעולם. אבל שוב (יותר מידי פעמים שאני משתמש במילה הזאת כבר...), למה לעזאזל אנשים שאני עוזר להם לא מבינים שלפעמים גם אני צריך קצת עידוד? איזו מילה טובה? ולמה אף פעם שום דבר לא יכול להתפתח למשהו מעבר? למה אני צריך להסתובב תמיד עם חור בלב בלי שאני אפילו יודע מאיפה הוא הגיע ומה יכול למלא אותו? עם תחושת ריקנות? אבל אני אמשיך כאילו כלום, ודבר לא ישתנה. אני מתנצל על כך שההודעה הלכה במעגלים בלי להגיע לנקודות חדשות, אבל אני משאיר אותה איך שהיא. כתבתי אותה בכמה דקות האחרונות בצורה זורמת, וכך היא תישאר. אני לא באמת מצפה לתגובות כי אני לא רואה איזו עצה אפשר לתת, אבל אתמול בלילה הבטחתי לעצמי שאני אכתוב את ההודעה, אז זה מה שאני עושה. אולי עדיף שתענו לאנשים שבאמת צריכים את זה. אגב, למי שתהה בנוגע לכותרת, היא מבוססת על המשפט הלטיני (נראה לי) של 'ומי שומר על השומרים?'. סתם משהו שעלה לי...

sh53

New member
אני מחפשת קישור ולא מוצאת ../images/Emo10.gif

וזה לא שהחיפוש לא עובדת, לא זוכרת לפי מה לחפש. היה פה בעבר שרשור של מנהל פורום אנגלית, אותו דבר הוא כתב, רציתי להביא לך את הקישור ולכתוב מילה אחת - לעשות ואז היית מבין את ההקשר בין המילה הזאת לקישור ואוחחחח אני לא מוצאת. אולי תעזור לי בחיפוש?

sh53

New member
מצאתי את הקישור ../images/Emo13.gif

פה הקישור מדבר בעד עצמו ואני לא חושבת שיש לי מה להרחיב, רק לאחל בהצלחה בדרך לשינוי
ואני חוזרת על המילה שכתבתי קודם - לעשות וכמה שיותר לפעול למען עצמך.

Nimst

New member
מה שמצא חן בעיניי במיוחד

הוא מה שכתוב עכשיו בכרטיס האישי של אותו מנהל תחת "מצב משפחתי".

אוקי

קראתי את ההודעה ואת השירשור. הפתיע אותי קצת עד כמה המקרים דומים והוזכרו שם כמה דברים שלא העליתי, אבל למען האמת - זה לא ממש עזר לי. לא למדתי משהו חדש, וזה לא עוזר לי במיוחד לדעת על עוד אנשים באותו מצב. מצטער אם זה נשמע ממורמר וקטנוני, אבל ככה זה. תודה בכל מקרה על התגובה

