ועוד אחד ליום העצמאות-שרשור חזה עוף

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בשרשור אחר משתי סיבות:

ראשית, כי אנו מנסים לשמור על שרשורים יעודיים שכאלה ממוקדים בנושא השרשור. שנית, באופן מעשי, השאלה נבלעת ולא כ"כ רואים אותה באמצע השרשור.
 

לאה סי

Active member
כדורי עוף ברוטב עגבניות - חנהפ -

יבים:
2 ק"ג בשר טחון - מעורב עוף והודו אדום
2 בצלים
4 פרוסות לחם מורטב וסחוט
10 שיני שום
4 ביצים
מלח
פלפל שחור
פפריקה
תבלין גריל
אבקת מרק
מעט פרורי לחם

לרוטב:
4-5 שיני שום
פפריקה מתוקה
תבלין גריל
מלח
פלפל שחור
1 קופסת עגבניות מרוסקות
מים -בכמות שיש בקופסה הריקה
1-2 כפות סוכר





אופן הכנה:
לטחון במעבד מזון: 2 בצלים, 4 פרוסות לחם מורטב וסחוט, 10 שיני שום.

להוסיף בשר הטחון, 4 ביצים, מלח, פלפל שחור, פפריקה, תבלין גריל, אבקת מרק, מעט פרורי לחם.

לערבב היטב וליצור כדורים.


לרוטב:

לטגן בשמן זית 4-5 שיני שום.

להוסיף פפריקה מתוקה, תבלין גריל, מלח, פלפל שחור.

לערבב.

להוסיף קופסת עגבניות מרוסקות ומים -בכמות שיש בקופסה הריקה.

להרתיח, לתקן התיבול ולהוסיף 1-2 כפות סוכר.

להחליק את כדורי הבשר לרוטב ולבשל כ-40 דקות, ב-10 הדקות האחרונות להסיר המכסה על מנת שהרוטב יצטמצם מעט.
 

לאה סי

Active member
גונדי פרסי קלאסי - אורני -

מכינים מרק – משתמשים בחלקי עוף לפי הטעם וההרגל. חשוב לא לקמצן כדי שהמרק יהיה טעים ולא מֵימִי. מכסים את חלקי העוף במים, מביאים לידי רתיחה, מבשלים 2-3 דקות, שופכים את המים ושוטפים היטב את חלקי העוף ואת הסיר.
מוסיפים גזר, בצל, מים, קצת מלח או אבקת מרק, כורכום.
יש המבשלים במרק גם גרגרי חומוס שרויים.
מרתיחים, מקטינים להבה ומבשלים כשעה. אם יש גרגרי חומוס במרק, צריך לבשל יותר זמן, עד שיתרככו.

בינתיים מכינים את תערובת הגונדי –
חצי קילו חזה עוף טחון
250 גר' קמח חומוס*
1/6 כוס שמן (הפרסים טוחנים עם העוף גם שומן עוף, די בנדיבות, אבל אני מעדיפה שמן),
2 בצלים גדולים קצוצים דק במעבד מזון או טחונים במטחנת בשר (אפשר לטחון עם החזה אם טוחנים בבית),
מלח, קצת כורכום, קצת מאד כמון וקצת מאד הל.
לשים הכל ביחד לתערובת אחידה.
(*קמח חומוס אפשר להשיג בחנויות תבלינים, בחנויות המתמחות במזון הודי או - אפשר לקנות בחנות פיצוחים את החומוס הקלוי ולטחון בבלנדר בבית. קמח חומוס נשמר מצויין במקפיא).

בידיים רטובות מכדררים כדורים ומכניסים למרק המוכן כשהוא מבעבע על אש גבוהה.
הפרסים מעדיפים גודל של כדור טניס, אצלי מעדיפים בגודל כדורי פינג פונג.
כשמבעבע שוב, מקטינים להבה ומבשלים כ- 20 דקות.

מגישים בצלחת עמוקה על אורז לבן, ובצד צלחת עשבים, או כמרק למנה ראשונה.

ואזהרה: הגונדי הוא מאכל רגיש מאד וצריך להקפיד על קירור נאות. גם כך אינו נשמר יותר מיומיים. הוא נשמר מצוין בהקפאה.
 

