ושוב המון שאלות

דנה אז

New member
ושוב המון שאלות

הייום בבוקר הראמטולוג אישר שאכן יש לי לופוס. לדעתו הוא במרסיה, אבל שלח אותי לעוד בדיקות שתן, ושרירים.
בנתיים אומר שאין טעם להתחיל בטיפול תרופתי, אלה לחכות הלתפרצות. ומאז שקיבלתי את ההודעה מחפשת עוד ועוד מידע.
ויש לי מספר שאלות:
האם כדאי לקבל חוות דעת הן על המחלה, והן על דרך הטיפול מאוד ראמטולוג? אם כן האם משהו יכול להמליץ על ראמטולוג מומחה בתחום באיזור הצפון?
אני בטיפולי פוריות, האם משהיא מכירה מומחה לטיפולי פוריות שמבין גם בלופוס?
והאם אתן מכירות משהו ברפואה האלטרנטיבית שיכול לסייע במניעת ההתפרצות?
לצערי הבנתי שכאשר יש התרצות ומתחילים טיפול, אז זה לכל החיים. מעדיפה בשלב הזה לנסות לא להגיע לשם, ותוהה עם טיפול אלטרנטיבי יכול לסייע.
מנגד כמו שעלה פה לא פעם מעדיפה לא להגיע לידיי שרלטניים שיתעו בי תקוות, ולא חסרים כאלה.

דנה אז

New member
ועוד שאלות

השבוע היו לי ימים שבקושי קמתי בבוקר, יכול להיות סתם עייפות החומר, אבל יכול להית מהלופוס.
ברור לי שבימים כאלה מסוכן שאני נוהגת, אבל עבודתי כרוכה בנסיעות לא מעטות. האם עיפות שהיא מוגזמת יכולה להיות לאור המחלה באישור ימי מחלה מהרופא?
חוששת שאם תהיה התפרצות אאלץ להעדר מהעבודה, האם מספרים לבוס או לא? האם יש משהו שמגן מפיטורים לעובדת שעד כה נחשבה לטובה? האם אפשר לפתר בגלל המחלה?
ברור לי שאצטרך לעשות שינויים בחיי. עוד לא ברור לי לגמרי איך חיים עם המחלה, כשיש התפרצות וממשיכים לתפקד, להחזיק בית ולעבוד.
צריכה לראות לקראת הקיץ איך הילדה הולכת לבריכה, או לגן משחקים בלעדי (ברור שחלק בעלי יקח, אבל רוב הזמן היא איתי בבית)- האם מותר לשבת בצל? כמה זמן?
אודה לכל מי שתוכל לענות.

ל3

New member
הי דנה ברוכה הבאה

לא קלה היא הדרך בתחילת האבחנה יש הרבה שאלות, ספקות, חששות וה בדיוק המקום שלך והזמן שלך לשאול ולחקור כל מה שאת חושבת שראוי שישאל. אני מאמינה שתקופת הבילבול והפחד תתחלף בשלב מסוים בקבלה והסתגלות למצב החדש. תני לעצמך את הזמן לעקל ולהפנים- שתפי את משפחתך והסביבה הקרובה לליבך- תמיכה זה תמיד משהו שיכול להקל ולהועיל

הדבר הראשון שעכשו, לפי דעתי, את צריכה לדאוג לו זה לקבל את הטיפול הנכון מה שלא נראה לי שעל פי מה שרשמת את מקבלת. לא הבנתי את קו המחשבה של הראומטולוג שלך- "לחכות להתפרצות". למה את צריכה לחכות להתפרצות כדי לקבל טיפול? עדיף להכות בברזל כל עוד הוא חם ולעשות הכל כדי להמנע מלהגיע להתפרצות. פלקווניל לדוגמה היא תרופה חסרת כל תופעות לוואי קשות ודורשת מעקב של רופא עיניים אחת לחצי שנה ( מה שנראה לי שתצליחי לעמוד בו). כמעט כל חולי לופוס לוקחים פלקווניל בגלל היכולת שלה בהרבה מקרים למנוע התפרצות או למזער אותה אם התחילה ובגלל העידר תופעות הלוואי שבה. אם כבר מגיעים להתפרצות בדרך כלל נדרש לקחת תותחים יותר כבדים אז למה להגיע לשם?????
לא כל כך הבנתי מהי "בדיקת שרירים" שהראומטולוג שלך רוצה- האם הוא חושד בפיבורמיאלגיה בנוסף ללופוס? אם מותר לשאול במה מתבטא הלופוס שלך ועל סמך מה איבחנו אותך? לצערי לא יכולה להמליץ לך על רופא טוב מצהפון כי פשוט לא מכירה. אני גרה יחסית בצד הצפוני של המפה ( צפוני לייט
) אבל מטופלת במרכז.
אולי משיהו מכיר ויכול לעזור לדנה??

