ועכשיו גם באופן רשמי...

Thierry Henry

New member
איפה אפי?

4 משחקים, 3 נצחונות - הפסד 1. הדחת מכבי ת"א בחצי גמר גביע המדינה בעונה שעברה. פגיעה בול בזרים עם תקציבים נמוכים , קריאת טיגר מתמיד על מכבי ת"א לאורך השנים, כולל הדחת מכבי ת"א עם בני הרצליה בשנת 95, באותה עונה גם זכה בגביע בגמר. בין היתר, אפי גם הוביל את הפועל ירושלים לאחת העונות הנדירות בהן מכבי ת"א לא סיימה ראשונה בליגה הסדירה - עם הפועל י-ם. בגמר הפלייאוף כולנו זוכרים, מכבי ת"א יצאה מנצחת. בשנת 2005 טבע את המושג היותר בולט בכדורסל הישראלי, "נאום שתיקת הכבשים" בוא הביע בצורה די מגוכחת את סלידתו משלטונה של מכבי ת"א בכדורסל הישראלי. אוהדיי הכדורסל בישראל דאז, שלא אוהדים את מכבי, הקימו סוג של ארגון מחאה "דור שלם דורש שיווין" אשר גם זכה לכינוי בהשראת אפי בירנבוים "אפיכה" אבל הנה, עוברות להן 3 שנים ואפיכה מוכר את עקרונותיו. התירוץ הוא פשוט, מכבי כבר לא שולטת בכדורסל הישראלי (לכאורה). אפי מנע ממכבי גביע פעם אחת, בפעם השנייה מכבי מנעה מעצמה. לא להחזיק את גביע המדינה שנתיים ברציפות הוא לא משהו טריווילי בנוף הכדורסל הישראלי, אלא שהעונה השיא בכשלונות מכבי. אובדן האליפות בישראל. אפי יכל למנוע ממכבי את האליפות כבר בשלב חצי הגמר, אך המאמן שהנחיל לקבוצה שליש מהפסדיי הליגה שלה העונה, כשל. מכבי ניצחה במשחק מזעזע ואפי נשלח לעודד את חולון עם פזילה אפשרית וריאלית מאוד אל שוק השחקנים האירופאי, הפעם לשוק ה"עליון" בידיעה די ברורה שאם מכבי לא לוקחת אליפות (תסריט עליו לא מעט הימרו ערב הדחת בני השרון בחצי הגמר) אפי יקבל את מכבי. לכאורה, לא יבגוד בעקרונותיו, לכאורה, יבוא כדי להחזיר את מכבי ת"א למעלה אחריי שהורדה מכס המלכות בבושת פנים. אפי בירנבוים בן 54 ומאמן כדורסל באופן מקצועי מגיל 27 (27 שנות אימון.) הגמר הראשון בוא השתתף היה בשנת 89, גמר גביע עם עירוני רמת גן, שם הפסיד למכבי ת"א. ב91 רשם גמר שני, שוב גביע, הפעם הפועל חולון, שוב הפסיד למכבי ת"א. ב95 כאמור, זכה בתואר היחיד שלו אי פעם בישראל עם גביע כמאמן בני הרצליה (בני הרצליה של טל בורשטיין ויניב גרין) מאז זכה לאמן רק בשני גמרים, סידרה, כמו שכבר צויין למעלה עם הפועל י-ם. ובעונה שעברה הפסיד בגמר גביע המדינה להפועל י-ם כמאמן בני השרון. הצלחות אין לו ממש אבל מה שמאפיין את אפי הוא הכישרון הנדיר שלו למצוא שחקנים זרים, בטופ של רמת הזרים באירופה, אך במחירים מאוד זולים. הדבר הנוסף שמאפיין את אפי הוא היכולות שלו ללכד סביבו שחקנים ולאורך השנים הוא נחשב למאמן מוערך מאוד בקרב שחקניו. קני וויליאמס למשל, הוסיף על נעליו את האותיות EB , המייצגות כמובן את ראשי התיבות של אפי בירנבוים באנגלית. כמובן שלצידם נוצרה לו תמיד של בכיין, במיוחד בקרב אוהדי מכבי ת"א. נאום שתיקת הכבשים לא הועיל לו במיוחד, אך הנה הוא פה , כבר לא שותק. איפה אפי? הוא במכבי ת"א. המאמן החדש , המאמן שעל רגליו מונחת משימה איתה אף מאמן לא היה צריך להתמודד 15 שנים, להשיב את האליפות בישראל אל מכבי ת"א. המכבש הלוהט שנקרא יד אליהו כבר לא יעבוד נגדו והצעקות של מוני ושמעון למזכירות כבר יהיו לצידו. הכסף הגדול יהיה בכיסו וכל התנאים להצלחה נמצאים, שם, זרוקים על הריצפה. כל מה שאפי צריך לעשות הוא להרים, לתפוס, לקחת. אם ייכשל, שתיקה היא הדבר שיגזר על אפי לבצע עד סוף ימיו כמאמן כדורסל בישראל. אם יצליח, יצטרך להתמודד מול קונפליקט עם עצמו בלבד. איך ממשיכים לנצח ולשלוט בכדורסל הישראלי עם מועדון, שרק לפניי 3 שנים מחית בזעם על שליטתו.. ושיהיה בהצלחה