לאה סי

Active member
קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עג

קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות/דנית סלומון
דואר אלקטרוני : [email protected]
בתגובה ל: חזה עוף - קציצות וכדורים - הבת המתהוללת

נושא : קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות/דנית סלומון, מקווה
תאריך : 04/01/12 14:47
מחבר/ת : הבת המתהוללת
דואר אלקטרוני : [email protected]
שילדים יאהבו - אצלי המבוגרים זללו אך הילדים - לא כולם..



נושא : קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עגבניות/דנית סלומון


כפי שהביאה דנה 20 בבלוג שלה.

הכנתי מבשר והוספתי צלפים כפי שהציעה דנית סלומון.

קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עגבניות/מתכון של דנית סלומון מתוך הספר "קציצות בקלי קלות"

16 קציצות בינוניות, 4-5 מנות

רכיבים:
1/4 כוס גרגרי קוסקוס להכנה מהירה
1/2 כוס מים רותחים
500 גרם הודו אדום/עוף טחון
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
אפשרות : 2 כפיות עלי בזיליקום קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/2 כוס פירורי לחם יבשים
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
שמן לטיגון

לתבשיל הירקות
6 כפות שמן זית
1 חצי בלדי בינוני חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צהוב או כתום, חתוך לריבועים של 2 ס"מ
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
אפשרות : 1 כף עלי בזיליקום קצוצים
2 כוסות רסק עגבניות איטלקי (Passata) או 100 גרם רסק עגבניות מדולל ב 150 מ"ל מים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס מים
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה
מלח
אפשרות : 1 כף צלפים כבושים במלח, מסוננים
עלי פטרוזיליה ועלי ריחן לעיטור

אופן הכנה:
1. מכינים את התערובת לקציצות : שמים את הקוסקוס בקערת ערבוב ויוצקים עליו את המים הרותחים. מערבבים במזלג ומשהים 10 דקות, עד שהמים נספגים והתערובת מצטננת. מערבבים שוב כדי להפרדי בין הגרגרים.
2. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה, בזיליקום, שום, פירורי לחם, ביצה, פלפ לשחור ומלח לפי הטעם. מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומקררים במשך 30 דקות.
3. בינתיים מכינים את תבשיל הירקות : מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה ועמוקה מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו מכל צדיהן (אין צורך להוסיף שמן למחבת - במהלך הטיגון החצילים יפרישו חזרה את השמן שספגו). מערבבים לעתים תכופות. מוציאים את קוביות החצילים מתוך המחבת בכף מחוררת ושומרים בצד.
4. מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך ויתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את ריבועי הפלפל הצהוב, מערבבים ומטגנים במשך 3 דקות עד שיתרככו מעט. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הריחן ומערבבים.
5. יוצקים למחבת פסאטה, יין לבן ומים ומביאים לרתיחה. מתבלים בסוכר ובפלפל שחור ומוסיפים פפריקה חריפה ומלח לפי הטעם. מערבבים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד עד שגומרים לטגן את הקציצות.
6. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר וצרים ממנה 16 קציצות עגולות פחוסות. יוצקים שכבה דקיקה של שמן למחבת בינונית-קרמית או בעלת ציפוי מונע הידבקות אחר - ומחממים מעל להבה בינונית. מחליקים למחבת 4-6 קציצות ומטגנים אותן במשך 4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מטגנים את שאר הקציצות באותה דרך. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט שמן למחבת.
7. מוסיפים את החצילים המטוגנים ואת הקציצות לתערובת הירקות. מביאים שוב לרתיחה ומבלשים במשך 10 דקות מעל להבה נמוכה. הופכים את הקציצות, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. זורים את הצלפים על התבשיל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מגישים חם, זרוי בפטרוזיליה ובריחן קצוץ.
 

לאה סי

Active member
קציצות חזה עוף של מרילין- הביאה BB -

(אני מכינה עם בצל חי, שום ופטרוזיליה טחונים ובלי גזר.
הכי טעים לי במרק עוף, אבל גם מטוגן לא רע בכלל...)

