ושוב אני שואלת שאלות

3קטנה

New member
ושוב אני שואלת שאלות ../images/Emo9.gif

מחר אנחנו מתוכננים לנסוע לראשונה להורים של היפה שלי. הם גרים מרחק נסיעה של כשעה וחצי-שעתיים מאיתנו. אני ממש לא משתגעת על הרעיון של לנסוע בלילה בחזרה הביתה עם הילדה, אבל האלטרנטיבה היא להשאר לישון אצל ההורים, שמעבר לעובדה שנוח זה לא, ושלילות לבנים שאנחנו חווים אחת לכמה זמן אני מעדיפה להעביר בבית, הבעיה העיקרית לטעמי היא שחדר האורחים הוא גם חדר המחשב וככזה הוא פשוט ספוג עשן סיגריות, פלא שהקירות לא הצהיבו כבר מהניקוטין. אבל יש עוד משהו, וזה הורים מבוגרים של היפה שלי שמאוד מאוד רוצים קצת זמן איכות עם הנכדה החדשה, שרגילים שהנכדים תמיד מאוד קרובים אליהם ושמאוד קשה להם שאלמה לא, ואני רוצה לתת להם את זה, ואני יודעת שגם בעלי רוצה אבל חושש לבקש ממני להשאר שם לילה. ובקיצור הנתונים היבשים : רצון לעשות נחת לאיש שלי ולהורים שלו /אי רצון ללון בחדר ספוג עשן סיגריות/ אי רצון לחזור בלילה עם הילדה בנסיעה ארוכה/אי חשק להעביר לילה לבן אופציונלי שלא בבית שלנו
הרבה רצנוות ואי רצונות. מה הייתן עושות? (ועוד לא אמרנו מילה על שאר העימותים שאני צופה שיהיו בביקור הראשון הזה למשל - הנטייה המשפחתית לקחת את הילדה לידיים מיד אחרי שעישנת סיגריה/ "תשאירי אותה לשכב קצת לא יזיק לה לא להיות על הידיים" וכו'.. אוף הצילו..איך צולחים את זה ושומרים על כולם מחייכים ומאושרים?) תודה תודה תודה (לא מערבבת שמחה בשמחה, ומחכה לזמן הנכון להציג לכם את אלמה)

לבנה123

New member
מנשא.

לא זוכרת בדיוק בדיוק בת כמה אלמה, אבל בהחלט מנשא זו אופציה שמגבילה אחרים מ"לקחת על הידיים" כשזה לא מתאים. ואישית לא הייתי נשארת לישון (אני, או אני עם תינוקת קטנה) בחדר ספוג ניקוטין.

לבנה123

New member
יופי! תתחדשו!

וגם אני ממש לא רואה איך אפשר להרגיל בגיל שבועיים לידיים. זה נשמע לי מאוד נכון. שיעבור בשלום היום!

יופיופ6

New member
אם אני לא טועה, אלמה פחות מחודשיים

אני אישית, לא הייתי ישנה איתה מחוץ לבית בגיל כזה. גם אם החדר היה נקי. אגב, בכלל צריך להזהר עכשיו, בעונת המעבר הזו כל כך הרבה וירוסים רצים. (ולא..אני בכלל לא אמא חרדתית
בחיי שלא.) אין לכם אפשרות להקדים את הנסיעה ולחזור מוקדם יותר? לדעתי, קרוב לוודאי שאחרי נסיעה כזו וביקור שכזה היא פשוט תהיה מותשת ותישן לכם כל הדרך חזרה. בקשר לעימותים. מבטיחה לך שלאט לאט תלמדי להיות סופר אסרטיבית בכל מה שקשור לבת שלך. אם אומרים לך משהו שלא מוצא חן בעינייך, מציעה לך לחייך, ולעשות מה ש*את* רוצה. (אני אומרת בסדר וממשיכה בשלי). זו הילדה *שלך* ואת מחליטה עליה.

אני הייתי עושה ביקור קצר

ומזמינה אותם אליכם אם הם רוצים לבלות יותר זמן עם אלמה. ואצלכם - הם יהיו חייבים לדבוק בחוקים שלכם. ואגב - הערות שנוגעות לסיגריות הייתי משאירה לבעלך (ז"א שהוא ישב להורים על הזמן כל הזמן) כדי לצמצם חיכוכים.

