ועוד מדליה.. הפעם מכיוון אחר

noaleee1

New member
ועוד מדליה.. הפעם מכיוון אחר

הפעם זוהי אירה ריסנזון שבמיאה לנו כבוד: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3723893,00.html

מתי?? מתי כבר נדווח על התעמלות מכשירים נשים?

איך אני מקנאה בריסנזון, בריבקין ובשטילוב. רק בהתעמלות מכשירים נשים, טרם זכינו לדווח על מדליה עולמית. מתי, מתי כבר זה יקרה??

אני תולה תקוות במקסיוטה

אולי ואלריה מקסיוטה תביא לנו את המדליה יום אחד

noaleee1

New member
בנתיים גם אני רואה אותה כאופציה היחידה אבל..

אולי גם רוני רבינוביץ' תפתיע אותנו (הלוואי )

האם את מאמינה?

שרוני תביא לנו מדליה באליפות העולם? אני מדברת על מדליה, לא על השתתפות בתחרות ולא על גמר. אני מאמינה שיש לה סיכוי להגיע לתחרויות בסדר גודל כזה, ולתת ביצועים טובים ומכובדים, אבל מדליה? אני סקפטית

noaleee1

New member
כרגע, ברמה שלה עכשיו לא , אבל ..

היא מתקדמת ממש מהר ואני חושבת שהיא אולי אפילו יכולה להגיע לרמה גבוהה מאוד . אולי אולי אולי אפילו למדליה .

אמא לה3

New member
גם אני הייתי רוצה

להאמין שרוני תוכל יום אחד להביא לנו מדליה כלשהי, אבל, אם להיות ראליים, לא נראה לי. כן, יש לה פוטנציאל, היא מתעמלת מוכשרת ביותר (עם גנים נהדרים), אבל במציאות של היום, היא כבר בת 16, הרמה שלה היום מאוד נמוכה ביחס למתעמלות עילית בעולם, יש לה עוד דרך כל כך ארוכה והשאלה היא אם יהיה מי שיקח אותה לשם, זהבה, כבודה במקומה, לא נראה לי שתוכל, אולי זה משהו בשיטת האימונים, אולי זה משהו בקיבעון כלשהו, אבל כבר הרבה זמן לא ראינו חידושים כלשהם מבחינת המתעמלות או ההתעמלות בפועל ת"א, כן , ברמה הזו, הן כמעט הבודדות בארץ (אורנה וזהבה) ואין ספק שלאורנה יש השגים מדהימים מבחינת הקריירה שלה בשיפוט, אבל משהו הולך כאן לאיבוד, אם אחרי כל הניסיון של אורנה בזירה הבינלאומית כשופטת, ההשגים שהבנות מגיעות אלהם הם נמוכים. בכרטיס האישי של רוני באתר של הפועל רשום שהדבר שהיא הכי רוצה ללמוד הוא יורנצ'נקו בקפיצות, עכשיו תגידו לי, לא מתחילים ללמוד את זה בערך בגיל 10-12?

noaleee1

New member
אז ככה ..

בקשר להתחלת הדברים שלך גם אני חושבת שרוב הסיכויים שלא תהיה מדליה, אבל היא בנתיים (חוץ מוריה מקסיוטה) היא התמעמלת שהכי קרובה לדבר האמיתי. את צודקת שהיינו צריכים כבר לראות הישגים - כי יש שעות אימון ויש מיכשור ומאז שהגיעה ולריה גם יש תחרות, אבל הדבר היחידי שאין זה הישגים וזה באמת משהו שצריך לבדוק איך הוא קורה. בקשר ליורצ'נקו זה באמת משהו משונה לגמרי, כי אני יודעת על בנות שפחות טובות ממנה בכללי שהן כבר מתחילות ללמוד את זה, זה באמת משהו שהיא כבר הייתה צריכה ללמוד מזמן מזמן אבל אם לא היא, יש מתעמלות ישראליות אחרות שכבר לומדות את זה ונראה את זה בעתיד.

