ושבו מטבחים. הפעם הום סנטר.

gor70

New member
ושבו מטבחים. הפעם הום סנטר.

חברים שבונים הלכו להום סנטר לקבל הצעת מחיר למטבח, שיצאה זולה בכ30% מהעצה למטבח זהה שקיבלו מנגר שדווקא לנו נתן הצעת מחיר זולה משמעותית מול מטבחי יגור. יש למישהו נסיון עם מטבחים של הום סנטר או חוות דעת מנומקת בעד או נגד? תודה.

Rשף

New member
איקאה ../images/Emo45.gif

ההצעה תהייה זולה באותה מידה, אבל תקבלו שירות טוב יותר ולדעתי איכות טובה יותר. שמעתי כבר כמה דיעות חיוביות על מטבחים מאיקאה, אמנם לא מטבחים ברמה של מטבח בוטיק אבל עם קצת תשומת לב מקבלים מטבח מצוין ויפה.

איריסג

New member
מצטרפת להמלצה על איקאה

לא מהבית שלי - אבל חברתי הטובה ביותר, עשתה מטבח באיקאה. יצא לה מטבח יפיפה, בדיוק כמו שהיא רצתה, עם קלאפות, ומגירות בגבהים שונים, וארון מזווה וכו' וכו' - ועלה לה (לפני שנתיים או שלוש) מחיר ממש מצחיק (אם אני זוכרת נכון, משהו בסביבות ה 10,000 ש"ח, אולי בלי הארון מזווה והארון למכונת כביסה שנוספו אחר כך. המטבח כבר בן 3 , אולי יותר, ונראה מעולה ומחזיק מעמד מעולה והיא מבסוטה מאד.

Rשף

New member
אפשרי

או לשלם עבור הרכבה, בערך 1000 ש"ח למטבח של 5 מ"א.

ליcות

New member
לחמי וחמותי יש מטבח משם

מטבח פשוט, לא מתוחכם מידי, אבל הם חיפשו משהו זול וטוב וקיבלו. השירות היה טוב ומהיר, ובינתיים אין שום תקלות (5 שנים כמעט).

בינא

Member
הפרשי מחירי מטבח לא רק בגלל טיב

בין נגר פרטי לחברה כמו "הום סנטר" אין מקום להשוואה ולהלן הסברים: נניח שהמטבח שרצי לרכוש/ליצר הוא בדיוק מאותם חומרים ובדיוק באותה רמה. לנגר הפרטי יש שיקולים אחרים מקביעת המחיר מלחברה מסחרית כמו "הום סנטר" כאשר הנגר עמוס בעבודה, מחיריו יעלו. כאשר "הום סנטר" רוצה להיפטר ממלאי, מחיריו ירדו. ל"הום סנטר" יש אפשרות ליבא מטבחים מכל העולם במחירים מצחיקים ולהוציר רווח של 300% פאילו במכירת מטבח ב-30% פחות מנגר פרטי. נגר פרטי תלוי בספקים שונים ש"משחקים" איתו בכל פרמטר אפשרי, מה שגורם לו להוצאות מימון יחסית גבוהות יותר, אבל אם לא תהיה לו מספיק עבודה והוא לא רוצה שהפועל יעזוב אותו, הוא ייקח עבור ארון אפילו מחירי עלות. צריך מזל בחיים ואם מצאתם ארון מטבח ב-30% זול יותר מאותו ארון או דומה לו אצל נגר פרטי - לכו על זה, כי החיסכון הכספי יאפשר לכם לבצע כל תיקון ו/או הרחבה ו/או שיפור של הארון ועדיין ישאר לכם העודף. קנייה של ארון זול מאפשרת גם להחליפו לאחר כמה שנים, אם רוצים או אם יש צורך, ללא נקיפות מצפון רבות מידי של "בזבוז כסף". חג שמח.