לגבי שאר השאלות- דעתי האישית היא שכדאי מאוד לשתף את המעסיק וחברים קרובים מהעבודה וזאת בכדי להקל עלייך במידה ותצטרכי להעידר או לאחר בגלל בדיקות או הרגשה לא טובה. אני חושבת שכשמשתפים את הצד השני אפשר להשיג הבנה ואמפטייה בגלל שהצד השני מרגיש הערכה על זה שסיפרת את האמת ונתת לו חלק בעניין. זה לא אומר שאת צריכה לרוץ לספר את זה לכל העובדים אבל אני כן חושבת שזה יהיה נכון לספר לאחראי עלייך בכדי להשיג את אותה הבנה ממנו ואולי לכמה מהיותר קרובים אלייך במקום העבודה.
על פי חוק, לבוס אין זכות לפטר אותך על רקע מחלה , במיוחד אם את קבועה ועובדת שם זמן רב ( אני לא סגורה על זה אבל מוכנה לנסות לברר את הסוגייה). בכל מקום , בכדי לפטר הוא יצטרך להוכיח שהפיטורים נעשו על רקע אי יעילות שלך בעבודה או התנהגות לא הולמת ולא בגלל שפתאום באמצע החיים שלא באשמתך חלית- לא נשמע לי הגיוני והוגן

לגבי היסתגלות לשיגרה חדשה- זה לא פשוט נכון, אבל בהחלט אפשרי. זה בהחלט לא אומר שנגמרו לך החיים אלה פשוט שמעכשו את חייה אותם קצת אחרת אבל עדיין במלוא עוצמתם. את לא צריכה להיסתגר בבית אלה להעדיף לדוגמה לצאת בשעות הפחות חמות. אפשר לדוגמה לקחת את הבת לבריכה אחרי שש בערב או לחפש בריכה מקורה. ואם חייבים לצאת בשעות החמות של היום אז לנסות לדאוג שהחשיפה תהיה מנמלית ולהשים קרם הגנה וכובע רחב שוליים ( מודה שאני לא עושה זאת אבל זו ההמלצה
). חשוב להקשב לגוף ולמה הוא מאוטט.. עייפות כפי שציינת שהייתה לך השבוע יכולה להיות מהלופוס ויכולה להיות מסיבות אחרות אך נסי בימים בהם את מרגישה עייפות כבדה להוריד קצת הילוך- לנוח יותר, להתאמץ פחות ופה נכנס שוב העניין של שיתוף הסביבה הקרובה בכדי שבימים כאלה תוכלי לקבל מהם יותר תמיכה ועזרה
השורה שרציתי לכתוב בסוף דווקא מעודדת ואני רוצה שתזכרי את זה תמיד- אפשר לחיות חיים מלאים עם לופוס . זה מצריך שינוי קו מחשבתי אבל זה אפשרי. תני לעצמך את הזמן להכיר את המחלה ואיך היא משפיעה אלייך , תדאגי לקבל טיפול רפואי הולם ומספק ולעשות את מה שבשליטה שלך.
אנחנו פה תמיד אז תמשיכי לשתף

