ועוד אחד ליום העצמאות-שרשור חזה עוף

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
ועוד אחד ליום העצמאות-שרשור חזה עוף


שרשרו נא מיטב מתכוניכם למאכלים מחזה עוף, לכבוד חג המנגל אך לא רק.

ומי שידבנו ליבו לסייע בהעברת מתכונים מהפורום הישן, תבוא על ברכה.

שבוע טוב, בשורות טובות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חזה עוף בפטריות של שרון

שרון הינה חברתי עוד מהימים בהם גרנו ב Forest Hills, NYC. היא אחת מאלה שמאד אהבתי להיות מוזמנת אליה לארוחות שבת – מכינה אוכל טעים אך לא מסובך, בכמויות ובמגוון יפה ונעים אך לא מעיק ולא גורם לתחושת מחויבות והכל תמיד מוגש יפה. גם הם חזרו לארץ, שנה שנתיים אחרינו ואנו שוב גרים באותה עיר...

חזה עוף בפטריות של שרון
מצרכים:
קילו חזה עוף חתוך לרצועות/קוביות
כמה כפות קמח לקימוח העוף ("כמה שתופס")
2 בצלים קצוצים
4-5 שיני שום כתושות
2 סלסילות פטריות שמפניון טריות (או כמות זהה של פטריות אחרות) חתוכות לחצאים/רבעים (תלוי בגודל הפטריות)
כוס יין לבן
כף או שתיים אבקת מרק פטריות מומסות ב- ½ כוס מים (או ציר מרק, או אם לא רוצים אבקת מרק – יותר יין לבן)
מלח, פלפל

אופן ההכנה:
1.מקמחים את חתיכות העוף, מנערים עודפי קמח.
2.במחבת רחבה ועמוקה מטגנים בצל עד שמתרכך. מוסיפים פטריות ושום ומטגנים עוד 2-3 דקות, רק להתרככות. מוציאים מהמחבת ומעבירים לצלחת.
3.באותה מחבת מטגנים חתיכות עוף תוך כדי ערבוב עד להלבנתן מכל הצדדים – רק מס' דקות – לא לייבש. כדאי לטגן בשתיים-שלוש "נגלות".
4.מחזירים הכל למחבת, מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים, מביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים יחד כעשר דקות עד לצמצום הנוזלים.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף בלימון ונענע- -לאה ס.

האמת היא, שהבת המהוללת היא זאת שהביאה לי את המתכון לראשונה

1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2 כפות עלי נענע קצוצים דק דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (היה לי רוטב צ'ילי מתוק, לכן הוספתי פפריקה חריפה)

1. מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
2. מחממים היטב מחבת, ממיסים מרגרינה עם שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. מוסיפים לאותה מחבת מיץ וקליפת לימון, נענע, מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אבקת מרק, דבש וצ'ילי, יוצקים מעל 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את נתחי העוף למחבת ומבשלים 5 דקות.

מקור: על השולחן "עוף"
אני שיניתי את הכמויות, כי במקור זה ל-2 מנות, כלומר כ-150 גר' חזה עוף
בתיאבון!
 

לאה סי

Active member
חזה עוף בקוקה קולה - חנהפ -

צי קילו חזה העוף חתוך לרצועות תובל בכפית פפריקה,כפית כמון וכפית אבקת שום והונח לשעה לספיגת טעמים
2 בצלים פרוסים לטגן להשחמה בשמן
להוסיף את רצועות חזה העוף ולערבב עד להלבנתם
להוסיף 1 כוס קוקה קולה (לא דיאט)
לבשל על אש גדולה עד שרוב הנוזל מתאדה
 

לאה סי

Active member
חזה עוף בשמיר וכמון - שוקולד -

זה מתכון של חמותי מעולה עסיסי,טעים חם,קר, אחרי חימום וכו'
ילדים מתים על זה (ומבוגרים עוד יותר....)
המתכון היחיד שבשבילו אני מכניסה שמיר הביתה (אני לא אוהבת בכלל, אבל פה הוא מעולה )