וחברות גדולות שמתמחות במטבחים

שלא כמו הום סנטר , יקחו כסף רק על השם שלהן . אני לא הייתי סומך על המטבחים הללו אלא לאחר בדיקה מדוקדקת איך וממה הם בנויים . יכול להיות שהם טובים אבל לא לפני בדיקה .

fireman

New member
לא לוקחים כסף רק על השם

הם גם נותנים תמורה למחיר. אני אספר לך סיפור.... לפני שלושה חודשים הבאנו נגר פרטי שיבנה לאחותי חדר שינה, ארון, פינת ישיבה, כוורת וכוליי.... ישבנו איתו בפינת הישיבה שבמטבח. הוא הסתכל על המטבח, שאל מי עשה ומייד התחיל לתת ביקורת.... אני לא ידעתי מה לשאול את עצמי באותו רגע למעט "מה הוא שתה\עישן לפני שבא לכאן?" בקיצור הוא קיבל את העבודה לביצוע חדר השינה. הוא הגיע והרכיב.... אלוהים ישמור, איזה גועל נפש של עבודה, קנטים לא קנטים, גימור כמו הפרצוף שלו, את הדלתות של הארונות הוא לקח 3 פעמים לנגריה לתקן, את החורים לשקעים הוא אפילו לא ידע למדוד כמו שצריך בקיצור, נגר כמו התחת וזה אחרי אינסוף המלצות מכל מיני אנשים. ולמען האמת לקחתי הצעה גם מהחברה שבנתה לי את המטבח (פנל) על אותו תכנון של חדר שינה, המחיר אצלהם היה פי 2 כי הם לא מוכנים לעבוד עם מלמין\MDF\כל מיני סיביות....הם פשוט לא מסכימים שזה ייכנס אליהם למפעל. הוא לקח פחות מחצי מחיר אבל עשה עבודה כמו התחת. אחרי שהוא סיים את העבודה, החזרתי אותו לאותו המטבח עליו הוא מתח ביקורת ואמרתי לו שיקח את הזמן שלו וילמד מה זה עבודה. חתיכת אידיוט כזה בחיים שלי לא ראיתי. אגב, אני עד היום מחכה לדלת של 30X24 ס"מ שהוא עוד צריך להרכיב אחרי שגם אותה הוא לקח איזה 400 פעם. אגב, בזמן שלקח לו להרכיב ארון כוורת ושולחן הצוות של פנל הרכיב מטבח קומפלט ו2 ארונות אמבטיה והתקינו מראות ואת כל הפירזולים ועוד נשאר עודף. כנראה שהמחיר הוא לא רק על השם...לתשומת לבך. מקצוענות ומקצועיות כנראה שקונים בכסף....אני בכל אופן לא חשבתי אחרת.

איריסג

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

אבא שלי תמיד היה אומר - כשקונים בזול זה עולה ביוקר... אין אפס. ולא שאני חושבת שהמטבחים של איקאה רעים. כאמור, יש לי חברה שעשתה שם מטבח והיא מרוצה מאד. אבל לפעמים, מרוב שאנחנו מחפשים מציאות ולחסוך ולחסוך - אנחנו שוכחים שלחיסכון הזה גם יש מחיר - ברמת הגימור, בעמידות וכו'. גם החברה שלי, יודעת היטב שמטבח של איקאה הוא לא לכל החיים, וכנראה גם לא ל 20 שנה. הסיבה שהיא עשתה אותו בכל זאת היא שברור לה שגם הדירה הנוכחית שלה היא לא ל 20 שנה. אני למשל, משלבת אצלי בבית גם הרבה מאד פריטים של איקאה, אבל הסלון שלי ועוד שידה מאד מיוחדת, ניקנו בזמנו ב"קצב" בהון עתק (גם במחירים של היום, ואני קניתי אותם לפני 10 שנים). אבל ברור לי שאלו פריטים שישמשו אותי לאורך הרבה הרבה שנים קדימה. המקסימום שעשיתי היה לחדש את הריפודים, וגם זה נעשה בעיקר מסיבות של אסתטיקה ורצון לחדש ולגוון, לא כי הם נקרעו או משהו. אותו דבר אצל סבתא שלי - הסלון שלה נקנה אצל אבא קצב (אבא של דורון ושאול שמנהלים היום את החנות) כבר לפני למעלה מ 30 שנה. הסלון נראה נפלא, וגם היא אחת לכמה שנים מרפדת אותו כדי שיהיה מעניין...

דנה A

New member
מסכימה עם חברתך

בדירה שלי שנקנתה מקבלן רציתי מטבח איכותי ויפה יותר הזמנתי מנגר שייבא מטבחים מאירופה, סיבית אירופית גוף, דלתות עץ מלא דובדבן. התגוררתי בבית 5.5 שנים- לא היתה שום בעיה בארונות, בדלתות, בפירזול היה לי מג'יק קורנר, מגירות נשלפות של מטר לסירים, קלאפות וכו'- במקלחת השקעתי בארון עם דלתות מעץ מלא גם כן לבסוף עזבתי את הדירה (המדהימה..) שהיתה לי לאחר 5.5 שנים האמת, אני בטוחה שגם הבית שכיום אני בונה אינו הבית בו אזדקן כבר אחרי רכישת המגרש פינטזתי איך אני מוכרת אותו
(לעומתי בעלי מוכן יהיה להשאר שם לנצח..)

