ועוד על משפט שלמה 2013

Otisco 12

New member
עצוב

עצוב לי על הכותרות שניתנות למקרה (אין פה שום נסיך, רק ילדון חמוד, וגם לא משפט שלמה... לשתי המשפחות רצון עז לטובת הילד). עצוב מה המשפחות צריכות לעבור.

אני מקווה שהשופטים ישכילו לקבוע שהילדון יישאר עם הוריו המאמצים ושיתאפשרו התנאים לקשר עם משפחתו הביולוגית עם גורם מתווך ומקצועי.

ואני מקווה שברשות למען הילד יפיקו לקחים, ינערו את הארכאיות שמאפיינת אותם, השיפוטיות מול אנשים מוחלשים (הורים ביולוגים והורים מאמצים) ומההתייחסות היהירה מול כול גורמי משולש האימוץ עליו הם מופקדים. אני מקווה שהם יבינו שיש להם תפקיד חשוב מעין כמוהו, שיש המון חשיבות ליכולת שלהם ללוות את המשפחות לאורך חייהם, מדובר בחיים של בני אדם.

fatfat

New member
מסכימה אתך לגבי זה שהיום עבור הילד

הפתרון האופטימאלי הוא השארתו עם הוריו וקשר רציף עם משפחתו הביולוגית.

fannyd

New member
עצוב כשהופכים בשר ודם למקרה דגל

ברור לי שבהחלטת בג"צ יש אמירה מעבר לטובת הילד נטו. בשידור שהובא הדודה אומרת שהיא מוכנה להחליף מקום מגורים למרוחק יותר בתנאי שיעזרו לה. איך, נשאל השאלה, מי שזקוקה לסיוע במעבר דירה מצליחה לממן מאבק משפטי ארוך ויקר? גם ההירתמות של ח"כית מעידה שיש גורמים שמלבנים ודוחפים מאחורי הקלעים. רק חבל שמאבקי העדה נעשים על גבו של ילד.

Daria34

New member
סליחה, חבל שמהתחלה נעשה פה עוול למשפחה. האימא

לא הסכימה לאימוץ נקודה. יש משפחה מורחבת נקודה. הכי קל לתת לזוג נואש.
בזה נגמרה העבודה שלהם.
המערכת פעלה כרגיל בצורה מבישה שגובלת בפלילים.
כמה ילדים נפלו קורבן למערכת הבזויה הזו.
חטיפה בחסות החוק פשוט ככה.

fannyd

New member
המקרה הזה חייב להיבדק, את הצדק יש לעשות לילד

שני דברים שונים בתכלית.

Daria34

New member
הצדק לילד זה לחזור לדודה.

לא מאמינה כולם פה בעד חטיפה בשם החוק ..ואז צועקים טובת הילד.

חבל מציגים מחשבות בתור "עובדות".

נקודה א- האמא סובלת ממחלת נפש קשה, פנתה יחד עם משפחתה עוד טרםהלידה לשירותי הרווחה וההחלטה כי הילד יוצא מרשותה היתה עוד טרם הלידה. האמא לא הסכימה להכרזה על בר אימוץ? יופי, בשביל זה קבע החוק עוד 6 עילות מלבד הסכמת האם. אם היו ממתינים עד שכל אם תסכים להכרזה על בר אימוץ הרבה ילדים שחיים עכשיו חיים חיים מלאים ומאושרים כמאומצים היו כנראה מוצאים עצמם כמה מטרים מתחת לאדמה, ובאופן פרמננטי. נקודה.
נקודה ב- ה"משפחה המורחבת" נזכרה ברצונה לאמץ את הילד רק שלושה ימים טרם ההכרזה על "בר אימוץ", 13 חודשים לאחר לידת הילד (!!!) שבכל זמן זה הוא שוהה בבית הילדים. נקודה.
נקודה ג- גם שכבר נזכרה ה"משפחה המורחבת", הם הציעו את הדודה שהיתה בזמנו רווקה בת 19 חיילת סדירה בצה"ל. האם היא היתה בנקודת הזמן ההיא באמת הדמות האופטימלית להתמודדות המורכבת הזאת? אף אחד מהמומחים שהופיעו בבית המשפט לא טען שכן.נקודה.
נקודה ד- הערות בית המשפט על "סביבה תרבותית" הן מילים יפות המכסות על גזענות פשוטה. אם המשפחה המאמצת היתה נניח ממוצא מרוקאי, ומשפחת המאומץ ממוצא ייקי, אף שופט בבית המשפט העליון לא היה מעיז לערוך דיון על המוצא, אבל פה מדובר על כושים, כושים זה משהו אחר.

fatfat

New member
דריה גם אם אכן היה עוול

הילד נמצא עם הוריו כבר למעלה ממחצית חייו. הוא הגיע אליהם פגוע רגשית. טלטלה נוספת שלו עשויה לגרום לו לנזק בלתי הפיך.

