ועכשיו כבר ערכו פולסא דנורא נגד

nooshP

New member
ועכשיו כבר ערכו פולסא דנורא נגד

שרון. לא שאני מאמינה בזה, אבל המשמעות של זה היא שדמו הותר.

baraba1

New member
הפוך

אני לא מתמצא במשמעותה של "פולסא דנורא" אבל כמדומני שמדובר בקריאה לחיסולו של אדם ע"י כוח עליון. אין חידוש גדול בכך שיש קומץ קיצונים מטורפים שהיו שמחים להרוג את ראש הממשלה, קיצונים יש בכל מקום ולכל נושא בגלל זה קיימת אבטחה. אז מה בעצם החידוש הגדול? 20 איש התפללו למותו של רוה"מ? אני לא חושב שאותם 20 אנשים מהווים סמכות מנהיגותית כלפי הציבור הרחב...במילים אחרות: מי שרצה להרוג את שרון לפני כן (אותו מיעוט המוזכר לעיל) רצה לעשות כן לפני הפולסא דנורא וגם אחריה, ומי שנגד (הציבור הרחב והשפוי) - מה אכפת לו מהבעת הכוונות שקבוצת המיעוט נקטה בה? נראה שדווקא התוצאה ההפוכה הושגה, שכן מי שמאמין בקללת "פולסא דנורא" עשוי לרדת מתוכניות אחרות אותן הוא אולי שקל (כל מיני יגאל עמירים). כך שבצורה אירונית - ייתכן וה"פולסא דנורא" מסייעת להגן על שרון... ואם היא מסייעת להגן על שרון...אולי זו בכלל קונספירציה של השב"כ...טוב, זה כבר מגדלים באוויר, ללא סימוכין...אבל מי יודע...אולי...

העונש על המרדה

יכול להגיע עד 5 שנות מאסר. חבל שלא משתמשים בזה. לפי דעתי כל כל מי שקורא לסירוב פקודה - ניתן להאשים אותו בהמרדה חוק העונשין (בנוגע להמרדה): http://www.pigur.co.il/law/onesh2.htm#siman81

The Bugi

New member
לא חושב שזאת המרדה

זה הרי פולחן דתי שמותר לעסוק בו.

TheOrion

New member
אההה התכוונת לפולסא דמשהו....

חשבתי התכוונת לדברים אחרים. לא משנה. פולסא דנורא מכוונת למוות של בן אדם. אמנם מותר לאחל לדבר שכזה, אבל(!) ברגע שאתה פועל מתוך אמונה שפעולותיך יביאו למותו של אדם, אתה צריך להיות מואשם בנסיון לרצח, נקודה.

baraba1

New member
אממ...

כדי לחייב מישהו בדין הפלילי צריכים להתקיים מחשבה פלילית + מעשה פלילי, כלומר אדם שרק חושב לרצוח, אין אפשרות להאשימו ברצח, כמו כן אם אדם רצח מבלי להתכוון הרי שהוא לא יואשם ברצח (הוא יואשם בהריגה שזו עבירה תוצאתית). קיימת עבירה הנקראת "קשירת קשר לביצוע פשע", כך כאשר אנשים מתכננים יחד את ביצועו של פשע ניתן להאשים אותם בעבירת קשירת הקשר... במקרה דנן, נשאלת השאלה מה קורה לגבי "פולסא דנורא", הרי אין עבירה בזה שמתפללים למותו של מישהו ע"י כוח עליון, נראה אם כן שאין דרך ישרה וסלולה להאשים אנשים אלו בדין פלילי.

The Bugi

New member
בסדר...

אבל אני לא חושב שזה תופס מבחינת החוק. תקן אותי אם אני טועה.

The Bugi

New member
תקרא את בכותרת של "ידיעות" היום

לפרקליטות אין מה לעשות עם זה. זהו טקס דתי פולחני שמותר לעשותו. מותר למשל להגיד "שרון רוצח" אבל אסור להגיד "לרצוח את שרון".

TheOrion

New member
דווקא נאמר לי על ידי עורך דין

שאפשר לגשת לבית משפט עם הטענה הזו. "ביצוע פעולות תוך אמונה שאותן פעולות תובילנה להריגת בן אדם". כיצד הגדרה זו שכתבתי לעיל שונה מנסיון לרצח? כיצד הגדרה זו שונה ממה שעשו בפולסה דמשהו הזה?

AGENT SHESH

New member
לא נכון.

זה קורא למוות על ידי כח עליון, לא מוות ברצח או משהו כזה.

silverhawk

New member
כוח עליון יכול לפעול גם באמצעות בני

אדם. מה אם אדם כל שהוא יראה עצמו בתור שליח אלוקים ב'משימה קדושה' זו?

כח עליון..

כח עליון יכול לפעול גם באמצעות בני אדם.. אז הנה - הכוונה היא לא למקרה בו אדם יראה את עצמו כשליח האל, אלא שכח עליון יתערב.. למרות שאתה מדבר על תסריט שהוא די צפוי.. אך יחד עם זאת חסר היגיון. יעני - כמה שיקשרו את זה ל"פולסא דנורא" - זה לא אותו דבר..

silverhawk

New member
אני לא יודע עד הגיוני או חסר הגיון

אך זה עדיין אפשרי. אלוהים פועל פעמים רבות באמצעות בני אדם (בין אם הם רוצים בכךך או לא), נכון? אז מה אם יקום אדם אשר יראה עצמו כשליח האל בביצוע הבקשה אשר הוכרזה בפולסא דנורא? אפשרי או לא?

אם..

אם אלוקים יחליט בעצמו לפעול ע"י אדם - אז הצדק איתו. אדם שיקום ויחליט שהוא רואה עצמו כשליח עליון - זה אפשרי כפי שאמרתי, ונקווה שאף אחד לא ינהג כך - אך זה נוגד את ה"פולסא דנורא", יעני נוגד את הרעיון של כח עליון - כי הוא החליט.. get what im saying?

silverhawk

New member
הבנתי את הנקודה לאורך כל הדרך, אני

רק מנסה להבהיר למה העניין שגוי וכה הרה סכנה ללא קשר למשמעותו האמיתית, תהא אשר תהא (ובכך אני מתכוון להאם הקבלה בגרוש הזו אמיתית או לא).

אז..

אז אם שנינו אומרים בעצם את אותו דבר - למה שלא נמשיך להתווכח על זה??

baraba1

New member
העונשים הקבועים בחוק

הנם עונשי מקסימום, כלומר במקרה החמור ביותר ניתן לתת לא יותר מאשר את העונש הקבוע בחוק, אך אם אין הוראה אחרת , ניתן לתת פחות....הרבה פחות, אתה יודע שהעונש המירבי על חסימתכבישים הנו 7 שנות מאסר? למרות זאת...אף אחד מעולם לא קיבל עונש שכזה. אני חושב שאין מקום למתן עונשים כבדים בגין המרדה שכן פעולה זו יש בה כדי להפוך את הסרבנים (שעם כל הרעש והצלצולים מהווים מיעוט שבמיעוט) ל"קדושים מעונים"...דבר שיגרור הזדהות רבה יותר ויעמיק את המשבר. שמשהו לא עושה בעיות, אין ממש טעם לטפל בו, וכיום הסרבנות היא תופעה מעצבנת אבל לא משהו שיכול להשפיע על הצלחת המשימה, ככה שאני בעד להיתייחס לתופעה זו בקלות רבה.

למעלה