אמא לה3

New member
הי,

נכון שמבחינתי היא הכי המתעמלת הכי קרובה, אבל עדיין, אני מדברת על מעבר ליורצ'נקו, אלא על התמונה הכללית, על למה מתעמלות שלא חסר להן שעות, ולא חסר להן ציוד, הכי רחוק שהן מגיעות זה מקסימום LAVAL10 לפי השיטה האמריקאית, הרי אם ניקח גם את טלי ליאק וגם את ורד פינקל, הרי שהן מתעמלות יותר שנים מרוני ועדיין, אין הרבה הבדל... אמשיך בערב כי אני יוצאת לאימון ביי

ליתר דיוק

מסכימה איתך בקשר לרמה של הישראליות (כולל רוני) ביחס לשאר העולם. הרמה היא לא גבוהה ולא רואים את האור בקצה המנהרה. בקשר ליורצ'נקו- אין לי מושג מה זה הכרטיס הזה, אני נכנסתי לכרטיס שלה הרגע ולא היה כתוב שם שהיא הכי רוצה ללמוד יורצ'נקו. בכל מקרה רוני יודעת יורצ'נקו כבר ממזמן, וגם בנות אחרות (גם בגיל 12) עובדות על זה.

אמא לה3

New member
מעולם לא ראיתי אותה מבצעת את התרגיל

גם זה הגיוני, כי חוץ מתחרויות כבר הרבה זמן לא ראיתי אותה, בכל מקרה, העיניין הוא העיקרון, של הרמה הנמוכה בה מגיעות המתעמלות בארץ

noaleee1

New member
אני ראיתי את רוני מבצעת יורצ'נקו

ועדיין אני מכימה עם "אמא לה3" שהקטע זה לא היורצ'נקו אלא זה שבאמת בנות שיש להן את כל האמצעים לא מגיעות לישגים . את הנושא הזה מישהו צריך לבדוק פעם, כי זה לא הגיוני .. אפשר להגיד שאין תמיכה כספית ועוד מלא דברים .. אבל בשורה החתונהבכל העולם התעמלות זה לא הספורט הכי פופולארי (אולי בסין כן) ועדיין יש כמה קבוצות בארץ שמקבלות מספיק תמיכה כדיי להגיע להישגים. גם אני צריכה ללכת אז אוסיף עוד יותר מאוחר

noaleee1

New member
וחוץ מהנושא הזה

אני רואה בדרגות היותר נמוכות כמה בנות שיכולות להגיע להישגים בעתיד . יש כמה כשרונות מבטיחים במיוחד ..

אמא לה3

New member
טכנית נכון,

תמיד בדרגות הנמוכות רואים כישרונות, בפועל, כמה מהן ישרדו לדרגות הגבוהות? מה יש היום למאמנות בדרגות הגבוהות להציע? האם המאמנות החדשות יחסית שעדיין אין להן מתעמלות בדרגה גבוהה יוכלו לחדש משהו? ימים יגידו, בינתיים זה מה יש, זהבה ואורנה כמאמנות הבכירות, וזהבה ורשביאק (אין לי מושג כרגע מי המתעמלות שלה בגבוהות) אם יש עוד מאמנות, ספרו לי...

noaleee1

New member
נכון, אולי לא הרבה ישרדו,

אבל בוא נהיה אופטימיים, לא הרבה פעמים ראינו באליפות ישראל שתי בנות (אם אני לא טועה) מדרגה ב' שמבצעות צוקהקה בקפיצות, ותרגילים אחרים ברמות מאוד גבוהות . באמת , אני לא יודעת למה יש לי הרגשה חזקה בקשר לעתיד שלהן .. אז אולי לא הרבה ישרדו אבל מי שכן תפציץ .. ואני אופטימית ומאמינה בהן לגמרי :) וחוץ מזה תמיד אפשר להיזכר במקסיוטה כדי להתעודד לרגע

אמא לה3

New member
מקסיוטה

לא רלוונטית לנושא משום שהיא לא גדלה/התאמנה/מתאמנת בארץ, מדליה ממנה זה נחמד אבל אני לא אראה בזה השג לישראל.

noaleee1

New member
אני דווקא לגמרי אראה בזה הישג של ישראל

בגאווה גדולה . וסתם שאלה בלי קשר (באמת) אלכס שטילוב גדל בישראל (התחיל להתאמן וכו' )? :)

אמא לה3

New member
אלכס עלה לארץ

לא זוכרת לפני כמה שנים, אבל כן, הוא מתעמל בארץ, החשג שלו זה שלנו לגמרי, בדיוק כמו שטלי ליאק אמנם גדלה בקריית ביאליק אבל את ההשגים שלה אני זוקפת לאורנה וזהבה

למעלה