הנה הקציצות שהביאה מרילין :

קציצות עוף- טעימות לכולם, קלות הכנה ואפילו סרבני אכילה טורפים אותן (מירי)

ל15 קציצות בערך:

רבע עד חצי קילו חזה עוף טחון
שלושה בצלים גדולים (מאוד)
ביצה
כמה כפות פירורי לחם- עדיף ביתיים
פלפל שחור ומלח
שני גזרים קלופים

למי שיש מכונה לטחינת בשר- חותכים את הבצלים לטבעות או קוביות ומטגנים בשמן עד שצבעם זהוב- שחום
שמים בקערה את החזה הטחון וממשיכים לטחון את הבצל המטוגן ולאחר מכן את הגזרים כך שיש תערובת טחונה של כל המרכיבים. מוסיפים ביצה, פירורי לחם, הרבה פלפל שחור(חלק מהטעם של הקציצות) ומלח. מערבבים עד שנהיית עיסה ריחנית ורכה ומעט כתמתמה.
לי אין מטחנת בשר אז אני קונה חזה עוף טחון, את הגזר אני מגרדת על פומפיה דקה, את הבצל אני קוצצת דק ומטגנת ואז מוסיפה לעיסה- יוצא אותו הדבר.
בסיר רחב ושטוח שמים מים רותחים, מלח ופלפל שחור ומתחילים לעשות קציצות עגולות כמו כדורים(בגודל של אגוזי מלך ואפשר גם יותר גדול- הן לא מתנפחות) . המים צריכים להגיע עד לחצי מגובה הקציצה כך שבסוף הבישול הרוטב יהיה מעט סמיך ולא מיימי מידי.
את הכדורים שמים בשכבה אחת בסיר ומבשלים כ40 דקות.
דגשים : כמות הבצל המטוגן במתכון הזה רבה והיא משפיעה על טעמן של הקציצות. אם משתמשים בכמות גדולה מאוד של בצל מטוגן (כמעט חצי מכמות העוף הטחון) הקציצות יוצאות עשירות מאוד ולטעמי מעט כבדות ושומניות. אם משתמשים בכמות שמהווה שליש מהעוף הטחן זה יוצא נפלא. וכשמשתמשים בפחות הקציצות יוצאות מעט יבשות אך עדיין טעימות.
מגישים עם אורז לבן וחם. חצי שעה הכנה.
 

לאה סי

Active member
כדורי בשר ברוטב עגבניות - לאה ס. -

כדורי בשר במיץ עגבניות מקור:חנה שאולוב "תענוג לבשל"
(הערות של לאה ס.)

חומרים לעיסת הבשר
1/4 לחם לבן מושרה במים(ואם אין- אני משתמשת בפירורי לחם או בקמח מצות)
700 גר' בשר טחון (רצוי מעורב, אבל אם אין-אפשר גם רק בקר, הודו או עוף)
1 ביצה
1בצל חתוך ומטוגן היטב
מלח, פלפל, ואבקת שום, לפי הטעם
2 כפות שמן

חומרים לרוטב העגבניות
1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן היטב (האמת היא, שאני מלכתחילה מטגנת שני בצלים גדולים ואז מחלקת- אחד לעיסת הבשר ואת השני משאירה בסיר. זה פשוט חוסך זמן וכלים)
1 כף סוכר
2 קופסאות רסק עגבניות (קטנות)
2שיני שום קצוצות
מלח, פלפל ופפריקה, לפי הטעם
6 גבעולי פטרוזיליה קצוצים
4 כוסות מים רותחים
2 כפות שמן

אופן ההכנה
לערבב היטב את הבשר עם שאר החומרים לעיסה.
להרתיח בסיר את החומרים לרוטב, ליצור עיגולים בינוניים מהבשר המעורבב ולהכניסם לרוטב הרותח, להקטין האש ולבשל על אש נמוכה במשך שעה.(אני משאירה לפעמים אפילו שעה וחצי. אפשר להוסיף עוד כוס של מים רותחים. כדי לעשות את זה יותר פיקנטי, אפשר להוסיף פלפל ירוק או אדום חריף למי שאוהב. )

יכול לשמש כמנה ראשונה(מעולה עם חלה) או כמנה עיקרית בתוספת אורז או כל סוג של פסטה.
בתיאבון!
 

לאה סי

Active member
כדורי בשר ברוטב בצל - לאה ס. -

0 גרם בשר טחון(בקר או הודו או מעורב)
1-2 ביצים
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום מעוכים
2 פרוסות לחם שרויות
מלח, פלפל, פפריקה
1 כפית אבקת מרק עוף

רוטב בצל
2 בצלים גדולים
4 כפות שמן
2 כפות קמח
2 כוסות מרק עוף או 3 כוסות מים חמים עם 3 כפיות אבקת מרק עוף או פרווה

לקצץ את הבצל ולהשחים בשמן. לפזר את הקמח על הבצל המושחם. לטגן כ-5 דקות.להוסיף את המרק ולבשל על אש קטנה כ-15 דקות. להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך.
לדלל את הרוטב במעט מים , להרתיח ולהכניס את כדורי הבשר. להנמיך את האש ולבשל על אש קטנה כשעה.
בתיאבון!
המקור בתוספת שיפוצים פה ושם:ספר הבישול בהוצאת מעריב מלפני מי יודע כמה שנים.
 

