חזה עוף בלימון ונענע- -לאה ס.
האמת היא, שהבת המהוללת היא זאת שהביאה לי את המתכון לראשונה
1 קילו חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2-3 ס"מ
קמח לקימוח הנתחים
2 כפות מרגרינה
1 כף שמן
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
2 כפות עלי נענע קצוצים דק דק
מלח ופלפל שחור טחון טרי
פפריקה חריפה
2 כפיות אבקת מרק עוף
2 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי חריף (היה לי רוטב צ'ילי מתוק, לכן הוספתי פפריקה חריפה)
1. מקמחים את נתחי העוף, כך שיצופו מכל הכיוונים בקמח, ומנערים היטב את העודפים.
2. מחממים היטב מחבת, ממיסים מרגרינה עם שמן ומטגנים את נתחי העוף מכל הצדדים, עד שהם מלבינים ומתחילים להזהיב. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד.
3. מוסיפים לאותה מחבת מיץ וקליפת לימון, נענע, מלח, פלפל, פפריקה חריפה, אבקת מרק, דבש וצ'ילי, יוצקים מעל 1/3 כוס מים ומביאים לרתיחה.
4. מחזירים את נתחי העוף למחבת ומבשלים 5 דקות.
מקור: על השולחן "עוף"
אני שיניתי את הכמויות, כי במקור זה ל-2 מנות, כלומר כ-150 גר' חזה עוף
בתיאבון!