ועוד שאלה, קצת מוזרה, יש פה

shelycat

New member
לא בדיוק...

לא בדיוק חצוף, זה נותן פתח לחיות את חייך כראות עינייך אבל להקבר כיהודיה-מה שאת לא חייבת, הפתרון ההילכתי הזה ניתן לאור הבעיה שנוצרה לאחר השואה בה הרבה יהודים ששרדו אותה קועקעו ולא מבחירתם ויהדותם היתה חשובה להם, וחוץ מזה מה לעשות אנחנו חיים מדינה בה הדת והמדינה לא מופרדות וכדי להקבר כרצונך עלייך להקבר באופן פרטי למשל בבתי הקברות הפרטיים של חלק מהקיבוצים.

ממש לא מוצא חן בעיניי

אבל אני מקווה שייקח עוד הרבה זמן עד שזה יהיה רלוונטי :)

נופר30

New member
מה זה משנה לנו אם אנחנו כבר

לא חיים ? אניגודין לא צריך להתעצבן מדברים שלא ישפיעו עליך צריך רק מדברים שכן ( וגם אז לא תמיד )

יעלי2

New member
העיקר שעכשיו אושר הקמת בית אלמין

לחילונים בירושלים. 18,000 קברים חדשים יוקצו לטובת אנשים שאינם רוצים את חברה קדישה אלא את עמותת "קבורה נכונה" או "מנוחה נכונה". אפשר יהיה שם לנגן לנפטר שירים שאהב, להשמיע מוסיקה וכל דבר אחר לא דתי שמתאים לו. נ.ב. תמיד אפשר להיטמן עם הקעקוע בבתי אלמין חילוניים בקיבוצים (כמו בקיבוץ שפיים וקיבוץ עינת). תגידו לי דבר אחד, איך הגענו לשיחה כה מורבידית על הבוקר?

אני מנסה להיטבל עם קעקוע במקווה

וגם לצאת מזה בשלום :) (מפה הדרך לדתיים וכפיה מאוד קצרה)

J-סיקה

New member
גם אני הייתי וניצלתי

יש לי שלושה קעקועים והבלנית לא התייחסה בכלל הם במגמה של להחליק העיקר לגרום לך לעשות מצוות

*שיר

New member
זה נכון מאוד וזה פשוט מזעזע

ותסלחו לי שוב בנות על המרדנות שלי, אבל אני ממש ממש לא מבינה את הקטע של לנסות ולמצוא דרכים עוקפות כדי לקבל את אישור המקווה ולהכנע לכל השטויות האינפנטיליות של הממסד הרבני (ולא, אין לי שום דבר נגד הדת עצמה) אז אולי די כבר?! אולי תתחילו להגיד שנמאס מהשטויות!?! יש לך קעקוע?! סבבה!!
למה את צריכה להתבייש מזה
למה צריך שיורידו לך חתיכה מהעור בגלל זה וישחיתו את צורתך ואת גופך ברגעים האחרונים. זה לא מזעזע אתכן?! אני פשוט לא מבינה איך אתן נותנות יד לשטויות האלה. אם לרבנית יש בעייה עם הקעקוע, אז שתלך להזד... ואת תלכי להתחתן דרך מי שמסכים לחתן אותך, דרך מי שלא משנה איך את נראית, מי אמא שלך ומתי קיבלת את המחזור שלך!! די כבר!!!!!!!!!!!!

shelycat

New member
מי מתבייש....

שיהיה לרגע ברור לי היה ברור שאני אטבול עם הקעקוע שלי ואני די חושבת שכשיגיע יומי להקבר אני לא אקבר בעזרתם האדיבה של החברה קדישה, אני כן מקווה להפרדה של הדת מהמדינה, ורק כדי לאפשר לילדי העתידיים לבחור כשמירב האפשרויות שלהם פתוחות לפניהם התחתנתי אורטודוקסית (לי זה לא מפריע), אישית יש לי חשבון ארוך כנגד כל דת ממוסדת (במיוחד היהדות האורטודוקסית), אני חושבת שדת ממוסדת היא מושחתת מיסודה, אבל יש הבדל בין רגש דתי/לאומי אישי למוסדות הדתיים ואני עושה הפרדה בינהם. מה גם לגבי המקווה החברות הדתיות שלי כעסו כשאמרתי בהתחלה כי אני למים לא נכנסת וכל מה שצריך זה "לשמן" כמה ידיים, דבר שהוא נכון ואפשרי אבל בסוף החלטתי שאם עושים משהו עושים אותו כמו שצריך או לא עושים בכלל, ולכן בחרתי לי רב שמבין את השקפת עולמי והלכתי למקווה בישוב שסובלני ל"שכמוני" ולא יסתכל על "העוקם" כיון שאני חילונית, אל מדריכת הכלות הגעתי כחילונית שלומדת ומתענינת בנושאים התיאולוגים (סטודנטית בבר-אילן) והיא אפילו הופתעה שידעתי את התאריך העיברי של חתונתי והתרשמה מכך שקבעתי מראש את תאריך החתונה לפי המחזור, את השיחה שניהלנו ניהלנו ברובד קצת שונה ממה שמקובל כיון שטרחתי להכין "שיעור בית" והרבנית התרשמה שלפניה עומדת בחורה מלומדת שמבינה עיניין למרות שדעותיה שונות ונמצאות על הצד השני של הסקאלה. ולא לא הסתרתי שאני גרה כבר כמה שנים עם האיש שלי וגם לא הסתרתי שאצלי המקווה הוא עיניין חד פעמי.