נמשל

New member
כיף לקרוא

האם זה הזמן לציין ולהשוויץ ביכולות הניבוי וההערכה שלי? אין ספק שמדובר במאמן מעולה, וחשבתי שהוא האיש שהיה צריך לקבל את מכבי באמצע העונה אחרי קטש. עדיין יש כמה סימני שאלה: 1. האם ההשתוללויות על הקווים ירגעו? 2. האם יהיה מספיק חזק מול הלחץ של רענן דיוויד ושמעון מאחוריו? 3. האם יתנו לו יד מוחלטת בבחירת הסגל? והכי חשוב: האם 5 שניות לסיום, גמר היורוליג, נקודה הפרש לברצלונה של וויצ'יץ', כדור של מכבי מהחצי. האם הוא יתן לדבורה לקבוע את התרגיל האחרון?

orenmary

New member
תשובות

1.למה שירגעו?הבנאדם חי את המשחק(מזכיר את צביקה,רק שאצל צביקה זה כבר נראה דיי מבוים ומלאכותי),ראית פעם את אוברדוביץ על הקווים?מה עדיף את ספאחיה שאחרי עוד איבוד כדור מעצבן של ביינום מוחא לו כפיים?או האנמיות של עודד(למרות שאני חולה עליו)? 2.ברגע שיגיעו התוצאות הוא יהיה מספיק חזק,חוץ מזה שנראה לי שמכבי למדו לקח ויורידו טיפה את הלחץ וההתערבויות(לפחות זמנית),מה גם שאפי תוך כדי משחק כל כך חי ומרוכז אותו שלא נראה לי שהוא ישים בכלל לב אליהם. חוץ מזה במקרה הכי גרוע?הרי רענן ממילא רוב הזמן במיאמי,פדרמן הוא פשוט בנאדם מקסים ולבבי ושמעון?אם יהיה בעיות אפי יצמיד לו את דבורה. 3.שוב נראה לי שמכבי יתנו לאפי יותר יד חופשית בגלל הטראומה. 4.משום מה קפצת ישר ל5.... 5. מה נתפסתם בדבורה?דווקא אהבתי מאד איך היא תומכת בבעלה ועומדת לצידו!!

על פי הרקורד שהבאת כאן נראה

שזה מאמן שמתאים רק לשליש או לחצי העונה הראשונה.. לא יותר מזה.. כמעט אין לו תארים בחייו, וגם לדבריכם אין לו נסיון באירופה, זה לא מסוג המאמנים שנגיע איתם לגמר היורוליג, זה כנראה ברירת המחדל היחידה שלנו

orenmary

New member
כמה תארים היו לפיני לפני מכבי?!

אין לאפי תארים מהסיבה הפשוטה שהוא לא אימן את מכבי... תקשיבו טוב פיני של 98=אפי של 2008,המאמן מספר 1 בארץ,מנהל משחק משכמו ומעלה וטקטיקן אדיר.קצת סבלנות ומזל ויהיו לו גם תארים אירופים!

שומו

New member
לפיני היו 2 גביעים- ואליפות../images/Emo70.gif

לבירנבוים אין אליפות, יש לו בקושי גביע מסכן לפני איזה 13 שנה. אתה רוצה מאמן עם אליפות
מיקי דורסמן פנוי ממש מתחת לאף שלך.

orenmary

New member
אליפות היא ממש לא מילת המפתח!!