sh53

New member
ללמוד משהו חדש? לא בטוחה שתלמד

אני חושבת שכאשר אנו מעלים שאלה, אנו יודעים את התשובה, אלא שאנו פוחדים מהתשובה ואנו פוחדים ליישם אותה, ולמעשה אנו יותר מחפשים חיזוקים ותמיכה בדרך להשגת המטרה שלא תמיד זו דרך קצרה ולא תמיד זו דרך קלה לפעמים נוחלים יותר כשלונות מאשר הצלחה ופוחדים מזה. ה מוזה: "ויש לי תחושה שאתה קיפוד שמחפה על חוסר בטחון עם שליפת קוצים של שנינות והומור .. חשבת פעם להיות ,פשוט אתה ?" אתה לא צריך להציג לכל העולם דמות אחרת - כאילו אתה שמח וכאילו הכל בסדר איתך, אלא פשוט הייה אתה. אם כואב לך - ספר שכואב לך. אם אתה מבקש עזרה/תמיכה - בקש אותה. אל תציג עולם ורוד אצלך כשזה לא כך, ואל תחייך אם אתה מרגיש רע מבפנים. אם אתה מציג את הדברים שהכל בסדר אצלך - אז למה החברים והידידים לא יאמינו לך? אתה רוצה שינסו להתווכח איתך ולעשות תחקיר אם באמת הכל בסדר אצלך? AndreaCorr ©: "יש הרבה דגים בים. אתה תמצא את הבחורה שלך. אולי זה יקרה מחר ואולי זה יקרה בעוד שנה, אבל זה יקרה. זה מזכיר לי את אחי. הוא היה יושב מבואס כי אין לו אף אחת, והיום הוא בן 32. נחש מה? ביום שלישי הוא מתחתן." אף פעם לא לאבד את האופטימיות ותמיד לשאוף למצוא את החברה או את הידידים, כמו שאתה מחפש יש גם כאלה שמחפשים - ואפילו אותך. לולו המשוגע: "שנית, אני טוענת שדברים טובים מגיעים דווקא כאשר לא מחפשים אותם. כל בחור מעל גיל עשרים שפגשתי והוא מחפש בת-זוג לא ממש מוצא אחת אני מציעה לך, עם כל הקושי שבדבר, לא לחפש בת-זוג, ולא לחשוב על כמה אתה לא מוצא את הבחורה המקסימה והאינטיליגנטית שתסלק את הבדידות שלך. וברגע שתפסיק לחפש, זה יגיע. ברגע שתפסיק להתעסק בזה, זה יקרה. ככה אני מאמינה, וזה מה שאני מציעה לך." כשכל הזמן הראש טרוד בלהכיר אנשים, מן הסתם כשזה לא מגיע הופכים לאנשים אחרים ופחות עם שמחת חיים מאשר אנשים אופטימיים, מן הסתם גם פחות כיף להכיר אנשים עם פחות שמחת חיים. לכן נסה להעסיק את עצמך בדברים שאתה אוהב, שים לך למטרה להעסיק את עצמך (זה יכול להיות בכל דבר) ואני מניחה שככה גם תכיר אנשים חדשים והם יכירו את הצד הטוב שלך - הצד שאוהב תמיד לעזור. אני כתבתי: לנסות באתרי הכרויות, פורומים, קשרים עם חברים וכו' - לנסות ולא להתבייש, לעשות הכל ע"מ לצאת מהמקום בו אתה נמצא ושלא עושה לך טוב. אתה יכול להיכנס בהתחלה לפורומים/לאתרים במטרה להכיר אנשים, תכיר כמה שיותר אנשים ואח"כ גם אולי תכיר בת זוג. יש עוד תגובות בהודעה הנ"ל, אך אני מניחה שאתה מבין למה התכוונתי. בקיצור - לעשות משהו כדי להזיז את הדברים, אתה צריך לעשות ולא אחרים, זה תלוי בך ואתה אחראי לכך אם טוב לך או רע לך ואתה יכול לשנות את המצב שיהיה לך טוב - אבל אתה צריך לעשות את זה.

אממ

"אם כואב לך - ספר שכואב לך. אם אתה מבקש עזרה/תמיכה - בקש אותה." זה בדיוק העניין - אני לא יודע איך לדבר על עצמי. אני אפילו לא יודע מה זה בדיוק שכואב וחסר לי, ובטח שלא איך לבטא את זה. קצת קשה לי להסביר את זה במילים...
"אף פעם לא לאבד את האופטימיות ותמיד לשאוף למצוא את החברה או את הידידים, כמו שאתה מחפש יש גם כאלה שמחפשים - ואפילו אותך." מצטער, זה נשמע לי יותר מידי כמו 'יש מישהי לכל אחד'. הלוואי שהייתי מאמין בזה, אבל זה פשוט לא נכון.

sh53

New member
אתה חושב שתוכל לספר לחבריך

את מה שסיפרת לנו כאן?

sh53

New member
ואתה מרגיש שאתה רוצה לספר?

מ-1 (הכי נמוך) עד 5 (הכי גבוה) עד כמה היית רוצה לעשות בחייך שינוי והיית מוכן לעשות למען זה הכל?

זו לא שאלה של כימות

קשה לי לעשות הערכה כזו במספרים. כוונתי בהודעה הקודמת הייתה שקשה לי לראות כיצד ניתן להגיע לשיפור במצב בעקבות הודעות כאלו.

Nimst

New member
אתה שוב עושה את זה

"עדיף שתענו לאנשים שבאמת צריכים את זה". אבל אתה צריך את זה, לא? יכולת לניתוח עצמי - מדהימה ויוצאת דופן ככל שתהיה - תמיד יכולה להרוויח מדעה מבחוץ. לא קל להפתח ולא קל לבקש עזרה. או לקבל אותה. אבל זה מה שאתה צריך ללמוד לעשות. אתה יודע את זה. כתבת בעצמך שאתה לא מקבל את העזרה שאתה צריך כי אתה לא מבקש. אז תבקש, והיא תבוא. תפתח, ואנשים יכנסו.

שוב? לא זכור לי שאי פעם העליתי לכאן

הודעה. קל להגיד, קשה לבצע. מה אם ההפתחות הזאת תוביל לפגיעה? מה אם היא תגרום לי לאבד ידידים שאני מוקיר, או לפחות תשנה את המצב לרעה?

sh53

New member
לאבד ידידים שאתה מוקיר?

