ושוב בענייני עכוז...

njmom

New member
ושוב בענייני עכוז...

תקציר הפרקים הקודמים - מצג עכוז, שבוע 38+2, שני נסיונות היפוך חיצוני שלא הצליחו ופגישה עם רופא שחשבתי שיסכים ליילד לידת עכוז נרתיקית, אבל מסתבר שגם הוא כבר לא עושה את זה יותר (ולמיטב ידיעתו אין רופאים כאלו באזורנו). הוא אמר שהגישה שבהריונות חוזרים הסיכון בלידת עכוז נרתיקית קטן לא נכונה, כי כיום חושבים שדווקא בלידות חוזרות צוואר הרחם גמיש ואמנם נפתח במהירות יחסית, אבל גם יכול להסגר מעט לאחר שהגוף יוצא ולא לאפשר לראש לצאת. המיילדת שלי אומרת שהיא כמובן לא יכולה להגיד לי מה לעשות אבל היא באופן אישי לא היתה חותמת על טופס אישור לניתוח רק בגלל המצג. פשוט להגיע וללדת... ואני - אני נוטה לחכות ללידה ולהגיע לבי"ח ברגע האחרון, אבל אולי אם הרופאים לא מיומנים בלידה מהסוג הזה זו טעות? ומה קורה אם הלידה מתחילה בירידת מים? (הטענה היא שבמצג עכוז יש סיכון גדול יותר של צניחת חבל הטבור). ומה אני רוצה מכן? האמת, לא יודעת, סתם לפרוק תסכולים אולי וגם, אולי למישהי יש תובנה שלא חשבתי עליה?? אשמח לכל מחשבה שיש למישהי בנושא,

debby12

New member
מנהל
לא פשוט

תובנות אין לי. אני לא יודעת/מכירה את הסטטסיטיקות של צניחת חבל טבור בעכוז מול מצג ראש. כל שאני יכולה הוא להגיד מה אני הייתי עושה, וזה כנראה בדיוק מה שהמיילדת שלך אומרת. הייתי מגיעה לבית חולים, מאוחר ככל האפשר וחותמת על סירוב ניתוח. אחר כך הייתי לוקחת נשימה עמוקה, "מדברת" אל העובר ומרגיעה אותו ואותי שיהיה בסדר. שאמא תתן לו יד ותדריך אותו החוצה. אחר כך הייתי מתרכזת פנימה ופשוט יולדת. ממה שאני קראתי אין הצדקה לסקציה בעכוז, וגם ספק רב אם לעשות כן משיקולים ביתחולימיים של ניהול סיכונים זה אכן מוצדק. עוד דבר חשוב לדעתי הוא להצטייד במלווה אסרטיבי שמכיר את הכלל החשוב keep your hands off the breech - ויוודא שאף רופא טמבל לא נוגע או מושך את התינוק כי זה הרי מה שבעצם מסוכן. עוד נקודה אחרונה. שמעתי ממקור ראשון של מישהו שנכח בלידת בית עכוזית שהרופא שניהל אותה הקפיד לחמם מאוד את החדר. הטענה היתה מככיון שהרגליים וגוף יוצאים ראשון צריך שלגוף התינוק יהיה חם ונעים אחרת הוא יותר נוטה להרים ידיים מה שמסבך.

njmom

New member
אני גם נוטה לאפשרות הזו

ובאמת עכשיו אני חושבת אולי לקחת את המיילדת שלי כמלווה. אני כמעט בטוחה שהיא עושה גם את זה (ללוות לידות בבי"ח). פשוט עד עכשיו חשבתי שהיא תבוא אלי הביתה...אז לא ממש ביררתי את האפשרות.

ס ו ל ה

New member
אין לי תובנות אך אני יודעת שחשוב

להגיע לבית חולים שידוע עם רופא מיילד שהתנסה בלידות עכוז. אני יודעת שבקפלן יש משהו כזה כך בזמנו המיילדת שלי אמרה. ואני גם מכירה משהי שילדה עכוז בלידה שלישית בלי בעיות שם. אז קחי זאת בחשבון.. מה שאני בטוחה שתעשי. לדעתי אם כבר מגיעים עם "יקרה מה שיקרה" אז לפחות להגיע לבית חולים שמבין בעניין. ושוב מקווה שיסתדר לך ואולי יתהפך ? כבר מכירה כמה שהעובר העקשן התהפך לפני הלידה ממש. מאחלת לך ושולחת חיבוק מעודד.

njmom

New member
אני מתגוררת בחו"ל

אז קפלן קצת רחוק לי... אבל תודה על החיבוק והאיחולים (דרך אגב, בעלי משוכנע שהיא תתהפך לפני הלידה אז אני מנסה להיות אופטימית, אבל רוצה להתכונן גם לאפשרות השנייה). ושאלה טכנית לא קשורה: איך אני מוסיפה תגובה שלא "תכנס פנימה", אלא תהיה פשוט מתחת לתגובה הקודמת?

debby12

New member
מנהל
לגבי התגובה בתפוז

כל תגובה תמיד נכנסת אחת מתחת לזאת שהגבת אליה. ולכן את צריכה לפתוח את ההודעה הראשונה שלך (זאת שאיתה פתחת את השרשור הזה) ולהגיב אליה (ולא להודעת משנה כמו זו שלי) ואז זה ייכנס יותר ימינה אחרי ההודעה האחרונה שהגיבה לך. את יכולה לנסות (תכתבי למעלה חת שתיים נסיון
)

mise

New member
שחררי את הפחד.

