ועוד שאלה, קצת מוזרה, יש פה

shelycat

New member
כן../images/Emo45.gif

תני לי לנחש-את רוצה לשאול משהו? אני נשואה כבר מאוגוסט ובעלת קעקוע כבר מספר שנים (שששש...לא לספר לאמא היא עוד לא יודעת)

shelycat

New member
אז ככה....

במקווה שהייתי (בישוב נחלים) לא עשו בעיות וגם ביקשתי מהבלנית שלה זו היתה הפעם הראשונה שהיא ראתה קעקוע לא לדבר על זה (אמא שלי היתה בחדר השני והיא לא יודעת), היא שאלה אותי אם זה יורד ואמרתי שלא וזהו-כשאת נכנסת למקווה את צריכה להיות נקייה לחלוטין מכל דבר שאפשר להסיר כמו לק לציפורניים, שיער שנשר ולכלוך, קעקוע הוא קבוע ואין איך להוריד אותו, חברה שלי היתה במקווה ברחוב העצמאות בפתח תקווה וגם שם לא עשו לה בעיות. אם בכל זאת את חוששת בזמן הבירורים לגבי מקוואות, תשאלי גם לגבי זה, למרות שדי בטוח שמקוואות שמשרתים קהל מסורתי ומגוון שנמצאים באזורים מעורבים (חילוניים ודתיים) תמצאי בלנית "מבינה" יותר ופחות מקפידה. מאוד חשוב כשבודקים לגבי מקווה לבדוק לא רק לגבי ניקיון המקום (נחלים מאוד נקי אבל קטנטן ולא מפואר) אלא גם לגבי האישיות של הבלנית במקום שמעתי מחברות דתיות שלי שיש כאלה "קלאפטס" שכשמגיעה חילונית הן "מפשפשות" בה יותר.

מילי999

New member
מה עושים במקווה?

נבהלתי קצת מה "מפשפשות". הבנתי שאפשר ללכת לים במקום מקווה, זה נכון?

shelycat

New member
בלי פאניקה...יש בריטניקה?

עיזבי את רעיון הים הוא טיפשי, הולכים למקווה עושים מקלחת לפני ומתנקים טוב טוב, נכנסים אל החדר של המקווה והבלנית שואלת אותך אם אם ניקית מתחת לציפורניים והסתבנת טוב וחפפת את השיער והסתרקת, היא מסתכלת שאין עליך שערות שנשרו וזהו נכנסים למים טובלים מבקשים מה שמבקשים ומברכים ונגמר, הדוסות הכבדות נוהגות להסתכל יותר בחשדנות על מידת הניקיון שלך, אל תדאגי את כלה ולכן יתייחסו אליך יפה לאן שלא תלכי. ובאמת עיזבי את עיניין הים, הוא מטונף!

מילי999

New member
לא ממש התכוונתי ללכת לים

למקווה אין משמעות מבחינתי, האמת שגם לטקס עם הרב אין. (לנישואים עצמם יש משמעות כמובן) החלטנו לעשות חתונה אורתודוכסית רגילה בשביל המשפחה (נורא חשוב לאמא שלי - אז מגיע לה, לא?!) אגב, ראיתי עכשיו את התמונות שלך מהחתונה - והשמלה שלך מדהימה!

shelycat

New member
אין לי כותרת מתאימה...

א. תודה ב. אני לפעמים מגדירה עצמי כאפיקורסית מושלמת וגם אצלי לטקסים הדתיים לא היתה משמעות, אבל אמנם המשמעות הדתית לא היתה חשובה לי בטקסים ונכון הייתי מעדיפה טקס לא אורטודוקסי (נסיבות החיים כאן) אבל כשעושים משהו עושים אותו כמו שצריך, ואמנם לטקסים לא היה תוכן דתי בשבילי (גם לא ממש למשפחות) אבל לקחנו רב של צוהר שהיה גמיש ועשה טקס קצר ומרגש ואפילו מצחיק. אבל נוסף הוא שאנחנו נתנו לטקסים את המשמעות שלהם ולא הדת הרי זה רק טקס! וחוץ מזה אני הלכתי למקווה יומיים לפני החתונה ומרגע שיצאתי (כמה שעות לפני שהלכתי החלטתי לאמץ את המנהג שכשיוצאים מהמקווה לובשים בגדים חדשים והלכתי לשופינג) מהמקווה פתאום נמלאתי כזאת תחושה טובה של אופטימיות והתרגשות נעימה, המקווה מבחינתי סימל למרות הכל הטהרות מכל המשקעים לפני הכניסה לחיי הנשואין שלי, ולגבי החופה למרות הכל האמאות לא בכו ואני כן, כשחשבנו שיהיה בדיוק ההפך, ברגע ששמו את המוזיקה להליכה לחופה פתאום התחלתי ל"טפטף" ואז האיש שלי קרץ לי כששם לי את ההינומה.

