ועוד שאלה ברוח שאלת הקרמבו

• פותח הנושא fila
  • פורסם בתאריך

fila

New member
ועוד שאלה ברוח שאלת הקרמבו../images/Emo21.gif

כמו שאני אוהבת : קצת נוסטלגיה........... איזה מאכלים/ממתקים/קופסאות שימורים/מעדנים/מסטיקים זכורים לכם במיוחד מהילדות? 1. משקה זיפ(באבקה)
2. מסטיק בנג בנג בטעם קוקוס וגם בטעם קפה
3. שימורים של ממרח צמחוני וחומוס.
4. אבקה להכנת גלידה ביתית
5. מסטיק בזוקה בצבע שחור......
6. מעדן ג´לי - פלפי (אולי)...
וזהו לא זוכרת עוד....

אתי@

New member
אני זוכרת...

* בנג-בנג בטעם קולה * קרמבואים מכל הסוגים, גם בצבעים (ורוד/צהוב ועוד צבע) * מוס כזה שקונים באבקה ומבשלים (וכנ"ל ג´לי) * סוכריות קופצות * טרופית, זיפ, * שוקו בשקית עם לחמניה עם שוקולד

דפי26

New member
כל מה שהזכרתם....

למעט אבקת גלידה הכל מוכר לי ץמה עוד? מיץ קרח בשקית כלי פלסטיק להכנת ארטיקי קרח קטנים בתיכון אכלנו מילפה (למי שלא מכירה את השם זה כמו קרם שניט)

shelycat

New member
..................

אין כמו שוקו ולחמניה, כל כך אהבנו את זה שבמהלך כל השנה האחרונה של התואר היינו קופצים כל בוקר כמעט בין קורסים למכולת באוניברסיטה קוני לחמניית ביס קטנה ושוקו בשקית. עוד דברים שווים מהילדות: סוכריות על מקל עם מסטיק בסוף של הסוכריה ארטיק שוקו-שוקו, בנג-בנג תות, צמידים ושרשראות כאלה מסוכריות סודה, סוכריות מוצצים ותרנגולים (באיזה שהוא שלב במהלך התואר מצאתי מוצצים שכאלה ובמשך תקופה מסויימת כל החברים צ`ופרו במוצצים וככה מול מרצים רציניים ישבה חבורה של "מוצצים" בהרצאות רציניות) והכי הכי אלו גלידות שבאות בתוך קרטון ואז כשרוצים גלידה פשוט חותכים אותה כמו לחם ואחר כך מקלפים את הקרטון מסביב, הכי אהבתי בטעם שוקו ובטעם תות-לימון ואם מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזאת גלידה היום שיספר לי.

אתי@

New member
וגם...

* גלידה חמה * ארטיק רימון וארטיק אבטיח, עם סוכריות למעלה * ארטיק רמזור * מכונות שמכניסים מטבעות, מסובבים את המנעול ויוצאים מסטיקים/ סוכריות/ הפתעה בכדור פלסטיק. דרך אגב, במסדרון שלנו בעבודה שמו 2 מכונות כאלה אבל חדישות
כשראיתי לראשונה - נדהמתי, אבל אני שמה לב שלאט-לאט המכונה מתרוקנת

fila

New member
וגם.......

ארטיק מטרה וארטיק כדורגל/קופיקו קוקוס ורוד(יש גם היום אבל לא טעים כמו של פעם.....)

bagal

New member
ואני זוכרת....../images/Emo70.gif ../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

" מקלות סבא " תלויים בקיוסק מלאים בסוכריות קטנות צבעוניות
בקבוקי שוקו מזכוכית שעל הפקק היה רשום 5/5
את התוכניות המדהימות - טלפלא,קשקשתא,הצריף של תמרי,משפחת בובינוע.
סוכריות קופצות
ארטיק קופיקו בטעם שוקו וניל...

danonit

New member
כמעט כל אלה...

מה זה גלידה חמה ואבקת גלידה? לא מכירה, אצלנו היה מגיע אוטו גלידה פעמיים בשבוע.
היה משהו כמו קרמבו רק בצורת טילון (או קורנטו בלעז) זוכרות?
מיץ פטל וגם סירופ בטעם קולה (בהההה)
במבליק ובהמשך לשרשור של מילים של ילדות: אצלנו היו אומרים "כף רגל חוט ברזל" אחרי משהו שאמרנו ואז זה היה הופך לחוק. אחרי זה היינו אומרים גם "נגעתי באדום"... מוכר?

dorlim

New member
סוף סוף מישהי שזוכרת את מש´ בובינוע

שנים... שנים שאני מחפשת מישהו/מישהי שזוכרים את התוכנית הזו וכולם מסתכלים עלי כאילו המצאתי אותה

bagal

New member
אז הנה מצאת אותי ../images/Emo6.gif

אגב ....יצא CD חדש מתוק מתוק - שקוראים לו החברים של קשקשתא 1 + 2 יש שם שירים מקסימים מפעם ו..גם את השיר המקסים של משפחת בובינוע.. "בכפר קטן ליד הגילבוע..גרה לה בנחת משפחת בובינוע..." איזה כיף לשמוע ולהיזכר

הילית*

New member
עכשיו אני...

משקה זיפ, מעדן דני (אני ואח שלי תמיד חשבנו שהאריזה שעליה יש תמונת כפית יותר טעימה), מסטיק בזוקה וזהו... אני חושבת

הילית*

New member
נזכרתי בעוד משהו...

פודינג חם שאמא שלי היתה מבשלת מתוך אבקה שהיו מוכרים פעם לצערי היום אין כזה דבר). לדעתי זה הדבר הכי הכי... רק לא מזמן פגשתי שכנה שגדלה איתי והיא הזכירה לי את הפודינג של אמא שלי ושאלה את בעלולי אם יצא לו לטעום את הדבר האגדי הזה....

הילית*

New member
היום זה מאוד מצחיק אותי

כי במסגרת עבודתי יצא לי להתעסק עם המעדנים ובפרט דני לא מעט. מי היה מאמין ?

Ronnie*

New member
ברור שזה עם הכפית יותר טעים, לא?../images/Emo8.gif

וואו, איזו נוסטלגיה... בעיקר דברים כמו זיפ, סוכריות קופצות, ארטיק "קופיקו"... ונדמה לי שהיה גם ארטיק "טרזן" (קרטיב, בעצם. בטעם ענבים). ואני זוכרת גם סוכריית טופי ארוכה בטעם תות, שוברת שיניים... וסוכריות על מקל מצופות בסוכר (ואני זוכרת גם איך אמא שלי השתגעה מהממתקים שזללנו... פלא שאנחנו צריכות טיפולי שיניים עכשיו?

shelycat

New member
אפרופו דני.......

מישהי חוץ ממני זוכרת את הקופסא הוותיקה של הדני שהיתה עם מין פסים דקים לכל האורך של הקופסא והם השאירו סימנים על הדני עצמו כך שהוא היה מפוספס והיה כיף להעביר על החלקים המפוספסים את הלשון? האריזה הזאת הוחלפה בתחילת שנות השמונים ולדעתי מאז הדני פחות טעים.

אתי@

New member
איך אפשר לשכוח?

עד היום יוגורטים כמו גיל ולבן באים באריזה כזו, רק גדולה יותר.

למעלה