קבלי את העכוזון שלך באהבה. אולי הוא יתהפך ואולי לא, מה שבטוח - את יודעת ללדת אותו, משוחררת מכל פחד, בריאה, חזקה ומוכנה. תעבדי על הלידה, אל תשקעי בפחדים, עבדי על המוכנות הנפשית, רגשית, רוחנית והפיזית ממילא תגיע אחריהן. אני אחזור שוב על משפט המפתח של Manty לגבי לידות עכוז: to me, its just another variation of normal וכך זה בדיוק. קראי את המאמר הזה וכל אינפורמציה שאת יכולה לדלות על לידות עכוז ושתפי בזה את המלווים שלך.

njmom

New member
לשחרר...

כן, לשחרר זו אחת הבעיות שלי... ואולי בגלל זה היא מלכתחילה "תקועה" שם (זאת אומרת "תקעתי" אותה שם בעצמי). אבל אני משתדלת. בכל מקרה, את המשפט של מנטי אני משננת כבר הרבה זמן (וגם טורחת לשנן באוזני אחרים
). תודה רבה על הלינק, מעולה, ובדיוק בזמן בשבילי.

סטיוויה

New member
סתם נזכרתי במשהו דבילי

פעם ראיתי בסדרה "חברים"(ממש במקרה.לא ראיתי אותה בדר'כ)את אחת הדמויות שמגיעה ללדת וממש בשלב האחרון של הלידה הרופאה מיילדת מגלה שהתינוקת במצג עכוז. ופשוט מיילדת אותה ככה.בלי עניין. בעיני רוחי זה יכול לקרות גם בבי'ח.הרעיון של מלווה מנוסה שתדע להנחות אותך עד ללידה-רעיון טוב לדעתי. וכל מה שמייס אמרה-מצטרפת.

אום נטע

New member
שתי אפשרויות

האחת - תבררי בבית החולים של UCSF בסן פרנסיסקו. לפי המיילדת שלי הם די מנוסים בלידות עכוז וגינליות והסגל גמיש ועם 'ראש פתוח'. השניה - צרי קשר עם דר בליקר מפלזנטון. הוא מנוסה עם לידות עכוז וגינליות, אם כי הוא לא מיילד נשים שלא טופלו אצלו או אם זו לידה ראשונה. אבל הוא בטח ידע להפנות אותך לבי"ח מתאים או לרופא מתאים באזורך. אין לי את מספר הטלפון שלו, אבל הכתובת היא: Dr. Michael D. Bleecker 2324 Santa Rita Road South, Pleasanton, California Specialties Obstetrics & Gynecology שיהיה בהצלחה!

njmom

New member
לגבי UCSF (וגם לדבי)

כן, שמעתי על UCSF, אבל אני דווקא הבנתי שהם רוצים צילום אגן כדי לראות שהראש יכול לעבור בקלות... ובכל זאת זה כמעט שעה נסיעה מהבית שלי בלי פקקים, והלידה השנייה היתה מאוד מהירה, וכמובן שאני לא רוצה להגיע מוקדם מדי לבית חולים. וגם, אני מרגישה שאני כל הזמן בפגישות עם רופאים/נסיון היפוך בבי"ח ואז עוד אחד...(מה שמלווה כמובן במוניטור ואינפוזיה וזריקה להרפיית הרחם ועוד). ומהריון שחשבתי שיהיה רגוע - הפך להיות הריון מלא התערבויות ורופאים ותסריטי "מה אם..." (פתאום הלידה הקודמת שלי, שהיתה לידה ספונטנית בבי"ח, ללא משככי כאבים, אחרי הריון רגיל לגמרי, נראית אופצייה לא רעה. טוב נו, חוץ מזה שזה היה בשבוע 35 ונאלצנו להיות 5 ימים בפגייה...
). תודה על האינפו' של הרופא. באמת אחפש טל' ואתקשר לבדוק אם יש מישהו קרוב אלי. ולדבי - תודה על ההסבר, עכשיו נראה אם הצלחתי ליישם...

אחרי שקראתי את כל השרשור...

אני אגיד לך מה אני הייתי עושה במקומך: הייתי נרגעת מכל הבדיקות, ממשיכה את המעקב אצל המיילדת, ומחכה שתתפתח לידה ספונטנית. ממשיכה תרגילי היפוך, מדברת לעוברית בנועם ומבקשת שתתהפך, ואולי באמת זה יקרה ותוכלי ללדת בבית (אינשאללה
מוכנה להחזיק לך את כל האצבעות שאת רוצה - גם ברגליים
). ואם לא - לוקחת את המיילדת שתלווה את הלידה בבית החולים, מבקשת שיעזבו אותי לנפשי, ופשוט יולדת את הבייבי
זו לידה שלישית. את יודעת שאת יכולה להעביר תינוק באגן שלך. התינוקת לא גדולה (נכון?). YOU CAN DO IT! אגב, שאלה היפותטית (שאני לא יודעת מה היתה התשובה שלי אליה) - האם המיילדת שלך תסכים ליילד עכוז בבית? האם את תרצי בזאת?

