ושוב בענייני עכוז...

debby12

New member
מנהל
דעתך לגיטימית כמובן

אבל כמה דברים בהודעה שלך צרמו לי. לגבי "עד כמה הכותבות מודעות" אני יכולה לומר שהכותבת הזו קראה הרבה בנושא. לגבי ה"אם היה ברור לי שזה כרוך בסיכון" - אני רוצה להזכיר לך שכל דבר בחיים כרוך בסיכון, ושגם ניתוח קיסרי נושא עימו סיכונים לא נעימים לאם ולעובר. לכן האמירה "לא הייתי עושה זו אם היה ברור לי שזה כרוך בסיכון" איננה מדויקת בעיני, ומשקפת את הגישה שניתוח קיסרי הוא אופציה נטולת סיכונים. לא הבנתי על איזו "אחריות" את מדברת. הכותבת שאלה לדעתנו וכתבנו אותה. אנחנו אמורות להחתים אותה על טופס "היעדר תביעות" ו"הכל על אחריותך" לפני שאנחנו משחררות את דעתנו?

קוראת לטנטית - חמוד... ../images/Emo13.gif

קודם כל, אכן לטעמי אין להמליץ, ואני לא חושבת שזה נעשה כאן - נשים שיתפו במה הן היו עושות (ולעיתים אף עשו) בסיטואציה דומה למה שעובר על השואלת, וזה לגיטימי בעיניי. אכן תפיסת הלידה יוצאת הדופן (=ניתוח קיסרי) כנטולת סיכונים היא מוטעית מאד, כמו שציינה דבי. גם תפיסת ההיפוך החיצוני כפעולה מסוכנת היא לא מבוססת עובדות, המחקר בעולם היום מראה כי הפעולה בעלת פוטנציאל שאינו מתממש בפועל להיפרדויות שליה וסיבוכי חבל טבור ובפועל פחות מאחוז בודד של היפוכים מגיעה לניתוח, ובדר"כ מחמת הספק כלומר מוציאים תינוק באפגר תקין. זה שאף רופא או מיילדת אינם מוכנים לקחת אחריות על לידת עכוז נרתיקית בסביבת היולדת דנן - זה ממש, אבל ממש, לא אומר כלום - חוץ מהעובדה שבארה"ב עושים רפואה מדיקולגאלית מאדדד, כלומר מה שמהווה השיקול המרכזי בהחלטות המיילדותיות הם סיכויי התביעה המשפטית ולא האאוט-קאם של הלידות לכשעצמו, מבחינה קלינית נטו. עם זאת, גם אני נוטה להאמין כי עובר שקיבל את ההזדמנויות להתהפך ולא עשה זאת - יש לו סיבה. זה לא בהרכח אומר שעובר כזה צריך להיוולד "יוצא דופן", כלומר בניתוח. היום מתחילים להבין שהמחקר שבגינו התגבשה ההמלצה ליילד עכוז דרך הדופן ולא דרך הנרתיק - אינו מחקר שאכן ניתן היה לבסס עליו המלצה כזו, ככל הנראה, או במילים אחרות - בעייתי. צירפתי לך לינק על כך.

njmom

New member
טוב, אז חשבתי שברור לכולן

שמה שביקשתי זה פשוט עוד כיוונים ודעות שאולי לא חשבתי עליהם קודם (ואני לא מצפה מאף אחת להוסיף את הדיסקליימר שמופיע אצל הרבה כותבים בפורומים
). כמובן שאני עושה את הבירורים והמחקרים שלי, ומתייעצת עם מיילדות (ואפילו עם רופאים). מאוד מסכימה איתך בעניין הרצון של העוברית שלי להישאר עם הראש למעלה, ולכן אחרי שלדעתי מיציתי את אפשרויות ההיפוך מבחינתי (ויש רופא אחד שהמליץ לי לנסות עוד היפוך עם הרדמה אפידורלית) אני בודקת את האפשרות ללדת את התינוקת שלי נרתיקית גם אם היא במצג עכוז. נכון, גם אני חושבת שיש סיכון מסויים להגיע לבי"ח שהרופאים בו לא תומכים ולא מנוסים בלידה כזו, ולכן התחלתי לברר גם על ניתוח קיסרי. אחרי כל החומר שקראתי והשיחות עם המיילדות, אני חושבת (וגם המיילדת שלי חושבת) שאני יכולה ללדת נרתיקית, למרות זאת יכול להיות שאם לא יהיה מי שיעזור לי בדרך הזו בכל זאת אלך לניתוח. אני בסה"כ רוצה להרגיש שבחנתי את כל האפשרויות בשביל התינוקת שלי ובשבילי. ורק לחזק את זהר - מנסיוני הקצר הרפואה כאן היא סופר מתגוננת והרופאים ההוגנים אפילו מודים בפה מלא שהסיבה לכך היא הביטוח והתביעות.