תמיד אפשר ליפול עם בעלי מקצוע

לכן אני משתדל לא להסתמך עליהם ככל האפשר , גם כי יש לי אפשרות . ליפול עם חברה גדולה זה גרוע לא פחות . לכן תמיד כסף רק בסוף העבודה , או יתרה משמעותית רק בסוף העבודה . מטבחים . אני לא רואה שום סיבה להפקעת מחירים של עשרות אלפי שקלים , זה לא "מרצדס" לעומת "יונדאי" . ההבדלים לא אמורים להיות כל כך גדולים . בהנחה שהביצוע מקצועי כפי שהוא אמור להיות , נגר פרטי יכול לעשות בדיוק את אותו מטבח הבוטיק ולא ידרוש עוד 30000 ש"ח מיותרים . גם אם תזמין אצלי עבודה עם על הנסיון והמקצועיות וזו לא התרברבות כי אני כבר לא עוסק בזה יותר , יכול להיות שאני אטעה במידה כזו או אחרת , המזל שבברזל זה קל לתקן טעויות . היות ויש לי זמן פנוי כעת , החלטתי לצקת אדניות מבטון בעצמי במקום לרכוש מוכנות קניתי חומר ובניתי את התבנית, יצקתי ומה לעשות האדנית לא נשלפת מהתבנית , למרות שיש לה שיפועים מתאימים , עכשיו אני צריך לעשות מקצה חוזר בכדי שדפנות התבנית יהיו מתפרקות ולא מרותכות .

fireman

New member
שטויות במיץ עגבניות

לפני שסגרתי על מטבח הלכתי גם לנגרים... כאלה שאני אישית יודע שהם מקצועיים. לקחתי את הרעיון כי אצל רוב הנגרים בעל הבית הוא גם הנגר, גם זה שחותך את העץ גם מנהלת החשבונות וגם המעצבת וגם זה שנותן את ה"אחריות" "הרכבנו" מטבח והגענו ל16000 ש"ח....רחוק מאוד מהמחיר ששילמתי בפנל. אבל! (תמיד יש אבל) בלי שום פרזולים מיוחדים. רשת נירוסטה - 700 ש"ח מגרה של בלום מ450-800 ש"ח (תלוי בגודל) קלאפה - תלוי איזה בוכנות (אני בזמן ההתקנה ויתרתי על נילסן כי הן "דופקות" הרבה שטח מהמדפים בפנים) יש לי במטבח 3 רשתות נירוסטה ו 16 מגרות ו5 מדפים נשלפים. תעשה את החשבון ותגיד לי כמה יצא לך.... אני אגיד לך שזה בטוח יצא יותר ממה ששילמתי אצל פנל. וקיבלתי מטבח פי אלף יותר טוב ממה שהוא היה עושה - בזה אני בטוח לא ב100% אלא ב1000%.

כאחד שבנה מטבח , בלי שום נסיון קודם

זה משעשע אותי מאוד . ( כשאבא שלי ראה את המטבח שייצרתי הוא לא האמין שאני ייצרתי אותו ) מה זה ארונות מטבח ? הארגז הפנימי הוא העיקר, אם הוא עשוי מהחומר שביקשת, אז אין שום הבדל מי ייצר אותו . נשארנו עם הדלתות והתכנון הפנימי , פירזולים קונים בכל מקרה, אף יצרן מטבחים לא מייצר פירזולים , היום גם המגרות ממתכת, אז בכלל כבר אין הבדל בין יצרן אחד לשני . נשארנו עם הדלתות בלבד , בשביל דלתות אני לא משלם 30,000 ש"ח יותר לאף אחד ואני יכול לשלם . (
הדלתות שאני ייצרתי עלו לי 260 ש"ח כמחיר פלטה M.D.F. מצופה בוק משני צדדיה + כרסום ראוטר 80 ש"ח הלכה עלתה לי יותר מהדלתות . אהה ועוד פלטה פורמייקה בכדי להוסיף טצ' כחול לדלתות . )

