ושאלת היום

אין כ"כ דרך לענות על השאלה הזו ../images/Emo13.gif

זה כ"כ תלוי במצבו הכלכלי האישי של כל אחד... יש כאלו שיש להם עבודה יציבה ורווחית. אלו, למעשה, לא זקוקים לחסכונות על מנת לממש את המעבר (למעט נגישות לסכום שישלם עבור החודש הראשון). מנגד, אם אדם איננו עובד, והוא לחלוטין מחוסר הכנסה, הדרך היחידה שלו לממש צעד כזה היא בהסתמך על חסכונות. אני תמיד מעדיפה שיהיו לי חסכונות, במיוחד לתקופות מעבר שבהן משתנה הסטטוס (למשל בין לימודים לעבודה). את יכולה (ישנו מאמר שנועד לסייע בכך) להעריך כמה יעלה חודש של מגורים (כולל כל ההוצאות הנלוות), ולהחליט שאת רוצה רשת בטחון של כך וכך חודשים. אמא שלי סיפרה לי שהיא, כשהיא יצאה מהבית (ועברה לעיר אחרת), היתה בעלת רשת בטחון של חודש אחד, כי זה הזמן שהיא העריכה שיקח לה למצוא עבודה. בפועל היא מצאה אז עבודה כעבור שישה ימים.

newKiticat

New member
אני הייתי מייעצת לעשות 2 דברים

להתחיל לעבוד קודם כל, ואז לנסות לחסוך 2000 ויותר. אחרי שיש לך את ההון ההתחלתי הקטן הזה- אז לחפש דירה. לא לסמוך על מציאת עבודה אחרי שעברת לדירה.

newKiticat

New member
הסכום הזה

לא מיועד לשכירה!!! מבחינתי הוא מיועד להיות רשת ביטחון! במקרה שמשהו מתקלל, קנייה דחופה, או מפוטרים בפתאומיות! מבחינתי מומלץ לחסוך יותר. אבל זה גם סביר למדי..

עבודה כבר מצאתי

אז אחד ירד מהפרק. לחסוך - כן, השאלה באמת כמה. 2000 מספיק לכלכלה של החודש הראשון בלבד. האם לא כדי לתת רשת ביטחון של כמה חודשים?

newKiticat

New member
אם את כמוני

ואת שייכת לזן הפרנוי- אז כן. אבל אני אישית מכירה ידיד ששוכר דירות מגיל צעיר יחסית, והוא לא חוסך יותר מזה....

מה זאת אומרת "חוסך"?

הוא חוסך, נתקל בבעיה, משתמש בכסף ושוב חוסך?

newKiticat

New member
משהו כזה....

לך תדע אם פתאום תפוטר. מה אז? אולי ייקח לך שבוע-שבועיים שבנתיים אתה צריך להסתדר עם הוצאות? אני האמת פראנוית. ובלי רשת ביטחון עבה למדי לא ארצה לקחת את הסיכון.

newKiticat

New member
מתגייסת.

מי שמכיר אותי יודע שזה ממש גדול... אני פשוט פטורה משירות, והחלטתי להתנדב. ובנתיים עברה שנה מאז שסיימתי יב'......

../images/Emo24.gif

אני ממש גאה באנשים כמוך! ומה את הולכת לעשות בצבא, אם יורשה לי לשאול?

newKiticat

New member
אני ספקנית-

ועד שאני לא אשרת שם - אני לא אאמין. אבל באופן עקרוני- דו"צ.

את ../images/Emo26.gif

באיזה קורס עשית הנחיה באו"פ? ראיתי את ההודעה שלך בפורום האו"פ.
וכן, זה באמת אינדבדואלי, רציתי רק לשמוע מנסיון של אחרים.

מה שאסון לאחד

לא בהכרח אסון לאחר... תיעזרי עד כמה שאת יכולה במנחים, כי הם שם בשביל לעזור. אל תתביישי, תשאלי אותם שאלות. וכן,נכון, זו עבודה קשה. אבל זה בסיס טוב להמון דברים אחרים.

למעלה