ועדת קבלה

ועדת קבלה

האם זה חוקי להכריח אנשים לעבור ועדת קבלה כאשר הם רוצים לקנות דירה בפרוייקט יוקרה?

שאלה לגבי ועדות קבלה

לפרוייקט מגורים בארי נהרדעא האם זה בכלל חוקי?? http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-d31462bd1a39521004.htm

anat185

New member
ועדת קבלה

איך את יודעת שצריך לעבור ועדת קבלה בפרוייקט הזה? בכתבה שצרפת לא נאמר על כלום...

אז כנראה

שמעתי את זה במקום אחר. שאלה טובה אם גם בקיבוצים זה חוקי? אין לי מושג. אין פה אפליה מסויימת??

miki354

New member
אני לא חושב זה עניין של אפליה

לדעתי יש הגיון מאחורי הנושא הזה. אם את מסתכלת על נושאי הקיבוצים אז תוכלי להבין מדוע לא מקבלים כל אחד. מכוון שיש כלכלה משותפת, אוכלים בחדר אוכל משותף ולכן אנשים רוצים לשמור בקרה באוכלוסיה הנכנסת לקיבוץ. ישנם גם איזורים קהילתיים נוספים (לא רק קיבוצים) בהם ניתן למצוא תופעה דומה, הסיבה היא שוב על מנת לשמור על סוג מסוים של אוכלוסיה באותו איזור. אני זוכר שראיתי פרק של "עדי אשכנזי" על כך שהיא מחפשת לעבור דירה והיא עברה של ועדה של איזה מועצה איזורית. אני חושב שבמגורי יוקרה זה פועל על אותו עקרון. לא?

golan697

New member
ועדת קבלה

חברים, לא ראיתי שום איזכור לכך שצריך לעבור ועדת קבלה בקניית דירה בפרוייקט היוקרה בארי נהרדעא, מה שכן אומרים בכתבה שצורפת הוא שהדירות אינן מוצעות לקהל הרחב אלא נמכרות בשיטת חבר מביא חבר...

miki354

New member
טוב אולי בגלל זה מפיצים שמועות

אם זה בשיטת חבר מביא חבר אז סביר להניח שהמידע עצמו גם עובר בשיטה כזו.. כולנו זוכרים את המשחק בימי ההולדת שבו אומרים משהו ומעברים אותו מפה לאוזן ושזה מגיע לאדם האחרון זה משתנה.. אז או שיש ועדה או שלא, עד שלא נכיר מישהו שקנה שם דירה לא נוכל לדעת. זה הזמן להדק קשרים עם משפחת קסטרו

למעלה