קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עג
קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות/דנית סלומון
דואר אלקטרוני :
[email protected]
בתגובה ל: חזה עוף - קציצות וכדורים - הבת המתהוללת
נושא : קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות/דנית סלומון, מקווה
תאריך : 04/01/12 14:47
מחבר/ת : הבת המתהוללת
דואר אלקטרוני :
[email protected]
שילדים יאהבו - אצלי המבוגרים זללו אך הילדים - לא כולם..
נושא : קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עגבניות/דנית סלומון
כפי שהביאה דנה 20 בבלוג שלה.
הכנתי מבשר והוספתי צלפים כפי שהציעה דנית סלומון.
קציצות הודו/עוף בתבשיל חצילים וירקות ברוטב עגבניות/מתכון של דנית סלומון מתוך הספר "קציצות בקלי קלות"
16 קציצות בינוניות, 4-5 מנות
רכיבים:
1/4 כוס גרגרי קוסקוס להכנה מהירה
1/2 כוס מים רותחים
500 גרם הודו אדום/עוף טחון
1/4 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים דק
אפשרות : 2 כפיות עלי בזיליקום קצוצים דק
1 שן שום כתושה
1/2 כוס פירורי לחם יבשים
1 ביצה טרופה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח
שמן לטיגון
לתבשיל הירקות
6 כפות שמן זית
1 חצי בלדי בינוני חתוך לקוביות של 2.5 ס"מ
1 בצל גדול קלוף וקצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל צהוב או כתום, חתוך לריבועים של 2 ס"מ
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
אפשרות : 1 כף עלי בזיליקום קצוצים
2 כוסות רסק עגבניות איטלקי (Passata) או 100 גרם רסק עגבניות מדולל ב 150 מ"ל מים
1/2 כוס יין לבן יבש
1 כוס מים
1 כפית סוכר
1/2 כפית פלפל שחור
קורט פפריקה חריפה
מלח
אפשרות : 1 כף צלפים כבושים במלח, מסוננים
עלי פטרוזיליה ועלי ריחן לעיטור
אופן הכנה:
1. מכינים את התערובת לקציצות : שמים את הקוסקוס בקערת ערבוב ויוצקים עליו את המים הרותחים. מערבבים במזלג ומשהים 10 דקות, עד שהמים נספגים והתערובת מצטננת. מערבבים שוב כדי להפרדי בין הגרגרים.
2. מוסיפים לקערה את הבשר הטחון, פטרוזיליה, בזיליקום, שום, פירורי לחם, ביצה, פלפ לשחור ומלח לפי הטעם. מערבבים ולשים היטב לתערובת אחידה. מכסים את הקערה ומקררים במשך 30 דקות.
3. בינתיים מכינים את תבשיל הירקות : מחממים 4 כפות שמן במחבת גדולה ועמוקה מעל להבה בינונית-גבוהה ומטגנים את קוביות החצילים עד שישחימו מכל צדיהן (אין צורך להוסיף שמן למחבת - במהלך הטיגון החצילים יפרישו חזרה את השמן שספגו). מערבבים לעתים תכופות. מוציאים את קוביות החצילים מתוך המחבת בכף מחוררת ושומרים בצד.
4. מוסיפים למחבת את 2 כפות השמן הנותרות ומטגנים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך ויתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך 30 שניות. מוסיפים את ריבועי הפלפל הצהוב, מערבבים ומטגנים במשך 3 דקות עד שיתרככו מעט. מוסיפים את הפטרוזיליה ואת הריחן ומערבבים.
5. יוצקים למחבת פסאטה, יין לבן ומים ומביאים לרתיחה. מתבלים בסוכר ובפלפל שחור ומוסיפים פפריקה חריפה ומלח לפי הטעם. מערבבים, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה מאוד עד שגומרים לטגן את הקציצות.
6. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר וצרים ממנה 16 קציצות עגולות פחוסות. יוצקים שכבה דקיקה של שמן למחבת בינונית-קרמית או בעלת ציפוי מונע הידבקות אחר - ומחממים מעל להבה בינונית. מחליקים למחבת 4-6 קציצות ומטגנים אותן במשך 4 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות. מטגנים את שאר הקציצות באותה דרך. אם יש צורך, מוסיפים עוד מעט שמן למחבת.
7. מוסיפים את החצילים המטוגנים ואת הקציצות לתערובת הירקות. מביאים שוב לרתיחה ומבלשים במשך 10 דקות מעל להבה נמוכה. הופכים את הקציצות, טועמים את הרוטב ומתקנים את התיבול. זורים את הצלפים על התבשיל ומבשלים במשך 10 דקות נוספות. מגישים חם, זרוי בפטרוזיליה ובריחן קצוץ.