ושאלת שכר......... (קצת ארוך)

שמופית

New member
ושאלת שכר......... (קצת ארוך)

בתקופת שגשוגו של ההיי-טק, התוודעתי לראשונה לדבר הנקרא: "שכר גלובאלי". כלומר - לא משנה כמה תעבדי, המשכורת שתקבלי בסוף החודש תהיה דומה. הקטע היה שהמשכורת ההתחלתית היתה גבוהה והיו גם די הרבה הטבות של דלק, אחזקת רכב, תלושי אוכל, ביטוח מנהלים וכאלה. עכשיו, בעבודה שהתחלתי, הבוס זרק לי משהו על "שכר גלובאלי" ואני אפילו לא השקעתי מחשבה - שמעתי מושג מוכר ואמרתי "בסדר". עכשיו, ככל שאני חושבת על זה, זה נורא מקומם אותי כי בסה"כ המשכורת לא אותו דבר, ואין לי שום הטבות מההטבות שמניתי למעלה
איך זה הולך אצלכן ? מרוויחות משכורת גלובאלית או שמקבלות גם שעות נוספות ? ואם מרוויחות גלובאלית - האם אתן בהיי-טק או בענף אחר ?

איילתי

New member
משכורת

אני מרוויחה לפי שעה ושעות נוספות.וזה באמת מזכיר לי לבקש העלאת שכר בעלולי מרוויח משכורת גלובאלית, אבל לפי היורו. הוא ממש התחיל לעבוד בעבודה חדשה (תחום מחשבים) אז כרגע המשכורת לא משהו, אבל יש הטבות ביטוח מנהלים וכאלה. ועכשיו הוא בכלל 4 חודשים במדריד...

אביבית1

New member
אצלי בעבודה

יש משכורת בסיס קבועה, יש תוספת של X ש"ח קבועה, יש ביטוח מנהלים וקרן השתלמות, משלמים נסיעות, עד לא מזמן היה משכורת 13 והורידו את זה אבל במחלקה שלי במקום יש פרמיות, ויש שעות נוספות. יום עבודה נחשב מ-08:00 עד 16:00 והכי חשוב אני לא עובדת יום שישי.

אתי@

New member
אני מקבלת משכורת גלובאלית

ובלי תנאים מיוחדים (חוץ מביטוח מנהלים). אני לא עובדת בהיי טק, אבל בתפקיד בתחום ההי טק. בסה"כ התנאים שלי בסדר גמור, ואני לא מרגישה שאני יכולה להתלונן בימים טרופים אלה

אתי@

New member
שכחתי ../images/Emo4.gif

אם חסרות לי שעות - מורידים מהמשכורת. אם יש עודף - לא מקבלים כלום
זה נשמע לא הוגן, אבל מבחינתי זה היה מצוין בתקופה שלמדתי. ככה יכולתי לעבוד משרה חלקית ולקבל בדיוק מה שמגיע לי בלי להגדיר שאני עובדת X% משרה ולהתחיל לחשב שעות כל הזמן

nonaa

New member
משכורת גלובאלית

ואני עובדת בהי-טק. בזמנו כשעברנו לגלובאלית זה היה יותר מהמשכורת הבסיסית כולל השעות הנוספות. מאז, זה בטח די נשחק אבל, כאמור, בימים אלה קשה להתלונן. בפועל אני עושה "הרבה שעות נוספות" (07:30 עד 19:30 רוב הימים, שכאשר עבדנו לפי שעות מעבר ל17:00 נחשב שעות נוספות)

גם אצלי זה ככה

משכורת גלובאל ... בלי הטבות בלי נעלים אבל מה.. עכשיו למשל אני חוזרת לפחות שעות והמשכורת בעינה עומדת ...

