ושאלת הערב שלי היא: כמה ממכם שומרות

jess ועוד

New member
אין פה עצבים

אני בסך הכל מביעה את דעתי ששונה קצת מה"אמן" שנשמע פה ...

whistler

New member
לא אמרתי שאת חייבת!

לא אמרתי שאת חייבת, או שמישהו "חייב"... כמו שעניתי ל "SHELYCAT", אני נגד כפייה דתית! אבל מה, הבחורה שאלה, וראיתי לנכון להציג בפניה דווקא את הצד החיובי של עניין המקווה... מה רע בזה שהיא תראה את הדברים משני הצדדים? הרי אנחנו לא אנשים פרימיטיביים, שפוסלים משהו רק כי ככה כולם עושים (או לא עושים במקרה שלנו)! יש בפני אותה בחורה ששאל,ה וכן בפני הנשים האחרות פה בפורום את שני צידי המטבע: דעה בעד (שלי) ודעה נגד (של התגובות האחרות)... זה בידיה של אותה בחורה לבחור, מה היא רוצה לעשות! אף אחד לא ייכפה עליה! לדעתי, אתם כופים עליה כפייה חילונית! אם בחורה רוצה להטהר כפי שמוגדר ביהדות (ואנו רואים שהיא רוצה...), אז למה לא? מה זה מפריע לכן? הרי אנחנו במדינה חופשית, כפי שאמרת, ומותר לכל אדם לעשות כרצונו... אז תנו לאותה בחורה להחליט לעצמה! עכשיו היא יכולה לעשות זאת, מפני שעכשיו יש לה את התמונה השלימה, של "בעד" ו"נגד"... היא תעשה את השיקולים שלה, והיא תחליט כיצד לנהוג... מקווה שהדבר מובן!

אופה3

New member
אני בכלל לא רוצה ללכת למקווה מי קבע

וחוץ מזה מה אתה מחפש פה בפורום שלנו, בסך הכל שאלתי שאלה כללית, כמו שאנחנו שואלים כל הזמן , ומה אני מקבלת מגילת אסתר, ומגילת רות, והטפה, על הגייינה וכל זה. לא מובן לי כניסתך לפורום, ותשובתך לשאלתי. אני אכן דוגלת בכך שאני חיה במדינה חופשית, ואני אעשה מה שאני רוצה, ותאמין לי שאף אחת פה בפורום לא כופה עליי שום חילוניות או דתיות. כל טוב האופה

נופר30

New member
אני הלכתי לפני החתונה

מה שדי שינה את דעתי לטובת המקווה אפילו השתעשעתי בזה פעם ( הרי אני מדליקה נרות שבת גם אם אני חוטאת בדברים אחרים ) אבל כרגע לא נראה לי לא מתאים לאורח חיי

fila

New member
אני חושבת

שכל אחד צריך לחיות לפי ראות עיניו ואיך שנוח לו, לא מקובל עליי שאנשים מנסים להשפיע על אחרים כדי ללכת בדרכם, לצערי עם כל הכפיה הדתית שיש במדינה שלנו אנשים לא יכולים לבחור איך לחיות ומוצאים את עצמם נכנעים לחוקי דת שכאלה... אגב הלכתי למקווה לפני החתונה ונורא חששתי מזה הייתי אפילו מוותרת על זה בשמחה... אמנם זה לא היה טראומטי כמו שחשבתי שזה יהיה אבל אם היו נותנים לי הזדמנות לבחור אני לא חושבת שהייתי הולכת.

שמופית

New member
מסכימה עם FILA ../images/Emo45.gif

גם אני טבלתי במקווה רק בשביל החתונה וגם אני חששתי מזה ובסוף התברר לי שהשד לא נורא כל כך, אבל ממש לא מתאים לי השבועיים כיף כף שבועיים פסק זמן וזה יופי למי שמאמין אבל לנו זה לא מתאים. אז כמו שאני רואה את זה - "איש הישר בעיניו יעשה" וכמו שאני מקבלת את זה שיש אנשים מאמינים ושומרי מסורת, הייתי מאוד שמחה לדעת שיש אנשים מאמינים שמקבלים אותי ואת אמונותי (זה עדיין לא קורה בארץ הזו...)

rinutza

New member
אני הייתי רק לפני החתונה ולהפתעתי

היה ממש נחמד. אבל אני רואה את זה כחוויה חד פעמית כרגע ולא מתכוונת לטבול שוב. למרות שכשהייתי שם, היתה שם בחורה חילונית לחלוטין שסיפרה שהיא ובעלה ניסו להיכנס להריון במשך 13 שנה ולא הצליחו. איזהשהוא שכן שלה אמר לה שאולי כדאי שתלך לטבול במקווה, אומרים שזה יכול לעזור. מארח ושוןם דבר אחר כבר לא עזר היא אכן הלכה למקווה ושבועיים אחרי זה היא נכנסה להריון. היא היתה כל כך בהלם שמאז היא לא מעיזה להפסיד - הולכת באופן קבוע.

אתי@

New member
לפי דעתי המקווה עזר לה רק

"לכוון" לימים שבהם אפשר להיכנס להיריון. למרות שבמשך 13 לא "לקלוע" ליום הנכון זה קצת מוזר ולא הגיוני מבחינה סטטיסטית. אני אישית לא מאמינה בסגולות מיסטיות מהסוג הזה, שמיוחסות למקווה. אבל בכל אופן גם אני שמעתי סיפורים כאלה... מוזר, אה?

rinutza

New member
כן, גם אני לא כל כך מאמינה בזה

אבל יכול להיות שיש בזה משהו, אני מקווה שאנחנו לא נצטרך להתנסות בזה חס וחלילה, אבל אם זה עוזר לבחורה - אז אחלה להם. היא מקווה שזה יביא עוד כמה ילדים.

Aאלינור

New member
אני היחידה כאן שלא הלכה למקווה?

גם לא לפני החתונה. ביררתי לפני שבחרתי את הרב ווידאתי שהוא לא ידרוש את זה ממני.

danaziv

New member
אני...

הלכתי לפני החתונה וראיתי בזה חוויה נחמדה, חלק מכל הטקסיות של החתונה. מאז לא הלכתי וגם נראה לי שלא אלך, פשוט לא מתחברת לזה.

למעלה