עשיתם ממיקי דורסמן שילוב של פיל גקסון,לארי בראון ומסינה,ועשיתם מחולון אימפריה-עם כל הכבוד חולון קבוצה טובה אבל ממש לא מושלמת,היו פה רק בכמה שנים האחרונות קבוצות יותר טובות ומוכשרות ממנה(ואני ממש לא מתכוון למכבי,למשל ירושלים של אוסטין ומייסון או ירושלים של היולב,יודע מה?לפני הפציעות של בלצר וטפירו אפילו בני השרון של העונה קבוצה הרבה יותר טובה מחולון). אם אליפות הקריטריון שלך אפשר להחתים את מולי קצורין...או להשאיר את צביקה שיש לו לפי דעתי יותר אליפויות מפיני.... לאפי אין אליפויות כי הוא לא אימן את מכבי ו40 השנים האחרונות פעמיים לקחו פה אליפות חוץ ממכבי!!,לפיני הגדול בזמנו היו אליפות אחת וגביע אחד!! שאותם הוא השיג עם קבוצות גדולות(גליל עם ליף,אנדרו קנדי שפר בשיאו ועוד.והפועל ירושלים עם עדי גורדון התותח),אפי לקח אליפות עם הרצליה שעד אז לא הכירו אותה. חוץ מזנ כדי שתבין משהו:פיני גרשון יש רק אחד!!

שומו

New member
פיני יש רק אחד, על זה אין ויכוח.

אבל כולם אומרים שאפי הוא "פיני הבא"- הוא האויב הכי גדול של מכבי בשנים, האחרונות, הוא כל הזמן קורא עליה תיגר... אבל מה זה אויב
מה שווה האוייב אם הוא לא באמת מנצח אותך לפעמים
ולא, 3 ניצחונות בעונה לא נחשב כל עוד בשלבי ההכרעה הוא לא השכיל לנצח את מכבי שוב. מה האויב שווה אם הוא לא לוקח לך תארים
אפי הוא ממש לא פיני הבא. אם יש פיני הבא קוראים לו דורסמן. 2 מאמנים לקחו אליפות ממכבי ב-40 השנים האחרונות. אחד היה המאמן הכי הישגי של מכבי אי-פעם. והשני
...

orenmary

New member
תגיד קראת בכלל את מה שכתבתי לך?../images/Emo46.gif

כי אם כן זה נראה לי כמו ויכוח עקר הדומה לטחינת מים... דבר ראשון אפי לא אויב של מכבי כמו שפיני לא היה,זה שמכבי ושמעון(שאותו אני מאד אוהב ומעריך אבל זו אחת הטעויות הקריטיות שלו) בראשה הופכים את כל מי שקורא עליה תיגר ורוצה לנצח אותה אויב זו הבעיה,וזה מה שסתם יוצר שנאה-אנחנו מתעסקים וספורט ואין פה אוייבים(יריבות ספורטיבית כן) אפי בגלל היותו שאפתן ווינר בנשמה תמיד הכריז שהוא רוצה לנצח את מכבי לא בגלל שהוא שונא אלא בגלל שהוא רוצה ואוהב לנצח!! דבר שני מסטטיסטיקה שפורסמה בשנות ה2000 אפי ניצח הכי הרבה את מכבי,ואם אתה לא "מחשיב" את הנצחונות האלה בגלל שהם היו במשך העונה הסדירה אז זה ההישג הענק של אפי-כי עד לא מזמן כל ניצחון מקרי בנקודה הפרש היה מתקבל פה כמיני אליפות.חוץ מזה שאם שכחת שבשנה שעברה הסופר מאני טיים אפי ניצח את מכבי בחצי גמר גביע ושוב כמו השנה בגלל קבוצה קצרה לא לקח תואר. קוראים לאפי פיני הבא לא בגלל ההצלחות אלא בעיקר בגלל ניהול המשחק והעובדה שהוא מהווה איום תמידי על מכבי,מיקי דורסמן עם כל הכבוד ממש לא מתקרב לזה. אם הקריטריון שלך הוא תארים-דן שמיר הוא המועמד המוביל...לקח שני גביעים למכבי תוך 12 חודשים...אבל אם תסתכל לעומק תבין שעל הראשון אחראי אפי ועל השני אחראי צביקה... בדבר אחד אתה צודק-יש 2 מאמנים שמנעו ממכבי אליפות ב40 השנים האחרונות פיני גרשון ו...צביקה שרף!!!. אם אחרי כל הטיעונים האלו לא תשתכנע צר לי... יודע מה?עוד משהו,אם יש לך זיכרון ממש טוב אז אתה בטח יודע שפיני גרשון לא בא למכבי כאלוף,אלא בא אחרי שפיטרו אותו מראשון ושקריירת האימון שלו הייתה בקרשים ונראתה לקראת סופה...

