וקצת אופטימיות

ribber

New member
כשאני ומוקצפת גילינו

שגדלנו באותה עיר ומן הסתם אני בטח מכירה אותה כתוצאה ישירה של קשרי משפחה, לא יהיה מצחיק אם ישנו באותו אוהל? LOL

little wave

New member
סביר להניח שישנו באותו אוהל....

רק לא באותה טירונות.....
אנחנו המחזור שהבנות בו גוייסו בצו 8 שבוע לפני השיחרור להתפקד מחדש בגלל מחלמת המפרץ הקודמת, בעוד הבנים נשראו בזולה בקיבוץ.

אני הייתי ב-צ"א...

עד הגיוס, ואז הלכתי לגולני... מכירה הרבה מאוד מצ'.... לא הייתי בצ' כי הם התחילו של"ת כשאני עוד לא סגרתי עם עצמי אם אני עושה יב' או לא...

בעיקר מעילם ליזרעאל....

היתה תקופה אישית בחיי שהייתי מאוד מקורבת לגרעין הזה... יש אחרים שאני לא זוכרת את שמותיהם...(למשל הגרעין מנהריה בצ', אין לי מושג איך קראו להם ולאן הם הלכו כקיבוץ יעד...) אני הייתי ב"תמוז" לתובל, של"ת בראש הנקרה...

little wave

New member
"קצת אחרת" למשמר דויד...

למרות שבשל"ת אמצעי בקיבוץ גילגל הודיעו לנו שמשמר דויד מתפרק ואין לנו לאן לחזור... בסופו של דבר שינו לנו יעד לקיבוץ גברעם בדרום. הייתה אחלה תקופה!! בעיקר המרד שהכרזנו על המפקדים בהאחזות, לילה לפני מסדר מ"פ, כשמפקד הנח"ל היה אמור להגיע לביקור... כמו שאת מבינה השם שבחרנו לגרעין בהחלט התאים לו.....

הגרעין שלנו היה משהו ביזארי לגמרי

היינו 45 אנשים, (10 בנים, השאר חבורת נחל"איות עגלגלות). באנו מ - 20 מקומות יישוב בישראל (!!!). הגרעין הורכב מקבוצת צופים מת"א (שבט דיזנגוף, 3 בנים) קבוצת מחנות-עולים מכפ"ס (3 בנות ובן) קבוצת מחנות עולים מחיפה (4 בנות) והשאר - שאריות מגרעינים שהתפרקו ובודדים שלא היו שייכים לתנועות נוער מסודרות או למסגרות גרעיניות. אפילו היה אצלנו הבן-גע הדרוזי הראשון... אני הצטרפתי לגרעין יום אחד לפני השל"ת, אחרי טלפון למח' הנוער והנח"ל, ואחרי שהוצעה לי בחירה בין הגרעין (הידוע לשמצה) להר-עמשא ובין הגרעין לתובל. בחרתי באחרון בגלל שהשל"ת היה ברה"ן, ונתן לי אפשרות להגיע לנקודת המפגש בבוקר המחרת ביתר קלות (ת. הרכבת בנהריה...). מיותר לציין שמהגרעין שלי, 5 בנות הגיעו לשל"ת אחרון... השאר הצליחו להמלט בדרך..

little wave

New member
הסיפור שלנו דיי דומה..

התחלנו פחות או יותר בסביבות ה-45-50 אנשים. כולנו היינו מהנוער העובד והלומד, אבל אסופה של קבוצות שונות מתל-אביב, חולון, אשקלון, באר-שבע וירושלים. כאשר אנחנו - הירושלמים - היינו הקבוצה הגדולה והדומיננטית ביותר (עם חלק מהחבר'ה בירושלים הייתי עוד בבי"ס יסודי...). נשמע מפחיד....... ועוד איך... אוקצור, עם הזמן (והרבה ניפוי פנימי במהלך התקופה שלפני הגיוס ובמשך השל"ת הראשון) הצטמצמנו לבסוף לגרעין מלוכד של כ- 17 בני ובנותג'ע. הייתה אחלה תקופה והמון זיכרונות..

למעלה