נתחים
----------

1/2 ק"ג חזה עוף פרוס לשניצל ואח"כ חתוך ל"סיני" או קוביות
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 שיני שום קצוצות
צרור קטן שמיר טרי
כמון
מלח פלפל
ככוס מים או לפי הצורך

במחבת גדולה (אני משתמשת בווק ככה לא עף לכל הכיוונים ואפשר לערבב בנוחות)
משחימים בשמן את הבצל (ממש צריכים לראות קצוות שחומים!)
מוסיפים שום וממשיכים לערבב.
מוסיפים את העוף, כשכל החתיכות מתחילות לקבל צבע, מוסיפים בהדרגה מים (שיספגו לגמרי, זה רק בשביל לשמור על העסיסיות.)
ממשיכים לבשל תוך ערבוב והוספת מים אם צריך עד שהכל מקבל צבע שחום יפה. מתבלים, מוסיפים שמיר קצוץ ,מערבבים ומורידים מהאש.

טעים מאד
 

לאה סי

Active member
חזה עוף בקארי - חנהפ -

750 גר' חזה עוף חתוך לרצועות עם 2 כפות קארי וכפית מלח
הנחתי לשעה לספוג טעמים

במחבת:2 בצלים פרוסים להשחים בשמן
להוסיף את נתחי החזה ולערבב במהירות
כשרוב הנתחים מלבינים
מוסיפים 2 כפות ממרח קארי ירוק וחצי קופסת שימורים של נוזל קוקוס

להרתיח ולבשל כ- 5 דקות

המתכון מבצק אלים
 

לאה סי

Active member
חזה עוף בטעם סיני - אור 100 -

צרכים:
כ-500 גר' חזה עוף חתוך לרצועות דקות באורך של כ-5 ס"מ
ירקות חתוכים לפסים: גזר, קישוא, פלפל אדום, פטריות חתוכות (שימורים), נבטים גדולים - אני משתמשת בד"כ בשילוב של 3 סוגי ירקות מהנ"ל
1/2 כוס רוטב סויה, 1/4 כוס מים
אפשר גם מעט אטריות אורז

אופן ההכנה:
מטגנים את רצועות העוף במעט שמן עד שמשנה צבע ומעט מזהיב. יש לעשות זאת בכמה פעמים עד שמסיימים את כל הכמות. מעבירים לסיר. אם רוצים אטריות אורז, שמים אותם בתחתית הסיר.
באותה מחבת שמים את הירקות ומטגנים מעט. (אני מכסה את המחבת למעט זמן בכדי שהירקות קצת יתרככו, לא אוהבים אצלי ירקות מבושלים קשים...)
מוסיפים את הירקות לעוף, שופכים את רוטב הסויה והמים, מערבבים, מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
טוב לחימום גם בשבת בבוקר, כיוון שהנוזלים נספגים באטריות (וגם אם אין איטריות, אין כמעט נוזלים)
 

לאה סי

Active member
נתחי עוף מתקתקים סטייל סיני - חנהפ -

רכיבים:
נתחי חזה עוף

למרינדה:
חלבון ביצה
סויה
פלפל שחור
ג'ינג'ר

ירקות:
בצל
פלפלים


לרוטב:
קטשופ / רסק עגבניות
סוכר
סויה
מעט קורנפלור
מים
מעט חומץ





אופן הכנה:
להשרות את נתחי חזה העוף לכשעה.

לטגן.

לחתוך את הבצל לשמיניות, פלפלים לרצועות ולהקפיץ במחבת.

להוסיף את נתחי העוף המטוגנים

להכין את הרוטב ולהוסיף למחבת.

