ושאלה לשבת. הגנים ואורך החיים

זיקוקית

New member
"לא נמצא תיעוד לאף אחד מהם"

ראה נא
לצלם סרט שבו לא צריך ללהק שחקנים, לכתוב תסריט ולשלם לכוכבת זה משתלם מאד. יש גבול עד כמה יכול איש האקדמיה שוכן מגדל השן להיות תמים
שאמשיך

22ק ו ס ם

New member
תמים, אבל העובדות לצידי

יכול להיות שאת לא יודעת למה הכוונה בסרטי סנאף, אבל ההגדרה שלהם היא סרטים שבהם נחטפים אנשים (בעיקר ילדים ונשים) לצורכי התעללות מינית ורצח, ואחר כך מופצים בצורה שיטתית לעשיית רווח. זה לא אומר שאין תיעודים של רצח אבל בהגדרה הנ"ל של סרטים כאלו - אין תיעוד שלהם. ממליץ לך לקרוא את המאמר המצורף ואת האתר ואולי תשתכנעי.

זיקוקית

New member
המילה הכתובה שלך מול ההיגיון שלי

ראה נא בקישור שהבאת את השורות האחרונות: However, we do fear the notion of a "murder as a business" set-up because that takes the slavering maniac right out of the picture and in his place substitutes the Reasonable Man Out To Make a Buck. Victims of such a scheme could be undeserving (innocent) -- this could happen to us! And it is on the back of this fear belief in the myth rides in on. ובעיקר את: Last updated: 27 February 1999 וגם אם אין אותנטיקה של הזוועה הזאת, אנשים יכולים לקבל רעיונות מן הסרטים המבויימים. אני מתנצלת על שהעליתי את הנושא. ברשותך, בוא נפסיק לדבר על זה.

22ק ו ס ם

New member
כמו שכבר כתבתי

אני ממש לא בא לומר שאין זוועות ואלימות בעולם שלנו. אני חושב שיש מספיק דברים נוראים בעולם שלנו שאין צורך להוסיף עליהם נתונים לא מדויקים. לא כל כך הבנתי מה עניין התאריך. המאמרים סוקרים את התקופה שבה היו דיווחים רבים של סרטים כאלו והראו שכולם עורבא פרח. כל עוד אין הוכחות שדברים כאלו לא מתרחשים מן הראוי לא להתייחס אליהם בתור עובדות וזו מסקנה מדעית טריוויאלית.

Charles Darwin

New member
עם כל הכבוד אני חושב שבמקרה הזה

אני לא זה שמושפע מסרטי מדע בדיוני
. נדמה לי שכבר דיברנו על זה פעם, לתעשיית הקולנוע יש את האינטרסים שלה, מי ילך לראות את מלחמות הכוכבים אם אין שם מלחמה?! זה יהיה סתם 'כוכבים', לא נשמע מרתק במיוחד
. ואם אפשר להמציא כותרת אפוקליפטית כמו Attack of the Clones, הרי שהכניסה למועדון שוברי הקופות כבר מובטחת. כמו תמיד, צריך לשקול את ה"טוב" הפוטנציאלי מול ה"רע" הפוטנציאלי, אבל לדעתי הכוח המניע צריך להיות החלק הטוב. צריך כמובן לקחת בחשבון את החלק הרע, אבל יותר ברמה של נורת אזהרה כדי לנהוג משנה זהירות מאשר כגורם שמבטל כלא היה את החלק הטוב. אנחנו חלוקים כאן בכמה רמות, דבר ראשון אני לא במיוחד מרוצה מהמצב הנוכחי של האנושות, אני חושב שיש מקום לשיפור. דבר שני, אולי זה יפתיע אותך, אבל ה"התרחישים הגרועים ביותר" שלך לא ממש מטרידים אותי. כל הדוגמאות שנתת קיימות כבר היום, אתה בסה"כ מזהיר מפני הקצנה שלהן. "חיילים קשוחים במיוחד", צבא של חיילים משובטים?! מישהו דיבר על סרטי מדע בדיוני?... הרי חשיבותו של החייל הבודד הולכת ופוחתת, למעשה כבר היום לחייל עצמו אין כמעט משמעות והסיבה היחידה שיש לו משמעות היא שהמלחמות האחרונות לא היו טוטאליות. אם היתה היום מלחמה "טוטאלית" ברמה העולמית (כלומר מלחמה שבה הולכים עם כל מה שיש, כמו במלחמות העולם, ולא משתמשים באיזמל ופינצטה, כמו במלחמות האחרונות של ישראל וארה"ב), הערך של החיילים עצמם היה כערכה של קליפת שום ממוצעת. אם אנחנו נהיה במלחמה טוטאלית עם מדינות ערב, הדבר האחרון שידאיג אותי זה אם יש להם צבא של משובטים רפי שכל אך חזקים פיזית (זה מזכיר לי את הבדיחה הזו, הוא מדבר במונחים של שנות ה-60 בעולם של שנות ה-90...). זה אולי היה עובד בימי הביניים, לא במלחמת העתיד. "זונות סקסיות וצייתניות"? אפילו אתה ראית שזה לא כ"כ נורא אז היית צריך להוסיף את המילה 'צייתניות'. אני לא אתחיל אפילו לדבר על ה"טוב" שיכול לצאת לנו מהטכנולוגיה הנ"ל, כבר ציינתי שהתחזית שלי להשרדותו של המין האנושי במצבו הנוכחי היא לא אופטימית במיוחד ככה שאני לא בטוח שיש לנו הרבה מה להפסיד. התרחישים הגרועים ביותר שלך נראים לי בסה"כ סבירים, אבל גם אם הם היו באמת מפחידים זה לא היה צריך למנוע מאיתנו להתקדם. אל תשכח, ל"bad guys" אין אתיקה כשלך והם ימשיכו במזימותיהם בכל מקרה, אז כדאי שה-"good guys" לא ישארו מאחור...