מ י כ

New member
נסיעה לחמים-האתגר האולטימטיבי

קודם כל מי אמר שכולם צריכים להיות מחוייכים ומאושרים כל הזמן?(אני עד היום לא תמיד מצליחה לעבור כזה ביקור מחוייכת(כבר לא מדברת על מאושרת...) מה שחשוב זה שאלמה תהיה מחוייכת ומאושרת. כדאי שתדעי שלמרות מה שכולם חושבים ובטח יגידו לך-את האימא ואת יודעת הכי טוב מה טוב לבת שלך. למה חייבים לחזור בלילה מאוחר-אין אפשרות לצאת מוקדם ולחזור מוקדם? אם זה היה *רק* ענין של נוחות הייתי אומרת לך להתאמץ אבל מאחר ומדובר גם בשאלות בריאותיות אני חושבת שעדיף שתתפשרו על ביקור יותר קצר ותחזרו הביתה. ובאשר לעימותים-ככל שתעבירי מסר בטוח בעצמך וחד משמעי בהתחלה עם הזמן זה יפחת,מה שבאמת מפריע לך ולא ניתן ל"החלקה" פשוט תגידי-מקסימום תהיי הכלה הזו שהיא חושבת שיודעת יותר טוב מכולם-אז מה? מבחינתי חמות בלי עימותים זה כמו לידה בלי כאבים-אומרים שזה קיים רק עוד לא יצא לי לראות...

ellieg

New member
אם הענין זה מה שחשוב לאלמה

אני חייבת להוסיף שמה שחשוב מערכת יחסים חם עם הסבים וסבתות. ואם יש מרחק פיזי גדול בניהם נורא חשוב לטפח את הקשר הזה. זה עוד סיבה שהייתי מוותרת על הנוכיות שלי בעד זמן איכות עם הסבים.

היא רק בת שבועיים!

יש לה עוד הרבה שנים לטפח את מערכת היחסים עם הסבים והסבתות. בינתיים היא צריכה את הנוחות שלה וההורים שלה צריכים את הנוחות שלהם. גם אני הייתי חוזרת לישון בבית.

בגיל שבועיים אני לא מאמינה בזמן איכות לבד

עם הסבים. אבל אני לא דוגמא - את הקטנציק שאוטוטו מגיע ל 9 חודשים - אני לא משאירה לבד לזמן איכות עם אף אחד, אלא רק כשאני חייבת לצאת. ולגבי לישון או לא - אנחנו תמיד חוזרים הביתה. בחדר שמעשנים בו אני מעדיפה בכלל להיות כמה שפחות. כמה שמאווררים העשן נשאר בקירות / ברהיטים.

גם כן שמחה ../images/Emo3.gif

לגבי העישון - אבא של אלמה צריך לדבר איתם על זה, זה חייב לבוא ממנו ולהיות "מתוחזק" כל הזמן על ידו. עדיף שאת לא תיכנסי לענין הזה, הוא יכול בכל מקרה לעשות את זה הרבה יותר אפקטיבי כי אלה ההורים שלו. הוא יכול להגיד משהו בסגנון "רופא הילדים שלה ביקש לא לעשן לידה כי הראות שלה ריגושת" או משהו בסגנון, מאוד אוביקטיבי אבל מאוד נחרץ. גם אני לא הייתי משכיבה את התינוקת שלי לישון ב"חדר עישון" כמו שאת מתארת. בתור התחלה - לא חייבים להישאר לישון. תגיעו מוקדם יותר ממה שתכננתם, תסעו משם מתי שיראה לכם מתאים, וזה בכלל לא נורא לנסוע עם תינוקת בלילה. רוב הסיכויים שהיא תישן מצוין בנסיעה, ואם לא - גם מזה תלמדו משהו עליה. כן הייתי מאפשרת להם לפנק אותה ולהחזיק אותה על הידיים כאוות נפשם, זה חלק מההיקשרות של המשפחה לתינוקת החדשה וזה בעל ערך בעיני, למרות ש"מקלקל" הרגלים בבית. מהר מאוד אלמה תלמד שההתנהלות שם שונה מאשר בבית ו/או איתכם. בעיני זה אפילו מוצלח. בהצלחה
ומחכה ליציאתה הרשמית של אלמה לאור הזרקורים.