מילי999

New member
אני בטוח אבכה

זה ישמע לך נורא טיפשי - אבל האמת שכשנכנסתי בפעמים הראשונות לפורום - זה היה נורא מרגש. החבר שלי לא רצה כל כך את כל הטקס שמסביב לחתונה - הוא לא מבין למה אי אפשר להמשיך לחיות ביחד בלי זה. מבחינתו הוא אוהב ומחויב גם כך. אבל לי זה היה נורא חשוב (לא יודעת להסביר למה אפילו - זה ממש טבוע בי) חשבתי על זה המון זמן, ובסוף הצעתי לו, הוא מייד הסכים, חיכיתי שהוא ייזום לקבוע תאריך, וכו´ אבל אחרי שנה החלטתי לקבוע תאריך. אז היה לי נורא נחמד להתרגש מהפורום - כי הוא לא היה כל כך נרגש. אני נורא רגשנית - אז יהיה טפטוף מסיבי, ירשתי את זה מאבא שלי - אז יהיו קטעים ...

shelycat

New member
מוכר.....

מילי יקירתי נשמע שאנחנו (גם כזוגות) "נפשות תאומות", ולמרות שידענו די מההתחלה שזה סוף הדרך, מסיבה לא ברורה היה לי צורך ב"חותמת" שלדעתי ה"מושכלת" היא מיותרת וכך הנה אנחנו נשואים, וכן זה די מיוזמתי למרות שהוא רצה להפתיע אותי בטבעת אבל כיון שהייתי מעורבת בבחירתה זה לא הצליח, ואחר כך למרות שהטבעת לא היתה למען נתחתן אלא כדי שאני הפסיק לעשות לו שאנחנו לא נשואים ולכן הוא לא יכול לקבוע דברים (עם סימון על האצבע הריקה-הכל בצחוק כמובן) ומשם הכל התגלגל ככדור שלג והנה אנחנו נשואים.

mili999

New member
Thanks

חשבתי שרק אנחנו ככה. ביחוד בפורום, קראתי על הצעות הנישואים הרומנטיות ... אבל מה שחשוב זה היומיום, החיים ביחד, ואם זה אחלה - אז הכל אחלה! תודה

תודה :)

אני נורא נלחצת מהמקווה הזה. מאוד שמחתי לקרוא שהוא דווקא השפיע עליך לטובה. לפעמים הטקסים של היהדות משנים משהו מבפנים. למשל, אפיקורסית שכמותי מדליקה נרות בכל יום שישי (זה נותן הרגשה טובה, הבית יותר נעים ויותר שלוו) בקשר למקווה - הפחידו אותי עם הקעקוע ויש לי גם טראומה מהילדות, לקחו אותי עם כל הפמליה של אחותה של חברה שלי שהתחתנה ):

shelycat

New member
עוק אחת קטנה....

יש בעדות מסוימות את המנהג שבו נשות השפחה וחברות מלוות את הכלה למקווה ואחר כך מחלקים סוכריות ודברי מתיקה, לי אישית לא נוח עם המנהג הזה ולכן אותי ליוו למקווה אימי וחברה טובה של המשפחה מנחלים והעיניין היה מאוד נעים ופרטי, חברה שלי לעומת זאת מאוד נהנתה מהחגיגה שלה שאחר כך בבית גם חילטרה כמיני חינה (היא לא רצתה אחת גדולה).

אתי@

New member
הבעיה עם הקעקוע היא

שלפי היהדות קעקוע הוא אסור (איסור חמור ביותר
) בגלל שזאת השחטת הגוף - פוגעים בגוף במכוון באופן שאי אפשר לתקן. פעם הבלניות היו עושות בעיות, בגלל חומרת האיסור. אבל, לפי מה שאני שומעת, כבר עושים פחות בעיות, כי הן מעדיפות שתבואי לטבול עם קעקוע מאשר שלא תתבלי בכלל...

אפשר לתקן !

היום לייזר מוחק קעקועים. אבל אני לא רוצה למחוק אותו. הוא חלק ממני ואהוב עליי ביותר :)

אתי@

New member
אבל גם התיקון הוא כביכול השחטת הגוף

לפי העיקרון של הדתיים. ובטח שאת לא צריכה למחוק אותו...

אחת הבעיות עם הדתיים

היא שהם מפרשים את התנ"ך בצורות שונות ומשונות. אכן אסור להשחית את הגוף, השאלה היא מה נחשב משחית. בעיניי קעקוע מייפה את הגוף, כביכול, אסור לעשות בגוף שום שינוי שאינו מדרך הטבע אבל החיים משתנים הטכנולוגיה והתרבות מתפתחות ואי אפשר לעצור במקום מסוים. אז מה שקורה שנהיים צבועים. לא עושים קעקוע אבל כן מרמים. יש מעט מאוד דתיים שמקיימים את כל עשרת הדיברות, אבל על קעקועים יש להם הרבה מה להגיד.

אתי@

New member
עזבי אותך, העיקר שתוכלי לטבול בלי

בעיות. שהם יחיו כמו שהם מאמינים, אנחנו נחיה כמו שאנחנו מאמינים...

shelycat

New member
לגופו של עיניין

לא עושים בעיות במקווה, ונכון קעקועים הם בניגוד להלכה היהודית אבל הבעיה היחידה שיש איתם היא בקבורה והבעיה נפתרת ע"י כך ש"מגלחים" את החלק הזה בעור לפני הקבורה וקוברים אותו "מעבר לגדר" ולא באותו קבר עם שאר הגוף (אני לא ממציאה את זה דרך אגב בנוסף לידע שלי כבוגרת בר אילן היה לי ידיד שזה היה התפקיד שלו כשעבד באבו-כביר).

למעלה