דנה אז

New member
תודה על התגובה המהירה והמקיפה

את החשד למחה גילו לי במקרה לפינ 3 שנים. בעקבות הריון ולידה קשים, כשהתחלתי שוב טיפולים רופא הנשים הפנה אותי לבדיקת קרישיות יתר. כשהופיעו ANA חיובי ואנטי DNA הוא שלח אותי לראמטולוג שטען לפולס פוזיטיב. השנה הופיעו לי תופעות של קפיאת האצבעות, רופא המשפחה הראשון קבע חוסר ויטמין D. לאחר כחודשיים האחות הציעה לי פנות לרופא אחר שהתעקש על בדיקות חוזרות והפנה אותי לראמטולוג. הראמטולוג הזה הוסיףבדיקות. בשבועיים האחורנים אני סובלת ממותשות (כל היום אני עייפה, בשבילי זה ממש באופן חריג) ובנוסף כאבים כאילו יש לי שפעת (לכן הבדיקת שרירים). נשירת שיער יש לי כבר המון זמן (בלי קרחות למזלי). - לכן הרופא חושב שאין לי פגיעות מהמחלה ואולי עדיף לדחות התחלת טיפול, אבל כן נתן עוד בדיקות. והוראה לחזור אחרי תוצאות הבדיקה.
אני חושבת שהרמטולוג הראשון שהייתי אצלו נקרא ד"ר סלובודין, קראתי בפורומים שהוא מאוד טוב, התור ארוך האם שווה להמתין כדי להגיע אליו (הוא מקבל דרך הקופה).

ל3

New member
שילוב סימפטומים

תופעות של אצבעות קפואות שמשנות את צבעם יכולות להעיד על תסמונת רינו שלעיתים באה במקביל עם לופוס ולעיתים עומדת בפני עצמה. ישנם נוגדנים מסוימים שיכולים להעיד על תסמונת כזו שמתגלים בבדיקות דם פשוטות אז שווה לברר זאת עם הרופא המטפל. עדיין לא ברור לי למה צריך לחכות להתפרצות בכדי לקבל טיפול. בדיקות המעבדה החיוביות שלך + עייפות קשה ונשירת שיער מחייבות התייחסות, כזו של פלקווניל לפחות ואת צריכה להתעקש לקבל הסברים ברורים בנושא!
אני לא מכירה את ד"ר סלובודין אז לא יכולה להמליץ לך אם שווה לחכות הרבה זמן לתור אצלו או לא. אני כן חושבת שאם את לא חשה בטוב- העייפות הקשה נמשכת או מחריפה, ותסמינים אחרים מופיעים ( חס וחלילה) שווה לנסות להגיע לרופא בהקדם ולא להמתין המתנה ממושכת לןרופא מסוים. ישנם רופאים טובים רבים. אני לא יכולה להמליץ לך על הצפון כי שוב, לא מכירה, אבל במרכז כן יכולה להמליץ או שווה אולי אפילו להתייעץ באופן חד פעמי אצל מומחה באופן פרטי דרך שר"פ הדסה אולי? או רופאים המקבלים בבתי חולים מרכזיים ועובדים גם באופן פרטי ( ולא חסרים כאלה
)

קטיה47

New member
......

לא ממליצה לך ללכת לים ולשבת בצל.....הייתי בים בשבת וישבתי בצל וישתזפתי
עכשיו אני מבינה למה הרופא שלי אמרה לי ללכת לים ב 6 בערב

דנה אז

New member
אי אפשר אחרי 18:00

המים כבר קרים לילדים, מה זה שווה? כנראה שבעלי יתחיל לקחת לים.
ואיך את מסתדרת עם בגדים ארוכים בקיץ, או שאולטרסול מספיק כלא מטיילים יותר מדי?

קטיה47

New member
.....

אני לא שמה בגדים ארוכים...(זה הקיץ הראשון שלי עם המחלה ואני כמעט ולא יוצאת בבוקר מהבית )ומה זה אולטרסול?