3קטנה

New member
זה "הם" ש"נגד" הידיים ../images/Emo3.gif

הם אמנם מאוד אוהבים להחזיק ולהסניף (איך לא ?
) אבל הגישה החינוכית הכללית היא "לא להרגיל לידיים...גם כשמניקים להרגיל לבקבוק..." ועוד כאלו פכים שמעידים בעיקרון על גישה יותר פרו הורית מאשר פרו תינוקית. נו טוב. אני דווקא מאוד בעד הידיים. מניגיד..מקווה שאני לא "מקלקלת" אותה. קשה לי להיות במוד של חינוך עם תינוקת כל כך רכה. רק לפני שבועיים נולדה, היא צריכה אותי ואני - אולי אפילו יותר ממנה - צריכה אותה.

"לקלקל אותה" זה לא להחזיק אותה על הידיים

בגיל הזה היא צריכה אותך. את החום והאהבה שלך, את החלב שלך באריזה המקורית וכל מה שאת יכולה להעניק לה. לא להחזיק אותה על הידיים עלול ליצור אצלה חסר שיתבטא בגילאים אחרים. בגיל הזה - ידיים, ידיים, ידיים ואם קשה - מנשא! מותר לה גם להיות לא על הידיים אבל כשהיא מבקשת ידיים, להרים אותה זה ממש לא קלקול. זה לא לקלקל את הרצון שלה שיסופקו כל צרכיה. בהצלחה בסופ"ש. זכרי שהיא הילדה שלך ורק לך וליפה יש זכות להחליט איך היא תגדל.

מרב.

New member
את גם לא צריכה להיות במוד של חינוך "כזה"איתה,

בטח לא עכשיו, ובכלל, "חינוך" מתקשר לי יותר מגיל שנה וחצי וצפונה, עכשיו זה הרבה רגש, וביחד, וידיים, וציצי זה תמיד טוב
והרבה אהבה וחום. אני לא הייתי נשארת עם תינוקת כה רכה בגיל הזה, לא רק בגלל ענין העישון אלא כי בכלל היא צעירה ורכה מדי. יהיה לכם עוד הרבה זמן לשהות שם ולתת להם לקלקל אותה (או לא) ולחשוב היכן ואיך לישון שם...

גאיה100

New member
בטח כבר נסעתם וחזרתם...

אבל לגבי הסיגריות, לא הייתי חושבת על איך פוליטיקלי קורקט אני מבקשת לא לעשן / להרים אחרי עישון. הייתי מודיעה מאד ברור שאני מבקשת לא לעשן ליד הבת שלי ולשטוף ידיים לפני שלוקחים אותה אם הידיים מריחות מסיגריה. זה לגטימי ביותר, זה הגבול שאת קובעת בהתנהלות עם הבת שלך ושזה נאמר בחיוך ובאסרטיביות אין מקום לאי נעימיות ולהתפתלויות ברגע שזה קורה.

ellieg

New member
אני דווקא הייתי נשארת

כי אני מאוד מבינה את הצד השני. לפעמים אני נשארת לישון אצל ההורים שלי, למרות שהתנאים על הפנים. זה כנראה החינוך שלי שלפעמים ניתן לווטר מעט על העקרונות אם זה עושה למישו אחר טוב. וזה רק יומיים מחייך שיעשה לצד השני טוב. הייתי כן דואגת שיהיה שיחה דיסקרטית בין הבעל לההורים שידאג שינקו לאוורר רציני של החדר לפני שאת מגיעה. גם אני לא סובלת עשן, ונראה לי שאם הם רוצים שאת תעשי צד לקראתם גם הם צריכים לעשות צד לקאתך.

26may

New member
ומנסיון של אמא ממש טריה

יכולה להגיד שבהתחלה רק כשהגענו עם עדי להורים הכרחתי את כולם לשטוף ידים לפני שנוגעים בה בעיקר אם אכלו שניה לפני כן אז כן- כולם צחקו עלי שרואים שזה ילד ראשון וקראו לי היסטרית אבל לי זה ממש לא הזיז אני בשלי . ולגבי הלהרים תינוקות - חמותי הייתה רק נכנסת בדלת והייתה מכריזה "שוב היא על הידים .... " "בסוף היא תהיה מפונקת..." אז שיקפצו לי כולם אני נהניתי שהיא על הידים , הילדה נהנתה להיות על הידים וזה מה יש אז יכול להיות שקילקלתי אותה , אבל כנראה שלא . תראי שאת נחושה בדעתך ומהר מאד יעזבו אותך לנפשך היום כבר יודעים לא להעיר לי כי ממילא יודעים שאני עושה מה שאני רוצה (וכן היא רק בת 8 חודשים )

למעלה