ועכשיו חי מוחלש גם לשפעת...

nightriders

New member
תתפלאי

קודם כל אני יוצא מנקודת הנחה שהדף אליו הפנית מעודכן (לא רשום עליו תאריך עדכון). על סמך חוזר שירותי בריאות הציבור מ 2011 יש המלצה למטפלים בילדים עד גיל 5 אך לא לילדים עצמם (זה נכון שניתן "לגזור" מכך מסקנות אך זה לא כתוב). וכמו שראית ילדים לא מוגדרים לא בחוזר ולא בתדריך החיסונים המעודכן כקבוצה בעדיפות (אם יש חוסר התאמה בין לשכת הדובר לועדה המיעצת לחיסונים - זו כבר בעיה אחרת). אך בהנחה שקבוצה זו היא קבוצה בעדיפות - אין שום ראיה שהרף העליון עלה לגיל 17. אז אולי כמו שאמרת מהכתבה זה לא היה ברור - אבל כבר קראת בעצמך את הפרק הרלוונטי בתדריך.

שנית - בהחלט קיימות חוסר התאמות בין קופות חולים או איגודים רפואיים מקצועיים למשרד הבריאות. אולי לגבי חיסונים זה פחות סביר כי זה נחשב לרפואה מונעת ולכן תחת אחריות משרד הבריאות עפ"י התוספת השלישית לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, אבל עקרונית זה בהחלט ייתכן.
דוגמאות : משרד הבריאות מנחה במפורש לא לבצע בדיקת PSA כבדיקת סקר לגברים ועדיין קופות החולים ממשיכות לבצע את הבדיקות הללו ולממן אותן.
כנ"ל לגבי סקירת CMV לנשים בהריון.

פולספגן

New member
חדשת לי לגבי ה-CMV -

אתה בטוח שמשרד הבריאות מנחה במפורש לא לבצע את הבדיקה הזו?
מה ההסבר שלו לכך?

לגבי PSA, הטענה היא שהסרטן בבלוטת הערמונית מתפתח באיטיות רבה ולכן ימותו קודם לכן ממחלה אחרת ולכן אין כל צורך לטפל, עיקב הנזקים הרבים של הטיפול, ותופעות הלוואי הרבות שלו שהם לעיתים קרובות שלא לצורך, כאשר ימותו קודם לכן ממחלה אחרת.

פולספגן

New member
מקריאה מהירה, הסיבות הן כלכליות וצמצום ילודה-

מפחדים שייעשו הפלות מיותרות, אך מי שם אותם להחליט עבור ההורה אם לקחת את הסיכון לחיות עם תינוק עם מום?
האם הם יצטרכו לגדל אותו?

nightriders

New member
אני לא בטוח שזו הסיבה היחידה

יש מספר קריטריונים שבדיקת סקר צריכה לעמוד בהם כדי להחשב לבדיקת סקר טובה (שיקול כלכלי זה רק אחד מהם). אבל אני לא בא להצדיק את העמדה הזו (אני לא מספיק מבין בתחום על מנת להביע דיעה). המטרה הייתה להביא דוגמה לכך שלא תמיד איגודים מקצועיים רפואיים או קופות החולים נוהגות בהתאם להנחיות משרד הבריאות.

cומcו

New member
ככה זה שהציבור
, הוא ימשיך להיות חיית

מעבדה.

ד"ר אמיליה האניס

(אני מקווה שהזכרתי את שם משפחתה נכון מהכתבה)

היא אותה רופאה שהגנה בחירוף נפש על חיסון נגד וירוס הפפילומה בתחקיר שהיה בערוץ 1.

כבר אז היא נראתה לי הזויה ומנותקת מהמציאות לגמרי... הכתבה הזו ממחישה את זה ביתר שאת.

לא התכוונתי לתת חיסון לשפעת בכל מקרה, גם לא לוקחת בעצמי, אבל תודה על הכתבה... אפיץ את זה בין מכריי כן שוקלים לחסן.

למעלה