במקום להכין "בורקס אחד אחד" מדפי אורז - פשוט מניחים את דפי האורז (בלי להרטיב!) ועליהם גבינות - שכבות שכבות..
מאפה גבינות מדפי אורז
תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס"מ
7 דפי אורז
2 ביצים גדולות
250 גרם גבינה לבנה או קוטג'
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)
50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)
כף שמן זית
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*שומשום לקישוט מעל
-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.
-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח"כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.
-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
המאפה אמור לצאת נמוך.
מאפה גבינות מדפי אורז
תבנית פאי או תבנית עגולה נמוכה בקוטר 24 ס"מ
7 דפי אורז
2 ביצים גדולות
250 גרם גבינה לבנה או קוטג'
100 גרם גבינה בולגרית או פטה מפוררת (כוס)
50 גרם גבינה צהובה או מוצרלה או גאודה מגורדת (חצי כוס)
כף שמן זית
שליש כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
*שומשום לקישוט מעל
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-190 מעלות.-משמנים תבנית עגולה נמוכה או מרפדים אותה בנייר אפיה.
-טורפים את הביצים בקערה ומעבירים לקערית קטנה כמות של 2-3 כפות מהבלילה (זה ישמש אח"כ לציפוי). מוסיפים לקערת הביצים הטרופות גבינות, שמן זית, מלח ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
-מניחים דף אורז בתחתית (דף יבש, אין צורך להרטיב אותו). מורחים עליו באופן אחיד 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. מניחים דף אורז נוסף ומעליו מורחים 2 כפות גדושות מתערובת הגבינות. כך ממשיכים 6 דפים.
-מניחים את דף האורז האחרון (השביעי) ומורחים מעל ביצה טרופה (שהשארנו צד) ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור החם (מבלי לכסות) ואופים במשך כ-35 דקות, עד להזהבה יפה.
המאפה אמור לצאת נמוך.