ל3

New member
תפקוד עם לופוס בקייץ

ההמצלחה היא כן לצאת עם בגדים ארוכים דקים בתקופת הקייץ- להגיד לך שאני מכירה הרבה שעושים זאת באמת- לא!!!!!!!!! אני חושבת שקרם הגנה טוב, כובע רחב שוליים והמנעות מחשיפה לא הכרחית בשעות הכי חמות טובה מספיק. את לא צריכה להיסתגר בבית כל תקופת הקיץ, הרי יש דברים שתהיי חייבת לעשותם גם כשהשמש קופחת אבל אני חושבת שכן אפשר לנסות לדחות דברים לא דחופים לשעות הפחות חמות, אם צריך לקחת את הילדים בחופש אז יש מקומות ביולי בצל- פעלתונים, קניוניים, בריכות מקורות וכן גם ים בשעה 18:00. תתפלאי אבל בקיץ בערב ובלילה הים נהפך להיות חם לעיתים יותר מבבוקר ובצהריים ובכלל ילדים פחות רגישים לקור היחסי של המים אז בהחלט אפשר ללכת בשעות האלה ולדאוג להם למגבת מפנקת ורחבה ברגע שיצאו מהמיים. אפשר לתפקד רגיל לחלוטין בתקופת הקיץ. קצת יצירתיות מצידנו ותכנון והכל יכול להיות בסדר גמור

ומקסימום כשנורא נורא נורא נורא חם תמיד אפשר להגיד לחצי לקחת את הילדים ולהתפנק עם עצמך בבית. מי אמר שאין יתרונות בלופוס ??

דנה אז

New member
זה כבר קורה בגלל הלימודים

אבל במשך השבוע הוא מגיע מאוחר, והבת שלי חולה על הבריכה, מנימום 3 פעמים בקיץ הקודם- ובעלי חוזר מאוחר מהעבודה.
אבל אל דאגה אמצא פתרון לעניין, אתעלק על אחי או משהו כזה.
ואם את רוצה עוד יתרון, בעלי הזמין אותי למסע קניות (בדרך כלל רווח כפול) וכנראה בגלל המצב רוח חזרתי בידיים ריקות.

A Wolf Life F

New member
בלי שום קשר למחלה...

אני מאוד אוהבת ללכת לים משעות האחר הצהריים - ערב (תלוי איך אתם מגדירים את זה כי כל אחד מגדיר את השעה בדרכו שלו). זה נותן תחושה טובה ואפילו יש תחושה לטבע וליקום

ל3

New member
תמונה מעלפת

ואני אתך בדעה הזו- בדרך כלל בשעות הבוקר-צהריים החוף עמוס ואת לא מצליחה להנות מכל הטבע הפראי המהממם הזה אלה רק לשמוע המולת אנשים/ילדים/משפחות. בערב פחות עמוס ולכן הכל קסום יותר

talicnc

New member
אתן מקסימות!

ללא ספק הצלחתן להעלות לי את המורל לקראת הקיץ- תודה

ובהזדמנות זו אשאל את כל חברי הפורום, כאחת שמאוד חובבת טבע,
האם יש מסלולים מוצלים שאתם/ן יכולים/ת להמליץ עליהם?

נ.ב- האם כשטסים לחו"ל יש שיקולים מיוחדים או בדיקות אקסטרא שעושים- לדוגמא- ידוע לי שהשמש האירופית היא לחלוטין שונה מהשמש אצלנו, אבל עדיין האם אצטרך לבדוק או לקחת בחשבון עונה מסויימת?

דילקה

New member
טיולים

הייתי ממליצה לך על טיולים בעיקר בכרמל שהוא אזור מאוד מוצל גם בקיץ.
מסלול נחמד (ומתאים גם לעגלות) הוא מסלול של נחל השופט ליד קיבוץ עין השופט - גם קצת מים וגם הרבה צל.
ותמיד אפשר ביערות - יער אודם (בגולן), יער ירושלים וכדומה...
בהצלחה...

A Wolf Life F

New member

חרשתי על אזור הכרמל, ומסכימה! נוף מדהים והרבה מקומות לטייל, ואפילו בכניסה לדליית אל-כרמל, יש אזור מדהים לטיולים (אפילו אפשר עם אופניים למי שאוהב)!
בקשר לגולן, באזור של הכפרים הדרוזים, ליד מג'דל א-שמס ומסעדיי, יש אזורים מאוד יפים לטיולים ברגל עם נופים מדהימים!! בהחלט ממליצה בחום לטייל באזור שם!

למעלה