אם הידידות חשובה לשני הצדדים - אז שני הצדדים יעשו הכל כדי לא לאבד אותה. אם רק לאחד הצדדים היא חשובה ורק הוא מוכן לעשות הכל כדי לא לאבד אותה, אני מניחה שאתה יודע מה התשובה שלי.

lollapalooza

New member
מי שבאמת חבר שלך ואוהב אותך,

לא ייבהל מזה שתפתח אליו ותדבר איתו. להפך, אני הייתי רוצה לחשוב שהחברים שלי מסוגלים לדבר איתי על הכל. ולמה לשנות את המצב לרעה
אסור לך להיות פגיע
רק להם מותר
תן לאנשים סביבך קצת קרדיט. במצב נורמלי דבר כזה אמור רק לחזק את הקשר בין חברים, ולא לערער אותו. אם הקשר מתערער, כנראה שהוא לא היה שווה את זה מההתחלה.

Nimst

New member
כתבת שאתה מתרכז בבעיות של אחרים

ולא נותן מקום לדון בבעיות שלך. במשפט הזה שלך "עדיף שתענו לאנשים שבאמת צריכים את זה" אתה עושה את זה שוב. זו הייתה הכוונה. בוודאי שקשה לבצע, אמרתי שזה לא קל. כמו שאמרו לך - אם תחליט להפתח בפני ידידים והם יפנו לך גב, הם לא שווים הרבה בתור ידידים. זו החלטה שכרוכה בסיכון, אבל גם ההחלטה הנוכחית שלך - לא לחשוף את עצמך - כרוכה בסיכון. הסיכון לא לתת לאף אחד להגיע אלייך, הסיכון להרגיש לבד. והנה הוא מתממש, הסיכון הזה. אתה שואל "מה אם". נו, אז תגיד לי אתה - מה אם תפגע? מה אם תחשוף את עצמך ולא תקבל את התמיכה שאתה מחפש? העולם לא יגיע לקיצו, נכון? אז זה יכאב, אבל זה יעבור. ואז תדע שאתה יכול להתמודד גם עם זה. אך אחד לא עובר את החיים בלי להפגע ובלי להכוות. ומי שמנסה משלם מחיר כבד שלא שווה את זה. לא משנה שאני חושבת שכן תקבל את התמיכה, כי נשמע שאתה מספיק רגיש כדי להבחין מי חבר שלך באמת ומי לא, ועל מי אפשר לסמוך ועל מי לא. (מיותר לציין שאם אתה מחפש מישהו לדבר איתו, אני אשמח להקשיב ולנסות לעזור?)

תשובה לשלושתיכן

אוקי, לא הבנתן אותי נכון. התעלמתן מהחלק של "ויותר מהכל, למה הכל צריך להישאר תמיד בתחום הידידות?" למה פעם אחר פעם, בחורה אחר בחורה, רואה אותי רק בתור ידיד ולא בתור שום דבר מעבר? ולזה אני מתכוון כשאני אומר שאני מפחד לדבר על זה. אני לא חושב שהבחורה (והיו יותר מאחת באותו מצב) מרגישה כמוני, ואם אני אגיד לה משהו על זה - המצב ישתנה, ואני ממש לא רוצה לאבד את הידידות (זה כבר קרה פעם אחת, ואמנם נשארנו ידידים אחרי, אבל זה כבר לא אותו דבר, וחבל לי על זה).

sh53

New member
ע"ס 4-5 משפטים קשה לענות

על השאלה - למה בחורות רואות בך רק כידיד ולא כבן-זוג? אי אפשר לענות על שאלה כזאת מבלי להכיר אותך ובלי שיודעים מה קורה בינך לבין הידידות, האם נושא הזוגיות עולה לדיון ביניכם? האם הן לא שואלות אותך אף פעם מה קורה איתך ולו לשם הנימוס? לפעמים צריך להפסיד משהו אחד (ידידות) כדי להרוויח משהו אחר (אומץ - להתחיל עם הידידה).

הבעייה מתחילה כאשר מדובר רק

בהפסד ללא רווח. ניסיתי את זה פעם אחת ונכוויתי, ומעבר לזה היחסים לא חזרו לקדמותם (למרות שנשארנו ידידים). היה שווה?

Nimst

New member
אה, אז זה החלק העיקרי

זה תמיד החלק העיקרי בחיים, הא? אולי זה לא צריך להיות. בכל אופן, זו לא שאלה שאני יכולה לענות עליה. אני לא מכירה אותך, אני לא יודעת איך אתה מתנהג ומה אתה משדר ומה בדיוק הבעיה, אם בכלל יש בעיה. כל תשובה שאני אתן תהיה לא אמיתית, אז אני אמנע. נסה לשאול אנשים שמכירים אותך יותר טוב.

למעלה