שָׂרָה

New member
אני מכירה מיילדת שמיילדת עכוזים

היא נמצאת בNYACK, ניו יורק. אם את מעוניינת אתן לך את הטלפון שלה

debby12

New member
מנהל
צילום אגן?

עוד הוכחה לאטימות והטמטוום בבתי חולים. אני מניחה שזה מכיון שהם פוחדים מתביעות. הרי כבר העברת שם שני תינוקות בעבר. מה הטמבלים האלה חושבים? שהתכווצת בכביסה? מצטרפת לרוני -- חשוב בעיני שתחשבי אופטימי ורגוע ושלא תתני לכל הרופאים האלה להכניס אותך לסחרור/לחץ

שָׂרָה

New member
צילום אגן לא אומר כלום

כי זה לא מראה את התמונה האמיתית בזמן אמת, כאשר העצמות רכות ונפתחות למעבר התינוק וכאשר עצמות הראש של התינוק גם נכנסות זו בזו כדי לאפשר מעבר

njmom

New member
תודה לכולן ../images/Emo140.gif

בינתיים אני מחכה שתתפתח לידה ספונטנית, אבל המיילדת שלי לא מלווה כרגע לידות בי"ח. היא דיברה עם עוד שתי מיילדות (שפועלות גם כדולות בבי"ח בסביבה) והן טוענות, מנסיונן, שבתי החולים בסביבה שלי לא סובלניים בכלל ללידות עכוז (בלשון המעטה). ולרוני - המיילדת שלי לא מסכימה ליילד עכוז בבית, ולחפש כרגע מישהי שכן עושה זאת - אני מרגישה שפשוט אין לי יותר אנרגיה לזה. אני קצת מקנאה באלה שבטוחות בעצמן ובגופן במידה כזו שהן יכולות ללדת לבד בבית, אני עוד לא שם.

מוכרחה להגיב... דעה אחרת

בדרכ' אני קוראת לטנטית... היות והייתי מאד רוצה לידת בית אבל מפחדת לעשות את זה ממש, אבל בעניין ההיפוך ולידת העכוז, דעתי שונה. איני בטוחה עד כמה הכותבות והממליצות מודעות לסיכונים, או לסיבוכים האפשריים בלידה שכזו. ברור שהדבר אפשרי וניתן, ואופציה של ניתוח היא הפחות עדיפה, אך מכאן ועד להמליץ על לידה כזו או אחרת, לא בטוחה שהייתי לוקחת אחריות כזו. (בנתיים גם אף מיילדת או רופא לא מוכנים לקחת את האחריות הזו בסביבתה של השואלת) עד כמה שידוע לי יש סיבה להעדפה ניתוחית עפ' לידה במצבי עכוז. וצריך לחקור לעומק. אני אישית , לא הייתי מוכנה לסכן ולו בקצת את העובר שלי בלידה כזו- אם היה לי ברור שזה כרוך בסיכון. לא בטוחה שבקלות כזו הייתי מגיעה עם לידה ספונטנית שאינה משאירה ברירה- דווקא במצב שיכול להיות מסוכן לעובר. אני נוטה להאמין שעובר שלא התהפך יש לו סיבה. איני יודעת מה הסיבה, אך העובדה שקרה ,דבר ש'אינו דרך הטבע' היתה מעלה אצלי שאלות. ויותר מזה,הייתי מכבדת את העובר שלי ולא 'נילחמת' על היפוכו. משחררת דווקא את העובר ומבינה שכנראה יש סיבה לבחירה שלו להיוולד כך. (הייתי מנסה שיטות טבעיות אבל לא היפוך חיצוני שגם הוא כרוך בסיכון), ונדמה לי שכאן עולה שאלה נוספת של 'זכות העובר' אבל זה כבר סיפור אחר... בהצלחה בכל דרך שתיבחרי.

אשכר ש

New member
מצד אחד, אני מסכימה איתך

אבל מצד שני, אני חושבת שזה בגלל שאין לי כרגע מספיק ידע בכל מה שקשור בלידה ווגינלית של מצג עכוז. עם הידע שיש לי היום, לא הייתי בוחרת ללדת בבית תינוק במצג עכוז. זאת מכיוון שיש סיכוי שלקראת יציאתו יהיו יותר סיבוכים ובמצב כזה להתחיל העברה לבי"ח נראה לי ממש סיוט ואולי אף מסוכן. מה שהייתי עושה זה מבררת עם מי אני יכולה ללדת עכוז בבי"ח תומך ודואגת למלווים טובים. למזלנו, בארץ יש לפחות שני רופאים שמיילדים עכוז.

למעלה