*שיר

New member
חתונה רפורמית ורישום במשרד הפנים

כחוק לא שוללת מילדיך שום זכות! לעומת זאת, חתונה אורתודוקסית ואי-חתימת הסכם ממון שוללת ממךך הרבה הרבה זכויות. אז אני רוצה להפיג קצת את הערפל ששורר על נישואים רפורמיים. לא, הילד לא ממזר. לא, זה לא עושה שום בעייה אח"כ. כל האמונות הטפלות האלה הן פשוט שטויות במיץ עגבניות. בעיני, זו צביעות להתחתן דרך הרבנות כאשר את חילונית לחלוטין ולא מאמינה בשום דבר ממה שהולך שם. את מרגישה טמאה?! את הרגשת שהמקווה מטהר אותך? בחיאת רבאק. צר לי על האגרסיביות, אבל זה פשוט עצוב בעיני שכלכך הרבה בנות נותנות יד ומעודדות ממסד ששולל את קיומנו (למעט להשריץ ילדים) ואת זכותנו לשיוויון-להזכירכן, בחור דתי אומר כל בוקר "ברוך שלא עשני אישה". אז אני באמת שמחה שניהלת עם הרבנית שיחה מעניינת, אבל גם לנו היתה עם הרב שיחה מדהימה על עקרונות הנישואים ועל יסודות הטקס ועל ערכיות וזוגיות. בקיצור, בנות, תתחילו לפתוח את הראש ולהבין שיש עוד אפשרויות בעולם חוץ מללכת אוטומטית בדרך שכולם הולכים בה, בלי לעצור ולחשוב לרגע על המשמעויות של זה.

mili999

New member
I Agree

צריך להתיחס לזה בתור סתם בירוקרטיה, בלי משקעים. אולי בעתיד יהיו נישואים אזרחיים גם בארץ ( אחרית הימים?!) בינתיים - ´מחליקים´ את זה. למה צריך לטוס לקפריסין כדי להתחתן, בלי המשפחה?!

shelycat

New member
לסיום...

בנות אני מסכימה איתכן, אבל את ההחלטות שלנו עשינו יחד (בעלי ואני) תחת מערכת השיקולים האישיים שלנו (שלא את כולם אתן יודעות) וההחלטה שהחלטנו היא זו. אני לא חושבת שיש פה מקום לעודד או לגנות בתחום הזה, הפורום הזה נועד לתמוך ולהציע פתרונות אפשריים לכל מי שרוצה בכך בדרך שתתאים לה אישית. ולכן לפני שהעינינים יצאו משליטה ויעברו לפסים אישיים, בואו נפסיק כאן את הדיון. אני בעד חינוך לסובלנות אל כולם גם מי ששונה ממך. והרי ידוע שכדי לשמור על חברים צריך להקפיד על 2 כללים: לא עושים עסקים עם חברים ולא מדברים על פוליטיקה (כי זה מה שזה בסופו של דבר).

*שיר

New member
יקירתי, בכל שלב ושלב בדיון הבעתי את

דעתי האישית. ודעתי האישית בלבד. אולי באופן קצת בוטה, אבל דו רק דעתי. Take it or leave it. וזה לא פוליטיקה אלא עניין מהותי מאוד וקשור קשר בל ייפרד מהפורום הנ"ל. אין צורך להעלב כי דבריי לא מכוונים לאף אחד או אחת ספציפיים. אם את נעלבת, סימן שאת חושבת שיש משהו בדבריי, לא?! כל אחד זכאי שתהיה לו דעה משלו ומערכת שיקולים עצמאית. זו מדינה דמוקרטית (נניח) וכל אחד זכאי לבחור את דרכו. בתור אחת מותיקות המשתתפות בפורום, שמעתי כלכך הרבה זוועות על הרבנות, שזה פשוט מוציא אותי מדעתי. אני רק מנסה למגר את הבורות שיש סביב העניין. זה מרגיז אותי שמקבלים החלטות כלכך חשובות בלי לדעת את כל הפרטים. ולסיום, שיהיה לך יום טוב.

shelycat

New member
לא נעלבתי../images/Emo39.gif

לא נעלבתי, וגם לא נפגעתי, יש לי את הנטייה להיות תוקפנית, כמו שאמרתי ברוב הנושאים אני מאוד מסכימה איתך, אני פשוט לא אוהבת שמסיקים מסקנות באופן מידי בלי לדעת הכל, אני בהחלט חושבת שצריך למגר את הבורות בעיניין, אני פשוט מאמינה שיש יותר מדרך אחת לעשות זאת (עם דבש תופסים יותר זבובים מחומץ). דרך אגב כמו שבטח הבנת לא קיבלנו החלטות בלי מחשבה ובלי כל הפרטים. ואני חושבת שאני מאוד מחבבת אותך-יש לי נטיה לאהוב אנשים חושבים.

