ומי עוזר לעוזרים?

החלק העיקרי בחיים?

לא בהכרח, למרות שייתכן שכן. חלק חשוב מאוד? בהחלט. את לא מסכימה עם זה? ו... כן...

Nimst

New member
חשוב מאוד, מסכימה.

בנוגע לעיקרי - אני לא יודעת, כמו שאמרתי. אולי. אני לא יודעת בן כמה אתה, אבל לפעמים מערכת היחסים הראשונה מגיעה מאוחר. זה לא אומר שהיא לא תגיע. אני לא רוצה להתחייב לך ש"חכה, זה עוד יקרה". אבל באמת, מעטים האנשים שזה לא קורה להם.

../images/Emo12.gif

אני פשוט בהלם אילולא ידעתי שהיום ב15:15 הייתי בדרך הביתה מהצבא הייתי בטוח שאני כתבתי את זה ... מזדהה המון! אם אתה צריך אוזן קשבת, מישהו לדבר איתו כל דבר אני מנדב את עצמי סך הכל להקשיב לאנשים ולפתור בעיות זו המומחיות שלי... גם כשבלב יש חור וריקנות... אם אתה מוצא פתרון תעדכן כאן אולי זה יעבוד גם אצלי בהצלחה
תומר

בגדול

להרבה אנשים הרבה יותר קל לתמוך ולתת מלהיות נתמכים ולקבל. למה? כי בשביל להיות נתמכים ולקבל צריך להיות יכול לגלות חולשה, להיות במצב רגיש וחשוף ולאבד שליטה במובן זה או אחר. כשאתה נותן ותומך, אף אחד לא רואה את חולשותיך ואתה במצב של שליטה בעניינים. על פיך יישק דבר. אם אתה רוצה שיתמכו בך, תפסיק להיות כזה כל יכול לכמה דקות. אל תקפוץ לעזרה ראשון, למד לספור עד עשר ולראות מה קורה כשאתה לא קופץ לעזרה.... בקיצור: עמוד קצת בצד והתבונן במה שקורה לך ורק תהייה עם הרגשות שלך בלי להיכנס לפעולה. אני מניחה שתלמד המון רק מההתבוננות הזו. אם אחר כך תחליט שאתה מוכן גם לגלות קצת חולשה, אני מבטיחה לך שכמו שאתה נענית להבעות חולשה של אחרים, כך יהיו סביבך אנשים שיגיבו להבעת החולשה שלך. אתה רק חייב ללמוד לתת להם הזדמנות!

נכון, מבחינה מסוימת

אבל לא הבנתי את החלק השני - "אל תקפוץ לעזרה ראשון, למד לספור עד עשר ולראות מה קורה כשאתה לא קופץ לעזרה...." איך לא לעזור לאחרים יעזור לי? וכמו שהגבתי ל-NIMST - מה אם ההפתחות הזאת תוביל לפגיעה? מה אם היא תגרום לי לאבד ידידים שאני מוקיר או תשנה את המצב לרעה?

sh53

New member
אולי - הצעה שלי

אם לא תקפוץ ישר לעזור - אז הם יצטרכו לבקש ממך עזרה ואז תוכל להתבונן ולבחון אותם איך לבקש עזרה - אולי זה "קטע" שאתה זקוק לו - ללמוד מהם, אולי יהיה לך קל לראות את החברים הקרובים אליך מבקשים וכך תרגיש יותר "בטוח", משהו בסגנון אם הם יכולים אז גם אני יכול.

אבל זה בדיוק העניין!

אתה מסתובב בעולם עם המחשבה שהסיבה שנשארים סביבך קשורה קשר ישיר לדרכך העוזרת. הדרך שלך לשלוט בהישארותם של אנשים סביבך, היא להמשיך לתת ולתת (אחרת ילכו). האמת היא, שאתה צודק בהערכה שלך שאלו שנמצאים סביבך הם אותם אנשים שבכיף נעזרים... כי את כל אלה שלא צריכים את העזרה שלך או כל אלה שמסתדרים לבד - או אפילו כל אלה שלא אוהבים שעוזרים להם (!!!) לא נמצאים בסביבה. אתה אפילו לא מכיר אותם. אז לאיזו פגיעה בדיוק תוביל ההחלטה שלך להתחיל לגלות חולשה ולהיעזר באחרים? יתנפו לך מהרדיוס הקרוב כל אלו שרגילים רק לקבל ולקבל ממך בלי לתת תמורה? אותם אתה מוקיר ועליהם תצטער אם תאבד אותם? ואולי *הפגיעה* תהיה קשורה לעובדה שאתה מפחד לגלות מי אכן ישאר לידך כשאתה פחות שולט בעניינים, חלש וחשוף?

אני לא חושב שזה כל כך נכון

אני לא חושב שאני מוקף באנשים שרק רוצים ממני, אני יותר מאמין שאני יוצר את המצב הזה, העניין הוא שלא פשוט כל כך לשנות את זה. בכל מקרה, אחת שקוראת כאן ראתה מבעד לניק הבדוי ודיברה איתי על הנושא. אני מקווה שהמצב ישתנה (
).

sh53

New member
קראתי את התגובות שלך - את כולן

אתה משקיע כל כך הרבה (כל הכבוד על ההשקעה) בלשכנע אותנו שהדרך שלך נכונה וכמה שאתה צודק, אז זהו ש אני לא חושבת כמוך, הדיעה שלי שונה לגמרי. אין לי מה להוסיף על מה שאמרתי - רק דבר אחד לסיום, אם הלכת בדרך מסויימת (הדרך שלך) וראית שזה לא מוביל אותך לשום מקום והמליצו לך על דרכים אחרות - אז יש 2 אפשרויות: א. לדרוך במקום בדרך המוכרת ושאתה מרגיש בה בטוח. ב. קצת להמר וקצת לקחת סיכונים ולנסות מה שהציעו לך. שאלה כללית - האם בחיים תמיד חשוב לך להוכיח את עצמך, להראות שהדרך שלך נכונה וקשה לך לקבל "לא" כתשובה? אני מעלה את השאלה הזאת כי הרגשתי שאני מעלה נקודות למחשבה וקשה לך לקבל אותן, אני מאמינה שהבנת את מה שאני וגם אחרים שרצינו להעביר לך בתור מסר ובכל זאת חזרת לאותה נקודה בה היית בהתחלה. אם מה שאמרתי נכון - אז זה מוביל אותי למחשבה שאולי ידידות רואות בך כידיד בלבד, כי כאשר עולה שאלה לדיון, אתם לא מסכימים על אותו דבר, אבל לך מאוד חשוב להראות את הדרך שלך, להסביר את הדרך שלך ולא כולם רוצים להמשיך בדיון הזה, אלא אומרים טוב אז לשנינו יש דיעה שונה וזה לגיטימי.

למעלה