ועוד מיפלץ

ססילי

New member
מה שטוב בה, הוא שבמילה אחת

כל מי שקורא את הכתוב (בהקשרו) ברור לו שמדובר בשדרוג\שנוי שטיבו הגדלה. מילה הברורה לכל הנתקל בה לראשונה ללא צורך בהבהרות - כנראה שהיא מתאימה מאד לשימוש בה. שדרוג - מתן דרגה חדשה שגדול - מתן גודל חדש (ה- ש מוסיף את המחדש)

ססילי

New member
ומה שעוד טוב בה, הוא הצד הפרסומי

(במנותק מן הצד המילולי). כולנו דשים ודשים במילה, והתוצאה היא הרבה יותר אנשים שמודעים לשינוי בתיבת הדואר של msn, וזוהי מטרתו הראשונה של פרסום טוב.

מוגג

New member
וזו בדיוק הבעייה

כי נראה שהצד הפרסומי הוליד את הממזר ולא הצורך במונח חדש . כמו שנאמר בהקשר אחר: "תרגום מוגזם בעולם הכפר הגלובלי של ימינו הופך אותנו לפרובינציאלים יותר (אוקי - קרתנים) ולא מוסיף לשמירה על היחוד התרבותי." אפשר להחיל את האמירה הזאת גם על השרצת מילים.

ססילי

New member
1. ../images/Emo6.gif

2. צורך פרסומי הוא צורך לשוני כמו בכל שימוש אחר בשפה.

../images/Emo88.gifהירגע!

המועצה לא פוסלת על הסף מילים חדשות. יש לתת להן זמן ולראות האם הן תורמות לחיינו. אל תנצל את היעדרותה של המנהלת כדי לפסוק לבדך מי ממזר ומי שרץ. תן לעם לומר את דברו וגם המועצה תתכנס ותדון בעניין. ~ישגדל ויתקדש שמיה רבא~

מוגג

New member
חוצפה! ../images/Emo46.gif

חברי מועצה נכבדים. אילו חשבתי שהמילה לא שווה דיון לא הייתי מביאה בפני הפורום. כתבתי גם שאולי עוד נתרגל. אבל כרגע זה נראה לי מפלץ. מה רע בשיפור, הגדלה או אפילו שדרוג? זה מזכיר לי שבישיבה מסויימת של "בעלי תפקידים (עוד המצאה חיננית)" דיברו על הצורך בתידוע של כל הגורמים. זה שהבנתי מה פשר המילה עדיין לא גרם לי להתאהב בה.

אכן לא שיפלוץ ולא שמיפלוץ - תיפלוץ

בא"חלאיתי - תיפלות פלצנית. 1. בפורום אח"לה, אנשים משתעשעים להנאתם בינם לבין עצמם בהמצאת מילים, ואינם כופים מיני שגיונות לשוניים על ציבור עצום של קוראים (אתר "מעריב"). 2. מה שנאמר בידיעה היה בסה"כ, שנפח תיבת הדואר היה עד עתה 2 מגה, ומאוגוסט הוא יוגדל ל-250. איזו הגדלה מחדש יש כאן? כך שגם מצד התוכן אין כאן שום צורך במילה שונה מן המילה יוגדל. 3. וגם אם נניח בעוד חודש יוגדל הנפח שוב (לטרה-בייט) האם אז יהיה מוצדק להשתגדל? הלא אם לגבי כל פעולה הנעשית מחדש נטבע פועל חדש בבניין שיפעל (התעצלתי לנקד), הקופץ לרוחק באולימפיאדה יתחיל לשקפץ החל מניסיון הקפיצה השני שלו, מי שהבחין בדבר מה פעם נוספת ישבחן, מי שהפיל - ישפיל ומי שהרים - ישרים וכולנו נששמח ונשעלז את ליבנו עד בלי די.

Ayelet CA

New member
שגדלתי ראש ופתחתי שרשור חדש

בנושא, עמך הסליחה... יש לי תירוץ, אצלי עכשיו לילה, וכפי שניתן להבחין לקח לי זמן בכלל לארגן את תחילת השרשור ואת הקישור כמו שצריך. אנא נהג בשגדול לב ומחל לי.

sailor

New member
מעניין שתחילה היה שיזרוג

מ- 3 ל- 2MB (לותיקי הוטמייל) ועתה מדובר על השיפלוץ הנ"ל. למרות השיפלוץ, אני אתן לתיבה שלי לגווע לאיטה.

למעלה