ועוד מיפלץ

Mנטה

New member
מה שמזכיר לי

שבד"כ לצלילים, מלים או שמות מתחברים לי צבעים ולמה זה מזכיר לי ? כי השיגדול הזה משתולל לי במערכת ולא מוצא לעצמו צבע מרגיש לגמרי כמו מוטציה דינוזאורית שכזאת פיכס.
 
זה מזכיר לך כי

אתמול דיברנו על זה שביעאליק אמר שלכל דבר בעולם מזומן צבע אחד מיום בריאתו.
 

Mנטה

New member
ובאמת כשדיברנו על זה רציתי להגיד/

לך ואיכשהו לא יצא. בגלל זה כמובן כל כך התלהבתי מהדברים המקסימים שסיפרת לי עליו (ונה-נה-נה-נה-נה לכל מי שלא שמע
).
 
נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה-נה

לכל מי שלא שמע: המליץ, הצפירה וצבע הנייר (ליובלה של "הצפירה") שמעתם, שהצבע אינו אלא מקרה לעצם, ואני אומר לכם: העצם וצבעו חד! הצבע הוא עצם עצמותו של העצם. דרך אחת קצרה בין שתי נקודות: הקו הישר; וכל עצם – צבע אחד מזומן לו מששת ימי בראשית, אחד ואין שני! נשתנה צבעו – שוב, אין הוא מה שהיה. אין הכתוב מדבר בצבעי "גזעים" ומפלגות. לא מענייני הם. אינני מעין לדבר גם בצבעי פרחים. הללו לדעת הד"ר קלוזנר, הם קניינו הפרטי של טשרניחובסקי, וחוששני, שהד"ר יקרעני כדג. כל-שכן שאינני מרמז על צבעי הספרים הנהוגים בעולם הדיפלומטיה והפוליטיקה. במקום שיש עורך "הצפירה", נ"ס שיחייה, אל תגע בפוליטיקה! [...] עניין אחר לגמרי הם הספרים וסתם דברים נדפסים. הללו בוודאי הם וצבעם אחד. על-כל-פנים, כן הם בעיניי אני, ובהם אני מדבר הפעם. כל ספר שבא לידי בילדותי – עין הנייר נקלטה ראשונה במוחי, ובשום פנים לא הייתי יכול עוד להפשיט את גוף הספר מצבעו. הספר וצבעו היו בעיניי "לבשר אחד". יתר על כן, הצבע אצל "מרוחו" גם על נייר הדפוס. את זיטאמיר, למשל, הייתי מצייר לי בדמות עיר שכולה מישור. החמה זורחת בה תמיד, ויושביה כולם לבושים בגדי יום-טוב... מה שאין כך סלאוויטא: זו שוכנת תמיד בערפל... ויודעים אתם מדוע? הנייר של דפוס זיטאמיר היה לבן, בהיר וחלק ומראה האותיות שחור ונוצץ. של סלאוויטא, להפך – עכור למראה, מחוספס, ושרטוטין מימיים היו עוברים בו מבפנים... [...] ופעם אחת, כש"פקחו עיניי", מצאתי בעולם שני "מכתבי עתים": את "המליץ" ואת "הצפירה"... אלה היו בעיניי ה"יכין" וה"בועז" של ההשכלה. [...] הרושם הראשון, העז ביותר, שעשו עלי שני מכתבי העיתים, בא לי, כמובן מאליו, מתוך צבע הנייר שלהם. הנייר של "המליץ", עליו השלום, היה לבין מעין צהוב, ושל "הצפירה", תבדל לחיים, לבן כעין כחלחל. והוא שקבע את יחוסי לשניהם מיד ולחלוטין. (ח"נ, שם, שם)
 

קא זו או

New member
נדמה לי אגב

שיש גם בסיס מדעי להנחה שלכל חפץ יש הצבע המהותי שלו- משהו שקשור להקרנת אנרגיה או.. בטח אני כרגיל מבלבל, כי אני זוכר X וכותב על Y.
 

נֵץ

New member
איזה קטע...

