ועדת חריגים

apy ape

New member
שכחת פרט אחד מהותי דורון


ההעפלה לאולימפיאדה כיום היא הרבה יותר קשה ומורכבת מאשר בעבר. מספר המשתתפים מוגבל, וכל מי שמעפיל - הוא ברמה גבוה. ספורטאים ממדינות שבשבילם "העיקר הוא ההשתתפות" לא מצליחים להעפיל ומקבלים כרטיס חופשי מהמארגנים. ובא ננתח את דעתך שקביעת קריטריון נוקשה מעלה את רמת ההישגים: בביג'ינג הודחו 8/11 ישראלים שעמדו בקריטריון כבר בסיבוב הראשון (מבין אלה שהשתתפו בטורניר). 8 מתוך 11 (2 נוספים - פאר וזאבי הודחו בסיבוב השני) !!! כלומר העלת הרמה של המשלחת ע"י קריטריון ישראלי לא הוכיחה את עצמה. הצלחה תלויה גם בגורמים אחרים... וכמו שספורטאים שעמדו בקריטריון נוקשה כשלו, לדעתי גם ספורטאים שלא עמדו בקירטריון נוקשה כן יכולים להצליח, ולא צריך להוציא להם את המיץ בניסיון לעמוד בקריטריון.

בנוסף יש תחושה שקביעת הקריטריון הישראלי היא אקראית כמעט לחלוטין. לדוגמא: סוסו עם הישגיו היה עומד בקריטריון לביג'ינג (קריטריון בינ"ל ומקום 1-5 באליפות אירופה) ובלונדון לא. דודי סלע עמד ב-2008 בקריטריון ללונדון אבל לא נשלח לביג'ינג. מה השתנה?? למה אין עקביות?
וחוץ מזה: למה למשל הקריטריון של שחר פאר קל יותר משל גיא מצקין? שניהם משתתפים בטורניר של 64 משתתפים והסיכוי שלהם להצליח בו (הכוונה היא לעבור 1-2 יריבים) הוא די זהה. למה לבנות השחייה הצורנית מקום 17 מתוך 24 צמדים זה הישג שמקובל על הועד האולימפי ומקום 20 מתוך 30 לא מספיק טוב למוצ'קייב?

אני מסכים לחלוטין שההשתתפות היא כבר מזמן לא העיקר, אבל בימינו כל מי שהעפיל, ההשתתפות אצלו היא לא העיקר. המגבלה היחידה שצריכה להיות משומרת זה קריטריון A בשחייה ואתלטיקה (עם הקלות לצעירים), ולא לקבל כרטיס חופשי (גם כאן עם הקלות לצעירים. מה שונה ארשנסקי מהצמד פאר/אובזילר שקיבלו כרטיס חופשי, כשברור שהם לא יגיעו רחוק?). בקיצור, כל תחרות שמספר המשתתפים בה מוגבל, אין צורך בקריטריון.
 

BentzWatchJudo

New member
ארשנסקי לא קיבל כרטיס חופשי

קיבל כרטיס אירופאי ולא היה כל כך רחוק מה- 22 וזאת כשבשנה הראשונה מתוך השנתיים הקובעות הוא כמעט ולא התחרה ולכן פיספס ניקוד חשוב.
 

nitsansh

New member
את השאלות על קריטריונים מפלים לכאורה צריך

להפנות לוועד האולימפי, ובפרט ליחידה לספורט הישגי. כנראה שישנם גם שיקולים "פוליטיים" בקביעת הקריטריונים, למשל בטניס לדעתי לביקורת הרבה על הקריטריון באולימפיאדות קודמות היתה השפעה על הקלת הקריטריון ללונדון, אבל לקשתות אין מעמד כמו לטניס בפוליטיקה הספורטיבית...

אני עקרונית בדעה דומה לדורון. ברמת המקרו שיטת הקריטריון הישראלי היא נכונה וטובה, בפרטים הקטנים יש בעיות שחוזרות כל אולימפיאדה... צריך לזכור שלנו יש פריבילגיה שאנחנו מנתחים את הקריטריונים בדיעבד, כאשר למי שהכין אותם היה צורך לחזות את העתיד לפחות שנתיים מראש...
 

guinnart

New member
אתה מייחס את העלאת ההישגים לקריטריון הישראלי?

כלומר - התפתחות מודלים לחיקוי, שינוי ברמת הניהול והאימון, הנהגת שיטת תגמול שונה בקמפיין הנוכחי וכו' - כל אלו משניים ביחס להגדרה שמישראל לא מספיק להיות 22 אלא צריך להיות 20?

אם כך למה לא להעמיד את הקריטריון הישראלי למקום 1-8 בעולם? או 1-3?

גם אם נניח שבשנות ה- 80 זה עוד היה איכשהו נכון, וספורטאים ישראליים בכלל לא ניסו להיות אלופים אלא רק לעשות קריטריונים (מה שממילא רלוונטי גם להיום), הרי שעכשיו עם מדליה לפחות כל 4 שנים וסטנדרט מחודש לחלוטין למהי הצלחה בספורט, אני חושב שה"פיגום" הזה כבר מיותר והנזקים שלו (תחושת "מאעכריות" קשה לקראת יולי, התשת ספורטאים ופגיעה בהכנות ועוד) עולים על יתרונותיו המאוד מופשטים ואמורפיים.

כניסה למשחקים צריכה להיות רלוונטית גם לצעירים בעלי פוטנציאל (ואף פעם לא נוכל לדעת מה הם בדיוק יעשו בעתיד), גם לספורטאים באמצע או שלהי הקריירה שהשקיעו את נפשם ודמם וכספם כדי להביא את עצמם לרמה שתספיק לאולימפיאדה. יותר ספורטאים אולימפיים (מכל ענף שהוא) זה נותן המון יתרונות מנטליים לדור הצעיר יותר ולענף.

