ושאלת היום

אני לא מצליחה להתחבר לזה

כנראה שאני צריכה דברים יותר "גשמיים" להתעסק איתם. אין לי ברירה, מרוב ההלם של התחלת הקורס השתהתי יותר מדי זמן, אז משבוע הבא אני לוקחת מורה פרטי שיכין אותי למבחן.

מסכימה עם קודמיי ../images/Emo13.gif

אני יכולה לומר לך שאני (שבסוף אגב עוברת לגור עם חבר שלי באוגוסט הבא) אישית, מתכננת לעבוד ולחסוך כמה שיותר עד שנעבור לגור יחד עוד קרוב לשנה. טכנית, יכולנו לעבור לגור יחד תוך כמה חודשים (הוא עובד ומרוויח יפה מאוד, מספיק בשביל לממן יחידת דיור+מזון+נסיעות לשנינו יחד אבל לא מעבר, שלא יחשבו שהוא מרוויח איזה 8000 ש"ח בחודש כי הוא לא
) ואני מתחילה לעבוד ביום ראשון במשרה מלאה וכנראה גם שעות נוספות ככה שאני יודעת שארוויח בממוצע את ה-3000-4000 ש"ח לחודש ככה שיכולנו לעבור לגור יחד ולחיות בסדר גמור לחסוך א-ב-ל אנחנו גם יודעים שתמיכה כלכלית מההורים לא תהיה לנו (כי להם יש מספיק הוצאות משל עצמם), ולא תהיה לנו את האפשרות להביא להם כביסה כל כמה ימים כי זה משהו לא ממש נהוג במשפחות שלנו ועלול להיות מקור ללעג ("אם אתם חושבים שאתם מספיק עצמאים ובוגרים לעבור לגור ביחד אז אתם גם יכולים להסדר עם כביסה לבד", משהו כזה) ואני מתחילה ללמוד באו"פ עוד 3 שבועות... ככה שלקחנו לנו תקופה של שנה, בה נוכל לחסוך מספיק גם להוצאות ההכרחיות (כמו כלי מטבח, מיטה, ארון אם יהיה צריך, מכונת כביסה, מחשב כי זה משהו שהכרחי ללימודים שלי וחיסכון ללימודים עצמם וכו') וגם ישאר לנו כסף ל"ביטחון" של אם יקרה משהו או אם נצטרך וגם ישאר לנו סכום קטן למס' מותרות אז כפי שהבנת, זה לגמרי תלוי בך את יכולה לחסוך 3000 ש"ח ולעבור עוד חודש ואת יכולה לרצות להיות "מכוסה מכל הבחינות" אפשר לומר כמונו ולעבוד ולחסוך שנה...

אחותי! ../images/Emo140.gif

גם אני לומדת באו"פ (החמורים היחידים שגם לומדים וגם עושים קריירה בדרך). עכשיו אני עובדת במשרה מלאה בשכר מינימום. אז יכול להיות שרשת הביטחון שאת יוצרת לעצמך היא רחבה מדי, לפחות בעיניי, אבל את צודקת. אם כבר עצמאיים אז עד הסוף. גם ההורים שלי לא ששים לתרום את עצמם למעבר, מהסיבות שלהם (אלוהים יודע מה הן). את יודעת, איכשהו אני גם מעדיפה לעבור עם בן זוג מאשר לבד או עם שותפים. זה נראה הרבה יותר קל. אז חשבתי על זה, נראה לי שאני אתחיל לחסוך ואראה לאן זה מתגלגל. חוץ מזה, עד היום חסכתי מעצמי כ"כ הרבה כי לא היה לי כסף... אולי הגיע הזמן להשלים את החסכים האלו, לפנק את עצמי ואז לחשוב על דירה ומכונת כביסה.

../images/Emo6.gif

באמת חמורים
ואין ספק שלעבור לגור עם חבר שלי עושה לי את החיים הרבה יותר קלים מאשר לעבור לגור עם שותפים... ובעניין החיסכון אני לא חוסכת את כ-ל מה שאני מרוויחה בחודש, נראה לך ?? במשך כמה שנים שאני משתמשת כל עונה באותם 2-4 מכנסיים וכמה חולצות כי אף פעם לא חיינו בעודף כסף ולי לא היה נעים לבקש אז ברור שעכשיו אני מפצה את עצמי ובגדול, לאו דווקא בתחום הבגדים כי לזה כבר התרגלתי וזה לא מפריע לי, אבל גם לקנות לעצמי מחשב זה בשבילי פינוק רציני
אז אני אעשה החודש אחרי שראיתי כמה אני אעבוד משהו כמו 3500-4000 ואני מתכננת לחסוך את המינימום 2500 ועדיין ישאר לי 1000-1500 ש"ח לשרוף על שטויות אבא שלי חושב שזה יהיה מעשה דבילי אם אני לא אחסוך את הכל ובתכלס לשרוף סתם 1500 ש"ח על השד יודע מה אולי באמת לא המעשה הכי "נכון" אבל אחרים שנים שחייתי בסופר סופר צימצום, מגיע לי

קישקוש

New member
הכי כדאי:

למצוא קודם כל עבודה קבועה עם משכורת טובה ורק אז לעבור לגור לבד..

שלום שלום

את מקשרת בין לעובר לגור לבד לכסף... יש הרבה סיבות לעבור לגור לבד - ולא כולם כסף. בעצם הרב לא... אבל אם מדברים על כסף - אז ההצעה היא: "לא לעבור לגור לבד". פשוט לדחות את זה כמה שיכולים. זה צעד שאין ממנו חזרה (תשאלי מי שחזר איך החיים שלו מרגישים..) היום אתה חי על חשבון ההורים. חוסך.. מחר אתה מוציא כסף (2500 שקל מינימום) על דברים שאתה לא ידעת עד היום: חשמל, אוכל, מים, ארנונה, שכר דירה... אם הרעיון הוא להפסיק לחסוך ולהתחיל להצטמצם בחיים - אז יאללה. אבל בשביל לעבור לגור לבד צריך הכנסות מינימליות(!!) של 3000 לחודש. אם את מאלו שמרויחים פי כמה מזה - בכבוד. אם את בכלל בונה על הבעל לעתיד שיביא את הכסף - אז גם טוב. (רק תתקשרי אליו עכשיו להודיע שעוד כמה שנים הוא יצטרך לממן אותך - אז שיתחיל לחסוך
. אבל - אם הצלחת לחסוך כסף בכמות שיכולה לממן את ההוצאות מהריבית (משהו כמו 400 אלף שקל) אז היציאה מהבית תעבור בשקט. זה כלכלית. עובדתית - אני מיד אחרי צבא יצאתי
אבל לא כלכלית - הייתי חייב. (הורים חרדים) אז זה אחד מול השני.. ואם את שוקלת עדיין - התשובה היא "לא לצאת!!" וכמו שאמרתי - אין דרך חזרה.... בהצלחה בהכל (גם בחדוו"א
)

היי! ../images/Emo24.gif

שמחה לראות אותך כאן! אני בנתיים לא יוצאת, אבל אני מניחה שכשיהיה לי חבר אני אבחר לגור איתו לבד. וד"א, כבר גרתי לבד.

למעלה