זיקוקית

New member
מה שאתה אומר בקיצורנמרץ זה שמלחמה

היא לגיטימית. כך פעלה הברירה הטבעית מאז ומעולם וכך היא צפויה להמשיך עד אינסוף. מה אני יגיד לך? צודק

איני יכול להיות מושפע מסרט שעוד לא

ראיתי. אני מושפע מידיעת מה נעשה בהיסטוריה בטכנולוגיה רפואית. הצבא הנאצי, למשל, השתמש באמפטמינים כדי לגרום ללוחמיו ללחום ימים רבים ללא שינה. איני מציע לך לחשוב שהחייל הבודד יאבד את חשיבותו במלחמות (ובדיקטטורות) העתיד. העתיד עדיין רחוק מלהיות חזון נוצץ והיי- טקי- רוב האנשים בעולם עדיין חיים במדינות עולם שלישי, ואיני רואה סיבה למה מצב זה ישתנה בקרוב.

Charles Darwin

New member
אני "רואה מאיפה אתה בא"

אבל מה ידיר יותר שינה מעיניך, אם תגלה שהחמאס גידל בסתר צבא של לוחמים משובטים שהגיעו כבר לגיל גיוס, או אם יתברר שהוא הצליח לשים את ידו על כמה וכמה פצצות מימן? אמרת עולם שלישי, אז בוא ניקח מלחמה אפשרית בין הודו לפקיסטן. נגיד שאחד הצדדים מייצר צבא של משובטים, זה יהיה חסר משמעות כי בין כה וכה שתי המדינות הנ"ל יכולות להשמיד אחת את השניה (לפחות את מרכזי האוכלוסיה). או שאתה מדבר על רודנים אפריקאים או דרום אמריקאים, ובמקרה כזה תגובתי תהיה: נו באמת, זה מה שמדאיג אותך?! קודם כל הם הורגים אחד את השני טוב מאוד גם ככה (ע"ע דארפור), דבר שני אני עדיין הרבה יותר מודאג מנשק ביולוגי ו/או גרעיני, ודבר שלישי נו אז מה לעשות שהעולם אכזר? אתה רוצה להגיד לי שצריך לעצור מחקר שלדעתי יכול להיות הדבר הכי טוב שקרה לאנושות מאז שירדנו מהעצים והתחלנו ללכת זקוף, רק בגלל שאיזה רודן ממדינת עולם שלישי עשוי לנצל את הטכנולוגיה הזו כדי לנסות לחזק קצת את צבאו (מה שהוא יוכל לעשות בכל מקרה, בין אם העולם ה"נאור" ימשיך עם המחקר ובין אם לאו), למרות שיש דרכים הרבה יותר יעילות לחזק צבא. לגבי הטיעונים ההיסטוריים, אז בגלל שהצבא הנאצי השתמש באמפטמינים עכשיו גם הם אסורים? זה יכול להיות סלוגן לא רע ל"אל סם"... הצבא הנאצי גם גייס לשורותיו ילדות קטנות וזקנים, אולי כדאי להוציא גם אותם מחוץ לחוק... P: לפעמים אני לא מקנא במנהיגי העולם שצריכים לקחת אחריות על החלטותיהם. במקרה הזה, כשאני שוקל את הבעד והנגד, אני באמת לא חושב שיש כאן התלבטות רצינית.

