ושוב אני מרשה לעצמי להטריח פורום מכובד זה - הפעם בנושא פישור בדיני עבודה

boriska1

Active member
אכן לפני שהטרדתי את מכובדי, עשיתי עבודה חיפוש וקריאה ברשת. ויש לי כמה שאלות, ובטוח שיש שאלות שאיני יודע לשאול. אז ככה:
הרשמת החליטה על פישור.
1. ברור לי שאיני חייב, אבל זה ייחשב לחובתי אם הדבר יגיע לידי הכרעה בבית הדין. כן, אני מבין שזה לא יהיה מוצהר, אבל.... האם ההשערה נכונה?
2.התיק הזה מסריח בעבירות פליליות ממש. חלק לא אפרט, מחשש שגם היריב קורא פורום מכובד זה. אציין שתי עבירות שהוכחו מעבר לכל ספק סביר.מקלה לחמורה:

א. ט 161. מולא ללא קשר לשכר ולשעות העבודה בפועל. רק כדי להגיע לתוצאה המבוקשת. רוצה להזכיר שבתחתית ט 161 יש תצהיר עם אזהרה. אמנם מס הכנסה לא
בודק את זה, כל עוד זה עובר בדיקות לוגיות במחשב , ללא מגע יד אדם.
ב. וזאת על פי כתב הגנה, של הנתבעת, אחת הסיבות לאיחור במתן ט" 161, מדגיש לפי דברים שלהם עצמם, תוך הכנת הטופס, גילו שיש עודף הפקדות בקופת הפיצויים (קופת הפיצויים
היא במסגרת סעיף 14). הם החליטו למשוך מהקופה את הסכומים "המיותרים" וזה לקח זמן. כאמור הם עצמם מציינים זאת. האם זה אפשרי מבחינה חוקית למשוך כסף מקרן פיצויים,
מבלי הסכמת העובד? לא מצאתי תשובה לזה. אנא התייחסותכם.
ג. בעצם פעולה המתוארת בסעיף ב" לעיל, גם אם אקבל פיצוי על הרווחים. התוצאה תהיה שכסף פטור ממס, הופך לכסף חייב במס ומדובר במס שולי בדרגה הגבוה ביותר.
נזק לא רק כספי, אלא גם תיכננתי את החלק החייב להפקיד בקופת פנסיה.
ד.. בטח יהיו לי עוד שאלות, ובטח יש שאלות רלוונטיות שלא שאלתי.
ובשוליים: בדרך כלל עובדים לא ממצים זכויותיהם בפיצויים, הם לחוצים, צריכים את הכסף לתשלום משכנתא/שכ"ד, אוכל. ואז המעביד נותן להם את מה שהוא מוצא לנכון ומחתים אותם
על העדר תביעות. לדעתי גם מעביד זה נוהג ככה. אמנם לא נוגע לי אישית, אבל אשמח מאוד אם התביעה שלי תשים קיץ לנוהג נפסד זה.
כפי שניתן להבין מהאמור מעלה, לא לוחץ לי כלום. אני לא צריך את הכסף למחיה שוטפת, השכר הזה לא היווה חלק משמעותי מהוצאות המשפחה. הפיצויים גם לא מהווים חלק משמעותי
מהון המשפחה, למרות שמתקרבים לגיל שכל גרוש חשוב

נ.ב. אמנם אני מנהל את "העסק" הזה, אבל מדובר בזאת שאלוהים הוא הסגן שלה. היא לא ששה אלי קרב.

נערך לאחרונה ב:

קלייטון.ש

Well-known member

boriska1

Active member
תודה קלייטון. לפני שהטרחתי אותך בשאלות, קראתי שכתוב בקישור הנ"ל. מדובר על הפרשת מעביד לקופת פיצויים אישית. לית מאן דפליג שמגיעים
לה פיצויים. גם הנתבעת לא טוענת אחרת בכתב ההגנה. יש מחלוקת אם פוטרה או התפטרה,( אבל זה קשור רק לדמי הודעה מראש). כותבת הנתבעת
בכתב ההגנה "עובדת מוערכת". טענת הנתבעת, בקשר לאיחור של חודשים במילוי ט" 161 "בטעות הפקידה הנתבעת סכום של X עשרות אלפי
שקלים בקופת הפיצויים בטעות וזה לקח זמן להסדיר את העניין מול הקופה". הם חישבו את הפיצויים כפי שראו לנכון,( גם על זה אני חולק,אבל מדובר
על הפרש לא גדול, סכום שמתפשרים עליו) ועל הדרך גם לקחו את כל הרווחים שנצברו. איך זה אפשרי טכנית? לא מריח פלילי? כל הקופות למיניהן
עשו רווחים בעשור האחרון.
על השאלה הטכנית לדעתי כאיש מקצוע בנושא, אני יכול לשער השערה: זה לא ייתכן ! מדובר על תאגיד גדול יחסית, יש לו
תוכנת שכר ונלוות לשכר מהמשוכללות ואולי המשוכללת ביותר שיש, אין מחלוקת שתלושי השכר תקינים ,כל השאר הוא פונקציה של תלושי השכר.אין שום סיבה לחשב שכר כלשהו לגעת ידנית בנושא, אפילו לא בהפקת ט" 161.