היום הלכתי לחפש משהו באנציקלופדיה (דווקא מכלל, שדובר בה לא מזמן. בכל מקרה, לא מצאתי כי היה חסר לי הכרך שחיפשתי: מישהו אמר לי שהצפצוף של החדשות הוא 0 במורס. מישהו יכול לאמת לי? אבל אני סוטה מהעניין) ומצאתי מעל הכרכים של האנציקלופדיה מגוון של ספרים של ההורים שלי, כשאחד מהם הוא "דברי ספרות" של ח"נ ביאליק. בעקבות המפגש התיישבתי לקרוא, וגיליתי להפתעתי את המאמר שהבאת פה במלואו. מה אני אגיד, נהניתי. אחרי זה מצאתי גם את כל השירים של ביאליק, מבחר משירי אבן גבירול וריה"ל, "הזקן והים" של המינגווי", סיפורים של עגנון, סיפורים של י"ל פרץ. בקיצור, חומר קריאה לזמן הקרוב (אם יהיה לי זמן...)
 

shellyland

New member
איזה קטע...

א. אני ממליצה לך בחום לקרוא את המאמר "שירתנו הצעירה" (את "גילוי וכיסוי בלשון" אני מניחה שאתה כבר מכיר ואם לא - מהר להכיר!) ב. במוסף הספרות של הארץ בשבת התפרסמה כתבה קטנטנה אך חמודה על "הצפירה". משהו שקשור במעבר של כוכב נגה מול השמש. שווה לקורא, ולו רק בשביל הציטוטים והלשון הבצעונית.
 

נֵץ

New member
תודה לך על המלצותייך

מיד חשתי אני לעיין באותם הכתבים המוזכרים בהודעתך דלעיל, והנה אני הולך וקורא, ונפשי מתמלאת באותם הכתבים המרווים את הנפש ומשביעים את הנשמה. ובעברית דימינו: קראתי ראשית את המאמר ב"הארץ", ואכן היה שווה לקורא בו. אחר-כך עברתי ל"גילוי וכיסוי", שהיה בעיני מאמר פילוסופי עמוק, שרק נדמה לי שהבנתי קצה קצהו, ואולי בשרשור חדש ב"תרבות" (כי זה כבר מזמן לא קופץ) תוכלי להביא את המאמר, ולנסות להסביר קצת את תוכן הדברים. אז העברתי עמוד אחד, והתחלתי לרפרף במאמר שמסביר את רעיון ה"חתימה" שהשאירה את רושמה בי כשדיברו עליה במפגש. בלי נדר, אקרא עוד היום גם את "שירתנו", ואגיב את שיהיה לי להגיב.
 

נֵץ

New member
האמת,

אני לא ממש יודע, אבל אני בטוח שסיבותייך שמורות עמך. ובאשר לעניין: בעז"ה, בקרוב.
 

ססילי

New member
לא שיפלוץ ולא שמיפלוץ

מילה חדשה מצוינת, שכל מי שקורא אותה (ובטח בהקשר בו היא כתובה) ברורה לו מייד משמעותה המדויקת. נכון, מייקרוסופט הם באמת בלתי נסבלים, אבל אם איזה חבר אחלה היה מציע אותה היא היתה מתקבלת פה בשמחה וששון. ואם תגידו עברית תקנית זה לא, אשאל מה מותר הביוט והדיסקלוד מן השגדול (הברור מאליו - בניגוד לשניים הראשונים)?
 

05 מיכל

New member
מה טוב במילה הזו?

מילה חדשה היא דבר מצוין כאשר היא נושאת משמעות שחסרה במילים הקיימות בשפה. לא הבנתי מה אומרת המילה "שגדול" מעבר ל"הגדלה". אם היא אומרת משהו אחר - היא יכולה להיות מצוינת. אם לא - היא מיותרת ולכן מעוררת התנגדות.
 

מוּסקט

New member
מעבר ל"הגדלה"

התוסף "שִׁי" מסמן "מחדש" כלומר "הגדלה מחדש" כמו במילים שיחזור, שיקום, שינוע
 
למעלה