לבחוש עד שמסמיך.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי - הברון -

להזהיב בצל קצוץ בשמן זית ,להוסיף 2 שיני שום קצוצות דק ,להוסיף את נתחי חזה העוף,
לתבל במלח ,פלפל שחור ופפריקה מתוקה
להוסיף 3 כפות סויה ,3 כפות רוטב צ`ילי וחצי כוס מים רותחים
להפוך מידי פעם לבשל על אש נמוכה כ15-20 דקות ,הרוטב מצטצם ונהיה סמיך מאד
פיקנטי מאד
 

לאה סי

Active member
חזה עוף ממולא בכבד ובבצל מטוגן - יעל מווינה -

10 כבדי עוף,( צלויים להכשרה)
4 בצלים, פרוסים לטבעות
10 חזות עוף, חתוכים דק
אספרגוס, אני השתמשתי במשומר

מטגנים את הבצלים להזהבה.
מסננים את האספרגוס מהמים, וחותכים ל-3 כל גבעול
חותכים את כבדי העוף לחתיכות קטנות

מניחים חזה עוף על משטח עבודה, מניחים בקצה מעט מהכבד, גבעול אספרגוס וכמה טבעות בצל, מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפיה כאשר החלק הפתוח כלפי מטה, כך עושים עם כל העוף.
מפזרים מעל חזות העוף את הבצל הנותר ואת האספרגוס שנשאר.

רוטב: כוס יין לבן
כוס מים
חצי כוס דבש
1/3 כוס סויה
4 כפות חומץ
פלפל שחור
מביאים לרתיחה, יוצקים על העוף בתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כשעה, מסירים ואופים עוד כחצי שעה.





חני ס.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף ממולא בחלבה,בצל מטוגן בפיסטוקים - יעל

יעל מוינה
לקוח מפורום תפוז, הכנתי לשבת. טרם טעמתי אבל הריח והצורה פשוט מדהימים. מאחר ושיניתי מעט אכתוב כמו שאני הכנתי את זה.
מכינים חזה עוף דפוק כמו לשניצלים.
מטגנים בצל קצוץ בשמן רגיל וכשהוא מזהיב מוסיפים לו פיסטוקים קצוצים דק אבל לא טחונים, מטגנים ביחד עד שגם הפיסטוקים מקבלים גוון זהוב, מתבלים במלח ופלפל (במתכון המקורי כתוב לשים על החלבה בצל קצוץ ותבלינים).
מורחים על חזה עוף כף ממרח חלבה, מעל מורחים כף נדיבה של תערובת הבצל.
מגלגלים. טובלים בביצה, מטגנים חלקית משני הצדדים בשמן, מוציאים.
מכינים בצלחת שקדים מולבנים פרוסים דק וטובלים את הגלילות שוב בשמן ואז בשקדים, מטגנים שוב.
מגישים בלוויית אורז לבן.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף מגולגל ברוטב פלפלים - דבורושקה -

רכיבים:
נתחי חזה עוף
ביצה טרופה
פירורי לחם מוזהבים

לרוטב:
פלפלים מכל הצבעים

לרוטב חמוץ מתוק:
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר חום
4 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף (מאבקה...)

1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים





אופן הכנה:
משטחים את נתחי החזה דק.

ממליחים ומפלפלים.

טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם מוזהבים.

מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית


רוטב:

מטגנים פלפלים מכל הצבעים.


רוטב חמוץ מתוק:

מערבבים את רכיבי הרוטב.

שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.

מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים.

מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.

שופכים מעל השניצלים.

אופים בתנור 45 דקות.