ניקח את האתלטיקה לדוגמא. כרגע רק זימרו (?) ושוורץ (?) ייסעו ללונדון. אולי אף אחד. עכשיו נחשוב לרגע שגם סנפורד, קרויטר, פורמן, טסמה, הלוי ומוצ'קייב ייסעו כי עשו קריטריון B. מה תהיה המשמעות לענף הזה? אני לא חושב שזה יהיה "כל חמור נוסע", אלא להיפך - זריקת עידוד להרבה ספורטאים בענף שיהיה להם מודל לחיקוי ויראו שיש תגמול להשקעה. וזה לא ימנע מאף אחד להגיע לגמר.

ומה יעזור לספורטאים הבכירים יותר? להיות בתוך משלחת של 35 נציגים, או משלחת של 45 ישראלים?

דרך אגב - בקמפיין 2009-2012 היו להערכתי יותר מדליות באליפויות אירופה ועולם מאשר בכל קמפיין דומה בעבר. אני זוכר שהועד האולימפי הנהיג שיטת תגמול ותמרוץ כספית מבוססת הישגים שהחליפה את שיטת "סגל הזהב" וכו'. יכול להיות שריבוי ההישגים הוא תוצאה של זה. עכשיו יהיה צריך לראות בלונדון אם ריבוי הישגים בקמפיין מנבא גם הצלחה במשחקים.
 

nitsansh

New member
קרויטר וטסמה עשו קריטריון B? מתי זה קרה?

אי אפשר לבודד מרכיב אחד ולטעון שהוא הסיבה הבעדית להצלחה או לכשלון...
 
דיון מעניין. שבעצם מחצין את מוקד הויכוח

בין תומכי ה"קריטריון הישראלי", לבין שולליו.

גם לאלה וגם לאלה יש נימוקים טובים.


והערה קטנה: כאמור לחטואל אין אפילו סיכוי לקריטריון בינלאומי ללונדון. זו ככל הנראה טעות.
 

nitsansh

New member
מוצ'קייב מתקרבת לקריטריון A?

לדעתי, ינסו לדחות את ההכרעה על כרטיסי הצעירים ככל האפשר עד שיתברר אם השחיינים (גניאל/קרמר) ישיגו קריטריון בי"ל...
מי שעלול להיפגע מכך הוא הג'ודוקא השני שעלול לאבד את מקומו אם יהיו מועמדים ראויים מענפים אחרים...
אני מניח שסוסו הוא המועמד העיקרי לקטגוריה של "הישג יוצא דופן"... אבל קשה לי לראות מצב שהוועדה תאשר את כל 3 הג'ודוקאים... זה יעורר התמרמרות רבה בענפים אחרים על העדפה של ענף אחד על היתר...
אני לא חושב שהמניות של מצקין שוות הרבה בפוליטיקה של הספורט האולימפי כשהוא מתמודד מול ענפים חזקים יותר... לענף אין אפילו נציג בהנהלת הוועד האולימפי... מצבו היה משתפר אילו מישה זילברמן לא היה משיג את הקריטריון בבדמינטון...

יש גם נושא שלא מדברים עליו בפומבי אבל הוא נלקח בחשבון בשיקולים של האנשים הקובעים... צירוף של ג'ודוקא או שחיין לא דורש תקן נוסף של מאמן ולא מוסיף כלום למערכת הלוגיסטית של המשלחת, ואילו צירוף של קשת או סייף הוא בעייתי מהבחינות האלה... ישנם גם תקנים כלליים שנקבעים לפי מספר הספורטאים הכולל, והגדלת המשלחת בלי הגדלת מספר הענפים עשויה לאפשר תוספת של תקן כזה בלי לדרוש יותר מטלות... במסגרת המשלחת ישנם תקנים שניתנים לבעלי תפקיד חיוני שאסור להזכיר אותם, והמבין יבין... מה שמצמצם את מספר התקנים של המשלחת נטו...
 

nitsansh

New member
זה לא קשור בהכרח למספר הספורטאים

אני לא חושב שיש צורך בעוד בעל תפקיד מהסוג הזה אם יש 40 ספורטאים לעומת 35... הענין הוא יותר בתחום הארגוני, שיותר יעיל כשיש מספר מצומצם של ענפים על מספר מקומות נתון...
 

nitsansh

New member
בעיקרון לא, אבל אני יודע שיש שיקול כזה

אנשים בוועד האולימפי התבטאו לא פעם אחת שהם מעדיפים לרכז משאבים במספר מצומצם של ענפים, ושיש הבדל בין ענפים עם ספורטאים בודדים וענפים עם קבוצת ספורטאים שמתאמנים יחד כמו בג'ודו או שחייה...
 

yati6

New member
אולי לא , אבל אין לי ספק שהיא תתקרב בעתיד

היא צעירה מאוד, יחסית לספורט ולמקצועות הזריקה בכלל ששם מגיעים לשיא בגיל יחסית מאוחר.

ואגב אני בעד לשלוח אותה. יעשה רק טוב לאתלטיקה (וכאמור להישגים הפוטנציאליים שלה) , ואני חושש ממקרה סיוון ג'אן אחרי בייג'ין. לא יודע בדיוק מה קרה שם, אבל היה לה פוטנציאל טוב והיא דווקא לא הייתה רחוקה מקריטריון A. אותי מעניין מה היה קורה אם היו שולחים אותה. אני מאמין שהיא הייתה היום בהכנות ללונדון.
 
למעלה