עם כל הכבוד אני חושב שבמקרה הזה
אני לא זה שמושפע מסרטי מדע בדיוני
. נדמה לי שכבר דיברנו על זה פעם, לתעשיית הקולנוע יש את האינטרסים שלה, מי ילך לראות את מלחמות הכוכבים אם אין שם מלחמה?! זה יהיה סתם 'כוכבים', לא נשמע מרתק במיוחד
. ואם אפשר להמציא כותרת אפוקליפטית כמו Attack of the Clones, הרי שהכניסה למועדון שוברי הקופות כבר מובטחת. כמו תמיד, צריך לשקול את ה"טוב" הפוטנציאלי מול ה"רע" הפוטנציאלי, אבל לדעתי הכוח המניע צריך להיות החלק הטוב. צריך כמובן לקחת בחשבון את החלק הרע, אבל יותר ברמה של נורת אזהרה כדי לנהוג משנה זהירות מאשר כגורם שמבטל כלא היה את החלק הטוב. אנחנו חלוקים כאן בכמה רמות, דבר ראשון אני לא במיוחד מרוצה מהמצב הנוכחי של האנושות, אני חושב שיש מקום לשיפור. דבר שני, אולי זה יפתיע אותך, אבל ה"התרחישים הגרועים ביותר" שלך לא ממש מטרידים אותי. כל הדוגמאות שנתת קיימות כבר היום, אתה בסה"כ מזהיר מפני הקצנה שלהן. "חיילים קשוחים במיוחד", צבא של חיילים משובטים?! מישהו דיבר על סרטי מדע בדיוני?... הרי חשיבותו של החייל הבודד הולכת ופוחתת, למעשה כבר היום לחייל עצמו אין כמעט משמעות והסיבה היחידה שיש לו משמעות היא שהמלחמות האחרונות לא היו טוטאליות. אם היתה היום מלחמה "טוטאלית" ברמה העולמית (כלומר מלחמה שבה הולכים עם כל מה שיש, כמו במלחמות העולם, ולא משתמשים באיזמל ופינצטה, כמו במלחמות האחרונות של ישראל וארה"ב), הערך של החיילים עצמם היה כערכה של קליפת שום ממוצעת. אם אנחנו נהיה במלחמה טוטאלית עם מדינות ערב, הדבר האחרון שידאיג אותי זה אם יש להם צבא של משובטים רפי שכל אך חזקים פיזית (זה מזכיר לי את הבדיחה
הזו, הוא מדבר במונחים של שנות ה-60 בעולם של שנות ה-90...). זה אולי היה עובד בימי הביניים, לא במלחמת העתיד. "זונות סקסיות וצייתניות"? אפילו אתה ראית שזה לא כ"כ נורא אז היית צריך להוסיף את המילה 'צייתניות'. אני לא אתחיל אפילו לדבר על ה"טוב" שיכול לצאת לנו מהטכנולוגיה הנ"ל, כבר ציינתי שהתחזית שלי להשרדותו של המין האנושי במצבו הנוכחי היא לא אופטימית במיוחד ככה שאני לא בטוח שיש לנו הרבה מה להפסיד. התרחישים הגרועים ביותר שלך נראים לי בסה"כ סבירים, אבל גם אם הם היו באמת מפחידים זה לא היה צריך למנוע מאיתנו להתקדם. אל תשכח, ל"bad guys" אין אתיקה כשלך והם ימשיכו במזימותיהם בכל מקרה, אז כדאי שה-"good guys" לא ישארו מאחור...