../images/Emo45.gif דעתי בנושא...
שלום. אני מצטער שאני נכנס לעניין של נשים, אבל לפי התגובות, הייתי חייב לומר דבר חיובי בנושא. תראי, אני לא אשקר לך, אני רווק... אבל בכל זאת, יש לי מה לומר בנושא. (אני מתנצל שהדברים קצת ארוכים, אבל אני מבקש שתקראי הכל, על מנת שתביני את כל העניין בשלמותו): נראה לי שהעניין של טהרה הוא מאוד חושב, גם אם את לא שומרת על הדת.
המקווה: אז אולי המקווה קצת מגעיל, אבל מתרחצים אחרי, אז מה זה משנה? הרי נשים לא נמנעות מללכת לים, כי יש שם דגים וכל מיני, נכון? ובריכה אותו דבר! בבריכה אנשים משתינים אפילו, ואילו במקווה זה לא כך. אז נכון שטבלו לפנייך, אבל תדעי לך שדי מקפידים על תקינות המים (שמים חומרים על מנת למנוע זיהום המים וכו´) וכן מחליפים את המים לעיתים קרובות (אני לא בטוח בזה, אבל לרוב אני חושב שזה פעם ביום). מה גם, שלרוב מתרחצים גם לפני הטבילה (לפחות אני יודע שזה כך אצל מקווה לגברים...) על מנת שלא ללכלך את המקווה... אז יש נשים שלא מקפידות להתרחץ לפני (או שחלקן מתרחצות לפני בבית), אבל נשים שמקיימות "ואהבת לריעך כמובך", מתרחצות גם לפני, לטובת הבאות אחריהן. OK, אז הגענו למסכנה שהמקווה לא כל כך מגעיל, אבל מה זה נותן לך? קודם כל, כידוע, זה דבר מאוד עקרוני בדת! אני לא יכול לתאר לך מהי מעלת הטהרה ככלל, והטבילה במקווה בפרט... אבל זה עניין מאוד גדול... אם את לא מתחברת לדת, אז אולי זה לא מדבר אלייך. אבל ראיתי פעם מאמר (חבל שלא שמרתי אותו), שהיה כתוב בו על מחקר שעשה פרופ´ אחד (לא יהודי) בשנות ה 50 אני חושב, וגילה שנשים יהודיות שטבלו, היו יותר חסינות מפני סרטן הרחם (שלא נדע...) מאשר נשים (לא יהודיות) שלא טבלו. כלומר שאולי יש פה איזה עניין רפואי, שלא הרבה יודעים עליו... אולי אם תחפי באינטרנט, תמצאי את אותו מאמר... בכל אופן, אם הדת לא מדברת אלייך, אז תראי את הטבילה במקווה, כ"טיהור רוחני", בלי קשר ליהדות דווקא. יש נשים רבות שמקפידות על טבילה במקווה, משום שזה נותן להן הרגשה רוחנית טובה. אם את קצת יותר מחוברת לדת, אז בוודאי שזה דבר חשוב, וגם מועיל.
פרישה/הרחקה בזמן הווסת: גם לעניין זה יש מעלות, הן מבחינה דתית, והן מבחינה לא-דתית, לטובת הזוגיות. מבחינה דתית, כידוע אישה שהיא בזמן הווסת (או לאחר מכן, כל עוד לא עשתה בדיקות ועוד לא טבלה במקווה) נחשבת "לא-טהורה", ואסורה על בעלה. לא אאריך פה למה לפי היהדות האישה נחשבת לטמאה בזמן זה (אם תרצי לדבר על זה יותר לעומק, אשמח לעשות זאת במסרים פרטיים, ע"פ יכולתי והבנתי...) אבל זה קשור כמובן לדם הווסת. אבל היהדות לא קבעה שהאישה אסורה על בעלה בזמן הווסת, "סתם" בגלל הדם, או בגלל עניינים רוחניים עמוקים (שאני חייב להודות, שחלקם גם אינני מבין, אבל זאת בגלל שאני לא ברמה כזאת שאוכל להבין...) אלא יש פה עניין יותר מציאותי, וזה הזוגיות: המטרה של הפרישה של האיש והאישה בתקופה הזאת, היא על מנת לשמור על "אש" הזוגיות. הציפיה הזאת שנוצרת בשבועיים האלה של פרישה, גורמת ללהבות של ה"אש" לגדול ולגדול, עד הזמן שמותר לזוג לעשות את המעשה... אנסה להסביר את העניין הזה, ע"י השוואה, של זוג שאינו שומר על פרישות במשך השבועיים, ועל זוג שכן שומר: זוג א´, שאיננו שומר על פרישות, מקיימים סקס מתי שבא להם. בהתחלה זה טוב ומהנה, והם מאוד אוהבים וכו´... אבל לאחר זמן, הסקס נהיה משעמם, עניין של שיגרה, ועניין פחות מרגש. כמו כל דבר שעושים אותו לעיתים קרובות, זה נהיה עניין של שיגרה, ואפילו עניין מאוס. לדוגמה: סטייק... כן, סטייק! נגיד שבעלך מאוד אוהב סטייק, אבל אם תתני לו סטייק כל יום, או לעיתים תכופות מאוד, בסופו של דבר הוא כבר לא ירצה לאכול סטייק, ואפילו הוא יגיע למצב שנמאס לו מסטייק, וכבר לא ירצה לחשוב אפילו על סטייק... במצב כזה, הוא יתחיל לחפש "מאכל" אחר (חלילה... מקווה שהבנת מה זה המאכל "האחר" הזה...), וזה לא טוב! אבל אם תתני לו סטייק רק לעיתים רחוקות יחסית, אף פעם לא ימאס לו! נגיד שאת קובעת שאת מכינה לו סטייק פעם בשבועיים. בשבועיים האלה שהוא ממתין, הוא יחשוב על הסטייק, (ויזיל ריר