היום מה שחשוב זה טוב הילד נטו.

Daria34

New member
הילד הגיע לשם פגוע כי תקעו אות במוסד קודם

לכן. טובת הילד לטווח הארוך זה לחזור לדודה.
עם טיפול צמוד..טובת הילד מבחינה רגשית ומדעית עדיף לגדול עם
משפחתו הטבעית.
לילדים יש יכולת הסתגלות גדולה נכון?
הוא צעיר עדיין הילד, חכי שהוא יבין שהוא שונה מהוריו והוא מאומץ.

fannyd

New member
נזק בלתי הפיך ייגרם אם יש מצג שווא

על בית המשפט להשתכנע לשים בצד את סוגיית העוול שנגרם למשפחה/עדה ולהתמקד במסוגלות המשפחה לקלוט את הילד ולדאוג לצרכיו. אם כל הצדדים ישתפו פעולה הילד יתגבר.

Daria34

New member
בית המשפט, צריך להחזיר את הילד ולדאוג איך

להעצים את המשפחה הביולוגית. לא חוטפים ואז בודקים מסוגלות אם להחזיר או לא.
תגידי את קולטת מה את אומרת? זה בדיוק כמו המקרה של ברונה..השופט צדק בהחלטה שלו בהחלט. אם הם לא יחזירו את הילד זה אות הרווחה להמשיך בפעולות הנבזיות שלה.
גוף מיותר בהחלט שעושה יותר נזק מתועלת. במצוקה? לא לפנות אליהם.

Daria34

New member
צ"ל זה אות לרווחה רק לפני כמה ימים שופטת

נתנה הרצאה על דרכי הפעולה של פקידות הסעד שגובלת בפלילים.
"טובת הילד" עלאק. כמו סוכניות האימוץ..ממש..

אמא193

New member
שופטת אמרה

ואייך את מבינה את זה שלמרות שהושפטת אומרת שפקידות הסעד פעלו במעשים שגובלים בפלילים הם לא הואשמו ועוד בבית משפט... ואיפוא דיברה השופטת לא בכנס מקצועי אלא במפגש של הורים נפגעי פקידות סעד... ממש דוגמא לאישיות ציבורית. אם ידעה דברים הייתה צריכה לפעול שהייתה בתפקיד כמנהלת בית משפט למשפחה.
אני חושבת שפקידות הסעד עושות עבודה קשה מאד מאד ורובן פועלות מתוך דאגה לשלומם של ילדים. שהילדים לא מוצאים מהבית ונרצחים אז שואלים למה פקידות הסעד לא פעלו?
גם במקרה הזה צריך לזכור ששני בתי משפט קבעו שהילד צריך לצאת לאימוץ זה לא רק פקידות הסעד זה שופטים ואולי עוד אנשי מקצוע. יכול להיות שבמקרה הספציפי לא פעלו עד הסוף בסדר אבל מפה לבוא ולהשתלח בעובדים הסוציאלים שעטים על ילדים להוציא אותם מהבית?!! זאת השתלחות!!!!

Daria34

New member
לא תשכנעי אותי לעולם שהן עושות עבודת קודש.

מעטות ביותר אולי. הם הכי מינפולטביות שיש בעולם. זה שיעור מספר אחד בעבודה סוציאלית.
מי שפותח את הפה מעיפים אותו או נוקמים בו.
יש לכול העבודות חסיון..הן יכולות לעשות מה שבא להן.

Daria34

New member
לא מלמדים אותן אנושיות רק איך להיות

מנפולטביות ואיך לחסוך כסף למערכת.
את רוצה לומר שזה לא כול בתוך המערכת בסדר.....אבל המערכת בנויה כך
שיראה שהיא מצילה שתהיה תלויה בה....אבל ממש לא.
שוב האימוץ זה הפתרון הקל..

אמא193

New member
זה לא העובדות הסוציאליות שאני פגשתי בחיי

ואולי זה פשוט מבט אחר על החיים שלי ושלך. כנראה נפגעת קשה בחייך ומכאן המסקנות. חבל לי שהן צובעות הכל בשחור. אני מכירה עובדות סוציאליות שמקדישות ימיהן ושעותיהן לעבודה והם מאד מאד אנושיות גם שהן עושות דברים קשים שרוב האנשים לא רוצים ולא נאלצים לפגוש

למעלה