לאה סי

Active member
קציץ בשר מעוף/הודו - לאה ס. -

1-2 פרוסות לחם לבן או חלה שרויות במים*
5 שיני שום
1 בצל גדול
1/2 ק"ג חזה עוף או הודו (או מעורב)
קורט מלח
פלפל שחור
1 כפית פפריקה
1 ביצה

לאידוי
1 כפית אבקת מרק בכוס מים
נייר פרגמנט או רדיד אלומיניום (20X35 ס"מ), משומן קלות

סוחטים היטב את פרוסות הלחם, טוחנים יחד עם השום,הבצלונתחי חזה העוף. בוזקים את התבלינים ומוסיפים את הביצה. מערבבים לעיסה אחידה. לשים לגליל מוארך בגודל של כ-12X20 ס"מ. עוטפים היטב את הגליל בניר פרגמנט ומהדקים את הקצוות.
יוצקים את המרק לסיר רחב ושטוח, מביאים לרתיחה. מניחים את גליל הבשר במרק החם. מנמיכים את הלהבה. ממשיכים לאדות בסיר מכוסה כ-45 דקות. מוציאים את הקלופס ומקררים. מסירים את עטיפת הנייר ופורסים לפרוסות. מגישים בתוספת הרוטב החם.

*משתמשת בפירורי לחם, ובפסח -בקמח מצות
מקור: ניחוחות שבת וחג/ צפורה קרייזמן
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
חזה עוף בפסטה shiri 67

חותכת רצועות,פרוסות, לא עבות של חזה עוף, לתבל במה שאוהבים:גריל עוף, פפריקה, צילי חריף, שום כתוש.
בסיר רחב, מטגנת-סוגרת את החתיכות , שתי דקות מכל צד, ומוציאה.
מטגנת חצאי פרוסות בצל,שיני שום, מוציאה( לא חובה), מכניסה איזה פסטה שרוצה: פתיתים, מאורכים, מקרוני, מסולסל,
נותנת לזה טיגון קל תוך ערבוב, אם הוצאנו את הבצל, אז כאן המקום להחזירו.מוסיפה חצי מכמות המים המומלצת, תמיד ניתן להוסיף , אם חסר.
מבשלת סגור כמספר הדקות שכתוב על האריזה, מוסיפים את הבשר ומערבבים. שוב, לבדוק איך אוהבים את הפסטה. אני אוהבת רכה ולא אל דנטה.
בישול משותף של כמה דקות קטנות וזהו.
כל התהליך לוקח רבע שעה. ויש ארוחה מנחמת.
מתחמם נהדר במיקרו, אם נשאר.
 

חנהפ

Active member
וריאציה על פאייה

שלב 1:

3/4 ק"ג חזה עוף, חתוך לפיסות
מתובל: מלח, פלפל שחור,גריל עוף,כורכום,טיפה'לה כמון, אבקת שום
להניח לכמה שעות לספיגת טעמים
לטגן ממש עד שמלבין בלבד ולהניח בצד

שלב2: 10 שערות זעפרן ב1/4 כוס מים רותחים

שלב 3: כוס אפונה קפואה+ 1 כוס גזר גמדי קפוא לבישול קל במיקרו. כשמתרכך לסנן.

בסיר רחב ושטוח לטגן להזהבה 1 בצל קצוץ
להוסיף 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
לאדות 5 דקות
2 קבנוס פרוסים להוסיף סיר ולהמשיך לאדות עוד 5 דקות
להוסיף מלח,פפריקה -מעט,פלפל שחור, מלח ואבקת מרק עוף
להוסיף 3/4 שקית פתיתים לערבב עד שהפתיתים רטובים

לכסות במים+2 ס"מ ,להוסיף את הזעפרן
להוסיף את הירקות

להרתיח

להוסיף את פיסות העוף המטוגנות

לערבב קלות ולהרתיח

לכסות את הסיר ולהמשיך לבשל עד שהפתיתים רכים וכל המים נספגו.
 