כדאי לא לשכוח

ששימוש יתר בנשק המופלא הזה גרם את התפתחותם של חידקים עמידים לאנטיביוטיקה. (ואני ער לעובדה שפעם היו מגיפות של דבר ואבעבועות שחורות ושאר חולירות.) חפש בגוגל "עמידים לאנטיביוטיקה" או "עמידות לאנטיביוטיקה" ותגלה דברים מעניינים. העתקתי לפה כמה משפטי מפתח, בשבילך. "תוספים אנטיבקטריאליים בחומרי הניקוי הביתיים דווקא מגבירים את סיכון החיידקים. כך העלה מחקרה של ד"ר סימה ירון מהפקולטה להנדסת מזון וביוטכנולוגיה, החוקרת את עמידותם של חיידקים בפני אנטיביוטיקה" "עמידות חיידקי הגונוקוקוס לאנטיביוטיקה ממשפחת ה-FQ זוהתה כבר ב-1992 אך אז היה זה בעיקר במדינות המזרח הרחוק. בהדרגה התפשטה עמידות זו גם למדינות המערב, ובעשור שבין 1991 ל-2001 חלה עליה תלולה של פי-200 בעמידות זו לאנטיביוטיקה שנחשבה עד לאחרונה ליעילה" "בגלל הופעת דלקות חוזרות ושכיחות השימוש באנטיביוטיקה גדלה עמידות החיידקים לטיפול."

Caligola

New member
מעשית עדיין לא, תאורטית אני מאמין

שזה דבר אפשרי, ובכל מקרה חוקרים מאוניברסיטת קונטיקט הצליחו להכפיל את תוחלת החיים של זבובי פירות באמצעות התערבות גנטית. זכור לי גם שהיה פעם ניסוי שהצליח להאריך את תוחלת החיים של תולעים, אם כי אני לא מוצא כרגע את הקישור לאותה הכתבה.. אחת מהסיבות להזדקנות האנושית היא המיטוכונדריה, בכל תא המיטוכנדריה יוצרת רעלנים הנקראים רדיקלים חופשיים, ואלה פוגעים בתא וגורמים לנזק מצטבר, דבר שגורם להזדקנות. אומנם התאים נמצאים בגוף בתחלופה מתמדת, (למעט תאי מוח) ואפילו בגופו של אדם זקן התאים להוציא תאי מוח הם תאים צעירים(מאחר ויש תחלופה) אך הם עדיין תאים משובשבים למרות גילם הצעיר. וזה מאמר העוסק בסיבות הביולוגיות להזדקנות.

זיקוקית

New member
צריך לא לחשוב על פרטים בודדים

אלא על המין כולו. יותר נכון, על המערך הגנטי. הפרטים אינם שורדים, אבל הגנום מועבר מדור לדור ושורד יפה. למערכת הגנים דוקא מועיל שהפרטים אינם שורדים אלא מסתלקים ומפנים מקום לפרטים צעירים. לכן יש טעם לחפש גן האחראי על קיצור החיים

זיקוקית

New member
מי../images/Emo35.gif אני../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אני רק מחפשת את ההסבר הכי פשוט. ברגע שאשתכנע שמצאתי, אחסוך ממך את הצורך לקטלג, ואודיע לך להיכן התגלגלתי. מבטיחה

duckling

New member
תשובה

התהליך ההזדקנות קשור לשחיקת הגנים. כלומר.. במהלך החיים הגנים נשחקים - יש אנזימים שמיוצרים בתפוקה הולכת וקטנה. לרוב אנזימים אלה משפיעים חידוש התאים בגוף, כלומר פחות תאים מתחדשים, ועל כן ישנו תהליך "הזדקנות". ולכן, לא ניתן להעריך חיים ע"י שיני מערך גנטי, כי אם טיפול בשחיקת הגנים.

זיקוקית

New member
יש סימוכין לדבריך, אולם זה לא הכל

שלום ברווזון נתגלה כי במהלך השכפול הרגיל לא כל הכרומוזום משתכפל, וחלק מסוים בקצהו של הכרומוזום (טלומר) הולך לאיבוד. אחרי מספר גדול של שכפולים, נותן האבדן המצטבר של החומר הגנטי את אותותיו. זה כנראה הגורם העיקרי לשחיקה שאתה מדבר עליה. אולם, במהלך השכפול של תאים מסויימים, למשל אלה הקשורים ברביה, אין אבדן חומר גנטי. אם אפשר היה לחקות את התהליך הזה בכל רקמות הגוף, יתכן שהשחיקה היתה נבלמת והגוף היה מאריך ימים.

22ק ו ס ם

New member
תיאורטית כן

אבל הארכת החיים בכל צורה תגרום לבעיות שקשה לשער אותן. בסך הכל הגוף מזדקן, ומתרחשות בו יותר ויותר "טעויות". סביר מאוד להניח שיצוצו מחלות חדשות שאנחנו לא מכירים היום, מגנים רדומים שלא באו לידי ביטוי עד היום. מחלות כמו סרטן לא היו נפוצות עד לפני 100 שנה מכיוון שאנשים לא האריכו חיים מספיק. הבעייה היא לא רק הארכת החיים אלא איכות החיים. כבר היום אנשים מאריכים חיים אבל הרבה מאוד סובלים מכל מיני מחלות כרוניות, שאמנם לא הורגות אותן אבל גורמות להם הרבה סבל.

למעלה