Ronnie*

New member
לפי שעה

עובדת בחברת היי-טק אבל לא במקצוע היי-טקי. לשעות נוספות אני לא מצליחה להגיע כשאני גם לומדת (אבל בעבר הייתי מקבלת). יש לי ביטוח מנהלים. בהתחשב ב"מצב" ובמקצוע שלי, אני די בסדר...

גלי ב

New member
אני מקבלת גלובלית..

כולל ביטוח מנהלים + נסיעות. אין לי מה להתלונן....אני מרוצה מכל מה שיש

תוכי

New member
אני...

מקבלת שכר לפי שעות (אם חסר מורידים ואם יש יותר מקבלים שעות נוספות) ביטוח מנהלים + ארוחות (חצי על חשבוננו וחצי על חשבון העבודה)

rona25

New member
משכורת גלובלית עלובה למדי ../images/Emo4.gif

אני כבר שנתיים תקועה באותה משכורת ואין העלאה כי "החברה בקשיים" (נו באמת, ואני לא בקשיים? והדולר לא עולה?) אבל יש לי ביטוח מנהלים והפרשות לפנסיה כי מאוד חשוב לי להיותת מכוסה אם חס וחלילה יקרה לי משהו

בדיון על השכר

לפני שהתחלתי לעבוד (אני בביו-טק) הציעו לי משכורת בסיס ואם אני עושה- אז אני מקבלת שעות נוספות ע"פ החוק. אחרי דיון ארוך סגרנו על משכורת גלובלית, אבל שהיתה גבוהה בכמה אחוזים ממה שהיה השכר בסיס. לגבי הטבטת יש לי כמעט את כל מה שניתן לקבל: קרן השתלמות, ביטוח מנהלים (ולא קרן פנסיה), נסיעות ואוכל. תגידי- חתמת כבר על החוזה.

Hadar p

New member
אני לא עובדת בהייטק....אבל

אני מקבלת משכורת גלובלית יחסית מכובדת לענף בו אני נמצאת.... ומבחינת הטבות....ביטוח מנהלים!

משכורת גלובלית סבירה-

כל יום חופש יורד לי יש מהמשכורת. ביטוח מנהלים - אחרי שנה רטרואקטיבית.

רק לצורך הבהרה

ביטוח מנהלים הוא לא הטבה!!! הוא חובה של המעביד ושל העובד! התפיסה הסוציליסטית במדינת ישראל היא שצריך לעזור לעובד לחסוך לקראת פרישה. היות ולא סומכים על העובדים שינהלו את הכספים שלהם בעצמם הונהג חיסכון כפוי. ע"פ החוק הן העובד והן המעביד, מפרישים כספים אותם העובד יקבל עם פרישתו מחיי העבודה - גיל 65 לגברים ו- 60 לנשים. (ישנם כמובן תנאים בהם הכסף מגיע קודם). פעם היו קרנות פנסיה, היום יש גם ביטוח מנהלים- אבל הרעיון הוא אותו רעיון. בארה"ב, היותר קפיטליסטית, הממשל לא מתערב לאזרח בהחלטות ולכן אין הוראה לחיסכון כפוי. כל אחד בוחר כמה להפריש ובמה להשקיע. אבל אף אחד לא עוזר לך או מפקח עליך. עוד קצת מידע: מרבית קרנות הפנסיה והביטוח למינהן השקיעו כספים בבורסה. הרווחים שלהם ממש זעומים (אני מדברת על 3% לשנה) אם היו לוקחים את הכסף ושמים בתוכנית חיסכון הינו מקבלים אחוזים יותר גבוהים. כך שיש יתרונות גם לשיטה האמריקאית וגם לישראלית.

אתי@

New member
../images/Emo45.gif נכון מאוד, ומה שעצוב זה שאם

חברת הביטוח פושטת את הרגל (לגמרי לא מופרך בימים אלו), אז אנשים שחסכו כל חייהם מאבדים את כל כספם
זה נכון גם לגבי קרנות פנסיה כמו מבטחים, מקפת וכיו"ב.

למעלה