) ויצפה לזה כל כך, שברגע שהוא יקבל סטייק, ההנאה שלו תהיה
עצומה
זוג ב´, שהם כן שומרים, נהנים כל פעם מחדש, כאילו הם היו בתולים עד עכשיו, וזו הפעם הראשונה שלהם! ממש כמו "משל הסטייק"! (דרך אגב אני מתנצל מראש אם לפעמים אני משתמש במילים קצת גסות או לא צנועות, או מדבר בצורה בוטה, אך זה בגלל שאני רוצה שהמסר יהיה ברור, וכלן אני מתשמש במילים ידועות) בזמן הזה שבעלך ממתין, הוא נהיה ממש "חרמן" עלייך, כפי שהיה לפני שהתחתנתם (או לפני הפעם הראשונה שהוא שכב איתך, אם קיימתם יחסים לפני החתונה). הוא חושב רק עלייך, ומצפה לאותו רגע בו יוכל לשכב איתך! ואז, כשאותו רגע בא, הוא כמו "הר געש" (תרתי משמע, הן מבחינה פיזית, והן מבחינת הרגש)
אני מבין שאולי קשה לכם להתאפק... אבל לתווך הארוך, זה לטובתכם! בעצם, גם לתווך הקצר זה לטובתכם! את יודעת מה, תנסי את זה פעם או פעמיים עם בעליך: תשמרו על הזמן שצריך לשמור, ואז תלכי למקווה וכו´, ותקיימו יחסים מתי שמותר. (שוב, אני מצטער שאני נאצץ להיכנס לתיאורים קצת גסים, אבל זה למען העברת המסר בצורה ברורה... הרי בסף הכל, כולנו פה מבוגרים, פחות או יותר
): אחרי שתעשו כך פעם או פעמים, תשאלי את בעלך, איך היה הסקס... אני כמעט בטוח שהוא יגיד שהסקס היה מ-ד-ה-י-ם
למרות שאתם בטח נהנים גם ככה מהסקס, אבל זה בדוק, שהסקס הרבה יותר טוב כשמתאפקים כמה זמן... ! העניין הזה מבטיח, שתמיד בעלך יהיה "חם עלייך", ושהסקס יהיה מיוחד, כל פעם מחדש (ולא יהפך לעניין שיגרתי או לדבר מאוס/משמעם), ושחלילה לא ימאס לבעלך ממך, ויתחיל לחפש "אוכל" במקום אחר... אולי בפעם או פעמיים הראשונות, יהיה לבעלך מאוד קשה, היות והוא היה רגיל לקבל סקס מתי שבא לו. אבל חשוב מאוד שהוא יתאפק (כולל גם אוננות... כי הרי המטרה היא שהוא ירצה אותך, ולא את עצמו! מה גם שביהדות אוננות אצל גבר של חטא די חמור, אבל לא אכנס לזה עכשיו). אחרי פעם או פעמיים שהוא התאפק, יהיה לו יותר קל בפעמים הבאות להתאפק, היות והגוף שלו יתרגל לכך. עד עכשיו דיברתי על טובת בעלך בעניין, אבל כמובן שגם נשים נהנות מסקס טוב, אז זה גם לטובתך. גם לך לא יזיק להתאפק, על מנת שהדבר יהיה "מיוחד" ומרגש, כל פעם מחדש.
סיכום: תראי, הדברים אולי נראים פרימיטיביים בהתחלה, אבל יש בהם הרבה חכמה והיגיון, לאחר שמתבוננים בהם (מעבר לעניינים הדתיים והרוחניים, שהם לא פשחות חשובים ומהותיים). אני לא יודע אם את יודעת את כל הכללים שיש לשמור עליהם בנושא הזה (כלומר "הלכות"), אבל אני ממליץ שלפחות תשמרי על הדברים הבסיסיים, כפי שבטח הסבירו לך ברבנות, לפני החתונה. בכל אופן, שמירה על טהרה (טבילה במקווה ופרישה מהבעל בימי הווסת וכו´) הופכת אותנו לבני אדם, לאומת "בהמות". הרי בהמות מזדווגות מתי שבא להם, בלי שום חשבון... אבל כששומרים על העניינים שללו, זה מזכיר לנו שאנו בני אדם ולא בהמות, ושיש דברים בעולם מעבר להנאות פיסיות. החושב הוא שתזכרי, כי זה עוזר לזוגיות, וגורם לך ולבעלך להיות "רעבים" אחד לשני... ואז כש"אוכלים", הטעם הוא הרבה יותר מתוק ומיוחד! זהו... אם יש שאלות, אשמח לענות, הן בפורום, והן במסר אישי... בתקווה שאת ובעלך תצליחו לשמור על ה
לנצח... Whistler