*שיר

New member
../images/Emo9.gif שולם?! ../images/Emo24.gif

ושוב, באמת באמת שלא דיברתי אליך אישית.

*שיר

New member
א. עושים בארץ טקס רפורמי, שהוא

חתונה לכל דבר. והוא בעינינו החתונה. כולל ברכות, שבירת הכוס, שתייה מכוס היין "מקודשת מקודשת וכו" וכו´. אלא שגם אני מקדשת את החתן, אני שמה עליו טבעת בגלוי ולפני כל האורחים (ולא במיסתרין אחרי החופה ועוד אומרת תודה רבה לרב שהרשה לי לעשות את זה). ב. אפשר לנסוע עם המשפחה לקפריסין. נועה עשתה את זה והם נהנו מאוד. ג. אנחנו שילבנו את הנסיעה לקפריסין כחצי ירח דבש. זה היה פשוט חלומי! ועוד משהו קטן, למה נראה לך שמשהו ישתנה פה, אם כולם ימשיכו להתחתן דרך הרבנות? הדברים משתנים, כי הרבנות פתאום קולטת שאלפי (כן, אלפי) זוגות מתחתנים נישואים רפורמים. זו הסיבה היחידה שהם מתחילים לחשוב על שינוי. זה והפחד מהקול הרוסי הזועם. היות שהם עושים המון בעיות לרוסים, הרבה מאוד מתחתנים בחו"ל וכועסים על הממסד.

shelycat

New member
אחרון ודי?

והנה בפסים קצת יותר אישיים (NO HARD FELLINGS): בחרנו להתחתן אורתודוקסית מסיבות שונות, בחרנו לא להתחתן כרפורמים או קונסרבטיבים (למרות ששקלנו ברצינות) בעיקר מתוך התחשבות במשפחה וכיון שגם בדרכים של הדתות האלה כמוסדות אנחנו לא בדיוק מוצאים את עצמנו, בחרנו לא להתחתן אזרחית כי אנחנו כן רואים עצמנו יהודים ומגיע לנו לא לברוח מזה בגלל הממסד שאנחנו לא מסכימים איתו, העיניין הוא כזה אנחנו רואים עצמנו יותר כיהודים היסטוריים-כאומה ששיש לה זכות קיום היסטורית ולא כעדה דתית (תוכלי להתעדכן קצת בכתביו של הינריך היינה לגבי המשמעות של זה) ולכן אין סיבה שנהיה חלק מדת ממוסדת ונפנה לכיוונים שמהווים פתרון דתי בעצם, בנוסף כבת למשפחה שמונה משני צדדיה פחות מעשרים איש במשפחה המורחבת וזאת בעקבות השואה, כנכדה לסבתא שלא היכרתי שבחרה לעלות לבד עם ילד קטן לארץ ולא להצטרף למשפחתה בארה"ב אני בהחלט לא מוכנה לוותר על הזהות היהודית שלי, אני ובעלי מאוד גאים במורשת שלנו ולא מעונינים לוותר עליה, אנחנו לא רוצים להתכחש אליה, וכן אנחנו מאוד גאים ששנינו נצר למשפחות ממוצא לויים ולא לפי שם המשפחה אלא כמסורת שעוברת מדור לדור כבר מאות שנים במשפחות שלנו. כך את רואה שרב הנסתר על הגלוי ולגבי עיניין הבחירה לצאצאינו הכוונה לא היתה זו שחשבת (אנחנו לא עושים החלטות בלי לבדוק) אלא יותר בחירת אורך החיים שלהם בעצמם כשאנחנו נחנכם כראות עינינו והם יוכלו לבחור עם להמשיך את הדרך שלנו או לא, אנחנו רואים מעט מאוד משמעות לתהליך הבירוקרטי, אבל בבחירה שונה מזו שעשינו אנחנו לא ניתן לילדינו אותה האפשרות שלנו יש. כמו שאמרתי לא הכל ידוע ובריא יותר לא לשפוט אנשים אלא לקבל אותם כמןו שהם ולנסות להשפיע בדרכים קצת יותר עדינות מלהתקיף בלי ללמוד כל נושא באופן אישי ולגופו.

*שיר

New member
אז את עכשיו המפקדת שלי ../images/Emo9.gif

כי משפחת בעלי היא סגן לוי...
מה לעשות, לא נתנו להם קידום בימי הבית השני...

shelycat

New member
../images/Emo98.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo8.gif

למעלה