התפזרתי קצת, אחזור שוב ואחדד את השאלה: לאור האמור לעיל, לא מריח לך פלילי?

נערך לאחרונה ב:

boriska1

Active member
תודה קלייטון
אשאל אחרת: באלו תנאים המעסיק יכול למשוך כסף כלשהו מקופת פיצויים אישית של עובד, בלי הסכמתו, פרט לתנאים המפורטים
בקישור שצרפת לי? וגם אפילו במקרים קיצוניים אלה, העניין צריך לעבור הליך מוגדר מאוד.

לדעתי, גם חברת הביטוח פישלה בגדול. האם לדעתך, מבחינה טקטית, יהיה נבון כבר בשלב זה, לפנות למפקח על הביטוח שיבדוק הנושא?
מנסיונם של אחרים, (קליינטים שלי), פניה כזו נבדקת, אמנם בעצלתיים אבל עם בדיקה סבירה. יש לי גם אפשרות לפנות ליחדת פיקוח במשרד העבודה.
כפי שכתבתי מעלה, יש לי חשד ממשי לעוד עבירות פליליות, שאיני מעוניין לפרט, שמא גם הצד השני קורא פורום מכובד זה.

קלייטון.ש

Well-known member
תודה קלייטון
אשאל אחרת: באלו תנאים המעסיק יכול למשוך כסף כלשהו מקופת פיצויים אישית של עובד, בלי הסכמתו, פרט לתנאים המפורטים
בקישור שצרפת לי? וגם אפילו במקרים קיצוניים אלה, העניין צריך לעבור הליך מוגדר מאוד.

לדעתי, גם חברת הביטוח פישלה בגדול. האם לדעתך, מבחינה טקטית, יהיה נבון כבר בשלב זה, לפנות למפקח על הביטוח שיבדוק הנושא?
מנסיונם של אחרים, (קליינטים שלי), פניה כזו נבדקת, אמנם בעצלתיים אבל עם בדיקה סבירה. יש לי גם אפשרות לפנות ליחדת פיקוח במשרד העבודה.
כפי שכתבתי מעלה, יש לי חשד ממשי לעוד עבירות פליליות, שאיני מעוניין לפרט, שמא גם הצד השני קורא פורום מכובד זה.
לא הבנתי, חברת הביטוח החזירה לידי המעסיק כספי פיצויים של העובד?

boriska1

Active member
בהחלט!!! ושוב בתמצית: בכתב ההגנה, טענה הנתבעת שאחת הסיבות לאיחור במתן ט" 161 : הפקדת יתר, בטעות, של כמה עשרות אלפי שקלים בקופת הפיצויים.
לטענתם משיכת העודף והתנהלות מול חברת הביטוח לקח זמן. ללא שום ספק, גם משכו את רווחי הקופה.למה אין לי ספק שמשכו גם הרווחים? כי הסכום המופקד
בקופת הפיצויים, מתאים עד לשקל לחישוב הפיצויים שלהם. ההסתברות להתאמה כזו , היא אפסית.

ושוב שואל, אני לא מעוניין "לירות בתותחים כבדים" בשלב הזה. פניה למפקח על הביטוח אני מחשיב כתחמושת רכה. האם מבחינה טקטיקת המשפט, כדאי לדעתך
לעשות את זה עכשיו? עוד בטרם התחיל טרום המשפט?

עוד עמית גורביץ

Active member
מנהל
1. לשאלתך בנוגע לגישור - סירוב צד לגישור לא אמור להילקח בחשבון על ידי אף שופט/ת עתידי בתיק.
על מנת לוודא זאת, בחלק מביה"ד לעבודה (למשל - בביה"ד בת"א) אף מפרידים בין שופט/ת קדם המשפט לבין שופט/ת ההוכחות, על מנת שלא יווצר מצב שהשופט/ת שיכתוב את פסק הדין יקח אפשרות זו בחשבון.
2. ככל שקופת הגמל פעלה שלא כדין, ושיחררה כספים שלא היתה אמורה לשחרר, יש לך עילת תביעה גם נגדה. הגם שמדובר בעוולה שמקימה עילת תביעה אזרחית, ספק אם מדובר בעבירה פלילית.

למעלה