ועוד קצת על ספרים...

מעיןבר

New member
ועוד קצת על ספרים...../images/Emo63.gif

סתם כי חשבתי לעצמי שהייתי שמחה אם תספרו לי מה הקריאה עושה לכן
האם אתן בכלל אוהבות לקרוא
>עמית@ תתעלמי מהשאלה הזאת, התשובה שלך הרי ברורה
< מה אתן אוהבות לקרוא
באיזה תנוחה
איך אתן עושות - מההתחלה לסוף ברצף/8 ספרים במקביל/עלעול קדימה אחורה... כל מה שאתן רוצות לשתף - זה המקום.

cookie1

New member
כמובן שיש כמה חלקים לתשובה ../images/Emo3.gif

מה עושה לי הקריאה ? - מרגשת אותי, גורמת לי לדמיין עולמות, נופים, תחושות רגשות וכמובן גם פנים. אני מאד אוהבת ספרי פנטזיה המכילים בתוכם עולמות אחרים כגון "שר הטבעות" (הכרתי את ההוביט כבר בגיל 6 ונסחפתי), "האריה, המכשפה וארון הבגדים" ועוד. מאד מאד מאד אוהבת ספרים בהם השפה עשירה/מיוחדת/מגרה את המח ואני כוללת בסופרים האלה את מאיר שלו (כמובן), דורית רביניאן ("סמטת השקדיות בעומריג'אן), דן בניה סרי ("עוגיות המלח של סבתא סולטנה"), סמי מיכאל ("ויקטוריה"). בזמנו סחף אותי גם דן בן אמוץ ב"זיונים זה לא הכל". ולמה אמרתי שהתשובה מתחלקת : כי עד הלידה קראתי המון, ומאז ממש לא יוצא לי וזו אחת הנקודות הכי מכאיבות מבחינתי. עכשיו למשל הייתי צריכה להעלות ממרתפי זכרוני אלו ספרים אהובים עלי ולצערי גם מזמן לא צרפתי לרשימות ספר חדש. אני מעדיפה ספרות עברית מפני שלדעתי אין תחליף לשפת המקור, אולם כמובן שיש סופרים/ספרים שריגשו אותי למרות שהם מתורגמים וספר טוב הוא ספר טוב ("לוליטה","בחזרה לקולד מאונטן","מר ורטיגו" ו"שר הטבעות" כמובן). איזו תנוחה - בעבר הייתי נוהגת לשכב על בטן ולקרוא. עם הבטן הנוחכית זה לא מתאפשר אז נשאר הגב.... הרגלים - בד"כ יש לפחות שני ספרים מותחלים בבת אחת, כמובן שז שמעניין יותר מסתיים ראשון. לא מסוגלת לקרוא - נעמי רגן, ספרי פילוסופיה בגרוש כמו "האלכימאי". ז"א מסוגלת לקרוא אבל ממש לא נהנית. אף פעם, אבל אף פעם לא קוראת את הסוף לפני שמגיעה אליו
וואו יצא ארוך

lulyK

New member
אוהבת אוהבת אוהבת.

לא מזמן חשבתי מה יותם יכול לעשות שיאכזב אותי - והמסקנה היתה שאם הוא לא יאב לקרוא, יהיה לי קשה מאד לאכול את זה. אני אוהבת ספרים, אני אוהבת אנשים שאוהבים ספרים, וכשהייתי יות צעירה גם נהגתי לתת לכל אדם חדש שהכרתי ספר שמאד אהבתי (יעני - יאהבו - סבבה, לא יאהבו - שלום). הספרים האהובים עלי (אם אני צריכה לבחור חמישה לאי בודד שיש בו רק חיבור לפורום...): שילה לוין מתה והיא חיה בניו יורק/גייל פארנט זקן כחול/קורט וונגוט העולם ע"פ גארפ/ג'ון אירווינג the handmade's tale/מרגרט אטווד מסעותיי עם דודתי/גרהם גרין

1במיה

New member
אוהבת מאוד מאוד ../images/Emo63.gif

למדתי לקרוא בגיל חמש ומאז לא הפסקתי. עד היום אנשים מזכירים לי שהגעתי אליהם הביתה ובמקום לשחק איתם ישבתי וקראתי ספר מהספריה שלהם וכשהם התלוננו אמרתי להם שששש...קחו ספר ותקראו שששש... ספרים שהתחברתי אליהם החטא ועונשו (חוזרת אליו המון..), שירה של עגנון ובכלל כל מה שקשור לעגנון , האמן ומרגריטה, של מיכאל בולקגוב וספרים שקשורים לאנתרופולוגה כמו למשל ספרה של תמר אלאור"משכילות ובורות" שזה מספר על עולמן של נשים חרדיות מחסידות גור. בכל אופן תמיד יש לי ספר לקרוא אני מוכנה לקרוא הכל ונהנית מהקריאה

משוש30

New member
זה מזכיר לי שבמשך שנים נתתי לכל

חבר חדש שלי את השטן במוסקבה לקרא...מגיל 18 ועד 25 כמה וכמה בחורים קראו אותו בזכותי...