אום נטע

New member
שני דברים נוספים

האחד - אם להגיע לבי"ח 'לא תומך' בשלב של לידה מתקדמת, אני ממליצה שני דברים - האחד, לבוא עם תומכת לידה שתעזור לך להתמודד מול לחצי הסגל, כי בלידת עכוז לא נראה לי שתוכלי להרשות לעצמך מלחמות מיותרות. השני זה שאם את מגיעה בלילה, אז עדיף לבי"ח גדול ומשופשף, בו יש יותר סיכוי שיהיו מספר רופאים בתורנות ואולי יהיה גם מי שיילד עכוז בעברו, ולא בי"ח קטן שבו יש רק תורן לילי אחד. ומשהו נוסף שלא קשור לעכוז - אני מניחה שעשית מעקב הריון אצל המיילדת ושבתכנון ללידת בית ויתרת על ה'תענוג' של האנטיביוטיקה במקרה של GBS חיובי, ואולי גם לא עשית את הבדיקה של GBS. היות וזה נראה שאת הולכת ללידת בי"ח אני ממליצה לך כן לעשות את הבדיקה, משום שאם הם לא יודעים מה הסטטוס שלך הם אוטומטית מחשיבים אותך כ'חיובית' ואז יתעקשו לתת לך אנטיביוטיקה, ואם תסרבי הם יתעקשו לאשפז את בתך ל-48 שעות של מעקב ובדיקות שכוללות גם ניקור עמוד שדרה. את אמנם יכולה לסרב לכל אלה, אבל לפי המיילדת שלי הם יכולים להערים קשיים רבים כמו לקרוא לשרותי הרווחה וכאלה. את יכולה לעשות את הבדיקה אצל המיילדת והתשובה בד"כ באה תוך יומיים שלושה. אם תצאי בין ה-70% ה'שליליות' יחסך לך כאב ראש גדול. שיהיה בהצלחה!

njmom

New member
תודה על המידע לגבי ה- GBS

עשיתי את הבדיקה ואני שלילית. לגבי הבי"ח, נראה לי שאת צודקת. מעניין מה שאת אומרת ולגבי שירותי הרווחה, כי גם המיילדת שלי אמרה לי שאם אסרב לניתוח (בגלל מצג עכוז) בבי"ח הספציפי שחשבתי ללדת בו הם קוראים לשירותי הרווחה של הילד... כנראה זה איום די נפוץ כאן...

שָׂרָה

New member
אבל איום כזה הוא לא חוקי

כי לפי החוק לאשה יש זכות על גופה, וכל איום כזה הוא בניגוד לחוק זכויות החולה לסירוב טיפול רפואי שהוא מסרב. אם הם מאיימים בשירותי רווחה, אפשר לאיים עליהם שאת תתבעי אותם שהם לא מכבדים את זכותך על גופך. אבל במחשבה שניה לא הייתי רוצה לידי אנשים שכל כך נלחצים מלידת עכוז, כי מי יודע מה הם יכולים לעשות ולסכן אותך ואת התינוק. אם אינך יכולה למצוא בקליפורניה מיילדת שתיילד אותך בעכוז, אולי תשקלי נסיעה למדינה אחרת בארה"ב בשביל זה? יש אזורים די קרובים לקליפורניה שמספקים שירותים מהסוג הזה כמו המרכז לידה בטקסס (בתקווה שזה במרחק סביר)

אום נטע

New member
טקסס זה מינימום יומיים נסיעה מאומצת

מאזור המפרץ, אם לא ישנים בדרך
אם כי כששאלתי, המיילדת שלי אכן הציעה גם את האפשרות הזאת - פשוט לנסוע ל'חווה' של אינה מיי גסקין ולשהות שם עד הלידה. הן מיילדות גם עכוז ללא הנד עפעף.

debby12

New member
מנהל
אינה מיי נמצאת בטקסס?

ואני בכלל חשבתי שהיא מטנסי או משהו "דרומי" שכזה. בו'נה רעיון גדול. האמת? אם הייתי במצבך נראה לי שהייתי שוקלת אותו ברצינות.

debby12

New member
מנהל
התכוונתי "דרומי" במובן "חלף עם הרוח

כזה... וגם המקום להשוויץ שוב על איך זכיתי להתחבק אם איינה מיי באופן אישי (מסכנה, היא נסתה להיחלץ אבל לא נתתי לה
)

צימעס

New member
אם רופאים חושבים שזה מסכן את התינוק

(נניח שמוסכם שחיי התינוק חשובים מזכותך על גופך), אז לכאורה מותר להם לקרוא לרווחה. לא להאמין.

אשכר ש

New member
רק הבהרה

התכוונתי לכך שאני מסכימה שלא הייתי יולדת בבית מצג עכוז ידוע מראש, אבל לא עם זה שיש סיבה להעדפה הניתוחית. אני חושבת שאפשר ורצוי ללדת תינוק במצב עכוז באופן טבעי, רק עפ"י הידע שיש לי כיום, הייתי בוחרת לעשות זאת בבי"ח או מרכז לידה. ואני מסכימה עם דבי לגבי האחריות שלנו כמגיבות להודעה.

למעלה