לאה סי

Active member
קריספי עוף בבטטה/עמית קאופמן -הביאה BB -

המרכיבים (20 שיפודים):

2 בטטות קלופות בגודל בינוני
400 חזה עוף נקי ,חתוך לפיסות של 20 גרם
3 כפות רוטב סויה
כפית שום כתוש
רבע כפית פלפל לבן טחון
שמן קנולה לטיגון עמוק

20 שיפודי עץ קצרים, מושרים במים למשך חצי שעה

רוטב צ'ילי מתוק להגשה

אופן ההכנה:

משרים את חזה העוף בסויה, שום כתוש ופלפל לבן למשך שעה במקרר.
בעזרת קולפן רחב פורסים פרוסות דקות מהבטטה. חשוב ללחוץ על הבטטה בזמן הקילוף כדי לקבל פרוסות עבות מספיק. הפרוסה צריכה להיות מספיק דקה כדי שלא תישבר בגלגול ומספיק עבה כדי להתגלגל. למי שיש מנדולינה בבית מוזמן לבצע את המשימה בעזרת כלי המשחית האהוב והנהדר הזה.
מניחים בתחילת כל פרוסה פיסת עוף ומגלגלים סביבה את הבטטה. נועצים שיפוד דרך הבטטה והעוף, כך שהגלילה תמוקם קרוב לקצה התחתון של השיפוד.
מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק בגובה 8-10 ס"מ.
מטגנים את הגלילות עד הזהבה של הבטטה כך שרק קצה השיפוד עם הגלילה מצוי בתוך השמן.
מעבירים לנייר סופג ומגישים מייד עם רוטב צ'ילי מתוק.
 

לאה סי

Active member
שניצל ממולא של וורד הספרית - אורני -

שניצל ממולא של ורד
פרוסות חזה עוף
לדפוק שיהיה דק

המלית –
מטגנים בצל קצוץ, מוסיפים פטריות טריות או משומרות קצוצות, מטגנים עד שאין נוזלים,
מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל שחור וזהו. מטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים צנוברים קלויים.

ממלאים את פרוסות החזה, מגלגלים, מקמחים, טובלים בביצה טרופה ומטגנים.

ורד מגישה את זה עם סלט ירקות וטחינה או במסגרת נשנושים שבעלה וחבריו
מנשנשים ומתפננים להם.
 

לאה סי

Active member
חזה עוף ממולא במנגו בציפוי קוקוס -נשמה טובה -

חזה עוף, שניצלים
מנגו טרי פרוס לפרוסות
גינג'ר טרי
ביצה
פירורי לחם וקוקוס טחון ביחס 1:1 בערך
מל"פ

מתבלים פרוסות דקות של חזה עוף במל"פ, מניחים פרוסת מנגו ומפזרים ג'ינג'ר
מגלגלים כל פרוסה לרולדה וטובלים בביצה ואח"כ בתערובת של פירורי לחם וקוקוס
מטגנים.

עכשיו אין מנגו טרי, אבל תוספת של קוקוס טחון לפירורי לחם משדרגת כל שניצל.
אם איני טועה המתכון של אילת לטוביץ והיה בו גם רוטב, אבל לא מצאתי אותו, ואני אוהבת את זה כפי שהוא.
 

חנהפ

Active member
חזה עוף במילוי בורגול ופלפלים קלויים

רכיבים:

8 נתחי חזה עוף משוטחים היטב
מלח
פלפל

מילוי:

3/4 כוס בורגול
2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס חמוציות שטופות וקצוצות
2 שיני שום כתושות
3 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור

ציפוי:

צלחת עם 2 ביצים טרופות במעט מים

פרורי לחם עם שומשום שחור ומעט מלח ואבקת שום




אופן הכנה:

8 נתחי חזה עוף משוטחים היטב, להמליח ולפלפל.

להניח לשעה.

3/4 כוס בורגול במים חמים להניח לשעה, לשטוף היטב ולסנן

לערבב עם שאר רכיבי המילוי.

להניח על נתח החזה מהמילוי, לשטח ולגלגל.

לטבול את הגליל בביצה הטרופה.

לגלגל את הגליל בפרורי הלחםץ

לטגן בשמן עמוק.

את הגלילות המוכנות להניח בתבנית חסינת האש.

ולאפות בחום 190 מעלות 10 דקות.
 

amysh

New member
חזה עוף בפפריקה

פשוט מעולה למנגל (וגם לצריבה על מחבת פסים):
מרינדה של: שמן, פפריקה מתוקה, מל"פ.
אין יותר הוראות
 
למעלה