משוש30

New member
זה גם מזכיר לי שב"קלות הבלתי נסבלת

של הקיום" הגיבורה (זוגתו של תומאש לא זוכרת את שמה)הייתה תמיד יושבת עם ספר ומרגישה בת ברית של אנשים שהייתה רואה עם ספר...זה כל כך נכון

cookie1

New member
לוליק- בנוגע ל handmade's tale

פעם מזמן קיבלתי אותו מתנה מבחור קנדי שהשתעשעתי איתו
. לצערי עד היום לא ממש עברתי את עמוד 20, בעיקר בגלל שזה באנגלית ולא היה לי כח להתאמץ. רציתי לשאול מדוע את ממליצה עליו ? מה ייחודו ? והאם באמת שווה לעשות מאמץ קטן ולקרוא.

lulyK

New member
ספר מדהים ומטלטל

שלא עזב אותי ימים ושבועות. אני לא מבינה איך דווקא אותו עוד לא תירגמו לעברית (מהספרים של אטווד, אני מתכוונת). אם את בעניני אפוקליפסות - הוא מעולה.

yaelia

New member
בטח שתרגמו

מעשה השפחה. רק שהתרגום במקרה הזה הוא גרוע למדי. אטווד היא אחת הסופרות האהובות עלי ביותר. שנונה, פמיניסטית, חדה כתער. מעולה.

גורבי

New member
קראתן את bodily harm?

אני לא חושבת שהוא תורגם (יעליה?), אבל הוא האהוב עליי ביותר מבין הספרים של אטווד.

אפרת12

New member
נראה לי שיש לנו טעם דומה

לא את כל מה שכתבת קראתי, אבל מה שקראתי - אהבתי.

משוש30

New member
חולה על קריאה!! כשהייתי בטיול

בברזיל (בחודש החמישי להריוני) קראתי בחמישה שבועות משהו כמו עשרה ספרים כל אחד בין 400-800 עמודים רובם באנגלית, תוך כדי טיולים בג'ונגלים ריקודי סמבה והידבקות במלריה... (בחופשת לידה לעומת זאת קראתי ספר אחד...לא כולל ספרים על גידול תינוקות) באיזו תנוחה? כל תנוחה מתאימה. לפני כמה ימים מצאתי את עצמי קוראת בהליכה במסדרונות אוניברסיטה (הנטיה הזאת עלתה לי בכמה וכמה סימנים כחולים על המצח בילדותי כשהייתי קוראת את הספר בדרך מהספרייה הביתה) אני אוהבת לקרא בעיקר ספרי עיון אבל גם מדע בדיוני ספרות יפה ספרי מתח...בקיצור כמעט הכל כשהייתי קטנה תמיד הייתי קוראת קודם את הסוף אבל הפסקתי עם זה די מזמן. יש ספרים שאני חוזרת וקוראת ומדלגת על אותם מקומות (לדוגמא מפספסת את רב המלחמה ב"מלחמה ושלום" באופן קבוע...)

yaelia

New member
מאוד אוהבת לקרא

כשהייתי ילדה הייתי מחליפה שלושה ספרים פעמיים בשבוע בספריה, אמא שלי הנפלאה, באה אתי כשהייתי בכיתה ג' ואמרה לספרנית שהיא מרשה לי לקרא כל מה שאני רוצה ולא לפי גילאים. וכך יצא שקראתי את דיומא, ג'ורג' סאנד, וולטר סקוט וז'ול ורן בגיל 9. בעצם עד אחרי הצבא המשכתי במנהג הזה של להחליף המוני ספרים ולקרא בשקיקה, בכל מקום בכל זמן, ואז התחלתי לעבוד בסטימצקי פתרון מעולה למי שאוהב לקרא. לא היה כותר חדש שלא עבר תחת ידי. חוץ ממתח ורומנים רומנטיים אני אוהבת הכל. בעיקר פיקשן ספרות יפה, ספרות זבל, פנטזיה, ספרי בישול, ספרי עיון. עם השנים התמתנתי, אבל עדיין אני קוראת כמה ספרים במקביל והמון המון. הכי הייתי רוצה להיות עורכת.

גורבי

New member
הו, הספרים עם האוזן החתוכה בסטימצקי

היו ימים... תולעת ספרים הייתי ונשארתי. אצלנו הספרנית דווקא היתה קשוחה, ולא הסכימה שאקרא ספרים "של גדולים". אבל כשקצתי בספרי "הספורטאים הצעירים" (בעט, אלון, בעט!), גייסתי לעזרה את הסבים שלי: סבא שלי היה הספרן בתיכון האיזורי, וסבתא שלי הספרנית של הקיבוץ, והם לא עשו לי שום סנקציות...

בלינקה

New member
הרסת אותי עם "בעט, אלון, בעט!" ../images/Emo6.gif

תגידי, קראת גם על הילדים שמצאו מכונת זמן, או אולי משהו שקשר לפושע נאצי שמסתתר להם בשכונה? לא מצליחה להיזכר מה זה הספר הזה.

למעלה