fireman

New member
אבל שוב, אתה לוקח את הדוגמא הכי

קיצונית שעם כל הכבוד ל99.99% מהבונים היא לא רלוונטית כי על כל 1000 מטבחים שאנשים קונים יש אחד שעושה אותו בעצמו (גם זה בספק) כך שההשוואה שלך קצת מנותקת מהמציאות המציאותית לרוב האוכלוסיה. ההשוואה כאן היא בין נגר פרטי לבין חברה ובין חברה לחברה...שיטת ה"עשה זאת בעצמך" לא רלוונטית כי לא מדובר בצביעה של קיר אלא בבניית מטבח שלם שזה לא מסוג הפרוייקטים שיעשה מי שאין לו שמץ ירוק בנגרות וגם רוב האנשים שכן יש להם שמץ בנגרות. זה כמו שאני בעוד שנתיים בתור מהנדס אבוא ואגיד לך שתוכנית קונסטרוקציה עולה לי 5 ש"ח של עלות הנייר והעט איתם אני עושה את החישובים הסטטיים ואתה פראייר שמשלם 1500$

../images/Emo12.gif../images/Emo12.gif אני לא מבין איך הצלחת

להתעלם מעיקר ההודעה ולהתיחס רק לאמור בסוגריים <<<<< "מה זה ארונות מטבח ? הארגז הפנימי הוא העיקר, אם הוא עשוי מהחומר שביקשת, אז אין שום הבדל מי ייצר אותו . נשארנו עם הדלתות והתכנון הפנימי , פירזולים קונים בכל מקרה, אף יצרן מטבחים לא מייצר פירזולים , היום גם המגרות ממתכת, אז בכלל כבר אין הבדל בין יצרן אחד לשני . נשארנו עם הדלתות בלבד , בשביל דלתות אני לא משלם 30,000 ש"ח יותר לאף אחד ואני יכול לשלם ." >>>>> אמרתי : שבגלל שייצרתי מטבח, אני יודע ויכול להגיד את מה שאני אומר .

fireman

New member
אני מתייחס להערת הסוגריים כי

רק היא מצריכה התייחסות.... אתה לא מחדש לי כלום שהארגז הוא אותו ארגז.... מסתבר שגם בייצור של ארגז יש נגרים מדופלמים ששוגים... תבוא תראה את החדר שינה שעשינו אצל נגר. אני חייב לגעת בנקודה שדיי מציקה לי בהודעות שלך. הרוב המוחץ של משתתפי הפורום ובכלל בוני הבתים הם לא אנשים שיקחו דפי נייר, יחשבו גדלים של פלטות עץ ויבנו ארון מטבח או יטיילו על גגות ויניחו רעפים בעצמם, הם ייעזרו באנשי מקצוע. לפרוייקטים בנושא עשה זאת בעצמך יש פורום שלם שמתעסק בתחום ואנשים בונים שם דברים מאוד מרשימים ומציגים אותם לראווה (גם אני). לבוא מול עשרות גולשים ולספר שמטבח עלה לך 300 או 400 או 30 שקל משדרת זלזול (ואני מעדיף שלא להשתמש במונח רברבנות) ומעלה תחושות לא נעימות אצל לא מעט מהגולשים שמרגישים "מנוצלים" למרות שאתה בתור בונה מטבח עצמאי הוא אחד בין יחידים בתוך ים של אנשים שלא עושים זאת. לכל אדם יש את תחום העיסוק שלו עליו הוא גובה את התמורה, בין אם זה יצרן מטבחים, יצרן חלונות או גגן...איש איש ועיסוקו איש איש ומחיריו. לנו יש עסק עצמאי שעוסק ביבוא של מוצר מסויים ואנחנו גובים עליו מחיר מסויים, זה תחום ההתמחות שלנו וזה המחיר שאנחנו גובים תמורת האיכות של הסחורה אותה אנחנו מספקים... יש מי שמעקמים פרצופים והולכים לחפש חלופות זולות יותר ובסוף חוזרים על ארבע אחרי שיצאו טמבלים וקנו זבל בכסף. לייצר את זה בעצמך אני לא מציע לך אפילו לנסות כי אפילו אנחנו לא מייצרים את זה. אז יש דברים שאפשר לייצר בעצמך ואתה עושה את זה....רוב האוכלוסיה לא. אתה צריך לצאת מהכיסים של האנשים, זה לא לעניין וזה גם דיי מעליב.

למעלה