הערות:
לגבי הרוטב חמוץ מתוק - אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף ממולא בבשר - לאה ס. -

חזה עוף ממולא בבשר (או במילות מתרגם הספר:""קוטלט עוף ורולדת בשר"...)
כ-8 פרוסות חזה עוף
1/2 ק"ג בשר טחון*
1 בצל קצוץ
1 ביצה
2 פרוסות חלה יבשה מושרות במים וסחוטות**
1 שן כתושה***
1/4 כפית פלפל שחור****
3/4 כפית מלח****
1/2 כפית פפריקה מתוקה****
2 כפות שמן

רוטב:
3 כפות שמן
1 בצל קצוץ
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 עגבניה חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1/3 - 2/3 מים

שמים את כל החומרים בקערה ובוחשים היטב.
מניחים כ-2 כפות מילוי על כל פרוסת חזה עוף ומשטחים על כל הפרוסה.מגלגלים.
מחממים שמן בסיר גדולץ מטגנים את הבצל כ-10 דקות . מוסיפים את שאר המרכיבים ומטגנים כ-10 דקות נוספות.*****
מניחים בסיר את הפרוסות המגולגלות כשהשוליים כלפי מטה.******
מוסיפים מים בהדרגה עד לכיסוי חלקי. מבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.******* מתקנים תיבלון לקראת הסוף.

*השתמשתי בהודו אדום
**אפשר, כמובן, להשתמש בפירורי לחם
***השתמשתי ב-2-3 שיני שום גדולות
****כמובן, שמוסיפים תבלינים לפי הטעם הרצוי
*****את הירקות אדיתי יותר זמן
******בשלב זה הכנתי כדורי בשר מהעיסה שנותרה והוספתי לסיר.
*******כרגיל משאירה יותר זמן על אש נמוכה.
מציעה לחתוך את הגלילות לשתיים לאחר שיתקררו. יותר נעים לעין ולחיך.

מקור:הבחירה הטעימה-ספר שתורגם לעברית ושם המחבר/ת אינו מצוין-גם לא שם הספר באנגלית.
 

לאה סי

Active member
קציצות חמצמצות עם מנגולד - עינב451

אין לי כמויות מדוייקות -
בערך - חזה עוף שלם נקי וטחון (אני טוחנת בבית בפולסים)
חופן יפה של כוסברה
זסטים של קליפת לימון
כמון,כורכום,פלפל שחור,קצת מרק עוף ,פירורי לחם ,בצל קצוץ ,קצת שום
יוצרת קציצות מטגנת ..
במקביל- במחבת מאדה/מטגנת כמה עלים של מנגולד קצוץ- חלק לבן+ירוק - מוסיפה את
הקציצות - מבשלת קצת ,וסוחטת מעל לימון....מעדן על אורז לבן
 

לאה סי

Active member
גונדי ברוטב עגבניות וחומוס - חנהפ -

רכיבים:
לגונדי:

1/2 קילו עוף טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק מאד, או מגורדים
150 גרם אבקת חומוס טחון
1 כפית מלח
1/4 כוס שמן
1 כפית כורכום
1 כפית הל טחון
1/2 כפית פלפל לבן

לבישול הגונדי:
מים
מלח
אבקת מרק עוף

1 בצל
2-3 עגבניות קלופות וקצוצות
תבלינים
מעט נוזלים מהסיר בו התבשלו הגונדי
חומוס מבושל לדרגת אכילה





אופן הכנה:
לגונדי:

מכינים את העיסה ומניחים לחצי שעה,לנוח.

בעקרון מבשלים במרק עוף עם חומוס וכו' אבל אצלנו לא אוכלים בקיץ מרקים חמים, אי לזאת הומצא יצור הכלאיים הנ"ל.

את הגונדי בישלתי במים עם מלח ואבקת מרק ושליתי מהנוזלים.

בנפרד טיגנתי בצל, 2-3 עגבניות קלופות וקצוצות, תבלינים ומעט נוזלים מהסיר בו התבשלו הגונדי.

אחרי 10 דקות בישול הוספתי את הכדורים יחד עם חומוס שהיה לי כבר מבושל לדרגת אכילה.

עוד בישול קצר לספיגת טעמים וזהו.
 

ביזול

New member
לא יודעת אם אני אמורה לשאול פה או בשרשור אחר

אם לא פה אמחק...
איפה מומלץ לקנות קמח חומוס?
 
למעלה