שומו

New member
סליחה, לא יריב- אויב.

מקצועית בלבד- דורסמן הזיק למכבי בשנים האחרונות יותר מבירנבוים, ולכן הוא יריב גדול יותר- וראוי יותר.

orenmary

New member
סלח לי אבל אתה מדבר\כותב שטויות

בשנים האחרונות?דורסמן מאמן עונה ראשונה... חבל שאתה הולך אחרי העדר,במה דורסמן הזיק למכבי?אליפות?!מכבי הפסידו אותה,זה לא שדוסמן לקח!! אתה באמת חושב שדורסמן ראוי להיות מועמד למכבי?דורסמן מאמן עונה ראשונה,אתה בוחר מאמנים כמו שמעון-מי שמנצח אותך באותה עונה הוא הראוי?בגלל זה קיבלנו את ספאחיה וקאמינגס... נתתי לך את הדוגמא של דן שמיר יותר מזה?2גביעים ב12 חודש!!!זה נזק עצום,למה אתה לא רוצה אותו? רוצה לשמוע עוד משהו?דורסמן ממש לא הזיק למכבי באליפות הזאת הוא רק עורר את הענק משנתו-ינער קצת את ההנהלה מהשבלונות שלהם ואם זה יגרום להם למנות את אפי=דיינו

שומו

New member
וב-93 מכבי לא הפסידו את האליפות../images/Emo35.gif

אתה יודע, בשביל להפסיד צריך שיהיה למי להפסיד- וחולון הם ממש לא חבורת קונוסים, ובטח ובטח שלא המאמן שלהם. דן שמיר
אני בהחלט רואה את שמיר, גודס וקטש כמאמני העתיד של הכדורסל הישראלי ושל מכבי בפרט, אבל לא בעתיד הקרוב. אין לי ספק שבבוא היום שלושתם עוד יעמדו על הקווים ביד אליהו כמאמנים ראשיים.

orenmary

New member
חוץ מפיני אף אחד לא יכול לאמן את מכבי לשיטתך

היידה רודי דאמיקו!!

שומו

New member
איזו שיטה../images/Emo35.gif

אני בעד מאמנים טובים וראויים. פיני, דייוויד, דורסמן- לא בירנבוים.

orenmary

New member
אין לי כח אליך,אפי לא ראוי וטוב?!

דורסמן יותר ממנו?בגלל מה?הוא בסך הכל מאמן עונה ראשונה והפכת אותו למיני משיח,מעניין מה היית חושב עליו אם דיקסון היה מחטיא את הסל... לשיטך הוא לא היה מאמן ראוי

שומו

New member
די כבר עם השיטתך הזה../images/Emo70.gif

אין לי שום שיטה, תפסיק כבר לזלזל בדעה שלי
הרבה לפני האליפות הבעתי את הערכתי הרבה לדורסמן, גם אם לא כתבתי את זה פה. אני מחזיק מדורסמן הרבה, מבירנבוים אני מחזיק בעיקר בכיין ומפסידן- 2 דברים שאין להם מקום במכבי. זו הדעה שלי ואין בה שום פסול. אני מאחל לכלל אוהדי מכבי שיהיה לאפי המון המון הצלחה במכבי.

גבר 13

New member
אפי בכיין ושונא את מכבי בדם.

האבסורד שהוא רוצה להביא כעוזר מאמן את ידידי וחברי רועי חגאי שעבד איתו בבני השרון בשנתיים האחרונות.רועי אוהד שרוף של הפועל ת''א בכדורגל וכדורסל אחד שקונה מנוים והולך לכל משחק של האדומים אחד שצועק שואה למכבי כן.נראה לי קצת מוזר שאחד קצה יהיה במכבי ויקבל פרנסה מאיתנו.

למעלה